Įkraunama...
Įkraunama...

Sinusitas

QUOTE(skruzdeda @ 2011 02 13, 15:52)
Mano sunus buvo siaubingai alergiskas. Dariau tyrimus is kraujo, berods tada kainavo 150Lt.,  tai rezultatas buvo, kad jis niekam nealergiskas, jokiam maistui. O valgyt visiskai nieko negalejo, net ryziu. Todel ir tie tyrimai neduoda garantijos, kad kazkas paaiskes.  O sugydem ji su homeopatiniais. Bet jam alergija pasireiksdavo issausejusiom raudonom demem ant kuno.

Beria ir mane ir nuo žolių, nuo lenoro tai dustu, apie kremus jau net nekalbu.o maistą pasitaikau-ne vaikas gi.
O kaip žinoti kokiais heomopatiniais alergiją gydytis?
Atsakyti
Neskaičiau visos temos, bet papasakosiu kaip aš gydžiausi nuo lėtinio sinusito. Jis mane kankino gal kokius tris metus, nuo 3 klasės. Su mama mindavom LOR slenksčius ištisai... Ir alerginį tyrimą darė(nuo to laiko nebemiegu ant pūkinės pagalvės) ir šildymus. Ačiū Dievui, pūlių netraukė, nes buvo susikaupęs kriauklėse, kurios po akimis yra. Ir priešinausi aš tokiai baisiai procedūrai. Taigi, antibai, žolelės, purškalai buvo geriausi mano draugai, kol galiausiai mama neapsikentė ir nuvedė mane privačiai gydytis. Nepykit mielosios, bet nepamenu aš klinikos pavadinimo, tik atsimenu, kad Žvėryne yra ji. Tai ten porą kartų nupėdinom, išrašė vaistukų ir pradėjo ruošti "operacijai". O operacija buvo labai paprasta - įkišo šaldyto azoto lazdeles į nosį, nuo šalčio susitraukė kriauklės ir TADAM. Baigėsi mano ligos. Ilgai sergant sinusitu, kriauklės padidėja, jos neišsivalo iki galo ir ten lengvai lieka sukelėjai(bandau logiškai daryti išvadą), tad sutraukus jas pasišalina viskas. Žinoma, jau tada tai nemažai kainavo, bet jausmas neapsakomas. O vaikui tokia liga yra tragedija, patikėkit..
Ir buvo su mano nosim ramybė, kol dabar, jau studentė esu, vėl prasidėjo... Dešnė nosies landa užsikimšus, galvą baisiai skauda, kvapų nejaučiu. Bandysiu pirmiausia liaudiškom priemonėm gydytis.
Atsakyti
Nuo trisakio nervo uzdegimo temos-Migrenos temos,atejau iki sinusito temos biggrin.gif ,kol pati issiaiskinau diagnoze-letinis sinusitas su migrena,vakar buvau pas gydytoja, cia vietine ,tai ji taip ir nesuprato matyt vokiskai kai paaiskinau,pasakiau ,kad galva skauda jau penkta diena, kai palenki ypatingai,kad is nosies "gazas" kyla i galva pora kart per diena,o slogos nera....tai ji pasake ,kad cia Migrena,na isejau ir galvoju,kazkas ne taip(o gydytoja matyt pagalvojo,kad atejo mat poniute su galvos skausmu kuris tik karta metuose buna biggrin.gif doh.gif ),o kartojasi man kiekvienais metais (gal jau kokiu 10 metu) jei tik persalu ar uztenka galva perpust vejeliui,buna ir su sloga buna ir be slogos kaip dabar (aisku penkta diena jau pradejau spjaudytis tuo kas ten stovejo).Bet tas pakausio skausmas lydi visada persalus.
O,tai gydymas kiek suprantu ilgas ir neaaisku ar rezultatyvus sinusito :hmTai va, dabar issikrapstysiu iki kito karto,nes tas bjaurybe (sinusitas) gi ten lieka sedeti...
Na bent jau zinau kas yra ax.gif nes kai esi uzsienyje, tai viskas daug sudetingiau pasirodo su tais daktarais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pumis @ 2011 03 29, 08:35)
Nuo trisakio nervo uzdegimo temos-Migrenos temos,atejau iki sinusito temos biggrin.gif ,kol pati issiaiskinau diagnoze-letinis sinusitas su migrena,vakar buvau pas gydytoja, cia vietine ,tai ji taip ir nesuprato matyt vokiskai kai paaiskinau,pasakiau ,kad galva skauda jau penkta diena, kai palenki ypatingai,kad is nosies "gazas" kyla i galva pora kart per diena,o slogos nera....tai ji pasake ,kad cia Migrena,na isejau ir galvoju,kazkas ne taip(o gydytoja matyt pagalvojo,kad atejo mat poniute su galvos skausmu kuris tik karta metuose buna biggrin.gif  doh.gif ),o kartojasi man kiekvienais metais (gal jau kokiu 10 metu) jei tik persalu ar uztenka galva perpust vejeliui,buna ir su sloga buna ir be slogos kaip dabar (aisku penkta diena jau pradejau spjaudytis tuo kas ten stovejo).Bet tas pakausio skausmas lydi visada persalus.
O,tai gydymas kiek suprantu ilgas ir neaaisku ar rezultatyvus sinusito :hmTai va, dabar issikrapstysiu iki kito karto,nes tas bjaurybe (sinusitas) gi ten lieka sedeti...
Na bent jau zinau kas yra ax.gif  nes kai esi uzsienyje, tai viskas daug sudetingiau pasirodo su tais daktarais smile.gif

Klinikose gydytoja sakė pirmiausiai nusistatykim priežastį, kitaip neišgydysim. Aš dar eisiu kad pažiūrėtų ar nebus nuo dantų . Įtariu kad taip ir bus.
Ir kol neiški priežastis geriau ant tų hemopatinių ir panašių pinigų nemėtyti.
Atsakyti
Va čia mano ilgametė sinusitininkės patirtis:
http://www.supermama...?...8131&st=420
Praeitą savaitę sinusitas nutarė sugrįžti,tai šį kartą užteko inhaliacijų,gvazdikėlio ir peroksido.
Tik dabar niekaip negaliu suprasti,kaip gebėjau iškęsti pastovius galvos,akių ,veido srities skausmus.Porą dienų paskaudėjo ir man oi kaip blogai buvo.Fui ,kokia liga.
Linkiu greičiau atsikratyti visoms 4u.gif
Atsakyti
Pasiskaiciau Rikara istorija,na saunuole,matyt istvermes ir valios deka sinusitas pasitrauke smile.gif Liaudiskos priemones tikrai labai veiksmingos pasirodo ir per kisene nekerta bigsmile.gif As manau ,kad pas mane irgi "imuniteto nerasta",juolab pavasaris,vitaminu nenaudoju,stresuoju ir t.t ,o is maisto mazai tu vitaminu ir gaunam dabar,zodziu sinusitui to ir tereikia unsure.gif
Bandysiu gerti Rikara rytini gerima su gvazdikeliais ,cinamonu ,lauru ir imbiero saknimi,norejau paklausti ta 1L. reikia ir isgerti ryte ,nes kita diena kaip ir sviezio reiketu gerimo pasigaminti g.gif Tiesa ,del peroksido tai as bijau,nes turiu problemu su skrandziu,bet labai keista ,kad jis padeda,negalvojau ,kad ji galima naudoti ne tik isoriskai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pumis: 29 kovo 2011 - 15:25
QUOTE(pumis @ 2011 03 29, 15:23)
Pasiskaiciau Rikara istorija,na saunuole,matyt istvermes ir valios deka sinusitas pasitrauke smile.gif Liaudiskos priemones tikrai labai veiksmingos pasirodo ir per kisene nekerta bigsmile.gif As manau ,kad pas mane irgi "imuniteto nerasta",juolab pavasaris,vitaminu nenaudoju,stresuoju ir t.t ,o is maisto mazai tu vitaminu ir gaunam dabar,zodziu sinusitui to ir tereikia unsure.gif
Bandysiu gerti Rikara rytini gerima su gvazdikeliais ,cinamonu ,lauru ir imbiero saknimi,norejau paklausti ta 1L. reikia ir isgerti ryte ,nes kita diena kaip ir sviezio reiketu gerimo pasigaminti g.gif Tiesa ,del peroksido tai as bijau,nes turiu problemu su skrandziu,bet labai keista ,kad jis padeda,negalvojau ,kad ji galima naudoti ne tik isoriskai smile.gif

Dėl vandenilio peroksido,tai aš laaaabai daug domėjausi apie poveikį,pakankamai daug literatūros perskaičiau,nors turiu pripažinti,kad yra gan prieštaringų nuomonių.Tai yra mano asmeninė patirtis,aš neesu medikė,gal kažkur klydau,gal ką ne taip dariau,bet rezultatą turiu ir pašalinio negatyvaus poveikio nejaučiau ir nejaučiu.
O tą gėrimėlį tai aišgerdavau dienos bėgyje,bet labiau pirmoje dienos pusėje,nes imbieras tonizuojantis,tai vakarui niekada nepasilikdavau.
Kiekvieną dieną šviežią plikydavau.
Linkiu pasveikti mirksiukas.gif
Tikrai verta pasistengti 4u.gif
Papildoma info:
http://jogosmityba.w...om/prieskoniai/

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rikara: 29 kovo 2011 - 18:26
Labai dekui Rikara,dar karta prisiminiau stebuklinga preiskoniu galia,rytoj perku gvazdikelius ,kumina,ciberzole ir visa kita ko neturiu savo virtuveje,gaila siandien negavau sviezio imbiero apie jo galia seniai zinau,bet va prisimeni tik kai beda jau biggrin.gif
Bandysiu gydytis ,svarbiausia sustiprint imuniteta,o tada jau ir ligos nekibs,istikruju ,tai ta "Jogos mityba" labai geras dalykas ir aplamai viskas kas susije su joga,nes tiek sveikatai tiek nuotaikai gerinti nepakeiciama manau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pumis @ 2011 03 29, 19:36)
Labai dekui Rikara,dar karta prisiminiau stebuklinga preiskoniu galia,rytoj perku gvazdikelius ,kumina,ciberzole ir visa kita ko neturiu savo virtuveje,gaila siandien negavau sviezio imbiero apie jo galia seniai zinau,bet va prisimeni tik kai beda jau  biggrin.gif
Bandysiu gydytis ,svarbiausia sustiprint imuniteta,o tada jau ir ligos nekibs,istikruju ,tai ta "Jogos mityba" labai geras dalykas ir aplamai viskas kas susije su joga,nes tiek sveikatai tiek nuotaikai gerinti nepakeiciama manau ax.gif

Jei tikrai diagnozuotas sinusitas,tai siūlyčiau jį išsigydyti,ypač jei ūmi forma netgi nevengiant antibiotikų.
O šiaip rytiečių gydymosi tradicijos man priimtinos, bet aš vis tik daugiau bandau adaptuotii ir savigyda užsiimti vietiniais produktais.Turim begalę puikių vaistažolių,kurias esam nuvertinę arba neįvertinę.Esu atradusi tokį miksą imuninei sistemai stiprinti: sutrinti spanguoles, medaus ir išspausti česnako.Kiekvieną dieną po šaukštą.Super thumbup.gif žiemos sezonui.
Linkiu sveikatos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rikara: 29 kovo 2011 - 21:53
Rikara,del diagnozes mano....Na kaip minejau,buvau pas gydytoja,bet ji man nustate Migrena,pas mane slogos nera,bet "spjaudausi" tais dalykais,plius tas gazas einantis is nosies i galva karts nuo karto,jinai sito kazkaip neuzfiksavo,be to mane vejas buvo suputes(galva dregna buvo) ir iskart supratau ,kad persalau,o galva pradejo mausti dar po dienos,tai cia as taip nustaciau, kad man sinusitas,o kartojasi tas pats kasmet ir vis galvodavau lyg ir sinusitas ax.gif ,taigi tikrai ne Migrena schmoll.gif,o ,kad uminis tai nemanau,galvoju- letinis.Baisiausia man del tos galvos ,kad nebutu kokiu komplikaciju pvz.pulingas meningitas ar dar koks velnias,va cia, tai tikrai baisu,sekanti karta reiks rimciau su gydytojais pasikonsultuoti.
Dekui labai uz sveikatos receptus smile.gif O spanguoles turi buti sviezios uogos?
Atsakyti
Nu, as tai domiuosi del mamos sios bjaurios ligos gydymu, nes tiesiog gaila ziureti kaip ji vargsta verysad.gif
Perskaiciau Rikaros gydymosi budus ir kilo neaiskumu...
Nesupratau kaip su tuo gvazdikeliu...Ji reikia gerti viena?Jei taip tai koki kieki ir kokiu santykiu maisyti su vandeniu?Ar tiesiog gerti ta misini su cinamonu, lauru lapais ir t.t.
Ir dar su tuo jodu-rasai, kad kai pajunti, jog spaudzia galva, nusiperki jodo ir tada atlieki tavo pasakota procedura,t.y. ikvepi jodo, paskui pasitepi apliejum nosiarykle ir isisdedi cesnako(o ji prapjaut reikia speju, kad tos tas kvapas butu stiprus, nes skiltele idejus paprastai, juk jokio poveikio nebus...?).O tai taip kiekviena karta ir perki nauja ta jodo buteliuka ar naudojuosi tuo paciu kaskart?
Ir dar del arbatu-kiek tu ju per diena isgeri?
Gal mano klausimai ir kvailai skamba, bet nu labai noriu issiaiskinti viska tiksliai, kad galeciau padeti mamai.... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pumis @ 2011 03 30, 09:54)
Rikara,del diagnozes mano....Na kaip minejau,buvau pas gydytoja,bet ji man nustate Migrena,pas mane slogos nera,bet "spjaudausi" tais dalykais,plius tas gazas einantis is nosies i galva karts nuo karto,jinai sito kazkaip neuzfiksavo,be to mane vejas buvo suputes(galva dregna buvo) ir iskart supratau ,kad persalau,o galva pradejo mausti dar po dienos,tai cia as taip nustaciau, kad man sinusitas,o kartojasi tas pats kasmet ir vis galvodavau lyg ir sinusitas ax.gif ,taigi tikrai ne Migrena schmoll.gif,o ,kad uminis tai nemanau,galvoju- letinis.Baisiausia man del tos galvos ,kad nebutu kokiu komplikaciju pvz.pulingas meningitas ar dar koks velnias,va cia, tai tikrai baisu,sekanti karta reiks rimciau su gydytojais pasikonsultuoti.
Dekui labai uz sveikatos receptus smile.gif O spanguoles turi buti sviezios uogos?

Taip,spanguolės turi būti šviežios.
Atsakyti