Įkraunama...
Įkraunama...

Auklė irgi žmogus

QUOTE(Spragtukas @ 2007 05 12, 00:56)
Va butent, kai pagalvoju, tai kai vyresneli mociute priziuredavo, tai tikrai palygint svarius namus rasdavau. o dabar... bunu su mazaja, ir kol ji nemiega, kambariai kartais tarsi po karo buna: trupiniai, zaislai, pan.aisku, pasitvarkau, kai uzmiega smile.gif

Na vaikas vaikui nelygu.Mano sunus ramus geras buvo nieko neversdavo ir per stalcius ar spinteles nelandziodavo,o dukra doh.gif sakyk jai nesakes kaip ji nores taip ir padarys eina per kambarius ir krausto viska,vos speji deti atgal jei dar speji lotuliukas.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 05 17, 15:23)
Na  vaikas vaikui nelygu.Mano sunus ramus geras buvo nieko neversdavo ir per stalcius ar spinteles nelandziodavo,o dukra doh.gif sakyk jai nesakes kaip ji nores taip ir padarys eina per kambarius ir krausto viska,vos speji deti atgal jei dar speji lotuliukas.gif

O man patinka, kai maziukai yra smalsus, net gi kai ir rausia viska, juk reikia jiems supanti pasauli pazinti lotuliukas.gif lotuliukas.gif O po to pats samgumas, kai kartu eini ir kalbi, rodai kaip reikia atgal sudeti, tvarkyti. Malonu matyti kai i tave tokiomis garziomis, susizavejusimis ir smalsiomis akytemis pasiziuri, pakelia daikta ir deda i vieta, vis pasitikslindama pakeldama akytes ar gerai daro, o tada svarbiausia dalis pagirti, katuciais paploti, ir galvyte paglostyti lotuliukas.gif
As tai taip pasiilgstu savo priziuretos mergytes, tai kai tik galim susitinkam, nuostabi mergaite thumbup.gif Kiekvienas vaikutis ismoko nauju dalyku, savrbiausia juos pamilti ir suprasti smile.gif O kaip gerai pasakiau thumbup.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ynksster @ 2007 05 17, 18:00)
lotuliukas.gif
O man patinka, kai maziukai yra smalsus, net gi kai ir rausia viska, juk reikia jiems supanti pasauli pazinti  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif O po to pats samgumas, kai kartu eini ir kalbi, rodai kaip reikia atgal sudeti, tvarkyti. Malonu matyti kai i tave tokiomis garziomis, susizavejusimis ir smalsiomis akytemis pasiziuri, pakelia daikta ir deda i vieta, vis pasitikslindama pakeldama akytes ar gerai daro, o tada svarbiausia dalis pagirti, katuciais paploti, ir galvyte paglostyti  lotuliukas.gif 
As tai taip pasiilgstu savo priziuretos mergytes, tai kai tik galim susitinkam, nuostabi mergaite  thumbup.gif  Kiekvienas vaikutis ismoko nauju dalyku, savrbiausia juos pamilti ir suprasti  smile.gif  O kaip gerai pasakiau  thumbup.gif  ax.gif

Na matai mano mergina tik isskirtiniais atvejais isverstus daiktus atgal padeda lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Spragtukas @ 2007 05 12, 00:56)
Va butent, kai pagalvoju, tai kai vyresneli mociute priziuredavo, tai tikrai palygint svarius namus rasdavau. o dabar... bunu su mazaja, ir kol ji nemiega, kambariai kartais tarsi po karo buna: trupiniai, zaislai, pan.aisku, pasitvarkau, kai uzmiega smile.gif

Na taip... Mano metinuke ismoko trirati prisistumt prie sekcijos,kad galetu pasistoti ant sedynes ir atsidaryti sekcijos stalciuka lotuliukas.gif O jei dar kai miega SM atsidarau,tai vyras grizes klausia, ar cia mes dviese sugebejom viska taip sujaukt,ar visa vaiku darzeli buvom i svecius pasikviete lotuliukas.gif
Bet nukrypom nuo temos blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(AlfredaK @ 2007 05 14, 15:50)
paskaičius visus skyrelius apie aukles labai ebejoju ar auklė apkritai yra žmogus. O jei jau žmogus, tai tik su žmogaus, kaip gyvūno pavadinimu. Pagal mamytes tai auklės yra vagys, nuodytojos, narkomanės ir visokie kitokie degradavę žmonės. Kitaip sakant kaip tik tai kam vaikus ir galima palikti- pageidautina paroms. Tai va čia apie teises- nu kokios dar teisės tokiems degradams lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif . Užtenka kad jos dar pas jus ką nors suvalgo, o dar jūsų san, mazgais naudojasi. lotuliukas.gif  lotuliukas.gif .
o va pareigos tai jau yra žinoma- sutvarkyt, išvirt iškept, su vaiku lavintis, bendrauti draugauti, skalbti lyginti, koncervuoti, poliruoti , tinkuoti,VALERIJONŲ negerti, nu žodžiu lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Stipriai pasakyta. Su gera ironijos doze,bet ir teisingai... Gaila,kad ne visi zmones yra saziningi,tvarkingi ir dori. Kai pirma karta tave apgauna, supranti,kad ne visi verti pasitikejimo,toli grazu ne kiekvienam gali patiketi savo brangiausia turta - vaika. O irodyti,kad esi vertas pasitikejimo,turbut taip pat sunku,kaip ir pasitiketi kitu zmogum blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Droka @ 2007 04 20, 17:45)
g.gif ir ka, jeigu mamyte nori papildomus, kad darbus atliktu, kas blogo? Kaip mamyte sugeba suspeti, buti mama, seimininke, zmona ir dirbti?

Mamyte tai ne tas pats kas auklė smile.gif Auklės pagrindinės pareigos rūpintis vaiku, o visą kitą pagal susitarimą smile.gif Ir jokiu būdu nereikia reikalaut iš jos, kad namus tvarkytų, lygintų ir pan., jei jai už tai nemokate... O auklė ką priteršia žaisdama su vaiku, maitindama vaiką, tai privalo sutvarkyt...
Atsakyti
Ne i tema, bet aciu moderatorei, kad sutvarke sita tema, nebeliko bereikalingu repliku ir svaiciojimu thumbup.gif
Atsakyti
Mano atveju aukle priziuri sunu (pamaitinti, pasivaikscioti, pazaisti ir t.t.), suplauna indus, sutvarko namus, islygina skalbinius... ax.gif Nors taremes tik del vaiko, bet - kaip jis sako, "man nesunku, kol mazius miega". Jau dukart atlyginima didinau smile.gif As tai net nespeju tiek nuveikti, budama viena su maziumi namie, kiek ji - bet as prie kompo sedziu laisvalaikiu wink.gif Kaip sako "islyginti drabuziai, sutvarkyti namai ir skanus garuojantys pietus ant stalo - aiskus sugedusio kompiuterio pozymiai" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2007 04 26, 14:15)
Man tai mažumėlę keista skaityti tokias mintis. Negi auklė yra vienintelė išeitis mamai norint išeiti į darbą?  blink.gif  Yra juk ir lopšeliai, ir tuo labiau darželiai. Kas neleidžia vaiką ten leisti? Principai? Mada?  g.gif

Atsakyti
Mano manymu, aukle turi rupintis vaiku, o namais - namu tvarkytoja. Tai atskiros "profesijos" biggrin.gif Namuose aukle turetu atlikti tik butiniausius darbelius: indus po saves issiplauti, zaislus aprankioti, su kuriais vaikas zaide... Jos tiesiogine pareiga yra rupinamasis vaiku ir jo prieziura, lavinimas. Visa kita namuose yra seimininku reikalas.
Atsakyti
Mano nuomone, tai yra darbuotojo ir darbdavio abipusis susitarimas. Einant i nauja darba, gauni darbo instrukcija. Visi papildomi darbai, taipogi abipusiu susitarimu.

Nereikia pusti didelio baliono. Ir lyginti zmoniu profesijas su kitomis. Manau, kad kieviena esant reikalui, padaro daugiau nei priklauso. Ir uz tai neliakiame reikalauti papildomu pinigu. Ir "neprirasome" sau papildomu profesijos etikeciu.
O jei nepatinka darbas, tingisi dirbti... tai jau cia kita tema. Pasaulis platus.

Atsakyti
QUOTE(jka @ 2007 06 19, 16:37)
Nereikia pusti didelio baliono. Ir lyginti zmoniu profesijas su kitomis. Manau, kad kieviena esant reikalui, padaro daugiau nei priklauso. Ir uz tai neliakiame reikalauti papildomu pinigu. Ir "neprirasome" sau papildomu profesijos etikeciu.
O jei nepatinka darbas, tingisi dirbti... tai jau cia kita tema. Pasaulis platus.

Kiek zmoniu, tiek nuomoniu. mirksiukas.gif Manau, kad papildomu darbu darymas pirmiausia neturi atsiliepti vaiko prieziurai, kokybiskam bendravimui su juo. Jei taip nera, tai valio, tikrai nepriestarauciau, jei aukle grindis isplautu. smile.gif Bet niekada to specialiai nereikalauciau. Nors jei grizus namo po aukles buvimo su vaiku rasciau absoliutu "bardaka", tai irgi butu blogai.
Atsakyti
Siaip kas liecia aukle tai ji-ne mama ir ji uz vaika atsako tevams. Juk jai vaikas isistatys guza, kol aukle suplaus vos kelias lekstes, nebusime patenkintos, nors siems tai keliu minuciu reikalas doh.gif . O kuris vaikas nera jo turejes, ar nera nors kelias minutes paverkes, ar ka sudauzes, ispiles ir pan. Juk nors ir gerai pazysti savo mazyli, jis vis sugeda ka nors ''naudingo'' nuveikti blink.gif O kadangi is aukliu norime ir vaiko lavinimo, ir prieziuros ir jokiu guzu isivaizduokime save ju vietoje doh.gif pastovi vaiko prieziura, be jokio nusisukimo ir dar bent kelios lekstes kriaukleje, kurias geriausiu atveju galima suplauti tik jam uzmigus, na neduok Dieve jis begdamas pargrius ir usigaus, kaip reikes pasiteisinti tevams blush2.gif nepriziurejau doh.gif Supraskime aukles g.gif cia mano asmenine nuomone ax.gif ACIU mirksiukas.gif
Atsakyti