Įkraunama...
Įkraunama...

Antras gimdymas po Cezario

QUOTE(pandorita @ 2009 05 14, 09:07)
Žodis kaltė čia netinka  schmoll.gif Bet gimdyvė labiau įtakoja savo gimdymą negu gydytojai. Tie patys gydytojai atsiduria šalia, nes ji taip renkasi (gal yra pernelyg pasyvi, nori kontroliuoti procesą, užsitikrinti saugumą ir dėl kitų priežasčių, bet šiaip ar taip - čia yra jos pasirinkimai ar pasirinkimų rezultatai).

Na čia labai jau vienpusiška pozicija.. Dauguma mūsų nori pagimdyti natūraliai, dauguma mūsų, praėjusios kursus ir prisiskaičiusios knygų, net nemąstom apie operacijos galimybę mūsų atvejais, bet viskas pasisuka taip, kaip pasisuka. Aš džiaugiuosi, kad pasirinkau saugumą vaikui, o ir sau, ir gimdžiau gydytojo priežiūroje, kuris, reikalams pakrypus ne taip, kaip buvo planuota, IŠGELBĖJO mano kūdikį, kuris, ačiū dievui, medicinos pažangai ir mano "pernelyg dideliam pasyvumui, norui kontroliuoti procesą, etc." dabar yra ne tik gyvas, bet ir sveikas, tfu tfu tfu.
Atsakyti
tai dabar mastau is naujo: jei pirmu atveju cezaris, nes mano fiziologine struktura tokia, kad po sastangu, galvyte istrigo ir pradejo dingineti tonusai+ nubegus zalsviems vandenims per 3val kaklelis buvo atsidares 4 cm ir per sekancia valanda neatsidare daugiau, TAI PO 11 MEN PASTOJIMO MANO FIZIOLOGIJA NELABAI KAIP IR PAKITO. Siulomas sekantis cezaris del to, kad nesikartotu pirmine situacija: kai "padarai visa darba", o rezultatas- pjuvis. Tad gal is karto pradeti nuo cezario? As non stop gyvenu su situ klausimu. Mano vidus tyli!
Vieni gydytojai- tik uz cezari, kiti- 70% moteru po cezario pasigimdo pacios. O ka daro 30% likusiuju? Gimdo pacios ir paskui jas "pjauna"?
Dar taip sunkiai neteko priimti sprendimo...

Beje, as is tu "cezariniu", kurios pagimdziusios 01:20 nakties, ryte jau kelesi, vaikeli pasiliko prie saves (nors dienos metu jis gulejo po "lempom", padidinta gelta, del to ir zalsvi vandenys), tik karta buvo suleisti nuskausminamieji. Skyriuje mane vadino "partizane". Gal del to, as neatsimenu po operaciniu skausmu visiskai. Svarbu buvo, kad dukryte jau rankose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo visai kitokia: 14 gegužės 2009 - 11:47
QUOTE(visai kitokia @ 2009 05 14, 12:45)
tai dabar mastau is naujo: jei pirmu atveju cezaris, nes mano fiziologine struktura tokia, kad po sastangu, galvyte istrigo ir pradejo dingineti tonusai+ nubegus zalsviems vandenims per 3val kaklelis buvo atsidares 4 cm ir per sekancia valanda neatsidare daugiau, TAI PO 11 MEN PASTOJIMO MANO FIZIOLOGIJA NELABAI KAIP IR PAKITO. Siulomas sekantis cezaris del to, kad nesikartotu pirmine situacija: kai "padarai visa darba", o rezultatas- pjuvis. Tad gal is karto pradeti nuo cezario? As non stop gyvenu su situ klausimu. Mano vidus tyli!
Vieni gydytojai- tik uz cezari, kiti- 70% moteru po cezario pasigimdo pacios. O ka daro 30% likusiuju? Gimdo pacios ir paskui jas "pjauna"?

Beje, as is tu "cezariniu", kurios pagimdziusios 01:20 nakties, ryte jau kelesi, vaikeli pasiliko prie saves (nors dienos metu jis gulejo po "lempom", padidinta gelta, del to ir zalsvi vandenys), tik karta buvo suleisti nuskausminamieji. Skyriuje mane vadino "partizane". Gal del to, as neatsimenu po operaciniu skausmu visiskai. Svarbu buvo, kad dukryte jau rankose.

fiziologija nepasikeite, bet gydytoju dauguma leidzia pabandyti paciai, aisku tam reikia tureti ir noro 4u.gif
Atsakyti
as sutinku 200%, kad daugelis dalyku musu gyvenime vyksta pasitelkus savo prota-intuicija-valia-norus ir t.t. Laabai labai norint, tikiu, kad galima pagimdyt ir po pirmo, ir po antro cezario. Labai labai norint ir pienas gaminasi, ir net negimdziusios pradeda savu pienu maitint (taip raso mamu zurnalai, nors man tai skamba mistiskai)
Bet as asmeniskai nematau BUTINYBES taip noreti. Kol kas...
Atsakyti
QUOTE(saulyte_gelyte @ 2009 05 14, 10:39)
Na čia labai jau vienpusiška pozicija.. Dauguma mūsų nori pagimdyti natūraliai, dauguma mūsų, praėjusios kursus ir prisiskaičiusios knygų, net nemąstom apie operacijos galimybę mūsų atvejais, bet viskas pasisuka taip, kaip pasisuka. Aš džiaugiuosi, kad pasirinkau saugumą vaikui, o ir sau, ir gimdžiau gydytojo priežiūroje, kuris, reikalams pakrypus ne taip, kaip buvo planuota, IŠGELBĖJO mano kūdikį, kuris, ačiū dievui, medicinos pažangai ir mano "pernelyg dideliam pasyvumui, norui kontroliuoti procesą, etc." dabar yra ne tik gyvas, bet ir sveikas, tfu tfu tfu.

Džiaugiuosi dėl Jūsų. Kai gimė mano vaikas, mąsčiau lygiai taip pat.

Šiaip nemėgstu rašinėti tokiomis temomis, nes anksčiau ar vėliau pokalbiai nukrypsta į asmeniškumus. Bet štai vakar tarsi koksai vidinis balsas liepė sėstis ir rašyti; nežinau kam, turbūt, kad perskaitytų tas, kam reikia.

QUOTE(visai kitokia @ 2009 05 14, 12:45)

Bet tai jau visai kitas vaikas, jūsų sąveikia kitokia, galų gale, jei norite fiziologijos, jo galvytės skersmuo ir kūnelis kitokie. Jeigu Jūsų vidus tylėtų, spėju, nesilankytumėt tokiose temose, nebūtų svarstymų (dar gali būti - bent man taip būna - kad jei jaučiate didelį poreikį viską išmąstyti, pagrįsti ir įvertinti, labai sunku prakalbinti vidinį balsą... dargi turit laiko, pabandykit apie tai negalvot, gal atsakymas ateis savaime). Pabandykit įsivaizduoti, kaip jausites po operacijos. Jei laiminga ir dėkinga, ir jei numanot, kad nebus graužaties (o gal reikėjo bandyt?) ir nusivylimo, gal toks jūsų kelias ir geriausias sprendimas.
Beje, man gydytojai susakė daug mažesnį po CP natūraliai pagimdančiųjų procentą, bet, pamenu, taip apsidžiaugiau, kad tai apskritai realu ir įmanoma (bandyti gimdyti pačiai po operacijos)...
Atsakyti
As vis griztu i sita tema. Nes vis tas pats klausimas malasi...

Jei jau daugelis dalyku gyvenime priklauso nuo NUSITEIKIMO, tai kodel tas cezaris bus man blogai? Nusiteiksiu, kad bus be komplikaciju, po keliu valandu stosiu-kelsiuos ir eisiu, ant rytdienos bus priespienio, o po 3-4 d busiu namuose, vairuosiu masina, tvarkysiu namus, tai taip ir bus! Palauksiu tik saremiu, o ne pasirinksiu data pati (va, cia tai jau stabilu). Ir jei jau taip nusiteiksiu, tai nebus man ir jokiu psichologiniu duobiu!

Cia as vel pasikalbejau su savimi
Atsakyti
Noriu nedrasiai isikisti, ta tema "kas kaltas kad prasidejes normaliai gimdymas baigesi pjuviu". Viena nuostabi supermamyte parase man zinute perskaiciusi mano gimdymo istorija. Tai buvo labai sunkus man laikas psichologiskai, ir ji keliais sakiniais sugrazino man pusiausvyra, padejo nurimti ir atsikratyti to nuolat grauziancio "kodel?". Jos gydytojos zodziai: "sveikinu Tave. Kai kurie vaikai nuo pat pradžių eina neįprastais keliais".
Dabar sita tema nebesukelia audros sirdy, ir ramybe palaiko zinojimas, kad viskas buvo geriausiai kaip tik galejo buti. Bet as neisdrysciau neleisti savo vaikui pasirinkti savo kelio.
Neuztenka man zodziu, kad galeciau ir busimas gimdyves nuraminti. Ne mano sita misija. Bet sprendziu pagal save, galvojant apie antra gimdyma ir apie galimybe suplanuot CZ man darosi geda. Nes tai lengviausias kelias. Bet nebutinai teisingiausias.
Atsakyti
QUOTE(visai kitokia @ 2009 05 14, 14:44)
As vis griztu i sita tema. Nes vis tas pats klausimas malasi...

Jei jau daugelis dalyku gyvenime priklauso nuo NUSITEIKIMO, tai kodel tas cezaris bus man blogai? Nusiteiksiu, kad bus be komplikaciju, po keliu valandu stosiu-kelsiuos ir eisiu, ant rytdienos bus priespienio, o po 3-4 d busiu namuose, vairuosiu masina, tvarkysiu namus, tai taip ir bus! Palauksiu tik saremiu, o ne pasirinksiu data pati (va, cia tai jau stabilu). Ir jei jau taip nusiteiksiu, tai nebus man ir jokiu psichologiniu duobiu!

Cia as vel pasikalbejau su savimi

nusiteikti po operacijos taip greit atsistoti neuztenka blush2.gif
niekas neleidzia po cezario atsistoti po keliu valandu...
aisku gerai, kai taip nusiteiki, bet gal tada gali nusiteikti, jog pati pagimdysi lengvai ir greitai, prisiglausi mazyli ir jau tikrai po poros dieneliu vaziuosit namucio blush2.gif
cia mano pamastymas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(angeloangel @ 2009 05 14, 16:11)
nusiteikti po operacijos taip greit atsistoti neuztenka blush2.gif
niekas neleidzia po cezario atsistoti po keliu valandu...
aisku gerai, kai taip nusiteiki, bet gal tada gali nusiteikti, jog pati pagimdysi lengvai ir greitai, prisiglausi mazyli ir jau tikrai po poros dieneliu vaziuosit namucio blush2.gif
cia mano pamastymas blush2.gif

uztenka. nuo to daug kas priklauso. Aisku, po keliu valandu nestrakaliosi. Man asmeniskai svarbu, kad leliuko niekur neisnestu. "Kovojau" del pirmos, taip bus ir del antros. visiems aiskinsiu savo norus garsiai.
Sutinkime su tuo, kad ne visu moteru fiziologija siais laikais gimdyti pacioms ypac, jei pirmas gimdymas baigiasi staigia CP. As jau apsisprendziau kelias dienas nelysdama i si klausima. Atejo tvirtumas.
wub.gif
Atsakyti
QUOTE(visai kitokia @ 2009 05 16, 09:18)
uztenka. nuo to daug kas priklauso. Aisku, po keliu valandu nestrakaliosi. Man asmeniskai svarbu, kad leliuko niekur neisnestu. "Kovojau" del pirmos, taip bus ir del antros. visiems aiskinsiu savo norus garsiai.
Sutinkime su tuo, kad ne visu moteru fiziologija siais laikais gimdyti pacioms ypac, jei pirmas gimdymas baigiasi staigia CP. As jau apsisprendziau kelias dienas nelysdama i si klausima. Atejo tvirtumas.
wub.gif

pykit nepykit, bet netikiu, kad po operacijos Jums leido po poros valandu atsistoti, nes nejautra dar nebuna issivaiksciojusi ir Jus paprasciausiai nejausite koju, nes su planiniu CP dazniausiai daro nejautra blush2.gif
Po poros valandu net pacios pagimdziusios nevisada gali atsistoti ant koju ir eiti rolleyes.gif
kita diena moterys alpsta is skausmo po operacijos...

Leliuka gali palikti is karto nereikia del to kovoti, tiesiog reikia, kad kazkas butu salia ir padetu juo rupintis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(angeloangel @ 2009 05 16, 11:44)
pykit nepykit, bet netikiu, kad po operacijos Jums leido po poros valandu atsistoti, nes nejautra dar nebuna issivaiksciojusi ir Jus paprasciausiai nejausite koju, nes su planiniu CP dazniausiai daro nejautra blush2.gif
Po poros valandu net pacios pagimdziusios nevisada gali atsistoti ant koju ir eiti rolleyes.gif
kita diena moterys alpsta is skausmo po operacijos...

Leliuka gali palikti is karto nereikia del to kovoti, tiesiog reikia, kad kazkas butu salia ir padetu juo rupintis smile.gif

As ir neskau,kad pokeliu valandu atsistoji ant koju. 01:30 buvau jau palatoje ir dar iki 5 valryto su mama "dalinausi ispudzius". Mergyte miegojo salia. Apie 8 val. bandziau keltis ir maitinti, ja isnese,ne buvo padidinta gelta ir gulejomazoji po lempomis. Tad vis eidavau ja lankyt. O kojas jutau. Buvo atlikta daline nejautra. Gal del to i CP neziuriu kaip i kosmara. Nealpau.
Vienzo, kiekvienos moters organizmas skirtingai reaguoja. Gal antra karta "sistreikuosiu". O gal ir ne!
Atsakyti
QUOTE(visai kitokia @ 2009 05 16, 16:13)
As ir neskau,kad pokeliu valandu atsistoji ant koju. 01:30 buvau jau palatoje ir dar iki 5 valryto su mama "dalinausi ispudzius". Mergyte miegojo salia. Apie 8 val. bandziau keltis ir maitinti, ja isnese,ne buvo padidinta gelta ir gulejomazoji po lempomis. Tad vis eidavau ja lankyt. O kojas jutau. Buvo atlikta daline nejautra. Gal del to i CP neziuriu kaip i kosmara. Nealpau.
Vienzo, kiekvienos moters organizmas skirtingai reaguoja. Gal antra karta "sistreikuosiu". O gal ir ne!

na pries tai rasei kad po poros valandu eisi ir rupinsies mazyle, gal as tave tiesiog ne taip supratau blush2.gif
na tai va kai mamyte salia tai aisku, jog yra lengviau, vienai po CP is kart mazyle nepavyktu pilnavertiskai pasirupinti, kad ir kaip benoretumem, as irgi maitinau savo leliuka is kart ir kas 3 valandziukes diena nakti, tiesiog pirmaja dienos puse po CP negalejau jam pakeisti pamperso ar pati paimti is lovytes verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angeloangel: 16 gegužės 2009 - 15:44