Įkraunama...
Įkraunama...

Antras gimdymas po Cezario

Va pagaliau atsirado temuke kur supratimas manau bus.
As pirma dukryte gimdziau per cezari,kai pastojau antra karta,labai norejau gimdyti pati,o be to visi tyrimai rode kad tai galesiu padaryt,vaisius buvo nedidelis,taigi buvau pasiruosus tam didziajam ivykiui.
Kai man prasidejo saremiai ir su jais mane nuveze i priemima tai daktarai issiunte i Kauna su greituke nes buvo jau kaklelis 3 cm atsiveres,zali vandenys ir priedo kaip "dovanele"pries 7 metus tureta galvos operacija.
Kaune po visu daktaru apziuru buvo nuspresta man neleisti paciai gimdyti,nes pabijojo rizikuot mano ir mazyles sweikata.Kazkodel buvau laiminga kad mane operuos nes nuo saremiu skausmo jau nebegalejau net normaliai kvepuot.Akyse buvo zalia,o dar kai laksto aplink visi ir zyzia,tai tikrai nemalonu.Taigi po operacijos antros atsigavau daug greiciau ir manau kad jei buvo padarytas pirmas cezaris,tai antras butinai irgi turi buti(toks mastymas atejes is tarybiniu laiku).Medicina zengia i prieki smile.gif
Atsakyti
Pirma karta man irgi dare Cezari po 12 val. gimdymo, nes sumazejo vaiko tonai... Antra karta teko gimdyti po 7 metu. Poliklinikoj nieko nesake kaip gimdysiu, o ligonineje daktaras apziurejo randa, pasake kad grazus, paklause kas dare...isgirdo kad jis pats ir dare lotuliukas.gif Ir nusprende kad gimdysiu pati...ir man taip atrodo kad tavo noras kaip gimdyti nulems nelabai ka. Jei viskas tvarkoj - patars gimdyti paciai, paprasyti gali nebent planuoto Cezario.. As sekmingai pagimdziau antra vaikeli pati (uzpakaliuku) tik mane vistiek prakirpo nors prasiau, kad nekirptu verysad.gif bet gal kitaip jie negali...nori apsidrausti...?
Atsakyti
Kaip dziugu kad dalinats patirtim, o tai baigiu čia nusikamuoti nuo nežinomybės doh.gif

Norėjau paklausti Sleetos:
O kur pjuvi darė? Ar toj pačioj vietoj ar dabar jau 2 randai?

O Gluosni tai jai skaitei kiek jau forume būta temų apie Cezarį, tai visur ten parašyta, kad natūraliai vaikai gimsta kitokie.... Ir kaip skirtumas yra?
Atsakyti
QUOTE(Mylimukas @ 2006 08 09, 14:40)
Kaip dziugu kad dalinats patirtim, o tai baigiu čia nusikamuoti nuo nežinomybės doh.gif

Norėjau paklausti Sleetos:
O kur pjuvi darė? Ar toj pačioj vietoj ar dabar jau 2 randai?

O Gluosni tai jai skaitei kiek jau forume būta temų apie Cezarį, tai visur ten parašyta, kad natūraliai vaikai gimsta kitokie.... Ir kaip skirtumas yra?

antra pjuvi dare per ta pacia vieta ir randas yra tik vienas,jo tikrai nesimato svetimai akiai.bent jau kai daktaras uzsiuvo tai pasake,kad dabar niekas nepasakys,kad esu du kartus operuota good.gif
Atsakyti
Sveikos busimos mamytes smile.gif ,
ilysiu i jusu pokalbi,nors cia matau yra tik tos kurios turejusios cezari. Jeigu nesupyksit pasidalinsiu savo nuomone,(pagimdziau naturaliai). biggrin.gif
Labai bijojau gimdymo ir jo pasekmiu blink.gif ,ligonineje akuserei pakartojau bent 10 kartu,kad jei kas nors, nors menkiausias negalavimas iskart reikalauju cezario unsure.gif .
Mano nustebimui ir dziaugsmui pagimdziau pati,Bet dar pusvalandis ir butu prireike naudoti reples ar pompa. Turiu viena pazystama gimusi tokiu budu,man jo gaila,nes normalaus gyvenimo jau nebegales gyventi.
Tai ko jus pergyvenat,jus ne apie save galvoti turit,bet apie savo kudikeliu sveikata.
Jeigu sekanti karta kiltu komlikaciju iskart prasyciau cezario. Juk ne i pobuvi ruosiames, o vaikeli sveikuteli parsivesti namo norim.
Tai cia mano tokia nuomone,tikiuosi,kad nesupykot.
Atsakyti
QUOTE(jobukas @ 2006 08 17, 21:48)
Mano pirmasis gim per cezari - umi hipoksija,nes per siauri klubai, o vaikas nemazas ir dar blogai isistate (ejo veidu i virsu). Kai laukiausi dukters buvau apimta dvejoniu, ka daryti. Labai norejau pagimdyti pati, bet bijojau del vaikucio sveikatos, o jei vis gi situacija pasikartotu? Klubai tai tie patys? Dar pasmaikstavau, kad pagimdysiu nebent, jei vaikiukas bus mazesnis (kas dazniausiai mazai tiketina antram vaikui). O gavosi taip, kad dukryte gime anksciau laiko, todel gerokai mazesne ir del to galejau pagimdyti pati. Atsigavimas po naturalaus gimdymo man buvo daug greitesnis. Tam tikra prasme as dziaugiausi, kad pagimdziau pati, bet mano atveju, gimdymas nebuvo svente, nes jis buvo prieslaikis.
Manau, daug kas prikaluso nuo to, del kokiu priezasciu buvo darytas pirmas cezaris. Jei del vaikelio bukles, tai daug sansu, akd antra pagimdysit pacios, o jei del gimdymo veiklos, tai tai gali pasikartoti ir antra karta.

As turejau paciu ivairiausiu gimdymu, dar laukia ir ketvirtas.
Pirma gimdziau pati, be nuskausminimo, bet su skatinimu, nes nubegus vandenims nebuvo veiklos. Siek tiek plysau, greit atsigavau.
Antra gimdziau paprasius epiduro, siaubas, o ne prisiminimai... Plysau daugiau, gavosi komplikaciju po epiduro, tris paras lasines, basonai i lova, pati i numireli labiau panasi, dar neispejo, kad ne su tirpstanciais siulais susiuvo, pasekmes - depresija...
Trecias - depresija pries gimdyma, ziauriai bijojau. Bet del itarimu, kad yra isvarza, neurochirurgai siuncia daryti cezari. Dare su pilna narkoze. Atsigavau zymiai greiciau ir lengviau, negu po antrojo gimdymu, be depresiju.
Tiesa, visus tris maitinau ilgai - virs metu, treciaji beveik iki 2 metuku. Mylimi visi, ir po naturalaus, ir po cezario ( nepastebiu, kad meile priklausytu tik nuo to, kaip vaikas atejo i pasauli).
Dabar jau greit susitiksim su maziausiu nariu, nelinkusi rizikuoti ir gimdyti pati (bijau, kad per randa neplystu gimda, be to, stuburo problemos liko tos pacios).
Gal kam padejau apsispresti... g.gif
Sekmes nesiojant ir pagimdant sveikus mazylius! biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes,aš sūnaus pati ir negalėjau pagimdyti,nes netaisiklingai buvo isistačiusi galvutė ir stambus vaikelis buvo.Tai po 11 val.gimdymo nuspresta daryti operaciją.Po dviejų metų prieš dukrytės gimdymą buvau tvirtai apsisprendus,kad gimdysiu tik pati.Ir nors jos galvutė sunkiai statėsi viskas praėjo puikiai.Jausmas po natūralaus gimdymo buvo neišpasakyta laimės būsena,net nemoku paaiškinti,euforija.Darant operacija gavau nemažai raminamų.Tačiau atsigauti po gindymo buvo sunkiau antrą kartą.Nes pasidarius epidūrą labai kilnojau kojas ant gimdymo stalo smile.gif ,tai po to skaudėjo visą savaitę klubus ir kojas.Placenta pati neišėjo,ją traukė,tai po to įsimetė infekcija,negyjo ikirpimai.Tai po gimdymo pragulėjau dar dvi savaites ligoninėj.Sunku pasakyti kas geriau,čia kaip pasiseka.Ir daug kas priklauso nuo nusiteikimo.
Atsakyti
As pagimdziau antraja pati po pirmojo Cezario. Laiko tarpas -beveik 5 metai. Pirmasis sedejo pilvelyje, taigi, iskart Cezari, nubegus vaisiaus vandenims, dare. su antraja taip pat nubego vandenys blush2.gif bet visoss indikacijos buvo, kad gimdyciau pati: fiksuota vaisiaus galvyte, gimdos kaklelis pamazu atsidarinejo, pan. truputi paskatino ir... pagimdziau pati, nors, anot gydytoju, siauras dubuo, plona, pan. esu labai laiminga tai patyrusi thumbup.gif tiesa, neparasiau, kad gimdziau su epiduru. vienzo, prisimenu gimdyma kaip dideli malonuma biggrin.gif
Atsakyti
man pries keturis metus dare cezari,ir dabar daktare netgi pazadejo,kad darys cezari,nes atseit labai pilvukas didelis ir kad pati neisgimdysiu,o visgi ji suklydo,pagimdziau pati per valanda laiko.tai va gaima suprast kaip nori ir nemanau,kad rieketu paisyt tokios nuomones,kad jei pima kart dare cezari,tai kad ir antras bus taip pat.
Atsakyti
Pirma dare cezari, o antra pati pagimdziau. as jau irgi gale norejau, kad cezari darytu, o ir ruosesi ji daryt, bet nespejo. Kuriom dare pirma kart cezari, nebijokit pacios gimdyt, nes antra karta tas gimdymas tikrai greitesnis buna ir ne tokie skausmingi saremiai. Bent jau man. mirksiukas.gif
Atsakyti
Per pirma gimdyma atliko cezari.Antra karta pasigimdziau pati ir ant rytojaus jau patraukem namucio thumbup.gif Po,cezario ilgai jauciau diskomforta.As,tik uz gimdyma paciai,nors zinoma nelengvas buvo man tas gimdymas,ilgai kaklelis neatsidarnejo,lasino skatinamuosius...bet viskas baigesi gerai thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Mano situacija buvo tokia, pries penkis metus atvaziavau gimdyti nusiteikus, kad viskas vyks naturaliai, o paaiskejo kad vaikutis sedi, nors echo buvo padaryta pries pora dienu ir man paaiskinta, kad viskas gerai. Viskas vyko labai greit minuciu reikalas buvo ir mane papjove, vaikuti istrauke jau bekeliaujanti pasaulin, dar pora sekundziu ir neaisku kaip butu baigesi mums abiems. Praejo penkeri metai as pastojau vel ir zinodama, kad po ilgo laiko tarpo leidziama gimdyti naturaliai diena is dienos apie tai svajojau, kol nuejau 5 nestuke.gif menesi pas gydytoja su kuriuo tariausi ir jis pasikvietes skyriaus vedeja konstatavo, kad pas mane pertvara makstyje, kategoriska nuomone planinis cezaris. Kaip cia kazkas rase pradejau jaust kompleksa, kad nesugebu pagimdyti vaikelio pati, nestuke.gif aciau svajones manes neapleido ir diena is dienos svajojau apie naturalu susitikima su savo maziuku wub.gif ir kai atvykus i logonine paaiskejo kad cia seip sau man skaudena pilvuka (buvo beveik pilnas atsidarymas) i pasauli per 45 min naturaliai atkeliavo mano antasis stebuklas. wub.gif Po visko akusere pasake: - Turbut be galo norejai pagimdyti pati... smile.gif \beja nuo pirmojo saremio iki susitikimo praejo tik 3 val 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamka22: 03 vasario 2007 - 20:59