QUOTE(garbane @ 2009 04 06, 14:14)
Siaip jau situo klausimu yra atlikta daugybe medicininiu tyrimu, kuriu isvada vieninga - naturalus gimdymas saugesnis tiek mamai tiek kudikiui, nes cezaris gresia kruva pavojingu komplikaciju. Idomu kiek trokstanciu cezario zino kiek problemu gimdoje likes randas gali sukelti ateityje, pvz kad po cezario sunkiau pastojama, dideja persileidimo ir kitokiu neskandumu nestumo metu rizika.
Galit pasiskaityt. Nors tai tera vienas is aibes straipsniu, kuriu pilnas internetas. Manau norint priimti apgalvota sprendima butina patyrineti si klausima kiek giliau, nei remiantis kaimyniu ar draugiu patirtim.
Aš tai vis viena manau, kad ir natūralus gimdymas turi savų pliusų/minusų, ir cezario operacija..
Straipsnių esu perskaičiusi ne vieną.. Suminiam variante jie rodo, kad pirmąkart reikia rinktis natūralų gimdymą, jei nėra iš anksto numatyta rizikos faktorių.
Tą aš ir dariau, pasitikdama vyresnėlį. Tačiau tas bandymas baigėsi cp, nes vaiko galvutė nesistatė (va, dėl to jo galvytė ir nebuvo idealiai apvali nei kitų vaikų, gimusių po planinio cp).
O dabar, laukiantis antrojo, gydytoja pasakė, kad tai yra mano ASMENINIS APSISPRENDIMAS, kaip gimdyti. Anot jos, šiuo atveju ir cp, ir natūralus gimdymas mano organizmui yra lygiaverčiai dalykai.
(Beje, pora gydytojų skelbia man planinį, o viena sako, kad galiu bandyti...)
Todėl ir klausiu jūsų nuomonių, ką jūs pasirinktumėte mano atveju... (ir čia tikrai naudinga būtų "kaimynių ar draugių patirtis", galbūt jos su tuo yra susidūrusios ar tai išgyvenę...)