Bumce, man labiau patinka antras variantas, nes raudona skaistesnė. Tik nežinau, ar geriau vienspalvė, ar dryžuota Ir dar man kažkaip nesižiūri kairėje pusėje šviesi sekcija. Gal ja prie tos ryškios sienos montuoti
akvilyte, aš palaikau tavo nuomonę, kad gražiau viena spalva. Nebent kaip nors tą pasikeitimą gražiai padaryti, bet tikrai ne horizontaliais brūkšniais Jeigu išvardytum visų aplinkinių sienų spalvas, būtų galima paieškoti ir prie visų jų derančią vieną
QUOTE(bumce @ 2007 04 21, 20:06)
man šitas variantas labiau patinka. Tam pirmam variante man kažkaip raudonoji siena per tamsi ir pats kambarys tada gana tamsokas gaunasi
QUOTE(bumce @ 2007 04 21, 21:06)
Noriu atnaujinti kambarį -minkšta dalis melsvos spalvos,bet yra ir odinis tamsiai raudonos spalvos fotelis ir tumba. Susiprojektavau savo viziją kad kaip nors suderinti visas spalvas. Vieną sieną noriu daryti ryškesnę, o visas kitas švelnios pastelinės spalvos Gal turit kokių idėjų patarti...
sunkoka čia ką patart:
tavo pvz kaip ir nieks nedera. nebent dar kur geltona ivaryt-tai gautus toks daugiaspalvis interjeras-bet tai gal labiau vaikų kambariui tiktu.
jei melsva dalis yra šviesi ir pastelinė tada raudoną sienos spalvą galma būtu keist į gan rausvą kreminę spalva-tai būtu gan spalvingas bet ir jaukus iterjeras.
jei nori pasilikti vieną ar kitą raudoną sienų spalvą tada reiktų ant sienos salotinio tapybos darbo-kokių šiuolaiknės stilistikos ornamentinių gėlių ar papraščiausiai žolės vaizdo, tada salotinė tiesiog "užviegs" ant sienos ir bus ,( nes blankesnį ar ne žalia spalva dominuojantį kurinį toks didelis aktyvios raudonos plotas papraščiausiai "suės"). Bet tada tektų atsisakyt melsvų baldų,arba juos pervilkt i kremię ar dramblio kaulo spalvą.
galima ir dar prigalvot kitokiu sprendimų bet tikiuosi užteks.
QUOTE(akvilyte @ 2007 04 22, 00:24)
o pas mus daba gaunasi situacija tokia.. per visus tris auk6tus eina viena laiptinės siena... tai kažkaip man norėtūsi kad ji visa būtų vienis spalvos.. bet kaip tada sudeinti itų seinų spalvas na palei tą sieną eis leiptai.. pirmam aukšte bus virtuvė, antram laisvalaikio holas o trečiam mano darbinė palėpė... viekur nebus durų... vyras sako kad mažiau sukčiau smebenus ir sulig kiekvienu aukštu daryčiau tokią spalvą kokios reik.. bet man norisi vientisumo šviesia dažyt nesinori nes visgi laiptinė ir tikriai apsiteps... galvoju apie pienišką šokoladą... nes virtuvėj vyraus rudos spalvos.. palėpėj tiks.. o holui reiks kažką galvot
kaip vienas iš variantų:
dažai visą laiptinę šviesia kad ir ta pačia, balintos kavos spalva ar šviesia ir blankia( nudususia) bordine, -tai bus foninė viso namo interjero spalva, kad tai padaryti reik tą spalvą atkartoti kitose erdvėse :
gali nudažyti kokią vieną sieną ar arch detalę ta pačia spalva arba pvz imaišius šiektiek kitos spalvos pigmento i foninės sp dažus,tap pat ir parenkant baldų spalvą.
prie foninės sp virtuvėj derinsis rusvi tonai ,o kitose erdvėse reiktų parinkt iš pastelinės sp gamos žalsvus,melsvus ar ochros atspalvius kad derintusi su fonine spalva.
Tokiu budu gausis vientisas,derantis ir neperkrautas interjeras. Taip pat gali bandyt daryt taip su tamsia fonine spalva-bet vargu ar tepimosi problemą taip išspresi- dažas yra dažas ir ant tamsios sp gerai matosi sutepimai.
Tada jau geriau galvoti apie foninės sp darymą su sturktūriniais dažais ar apie keliais atspalviais dekoratyviai dažytą sieną dengta matine lazūrą - geriau valosi,patvariau o ir sutepimai netokie akivaizdūs kaip ant lygiai dažytos sienos.
Vaikų kambario vienai sienai nusipirkom gelsvus tapetus su rusvais įvairaus atspalvio ir dydžio rutuliais. Ši siena bus akcentas. Kokią spalvą pasirinkti kitoms sienoms? Dukra nori žalsvos, bet galvoju ar derinsis.
QUOTE(Jurgitak @ 2007 04 22, 22:05)
Vaikų kambario vienai sienai nusipirkom gelsvus tapetus su rusvais įvairaus atspalvio ir dydžio rutuliais. Ši siena bus akcentas. Kokią spalvą pasirinkti kitoms sienoms? Dukra nori žalsvos, bet galvoju ar derinsis.
Na, jei būtų mano valia, arba visas sienas burbulais nuvaryčiau, arba likusias daryčiau tokios pats spalvos, kaip tų burbuluotų tapetų fonas. Bet čia jau mano skonis, nemėgstantis margumo. Žalia gal ir tinka, bet ji turėtų būti šilta ir šviesesnė už tapetą arba tokio pat intensyvumo kaip tapeto fonas. Nežinau, ar išeis
QUOTE(Jurgitak @ 2007 04 22, 23:05)
Man atrodo paprasciausia neapsirikti - imti viena is tapete esanciu spalvu.
Noriu atnaujinti kambarį -minkšta dalis melsvos spalvos,bet yra ir odinis tamsiai raudonos spalvos fotelis ir tumba. Susiprojektavau savo viziją kad kaip nors suderinti visas spalvas. Vieną sieną noriu daryti ryškesnę, o visas kitas švelnios pastelinės spalvos Gal turit kokių idėjų patarti.
Man tai nepatinka, manau nedera raudona+mėlyna
QUOTE(akvilyte @ 2007 04 21, 23:24)
o pas mus daba gaunasi situacija tokia.. per visus tris auk6tus eina viena laiptinės siena... tai kažkaip man norėtūsi kad ji visa būtų vienis spalvos.. bet kaip tada sudeinti itų seinų spalvas na palei tą sieną eis leiptai.. pirmam aukšte bus virtuvė, antram laisvalaikio holas o trečiam mano darbinė palėpė... viekur nebus durų... vyras sako kad mažiau sukčiau smebenus ir sulig kiekvienu aukštu daryčiau tokią spalvą kokios reik.. bet man norisi vientisumo šviesia dažyt nesinori nes visgi laiptinė ir tikriai apsiteps... galvoju apie pienišką šokoladą... nes virtuvėj vyraus rudos spalvos.. palėpėj tiks.. o holui reiks kažką galvot
O gal tą laiptinės dalį tapetuokit, kokiais nors margais tapetais(su gėlėm, lapeliais, ir tt), o kitas sienas derinsit atitinkamomis spalvomis pagal tapetą. Nežinau ar supratai, ką noriu pasakyti
QUOTE(akvilyte @ 2007 04 21, 23:24)
o pas mus daba gaunasi situacija tokia.. per visus tris auk6tus eina viena laiptinės siena... tai kažkaip man norėtūsi kad ji visa būtų vienis spalvos.. bet kaip tada sudeinti itų seinų spalvas
Graziuasia man butu viena spalva - sviesi ir neutrali. As pati daziau laiptine sviesiai rusva , antra spalva paleteje. Pries tai laiptine buvo dvieju spalvu ir apacia zymiai tamsesne - tai tamsesne dalis zymiai labiau matesi issiterliojimas. Svarbiausia nepagailek dazams pinigeliu - kokybiski dazai labai gerai valosi. Gal laiptinei nieko baisaus ir kiausinio luksto blizgesio - geriau valysis. "Beckers" dazu man atrodo Nr.20 yra specialiai laiptinems, dar labai geri "Dulux".
Noriu atnaujinti kambarį -minkšta dalis melsvos spalvos,bet yra ir odinis tamsiai raudonos spalvos fotelis ir tumba. Susiprojektavau savo viziją kad kaip nors suderinti visas spalvas. Vieną sieną noriu daryti ryškesnę, o visas kitas švelnios pastelinės spalvos Gal turit kokių idėjų patarti.
Mano projektas:
Papildyta:
kitas variantas
Mano projektas:
Papildyta:
kitas variantas
Labu! gal galetum pasakyti su kokia cia programele spalvas deliojai? kaip tik ieskau kokios tokios porgrameles, kad bent apytiksliai galeciau isivaizduoti spalvu derinius namuose.
Bandžiau dėlioti su PRO100 lenkiška tokia programėlė, bet sunkoka surasti reikiamą spalvą ar interjero detalę tai gaunasi labai miglotas projektas.
Dar vienas mano bandymas
Dar vienas mano bandymas
bumce, o gal tiktu tau tokie tapetai jei norisi raudonos spalvos. sekcija ir spintutes kiek matau smelines spalvos:
http://www.iris.lt/p.../...4.jpg
http://www.iris.lt/p.../...4.jpg