Įkraunama...
Įkraunama...

Privačios mokyklos

QUOTE(velvet @ 2005 02 11, 22:52)
Nu tai ka mamkos, teisininkes, buhalteres ir kitos -es. Namus statotes, armani perkate, o vaikuciu i privacias mokyklas nevedat? blush2.gif

Gal gali paaiskinti, ka tu tuomi norejai pasakyti? Tiesa sakant nelabai pagaunu namu statybos , armani ir privaciu mokyklu rysio.
Atsakyti
Jei tiesmukai tai aiskinu taip: pinigai. Jei tau tai per stipru, tai galiu subtiliau: jei neturiu uz ka tai ir nevedu vaiko ten,kur reikia moketi. Jei perku armani tai reiskia siek tiek turiu, bet gal but manau, kad Lietuvoje nera privat mokyklu uz kurias butu verta moketi. Gal manau, kad ir vesciau jei 100 kitu kaina butu mazesne. Gal manau, kad privacios mokyklos sugadins mano vaika, gal jo neuzgrudins, gal nieko neismokins, gal...Siulyciau nesusiasmeninti ir taip greit neisizeidineti.
Atsakyti
QUOTE(velvet @ 2005 02 12, 16:46)
Jei tiesmukai tai aiskinu taip: pinigai. Jei tau tai per stipru, tai galiu subtiliau: jei neturiu uz ka tai ir nevedu vaiko ten,kur reikia moketi. Jei perku armani tai reiskia siek tiek turiu, bet gal but manau, kad Lietuvoje nera privat mokyklu uz kurias butu verta moketi. Gal manau, kad ir vesciau jei 100 kitu kaina butu mazesne. Gal manau, kad privacios mokyklos sugadins mano vaika, gal jo neuzgrudins, gal nieko neismokins, gal...Siulyciau nesusiasmeninti ir taip greit neisizeidineti.

Nesuasmeninau (nebuvo del ko), tiesiog nepagavau kampo tongue.gif
Pinigai. Manau, gana teigiama taupyti perkant kokybiskus (daznai brangius) daiktus.

Ar tuomi norejai paklausti, ar anot taves, vidutines pajamas turintis zmogus butinai turi vesti vaika i valstybine mokykla, o aukstas pajamas gaunancio zmogaus statusas sneka, apie "viskas privatu" ?
"neturiu uz ka ir nevedu". Gelezine logika. Jei neturiu uz ka, bet noriu, jog vaikui butu suteikta tai, kas (gal but)yra suteikiama privaciose mokyklose, tai nestatysiu namo, bet vesiu vaika i mokykla. Jei turiu uz ka ir manu, jog valstybineje mokykloje vaikas gali gauti verta issilavinima, tai statau nama, vedu vaika i mokykla . Ir t.t.
Kaip manai, kuo pranasesnes yra privacos mokyklos?
Atsakyti
Siaip tai sneki ta pati ka ir manu tik apsimeti, kad nematai rysio. o privacios geresnes tuo, kad maziau klaseje vaiku ir daugiau gali reikalauti jei kas nepatinka.
Atsakyti
QUOTE(velvet @ 2005 02 13, 01:22)
daugiau gali reikalauti jei kas nepatinka.

blink.gif Nori buti privacios mokyklos direktore?
new_russian.gif biggrin.gif

O jei rimciau, tai laaabai stebina tavo nuovokimas apie privatciu mokyklu pliusus (kuriuos tik du paminejai). Pirmasis- ne visada maza klase lemia mokymosi kokybe. Antra- salygas diktuoja mokyklos strategija, o ne kiekvieno tevlio (kad ir mokancio pinigus) uzgaidos.
Jei vedi vaika i montesori mokykla, gali kiek nori moketi, tavo vaikui nebus taikoma valdorfo pedagogika rolleyes.gif .
Atsakyti
Cia kaip Karlsonas sake"pinigus lupa o bandliu gaili"(adresuota Freken BOK). Kaina klaiki, pirmiausia turi buti argumentuota uz ka tuos pinigus lupa. Beje Liubertienes mokykloje lupa da daugiau. Pritariu toms kad cia ne Lietuviukam, o praiezdnym. Jei daug tevai keliauja po uzusieni paskui darbus, tai vaikutis turetu angliskai mokytis. Priesingu atveju mokinkites lietuviskai,nes lietuviu kalba daug sunkesne uz anglu. Maciau viena laidele kai is Airijos grizes lietuviukas kelis metus toj pacioj klasej subiniuka tryne, bo niekaip su ta lietuviu kalbele gimtaja nesusitvarke. As ne pries privat darzelius ar mokyklas, bo maniske juose su patirtim, bet pinigus lupti reik saikingai, o nenoreti ant svetimo b.. (kam per stipru prisimerkit) i roju joti". Beje apsilankykit temeleje kam virs 7 apie privacias mokyklas, nes as ten su uola baigiu issisemti.
Atsakyti
Dar privacios mokyklos gerai tuo ,jeigu tevai gales moketi iki 12 klases.Bet puikiai zinom ,kad gali jie ir baigtis .Va tada ir prasideda vaikui tragedija .Pasakojo kokie tie vaikai kai ateina is privaciu i bendro lavinimo.Nezino kaip elgtis ,reikalauja demesio is mok. sau.Reikalauja literaturos.Jaucia amzina demesio stoka po tokiu mokyklu.
Pvz .mums Saule visia salia ,bet salia ir Peleda .Saulej 16 vaiku klasej,Peledoj 20.
Praktiskai tas pats.Mokytojai tiek privacioj ,tiek paprastoj turi buti spec.,nes kitaip jokios naudos.Klausimas ar moketi 400 lt.uz privatuma su 16 vaiku ir dar dar kai susirinks teveliai varj.tai pasijausi zemes dulke.Na jeigu jau Valinsko vaikai ten eina ,tai mano Nevalinsko ten nieks ir nepastebes,svarbu ,kad pinigus mokeciau.
Atsakyti
QUOTE(velvet @ 2005 02 13, 02:22)
Siaip tai sneki ta pati ka ir manu tik apsimeti, kad nematai rysio. o privacios geresnes tuo, kad maziau klaseje vaiku ir daugiau gali reikalauti jei kas nepatinka.

tiesiai šviesiai galiu pasakyti, nors ir privati mokykla , bet daug tu neprireikalausi, nes mokytojai gerai ten dirba, o jei vaikas nesimoko, ką jos gali padaryti. ir beje ten prieš priimdami perspėja kad jei patys vaiko neauklėsit tai mokykla per porą valandų neišauklės smile.gif
Atsakyti
Sveikos! neseniai uztikau sia tema begvildenant ir matau kad turiu irgi ka sia tema pasakyti. Neseniai pradejau leisti savo mergina i sestadienine anglu kalbos mokyklele Tarptautineje Amerikos Mokykloje. Ypatingo kazkokio soko ar skirtumo nebuvo, tiesa, ji lanko privatu darzeli. Bet yra keli dalykai kurie man asmeniskai patiko smile.gif visu pirma tai mano gana sarmatlyva blush2.gif mergina gana rimtai ir linksmai isijunge nuo pat pradziu, tiesiog nenoredavo eit namo. Aplinka super, svaru, silta, priemoniu turi, mokytojai malonus ir mandagus, ir tuo paciu niekas nepataikauja. Mano mazoji noriai mokosi, nors siaip tai prie knygu nepasodinsi, net pasakos isklausyti ne visada turi kantrybes. schmoll.gif
O as pati tai kaifuoju tom 3 valandom - palieku ir zinau, kad turiu tris valandas visokiem darbeliam mieste. biggrin.gif Zodziu nereklamuoju, bet jei kam idomu galit jiems skambinti info yra ir ju websaite.
Kalbant placiau apie privat mokyklas ir darzus manau, kad labai neskanu, kai plesia pinigus, o po to nelabai matosi kur jie nueina g.gif arba dar geriau - pasako kokia menesine kaina o po to prasideda visokie paslepti kastai (uz lovas uz knygas, ir tt ir pp)
Mano mazosios darzas man tuo ir patinka kad nors jie ir brangus, bet sumoki ir jokiu papildomu kastu daugiau nera rolleyes.gif
Atsakyti
girdėjau atsiliepimų apie šią mokyklą iš europiečių, gyvenančių Lietuvoje. Mėgino leisti savo atžalas, bet atsiėmė. Argumentai? Tipiškas amerikietiškas š... - pradedant mokytojomis, išsilavinimo lygiu ir baigiant vaikų mityba.
Atsakyti
QUOTE(Knysliukė @ 2005 01 25, 16:06)
Sveiki, gal kas žinote apie "Šaltinėlio" privačią pagrindinę mokyklą? ax.gif

apie šią mokyklą žinau daug, pati ten dirbu smile.gif Jei ką nors dar domina, kitąkart parašysiu
Atsakyti
Tiek privačių tiek valdiškų mokyklų yra ir gerų ir blogų smile.gif
O tėvams tam ir duotos galvos, o ne puodynės, ant pečių, kad apsispręstų, kas geriau JŲ VAIKUI.
Tarkim, į šalimais esančią vidurinę mokyklą savo vaikų tikrai neleisiu. Per daug gerai pažįstu schmoll.gif
Man patinkanti pradinė valdiška mokykla kitam miesto gale, kur nepakeliui nei man, nei vyrui į darbą, o ir grįžti vaikui tiesioginio transporto nėra. schmoll.gif
Tikriausiai pasirinksim privačią Montesori metodo centro mokyklą(jei neužsidarys) - vieta vaikui vežioti mums labai patogi, maitinimas, prailginta grupė, aplinka, o ir metodika mums labai prie širdies.
Jei man šalia namų būtų jauki pradinė valdiška mokykla, kur dirba atsakingas, kompetetingas nuoširdus personalas - net nemąstyčiau.
Tačiau visko gauti nepavyksta biggrin.gif
Atsakyti