Įkraunama...
Įkraunama...

Auklė irgi žmogus

QUOTE(Dios @ 2007 04 26, 12:10)
gal ne visai į temą, bet va kieme tokią istoriją išgirdau. žmonės samdė auklę dviejų metų vaikui ir turėjo šuniuką spanielį. tai auklės niekaip negalėjo įprašyt kad išvestų šunį pasivaikščiot tuo pačiu metu kai su vaiku į lauką eina. argumentas: "nemyliu šunų". kadangi su aukle ten kažkokie ypatingi santykiai, kad jie nenorėjo su ja pyktis, tai teko parduoti šuniuką.  verysad.gif

O kodėl jie patys negalėjo jo išvesti blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 26 balandžio 2007 - 12:51
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 04 26, 12:40)
blink.gif  blink.gif  blink.gif o kokiu tikslu parduoti suniuka,argi teveliai negrizta vakarais ir rytais neiseina i darba blink.gif  blink.gif  blink.gif jau cia isvis nesuprantamas dalykas blush2.gif juk gali ir patys issivesti suniuka,tuo labiau,kai pirko tai zinojo,kad reiks vedzioti rytais ir vakarais.

šuniukas buvo nedidelis, ir jam tikrai "tik ryte ir vakare" neužtenka. aišku, gal ir nelabai gerai žmonės pagalvojo (nes šuo ir kai didesnis -- visą dieną vienas uždarytas jis kenčia), o gal auklei nedamokėjo -- gal būt porą litų daugiau primetę, ir būtų auklė tą šunį paganius. durna situacija gavosi ir tiek...
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2007 04 26, 14:47)
šuniukas buvo nedidelis, ir jam tikrai "tik ryte ir vakare" neužtenka. aišku, gal ir nelabai gerai žmonės pagalvojo (nes šuo ir kai didesnis -- visą dieną vienas uždarytas jis kenčia), o gal auklei nedamokėjo -- gal būt porą litų daugiau primetę, ir būtų auklė tą šunį paganius. durna situacija gavosi ir tiek...

PATI TUREJAU AMERIKIECIU KOKER SPANIELI,PAPRASTOM DIENOM UZTENKA TIKRAI RYTE IR VAKARE,O VELAI VAKARE DAR GALIMA PRIES MIEGA IR ILGIAU PAVAISKCIOTI.BEJE KAI TUREJAU SUNI,TUO METU PATI DIRBAU,TUREJAU MAZA VAIKA IR DAR RYTAIS KROSIUKA STADIONE PABEGIODAVAU SU SUNIMI :superZMONES SUAUGE IR TURI SUPRASTI KOKIA ATSAKOMYBE PRISIIMA PIRKDAMI SUNIUKA.MAN TAI NEZMONISKA,KAI ATIDUODA KAIP KOKI NEREIKALINGA DAIKTA,VISGI GYVAS PADARAS IR TURINTIS PRIERAISUMA SAVO JAUSMUS IR T.T.
Atsakyti
QUOTE(Spragtukas @ 2007 04 21, 19:52)
pastaruoju metu ieskausi darbo ir prasau tiek, kad man apsimoketu dirbti (auklei juk irgi teks moketi pagaliau g.gif ), tai ka jus sau manot - kol kas nesutikau darbdavio, kuris tiek moketu g.gif o noriu tikrai ne "kosminio" atlygio uz padarytus darbus... aisku, cia ne i tema siek tiek "pavariau", bet i tema tai, jog klausimas, kaip uzdirbti tiek, kad nebutu prabanga auklei moketi tokius pinigelius, apie kuriuos diskutuojama kt. temose?

Man tai mažumėlę keista skaityti tokias mintis. Negi auklė yra vienintelė išeitis mamai norint išeiti į darbą? blink.gif Yra juk ir lopšeliai, ir tuo labiau darželiai. Kas neleidžia vaiką ten leisti? Principai? Mada? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 26 balandžio 2007 - 13:17
dėl šuniuko, tai jam ten gerai baigėsi -- grįžo pas žmones iš kurių pirktas buvo, ir jie labai džiaugiasi jį atgal gavę. tik keistas pavyzdys tėvų ir auklės negalėjimo susitart. ten buvo bėda ne vien dėl to šuns išvedimo, bet apskritai auklės priešiškumo šuniui.
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2007 04 26, 14:15)
Man tai mažumėlę keista skaityti tokias mintis. Negi auklė yra vienintelė išeitis mamai norint išeiti į darbą?  blink.gif  Yra juk ir lopšeliai, ir tuo labiau darželiai. Kas neleidžia vaiką ten leisti? Principai? Mada?  g.gif

na va matote stai tau ir papildomos paslaugos is aukles puses.o jei ta aukle paniskai bijo sunu....
bet cia jau kitas dalykas, as manau siuo atveju kalta pati aukle.mate gi kai atejo i sita seima,kad ten yra gyvunelis.beje matau ji yra besirde.jei gali ziureti kaip sunelis kencia iki vakaro.
Atsakyti
QUOTE(DangeD @ 2007 04 27, 08:26)
na va matote stai tau ir papildomos paslaugos is aukles puses.o jei ta aukle paniskai bijo sunu....
    bet cia jau kitas dalykas, as manau siuo atveju kalta pati aukle.mate gi kai atejo i sita seima,kad ten yra gyvunelis.beje matau ji yra besirde.jei gali ziureti kaip sunelis kencia iki vakaro.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif tai gal pirmoje vietoje teveliai besirdziai,kad atidave auginta suneli,tik todel,kad patys nesugeba isvesti i laukuti
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2007 04 26, 13:15)
Man tai mažumėlę keista skaityti tokias mintis. Negi auklė yra vienintelė išeitis mamai norint išeiti į darbą?  blink.gif  Yra juk ir lopšeliai, ir tuo labiau darželiai. Kas neleidžia vaiką ten leisti? Principai? Mada?  g.gif

Nei viena, nei kita apie ka rasai... schmoll.gif Paprasciausiai nepamastei, kad i lopseli vaikas priimamas ne anksciau nei nuo 1.3-1.6 m., o i darba tenka, deja, daznai grizti anksciau g.gif todel ir samdome aukles.O kai ateina laikas lopseliams ir darzeliams, dauguma tevu pasirenka sias istaigas. Beje, o kai vaikas suserga ir serga 2 sav. per menesi, irgi manai, kad mados ar principo reikalas aukle samdyt? as nemanau schmoll.gif
Papildyta:
Beje, man tai savo ruoztu keista girdeti samprotavimus, kad va, aukle tai turi uzdirbti, o tevai, ja islaikantys, tai... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(DangeD @ 2007 04 20, 17:05)
cia daug diskutuojama apie aukles ir ju elgesi.as noreciau pabendrauti tiek su teveliais tiek ir su auklemis. labai keista ,kad aukles savoka yra iskraipoma.jau vien tai kad is jos norima visko. buti aukle ,namu seimininke ,vireja ,skalbeja,lygintoja, slaugytoja.o kada gi tai  auklei lieka laiko uzsiimti su jusu maziuku.man labai keista ,kai teveliai piktinasi aukliu atlyginimais.
            ar zinote_________ nori tureti-reikia moketi!

g.gif Tai pala, čia apie ką kalba - apie tai, kad jei auklė dirbs papildomus darbus, tai jai tiesiog fiziškai neliks laiko užsiimti su vaiku, ar apie tai, kad prašo, bet nesumoka, o sumokėjus to liko su vaiku užsiimti atsirastų? unsure.gif

Beje, slaugytoja auklė būti privalo - o jei jos žiūrimas vaikas susirgs? Skalbėja ir lygintoja būti turbūt retai kas prašo, gi šiais laikais yra skalbimo mašinos... Tai nebent gali paprašyt valgyt padaryt ir grindis iššluot. Fiziškai vaikui laiko likti turėtų g.gif

O apskritai, tai paprasta - ateina auklė darbintis, ir susitaria, ką dirbs, ko ne... g.gif
Atsakyti
As, kai dirbau aukle tai tikrai palikdavau namus tokius kokius rasdavau, suplaudavau ir indus, bet buvo keli kartai kai to nepadariau, nes nespejau visai doh.gif
Manes prase, kad tik priziureciau mazyle, kad nereiks jai ir valgyti daryti ir jiems nereiks. Mazylei tai man ir paciai buvo nesunku daryti, nes ne visada ji palikta maista suvalgydavo smile.gif Isranki buvo labai biggrin.gif
Nors neprase, bet ir kambarius aptvarkydavau, juk nesunku buvo ir kai miegodavo nebudavo ka veikt g.gif Tik va vieno ko negalejau, nors zinojau kad noretu, tai pagaminti valgi. Nesijauciau tokia kulinare, kad itikciau, tai kazkaip geda buvo daryti, o eksperimentams laiko nebuvo, budavo taip kad ir pati nevalgius grizdavau namo, o pakeliui prisimindavau, kad dar nieko nevalgiau smile.gif
Bet del ruosos darbu tikrai nera sunku, jei tik yra laisvo laiko ir noro lotuliukas.gif Tik man atrodo, kad man paciai butu nesmagu, jei buciau mama ir mano palikta bardaka wub.gif turetu kazkas tvarkyti smile.gif Juk dazniausiai tai aukle su mazyliu visu kambariu nesuvercia, dazniausiai turi zaidimu ir miego vietas rolleyes.gif Ir svarbiausia, kad butu pasakyta apie tai, kad po to nebutu taip, kad lyg ir nesake, kad turi visus kambarius sutvarkyti, o po to matysi nepatenkinta mamytes veida ir gal priekaistu, kad galejai sutvarkyti, tada ir paciai nesmagu net pries tevelius blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ynksster @ 2007 05 11, 14:11)
As, kai dirbau aukle tai tikrai palikdavau namus tokius kokius rasdavau, suplaudavau ir indus, bet buvo keli kartai kai to nepadariau, nes nespejau visai  doh.gif
Manes prase, kad tik priziureciau mazyle, kad nereiks jai ir valgyti daryti ir jiems nereiks. Mazylei tai man ir paciai buvo nesunku daryti, nes ne visada ji palikta maista suvalgydavo  smile.gif Isranki buvo labai  biggrin.gif
Nors neprase, bet ir kambarius aptvarkydavau, juk nesunku buvo ir kai miegodavo nebudavo ka veikt  g.gif Tik va vieno ko negalejau, nors zinojau kad noretu, tai pagaminti valgi. Nesijauciau tokia kulinare, kad itikciau, tai kazkaip geda buvo daryti, o eksperimentams laiko nebuvo, budavo taip kad ir pati nevalgius grizdavau namo, o pakeliui prisimindavau, kad dar nieko nevalgiau  smile.gif
Bet del ruosos darbu tikrai nera sunku, jei tik yra laisvo laiko ir noro  lotuliukas.gif Tik man atrodo, kad man paciai butu nesmagu, jei buciau mama ir mano palikta bardaka  wub.gif turetu kazkas tvarkyti  smile.gif Juk dazniausiai tai aukle su mazyliu visu kambariu nesuvercia, dazniausiai turi zaidimu ir miego vietas  rolleyes.gif Ir svarbiausia, kad butu pasakyta apie tai, kad po to nebutu taip, kad lyg ir nesake, kad turi visus kambarius sutvarkyti, o po to matysi nepatenkinta mamytes veida ir gal priekaistu, kad galejai sutvarkyti, tada ir paciai nesmagu net pries tevelius  blush2.gif

Va butent, kai pagalvoju, tai kai vyresneli mociute priziuredavo, tai tikrai palygint svarius namus rasdavau. o dabar... bunu su mazaja, ir kol ji nemiega, kambariai kartais tarsi po karo buna: trupiniai, zaislai, pan.aisku, pasitvarkau, kai uzmiega smile.gif
Atsakyti

paskaičius visus skyrelius apie aukles labai ebejoju ar auklė apkritai yra žmogus. O jei jau žmogus, tai tik su žmogaus, kaip gyvūno pavadinimu. Pagal mamytes tai auklės yra vagys, nuodytojos, narkomanės ir visokie kitokie degradavę žmonės. Kitaip sakant kaip tik tai kam vaikus ir galima palikti- pageidautina paroms. Tai va čia apie teises- nu kokios dar teisės tokiems degradams lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif . Užtenka kad jos dar pas jus ką nors suvalgo, o dar jūsų san, mazgais naudojasi. lotuliukas.gif lotuliukas.gif .
o va pareigos tai jau yra žinoma- sutvarkyt, išvirt iškept, su vaiku lavintis, bendrauti draugauti, skalbti lyginti, koncervuoti, poliruoti , tinkuoti,VALERIJONŲ negerti, nu žodžiu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti