Įkraunama...
Įkraunama...

Sinusitas

Sveikos, merginos,

Turejau ir as sia problemele sad.gif ir "valyma" svirksto pagalba dare sad.gif Tad galiu pasakyti is savo patirites, kad pasakymas "viena karta dure-durs pastoviai" yra neteisingas. Jau kokie 5 metai praejo po sios nemalonios proceduros ir nieko... (tfu tfu tfu :-)) Ir vaistus beveik visus isbandziau, kuriuos cia paminejot, ir proceduras. Isvada viena - viska reikia daryti tik pajutus pirmuosius pozymius. Man asmeniskai padeda inhaliacijos bei skalavimas suru vandeniu.
Atsakyti
Turėjau chronišką labai rimtą sinusitą. Man vis didino antibiotikų dozes, o padėtis vis prastėjo. Be to, nuo penicilino gavau bjaurią alergiją plaukų dažams, net pasakot smulkiau nesinori - KRAUPIĄ alergiją. Man jau žadėjo greitu laiku ir pūlius traukt, ir ligoninėse pastoviai laikyt, sakė, kad garantuotai visam gyvenimui "užsitaisiau".
Aš vieną dieną pasakiau sau: UŽTEKS. Kai vėl prasidėjo siaubingas sinusitas (su galvos ir apskritai viso veido skausmais, užtinusiom ašarojančiom akim, užgulusiom ausim ir pan.), išmečiau visus tėvų nupirktus antibiotikus ir ėmiau gydytis ramunėlių arbata su medum (gėriau litrais!) ir vitamino C tabletėm bei nuolatiniu nosies pūtimu. Nevalgiau mėsos ir bet kokio sunkesnio maisto, tik tai, kas neapkrauna ir taip nuvarginto organizmo. Beveik visą laiką gulėjau lovoj, spjovus į mokslus ir viską. Tuo metu gyvenau viena užsienyje, jaučiausi labai silpnai, tai negalėjau nei šildymų pasidaryti, nei inhaliacijų, nei nieko. Ir ką - per porą savaičių išsigydžiau, ir ne bet kaip, o visam likusiam laikui! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Jau penkti metai jokio sinusito, tik slogelės. Visas gydytojų pranašystes ir pagraudenimus - sinusitas visam gyvenimui, vargšas vaikas, turės kiekvieno lietaus lašo saugotis, negalės gamtoj maudytis, o gal net apskritai taps invalidas - galiu pasiūlyt jiems susikišt vienon geron vieton. Dauguma (nesakau, kad visi!) neprivačių gydytojų, ypač turiu galvoj vyresnius, išmano tik tarybinius vadovėlius, o bet kas kitkas jiems tamsus miškas arba nesąmonė. Dar kartą noriu pabrėžt, kad nei vienas medikas man net GALIMYBĖS tokios nepasakė gydytis natūraliom priemonėm, o tik skyrė vis daugiau vis stipresnių antibiotikų.
Atsakyti
savo dukrytei sinusita isgydziau ir slogas lig siol jei gydau tik juodu ridiku dedu po griezineli ant daubu ir visa nakti palieku su juo. kuo ilgiau laikysi tuo geriau. tikrai vaistukai thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
sveikutes,

as sinusita gydziau cesnaku, labai skaudejo cry.gif cry.gif cry.gif , bet uztikrintai padejo. praejo ir daugiau nesukgrizo. as ji lasindavau i nosi, ir pora kartu per diena darydavau inhalecijas, vandenyje istirpindavau pora tableciu aspirino ir metu tinkturos ipildavau (kiek tiksliai negaliu pasakyti bet mazdaug 30-40 lasu). padejo ir labai dziaugiuosi, o tai vargau labai ilgai.
visai neseniai internete radau stai toki recepta dar niekas is artimuju nebande, bet gal kam nors pades http://lmedicina.dnp...ek_sinusita.htm

linkiu sekmes
Atsakyti
Mane vel pula sinusitas cry.gif cry.gif sad.gif O dar va perskaiciau kad jis gali pereiti i pulinga meningita ir t.t. ir gali mirti is vis kojas pakirto cry.gif cry.gif sad.gif
Patare man atlikti tokia procedura su vandeniu kaip cia anksciau minejo Auges. tada skaiciau ka jis rase apie sia procedura ale galvoju nepades man... sad.gif bet siandien grisiu namo is darbo ir ryziuos sitai procedurai ax.gif Gal pades??Ar skauda kai pili i nosi vandeni ir pro kita isteka..?? schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Barskuole @ 2005 02 21, 14:11)
Ar skauda kai pili i nosi vandeni ir pro kita isteka..?? schmoll.gif

Na, kiek aš bandžiau (paskutinį kartą šiandien, nes sloga puola) mirksiukas.gif , tai TIKRAI NESKAUDA! Pirmais kartais savotiškas jausmas (na, kaip baseine vandens į nosį įtraukus, tik geriau, nes čia vanduo be chloro), o vėliau pasidaro netgi visai malonus jausmas tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Barskuole @ 2005 02 21, 14:11)
Mane vel pula sinusitas cry.gif  cry.gif  sad.gif  O dar va perskaiciau kad jis gali pereiti i pulinga meningita ir t.t. ir gali mirti is vis kojas pakirto  cry.gif  cry.gif  sad.gif
Patare man atlikti tokia procedura su vandeniu kaip cia anksciau minejo Auges. tada skaiciau ka jis rase apie sia procedura ale galvoju nepades man... sad.gif bet siandien grisiu namo is darbo ir ryziuos sitai procedurai ax.gif Gal pades??Ar skauda kai pili i nosi vandeni ir pro kita isteka..?? schmoll.gif

Ar ismeginai sia procedura mirksiukas.gif
Ytariu, kad ir as uzsitaisiau sau tokia bjaurasti kaip sinusitas doh.gif cry.gif Kai nemiegojau nuo skausmo visa nakti, tai siandien ryte pas gydytoja prisiverciau uzsirasyti cool.gif
Ar ir jums skausmas akiduobese ir kaktos virsuje toks kad net menkiausias prilietimas skausmo soka sukelia blink.gif cry.gif
Atsakyti
biggrin.gif ISMEGINAU tongue.gif
Jo jausmas lyg prigerus netycia vandens i nosi butum tongue.gif O taip lengva buvo kai baigiau procedura rolleyes.gif Bet manau jog vieno karto nepakanka, tai darysiu kas vakara dabar biggrin.gif Tiesa,as dar druskos arbatini sauksteli i ta vandeneli imeciau ax.gif Sveikit mamkos!! 4u.gif
Atsakyti
Keistas jausmas, Barskuole, ne?
As ir sia procedura dariau, apie 3 savaites. Kaip tik pries metus sunku nosies gelmes uzdegima turejau, nezinau, gal tai ir vadinasi sinusitas. Tai daktaras is kart man paliepe nusipirkt toki aparata plastmasini (vietoj atbatinuko wink.gif ) ir rytais bei vakarais pilsciau as to aparato pagelba druskinga silta vandeneli is vienos nosies skyles litra ir is kitos litra.
Aparatas labai geras, brangokas, apie 20 euru kainavo, lyg "EMSER" firmos. Tikriausiai yra ju ir Lietuvoje. Po tu proceduru gali ramiai kvepuoti, as slogos rimtos nuo to laiko taip ir nebeturiu, net, kaip ir gripas ar persalimai buna, nosis svari. Keista is tikruju kazkaip wink.gif
Atsakyti
Mamukes, Sinupret, geras vaistukas. Gal pagelbes kuriai - jis augalines kilmes, bet tikrai veiksmingas.
http://www.vaistai.lt susiraskit si vaista bei jo anotacija.
Atsakyti
Radau ta "nosies dusa".
Jei kam idomu, tai
www.emser.de
Ieskoti "Proukte", "Nasendusche".

Atsakyti
Oj mamkos.man tas plovimas manau ne itin pades bo tas sinusitas jau toooks isisenejes.Praplaunu,kuri laika geriau-o ryte vel tas pats,baisiausi galvos skausmai ir uzgulusi nosis. cry.gif cry.gif cry.gif sad.gif
Ryt einu pas daktare.Gal trecias kartas nemeluos.Nes kai pries tai du akrtus esu buvusi ir du kartus foto dare,nieko nerado..sako nera jokio sinusito..Pikta buvau ir esu bet neturiu pasirinkimo,reikia gydytis..Ziuresim ka pasakys si karta g.gif schmoll.gif
Atsakyti