Algyte, aš norėjau ir apsigalvojau apie gydytojus rašyt... Šiaip smagu, kad kažkam įdomu, man irgi smalsu kitų patirtis... ateičiai
QUOTE(angeloangel @ 2009 05 13, 15:54)
Jus mane ne taip supratot
gydytojai tikrai mato kada ilgiau vaikiuko negalima nesioti, nes jei vandenys pazaliuoja ar placenta ima senti, nerizikuoja vaikiuko sveikata ar gyvybe
del dusimo: as kalbejau apie toki dusima, kai yra nubege vandenys vyksta saremiai o gimdos kaklelis neprasiveria nei per kur, po kurio laiko ima blogeti vaiko sirdies tonai nes jam ima trukti oro (man su pirmu taip buvo, todel sekundziu reikalas buvo kai veze i operacine)
Kaip po operacijos Jums paliks vaika, kai po nejautros minimum dvi valandas purtaisi kol iseina narkoze, keltis gali arba vakare (jei operacija padaryta ryte) arba kita diena, juk vaiku pasirupinti negalesi, nei jam pampersa pakeisti nei jo pakelti, nes guli pajungta laselinemis ir yra be galo silpna.
Jus turejote cezari ar tik is knygu taip sprendziat apie viska?
Ir mano vaikas po cezario neturejo jokiu problemu, buvo ramus nei jam pilvuka pute nei siaip kazkokiu nervisku problemu turejom, todel tai yra tik mitas
as nesakau, kad cezaris yra gerai, labai noreciau pati pagimdyt, bet jei gamta man nesuteikia to tai geriau jau taip nei is vis vaiku neturet
Aš Jus suprantu. Tais atvejais, kai kyla grėsmė gimstančiojo ar motinos gyvybei, nebelieka laiko kontempliuoti ar
taisyti, tenka gelbėti. Čia nei rūsenančios žarijos diskusijai nerandu. Bet kai turime pasirinkimą, kartais būna sunku apsispręsti.
Taip, mano vaikelis atėjo per Cezario pjūvio operaciją. Tačiau kad ir kaip jis būtų gimęs, tai nekeičia tikrovės ir jei jis kartais būtų gimęs kitaip, tai, ką čia rašau, nebūtinai būtų buvę netiesa. Tiesiog dabar visus perskaitytus dalykus perleidžiu per savo vidinį filtrą.
Taip pat manyčiau, kad pagal vieną vaiką (Jūsų, mano ar kieno kito) nereikėtų spręsti apie visumą ir daryti abibendrinančias išvadas. Vieni turi neurologinių problemų ir žarnyno disfunkciją, kiti jų neturi. Jų turi ir be operacijos gimę vaikai.
Dar truputėlį papasakosiu apie savo atvejį. Mano vaikas gimė pusvalandis po vidurnakčio. Po operacijos jaučiausi gerai (man buvo taikyta spinalinė nejautra), šeštą ryte jau turėjau persikelti į lovą su ratukais, paskui į kitą lovą, aštuntą gavau savo kūdikį, kėliausi, popiet jau ėjau į tualetą, keičiau pampersus ir pan. Taigi, numanau, kad po operacijos likti su kūdikiu, jį glausti ir maitinti yra įmanoma. Gal nepopuliaru, nepatogu gydytojams, ne visais atvejais, bet apskritai - įmanoma.
Ir dar. Gamta suteikė mums galimybę pačioms kažkiek įtakoti savo gyvenimo įvykius, ką mes ir darome. Visa, ką šiandien turime, yra mūsų ankstesnių veiksmų pasėkmės, kad ir kaip mums tai kartais nepatiktų.
QUOTE(visai kitokia @ 2009 05 13, 15:47)
Ir sutinku ir ne. Sitie dalykai gal labiau susije su paciu auklejimu. As ir mano sesuo gimusios naturaliai. Bet mes skirtingos absoliuciai. Pagal sias Tavo mintis, ji turetu buti "cezarine", letai juda i prieki, nekelia sau tikslu, o iskeltus sunkumus butinai aplaisto asaromis..O man: tik duok galimybe ir as ja griebsiu..
Mano dukra "cezarine". Negalima lyginti vaiku, bet ji lenkia savo bendraamzius fizine prasme, gal dar ir "Zodine", nes jau 1.4m. bandom susikelbeti. Pediatre stebejosi, koks didelis jos zodynas.Lipant laisptais skaiciuoja "vens, duuu, tlyyys" Vienintele ligele- viduriavimas nuo kaimisko pieno ir 2 x slogyte. Buryje vaiku- mamos kaip ir nereikia. Is pradziu stebi, o paskui isijaucia.
Turim pazystama, gimusia naturaliai 4d anksciau uz mano dukra..Neseniai vaiskcioti pradejo, vaiku bijo, sedi ir su sauksteliu zaidzia 30 min...
Va, del to, as tu kazkokiu esminiu skirtumu tarp cezariniu ir naturalu nematau...
Gal netiksliai surašiau mintis. Aš taip pat čia prieštarų nematau. Grįžtant prie mano to nelabai vykusio pavyzdžio apie darbuotoją, gavusį sunkią užduotį juk jeigu kiti darbuotojai, negavę tokios užduoties, nedirbs savo įprastinių darbų, jų pasiekimai tikriausiai bus prasti. Taip ir su vaikais. Vienas gauna sunkią užduotį ir puikiai su ja susidoroja, taip įgydamas stiprybės ir patirties. Kitas nesusidoroja arba dorojasi lėtai, palaipsniui. Dar kitas negavo tos užduoties, bet jam tiesiog sunkiai sekasi. Anyway, gimimo būdas juk nėra vienintelis žmogų charakterizuojantis dalykas; svarbi ir genetiškai paveldėta informacija, ir nėštumo eiga, ir pirmieji mėnesiai. Galbūt įveikus didelę kliūtį prasiplečia žmogaus galimybės ir jis natūraliai pradeda kelti sau didesnius tikslus (nes tai atitinka jo jėgas)? Čia švieži pasvarstymai, nežinau, kiek jie teisingi.
Dėl tų skirtumų. Girdėjau, tyrinėtojai randa bendrų dalykų, būdingų cezarinukams (padidėjęs tonusas, smegenų pakitimai, žarnyno problemos, visko nepamenu, nes mums to nebuvo). Bet tie akivaizdūs ir aiškiai susieti dalykai juk dažniausiai išnyksta su laiku (nekalbant jau apie tai, jog pasireiškia ne visiems). Nepritariantieji CP kaip esminius deklaruoja vėliau pasireiškiančius ir ne tokius akivaizdžius dalykus (tikriausiai skaitei). Bet Tavo atveju tikriausiai irgi turėtų būti kažkoks kablukas, jei su pirmąja dukryte viskas gerai, o abejonių vis vien kyla.
Beje, o Tu esi vyresnė sesuo?
QUOTE(angeloangel @ 2009 05 13, 16:55)
na mums jau nedaug laiko liko laukt
19 apziura ir jei nieko tai 25 jau tureciau leliuka turet
Jus tik mums praneškit jau po visko, kaip sekėsi
QUOTE(rafaelo @ 2009 05 13, 17:44)
o taip norejosi dideles seimos
na bet ir triju uzteks operaciju na gal as ir nei tema bet laukti naturalaus gimdymo po cezario tai kaip laukti stebuklo linkiu sekmes visoms
Taigi trys - jau daugiavaikė
Šiame forume yra ne viena mama ir su keturiais CP. Sėkmės ir Jums!