Įkraunama...
Įkraunama...

Privačios mokyklos

QUOTE(Atra @ 2005 01 18, 09:58)
saulės pradinė ir vidurinė privačios mokyklos: http://saulevilnius.w3.lt/
mano brolis mokosi vidurinėje, šiaip daug užsiimminėja su mokiniais kiekviena valanda išnaudota, nereikalingi praktiškai jokie korepetitoriai. kiek žinau šioje mokykloje mokosi ir Valinskų atžala  biggrin.gif

Ir kiek ten mokslai kainuoja?
Atsakyti
man atrodo 11-liktokui mėnesiui kainuoja apie500LT, bet aš dar paklausiu mamos..
Atsakyti
galiu tiksliai pasakyti, kad 11-tokams reikia mokėti į mėnesį po 420Lt, mažiukams iki9 klasės šiek tiek mažiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(velvet @ 2004 12 27, 22:53)
Gal kuri leidziate vaika i privacia mokykla Vilniuje?Patarkite kuri geresne.

Man patinka Liubertienes mokykla Antakalnyje (www.mokykla.lt), jau sustyguota sistema, pabandykit apsilankyti smile.gif
Atsakyti
Sveiki, gal kas žinote apie "Šaltinėlio" privačią pagrindinę mokyklą? ax.gif
Atsakyti
Na vat- vakar sužinojau labai mano gerbiamos pedagogės nuomonę apie privačią mokyklą Turniškėse. Ji ir šiaip bandė pasakyti, ir kitaip, paskui atsiprašė už žargoną ir pavadino vienu žodžiu- tusovkė. Ji sudalyvavo mokyklos tos pristatyme. Mokytojai kaip naujieną pristato savo taikomas metodikas (kurių pikas Lietuvoje buvo maždaug prieš penkerius metus). Vaikai nori mokosi, nori gulinėja. Relaksas. Ir po tokių mokslų žmonės tikisi sustoti į valstybinius licėjus doh.gif .

Tokie atsiliepimai tik patvirtina mano nuomonę, kad visokie Montesori, Valdorfai, šiltnaminiai darželiai ir mokyklos reikalingi vaikams, turintiems elgesio ar kt. psichologinių problemų. Su kuriais reikia atsargiai, ypatingai jautriai, kartu susitaikant su mintim, kad toks vaikas į mokslo aukštumas neįkops. Tuo tarpu, atiduodant į tokią mokyklą vaiką be problemų, jam daroma meškos paslauga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norge: 01 vasario 2005 - 10:18
QUOTE(norge @ 2005 02 01, 10:12)
Na  vat- vakar sužinojau labai mano gerbiamos pedagogės nuomonę apie privačią mokyklą Turniškėse. Ji ir šiaip bandė pasakyti, ir kitaip, paskui atsiprašė už žargoną ir pavadino vienu žodžiu-  tusovkė. Ji sudalyvavo mokyklos tos pristatyme. Mokytojai kaip naujieną pristato savo taikomas metodikas (kurių pikas Lietuvoje buvo maždaug prieš penkerius metus). Vaikai nori mokosi, nori gulinėja. Relaksas. Ir po tokių mokslų žmonės tikisi sustoti į valstybinius licėjus  doh.gif .

Tokie atsiliepimai tik patvirtina mano nuomonę, kad visokie Montesori, Valdorfai, šiltnaminiai darželiai ir mokyklos reikalingi vaikams, turintiems elgesio ar kt. psichologinių problemų. Su kuriais reikia atsargiai, ypatingai jautriai, kartu susitaikant su mintim, kad toks vaikas į mokslo aukštumas neįkops. Tuo tarpu, atiduodant į tokią mokyklą vaiką be problemų, jam daroma meškos paslauga.

Norge poziuris yra pakankamai tradicinis: pagal tradicines sovietines pedagogikos supratima, "kopimas i mokslo aukstumas", ziniu ir mechaniniu igudziu prikimsimas i galvas be konteksto yra tikslas is saves. Mes butent pasirinkome mokykla Turniskese, nes pagal pasaulyje viena populiariausiu metodiku (Tarptautinio bakalaureato, kuria, beje, dirba Vilniaus licejus), i vaiko ugdyma zvelgiama placiau, jis ugdomas kaip asmenybe, jokiu budu nesumenkinant akademiniu gebejimu svarbos. Musu vaikas, mokydamasis anglu kalba, pradineje klaseje moka ne ka maziau ar net daugiau nei tulas tradicines mokyklos pradinukas, bet i mokykla eina su noru ir uzsidegimu.
Atsakyti
QUOTE(Ginta007 @ 2005 02 01, 18:26)
Norge poziuris yra pakankamai tradicinis: pagal tradicines sovietines pedagogikos supratima,

Gal gali pasakyti, kokioje šiuolaikinėje mokykloje mokoma pagal tradicinės sovietinės pedagogikos supratimą? blink.gif "Geros pradžios" metodika yra taikoma visose mokyklose. Tiesiog ji nėra kaip pagrindas, o tik kaip galima varijacija, pritaikant mokymo sistemą prie konkretaus mokinuko.

O dėl kalbų. mirksiukas.gif Maniškė puikai šneka angliškai (fakultatyvas mokykloje nuo pirmos klasės plius klubas iki mokyklos, plius praktika) ir kerta vokiškai (privaloma disciplina mokykloje). Mokosi prancūzų kalbos pagrindų, draugauja su prancūziukų klase, susirašinėja, važiuoja vieni pas kitus į svečius. Mokykla valstybinė. Dukra eina į mokyklą su šypsena.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norge: 02 vasario 2005 - 16:42
QUOTE(Summer @ 2005 02 02, 16:48)
Jei ne karinė paslaptis, į kokią mokyklą leidžiat dukrą? Mūsiškei tas gresia tik po poros trejeto metelių, bet niekada nežinai - jei labai gera (o iš tavo aprašymo atrodo, kad visai thumbup.gif ) ir populiari mokykla, gali tekti prieš porą metų užrašyti ax.gif

Summer, nebeliko jau tokio daikto, kaip užrašymai prieš pora metų. Mokyklos kovoja už mokinius, bo nuo to priklauso jų finansavimas.

Aš kalbu apie Filaretų pradinę. Vat, vakar buvo įdomių darbų pamoka, tai šiandien jau turiu e-paštu atsiųstas foto su mano dirbančia mergina smile.gif . Šiandien vaikų kūno kultūra vyko baseine, tai jau laukiu foto išsižiojus. rolleyes.gif Ir aprašai labai gražūs būna smile.gif .

O gegužės mėnesį prancūziukai atvažiuoja - vienas pas mus gyvens. smile.gif

Mokykloje veikia būreliai- choras, fleitų, keramikos, Smalsučių-gamtininkų, tautiniai šokiai, pramoginiai šokiai, dailės studija, teatriukas, meninės raiškos būrelis, dar kažkas... Ir Dvariono dešimtmetė muzikos mokykla per pora sustojimų- visi slimokai drauge į pamokas ten važinėja - kas į fortepioną, kas į būgnus. biggrin.gif

Dėl finansinės pusės- šiemet laukia kažkokie didesni pokyčiai- gauti pinigai visų langu keitimui, dar kažkas ten fasadui. Klasėj renkamės būtinom išlaidom (popieriniai rankšluosčiai, muilas prausyklai, spalvotas popierius, akvarelės, darbelių pamokų medžiaga...) po mizerines sumas, bet ir už jas meilu gaunam atsakaitas už kiekvieną centą (paprastai tai būna 5 litai mėnesiui unsure.gif ). Aišku, baseinas (15 lt. mėnesiui), autobusiukas kos į teatrą ar ekskursiją kartais kainuoja juokingas sumeles doh.gif , o kartais iš rėmėjų pinigų. Arba iš ES fondus- mokytojos dalyvauja įvairiuose konkursuose su savo projektais ir taip gauna pinigėlių.

Kontingentas labai įvairus- pradedant nuo žinomų pavardžių, baigiant bedarbių vienišų mamų vaikais. Kas, manau, yra labai gerai. Nes vaikai nesigaudo tėvelių algose, todėl vertina vaiką už jo asmenines savybes. Pagal savo dykrą ir jos draugus sprendžiu. Vėliau tai jiems padės nebūti zanūdom ir neriesti nosių dėl nevertų dalykų. Tikiuosi. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norge: 02 vasario 2005 - 17:12
Summer, patarčiau ieškoti ne "krūto" darželio, o "krūtos" auklėtojos. Vat, po poros metų bdukra baigia pradinę (ji dabar antrokė), tai savo mokytoja galėsim drąsiai rekomenduoti.
Atsakyti
QUOTE(norge @ 2005 02 02, 17:31)
Summer, patarčiau ieškoti ne "krūto" darželio, o "krūtos" auklėtojos. Vat, po poros metų bdukra baigia pradinę (ji dabar antrokė), tai savo mokytoja galėsim drąsiai rekomenduoti.

Tikiuosi, iki to laiko kokiu nors būdu palaikysim kontaktą mirksiukas.gif O auklėtoją mūsų thumbup.gif Ir vaikų grupėj tik 13 (dažniausiai ir tai ne visi būna). Ir darželis šalia namų + mano darbo thumbup.gif
Bet aš jau čia nusigrybavau į lankas. Taigi tema skambėjo....skambėjo ..."Tarptautinė Amerikos mokykla" biggrin.gif
Atsakyti
Nu tai ka mamkos, teisininkes, buhalteres ir kitos -es. Namus statotes, armani perkate, o vaikuciu i privacias mokyklas nevedat? blush2.gif
Atsakyti