Įkraunama...
Įkraunama...

Privačios mokyklos

Mokestis mokamas kiekvieną mėnesį. Prie įmokos už mokslą reiktų pridėti mokestį už maitinimą (irgi mokamas kiekvieną mėnesį, susidaro maždaug apie 100 Lt, priklausomai nuo to, kiek vaikas valgo. Galimi įvairūs maisto pasirinkimo variantai.). Už būrelius mokama kas ketvirtį. Laisvalaikio grupė kainuoja 90 Lt. Kiti būreliai - labai nebrangūs, maždaug apie 5 - 35 Lt per mėnesį.

Bet kad Jūs labai dar anksti domitės, jeigu eisit į paruošiamąją klasę dar net ne šiemet?..
Papildyta:

Laisvalaikio grupė kainuoja 90 Lt per ketvirtį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dinozauras: 21 gegužės 2011 - 07:16
Aciu uz informacija. Priimtu mus ir siemet, nuo 5 metu, du metus prabutume iki mokyklos, jei apsisprestume. Tai panasiai ir skaiciavau, apie 1200 lt dviems vaikams (cia jau su 20% nuolaida)... Jei nereiktu aukles, arba rasciau tokia, kuriai reiktu moketi tik uz faktini buvimo su vaikais laika, kai jie sirgs (o ne pastovu menesini atlygi), tikrai daug nesvarstyciau. O dabar ir privatus darzelis/mokykla, ir dar trecias vaikas kitame darzelyje, ir dar aukle -nepavesiu finansiskai sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2011 05 25, 09:34)
Aciu uz informacija. Priimtu mus ir siemet, nuo 5 metu, du metus prabutume iki mokyklos, jei apsisprestume. Tai panasiai ir skaiciavau, apie 1200 lt dviems vaikams (cia jau su 20% nuolaida)... Jei nereiktu aukles, arba rasciau tokia, kuriai reiktu moketi tik uz faktini buvimo su vaikais laika, kai jie sirgs (o ne pastovu menesini atlygi), tikrai daug nesvarstyciau. O dabar ir privatus darzelis/mokykla, ir dar trecias vaikas kitame darzelyje, ir dar aukle -nepavesiu finansiskai sad.gif

Na ne, tikrai tiek daug nekainuos. Aš pasiskaičiavau, kad man 1 vaikui per 1 mėnesį pernai mokykla kainavo 430 lt (įskaičiavau įmoką už mokslą, maistpinigius, laisvalaikio grupę ir būrelius - du vaikai buvo pasirinkę po 3 būrelius. Irgi su 20 proc. nuolaida paskaičiavau.).
Pas mumis irgi 3 vaikai. Aš irgi svarstau galimybę vaiką leisti į mokyklą nuo 5 metų - bet niekaip neapsisprendžiu, nežinau, ar vaikui bus smagu du metus mokytis tą patį (programa tai ta pati). Be to, socialiniai įgūdžiai tai bus gerokai atsilikę nuo vyresnių vaikų, kurie lankys tą pačią klasę... Žodžiu, dilema: darželis labai brangus, norėtųsi truputį finansus palengvint, bet vaiko sąskaita irgi nesinori daryt kardinalių sprendimų, nes kelio atgal tai jau nebebus...
Atsakyti
QUOTE(Dinozauras @ 2011 05 26, 12:55)
Na ne, tikrai tiek daug nekainuos. Aš pasiskaičiavau, kad man 1 vaikui per 1 mėnesį pernai mokykla kainavo 430 lt (įskaičiavau įmoką už mokslą, maistpinigius, laisvalaikio grupę ir būrelius - du vaikai buvo pasirinkę po 3 būrelius. Irgi su 20 proc. nuolaida paskaičiavau.).
Pas mumis irgi 3 vaikai. Aš irgi svarstau galimybę vaiką leisti į mokyklą nuo 5 metų - bet niekaip neapsisprendžiu, nežinau, ar vaikui bus smagu du metus mokytis tą patį (programa tai ta pati). Be to, socialiniai įgūdžiai tai bus gerokai atsilikę nuo vyresnių vaikų, kurie lankys tą pačią klasę.[COLOR=red].. Žodžiu, dilema: darželis labai brangus, norėtųsi truputį finansus palengvint, bet vaiko sąskaita irgi nesinori daryt kardinalių sprendimų, nes kelio atgal tai jau nebebus...

O kokio amziaus jusu vaikai, kokie skirtumai? Ir kaip suprasti -atsilike soc igudziai -nuo ko?

Na, jei programa ta pati, tai matyt neverta du metus leisti i paruosiamaja, jei ten 5-6 metu visi i viena grupe eina. Tada matyt uztektu metus pries mokykla, kad apsiprastu su pacia mokykla ir pasiruostu pagal ju reikalavimus. As turbut net nesvarstyciau, jei tik du vaikus tureciau, o dabar klausimas, ka su mazaja daryti, nes darzelis kitame miesto gale, mes su vyru daznai kiomandiruotese bunam, tai reikia kazkaip viska suderinti, kad butu imanoma vienam su visais 3 "apsisukti". Nors man didziausias klaustukas -ligos atveju ka daryt. Nes aukle dar islaikyti... Per daug kainuotu.
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2011 05 26, 14:39)
O kokio amziaus jusu vaikai, kokie skirtumai? Ir kaip suprasti -atsilike soc igudziai -nuo ko?

Na, jei programa ta pati, tai matyt neverta du metus leisti i paruosiamaja, jei ten 5-6 metu visi i viena grupe eina. Tada matyt uztektu metus pries mokykla, kad apsiprastu su pacia mokykla ir pasiruostu pagal ju reikalavimus. As turbut net nesvarstyciau, jei tik du vaikus tureciau, o dabar klausimas, ka su mazaja daryti, nes darzelis kitame miesto gale, mes su vyru daznai kiomandiruotese bunam, tai reikia kazkaip viska suderinti, kad butu imanoma vienam su visais 3 "apsisukti". Nors man didziausias klaustukas -ligos atveju ka daryt. Nes aukle dar islaikyti... Per daug kainuotu.

Oi kaip man pažįstamos šitos problemos - vaikų logistika, kaip aš sakau, kievieną mielą rytą vakarą... darželis - vienur, mokykla - kitur, darbai - trečiur...
Dėl socialinių įgūdžių - gal netiksliai išsireiškiau. Į parengiamąją klasę šitoj mokykloj gali eiti vaikai ir 5 m., ir 6 m., būna ir septynmečių. Įsivaizduokit, kad pamokos vyksta vienoj klasėj pagal tą pačią knygutę ir penkiamečiui, ir septynmečiui. Bet tas dvejų metų skirtumas vaikams yra labai daug. Jeigu septynmetis jau sugeba vienus dalykus, tai penkiamečiui jie atitinkamai bus gerokai sunkesni - va Jums ir atsilikę socialiniai įgūdžiai. Kai mūsų vaikas mokėsi parengiamojoj klasėj, vienas penkiametis nuolat verkdavo, nes nesugebėdavo suspėt su kitais klasės vaikais - vaikui stresas, kiti vaikai galiausiai irgi nenorėdavo su anuo vaiku bendraut, nes jis tiesiog jaunesnis.

O ligos atveju tai aš jau vaikus vienus namuose palieku - didesniuosius, tiesa (I kl. ir III kl.).
Atsakyti
Man vis nerimą kelia turkiška mokyklos kilmė, nes turkiška kokybė mano akyse nepasižymi kokybe. Bet gal be reikalo pergyvenu?
Atsakyti
QUOTE(MamaVilnius @ 2011 05 28, 21:17)
Man vis nerimą kelia turkiška mokyklos kilmė, nes turkiška kokybė mano akyse nepasižymi kokybe. Bet gal be reikalo pergyvenu?

Turkiška mokyklos kilmė? kodėl turkiška? o kas ten yra turkiška?
Atsakyti
Apie turkiska mokykla-vargu ar cia apie "Saltineli"? Zinau, kad yra turkiska mokykla senamiestyje, nepamenu tiksliai kaip vadinasi, bet mano pazistami veda vaikus, visai patenkinti. Tik mums labai nepakeliui. Kazkokia Tarptautine ...mokykla.
Atsakyti
As irgi kitais metais leisiu i "Saltinelio" nuline klase savo penkiamete. Ji ten sedes dvejus metus. Manau, kad nieko tokio. Tikrai i pirma klase anksciau neleisiu, juk kvailesne nuo to netaps. ax.gif
Atsakyti
Vaivorykste, ar verta 5 metu leisti, nes du metus mokysis ta pati, su vyresniais vaikais? Mano dvyniai tokio pat amziaus, as irgi svarsciau visus variantus, bet nutariau leisti nuo 6 tik (jei nepasikeis nuomone per metus).

Papasakok daugiau apie ta mokykla -jus nuo sio rudens jau eisite? Gal buvote mokykloje jau apsiziureti -as planuoju gal nueiti po keliu savaiciu.
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2011 06 02, 10:59)
Vaivorykste, ar verta 5 metu leisti, nes du metus mokysis ta pati, su vyresniais vaikais?

Kad kito pasirinkimo neturiu.Mes lankėme Valdorfo darželio grupę, tai , kai vyresni išėjo, mano merginai tektų metus su mažyliais praleisti. Jokio tobulėjimo. Tai geriau tegu pasitrina su vyresniais ax.gif Nors gabi g.gif Bet tikiuosi, kad mokytojos atsižvelgs į tai, kad antrus metus sėdi toj pačioj nulinėj. Norėčiau, kad su savo bendraamžiais būtų pirmoje klasėje, nes gąsdina mane paauglystė. Kai kitoms jau bernai rūpės, o maniškės protelis dar bus vaikiškas, tai gali blogais keliais nueiti.

O šiaip šioje mokykloje jau yra mokęsi po kelis metus nulinėje. Lyg ir nesiskundė g.gif
Sakau tiesiai - mokykla be kiemo, bet mes po pamokų savo kieme prisibūsim smile.gif Dėl mokesčio mėnesinio , tai nežinau. Lyg apie 400.
Atsakyti
Vaivorykste, o tai kaip gali mokykla be kiemo but? Cia gi iki 12 klases? Tai kaip su fizinio lavinimo pamokomis? Tai jei viskas ok ir mes nepersigalvosime, 2012 turetume susitikti kaip suprantu nulineje klaseje (taviske 2006 gimimo?)
Atsakyti