Įkraunama...
Įkraunama...

Privačios mokyklos

QUOTE(R&D @ 2009 06 02, 21:35)
Seniai visiems aisku kad privacios mokyklos sukurtos kad pinigus paimti. Ar uz pinigus ten  vaikams ikres daugiau ziniu? Ar labiau itikins kad mokytis reikia?
Tikrai ne. Ismokys nebent jaustis isskirtiniu,ko maziausiai  reikia vaikams,nes visai neaisku kaip tas gyvenimas susiklostys...
Cia mano nuomone.

Seniai visiems aisku kad supuves kapitalizmas niekam dar gerio neatnese biggrin.gif
Antra karta nuo zagres ir stakliu...
Atsakyti
Manau,kad labai daug kas nuo vadovo, o privaciose mokyklose dazniausiai vadovo-savininko priklauso. Nors kas ten zino... Is musu darzelio nuejo 4 vaikai pernai i viena klase i Saule, tai giria baisiausiai ir labai patenkinti. Mes irgi labai norejome, bet, deja, krize pakoregavo planus... tai matyt kaip prie kokios mokytojos, tik aisku keista, kai moki pinigus ir, pvz., tiek mokytoja, tiek mokyklos aplinka ir elgesys visiskai nepateisina to
Atsakyti
Mano vaikai lankė ir valstybinę mokyklą, ir privačią. Todėl tikrai turiu su kuo lyginti. Aš pasisakau visu šimtu procentu tik už privačią (bent jau konkrečiai už tą, kurią lankėme). Mokymo lygis - tiesiog nepalyginamas. Bendravimo kultūra su tėvais ir vaikais - tiesiog nepalyginama. Vienur su tavim bendrauja kaip su gyvuliu (atėjus į direktorės kabinetą ne tik kad nepasako "laba diena", bet iš karto rėkia "ko jums čia reikia???"), o kitur jautiesi kaip normalus kultūringas išsilavinęs žmogus, atėjęs pasiteirauti informacijos ar pan.).

Čia mano asmeninė patirtis ir mano asmeninė nuomonė. Kiekvienam, matyt, savaip supuola biolaukai su mokytojais, direktoriais ir t.t., ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Dinozauras @ 2009 06 03, 16:43)
Mano vaikai lankė ir valstybinę mokyklą, ir privačią. Todėl tikrai turiu su kuo lyginti. Aš pasisakau visu šimtu procentu tik už privačią (bent jau konkrečiai už tą, kurią lankėme). Mokymo lygis - tiesiog nepalyginamas. Bendravimo kultūra su tėvais ir vaikais - tiesiog nepalyginama. Vienur su tavim bendrauja kaip su gyvuliu (atėjus į direktorės kabinetą ne tik kad nepasako "laba diena", bet iš karto rėkia "ko jums čia reikia???"), o kitur jautiesi kaip normalus kultūringas išsilavinęs žmogus, atėjęs pasiteirauti informacijos ar pan.).

Čia mano asmeninė patirtis ir mano asmeninė nuomonė. Kiekvienam, matyt, savaip supuola biolaukai su mokytojais, direktoriais ir t.t., ir pan.

Na tikrai nepavydetina patirtis.Mes mokomes valdiskose.Super!!!! Ir kolektyvai ir ziniu lygis,o drauge pabego is privacios Saules mokyklos del tu paciu priezasciu ir dabar valdiskoje atsidziaugti negali,nors tikrai turi uz ka moketi kad ir 3-gubai negu mokejo Saulej. Kaip kam sekasi.
Tarp kitko,baliavojom syki su mokytoja is privacios mokyklos,tai ji l. skeptiskai atsiliepe, pasake kad ten ner ko eiti.
Sekmes!
Atsakyti
Radau tokia informacija apie lenku mokyklele, gal kam nors, is lenkisku seimu (arba misriuju seimu) bus idomu. Mokyklele kaip rasoma tiems kurie nori isigyti daugiau ziniu apie Lenku istorija, geografija ir kalba (ir noretu studijoti lenkijoje), vaikams kiekvieno amziaus (nuo 6 iki 19 metu). Mokyklele kaip rasoma rupinasi Lenku Kulturos Ministerija
Gaila kad tinklapis tik lenkiskai

[COLOR=blue] http://www_polskaszk...nie/nowosci.htm
Atsakyti
Mes is privacios, atare 3 metus pereinam i valdiska smile.gif Parasysiu ispudzius po pusmecio... Lankem ne Saules, bet va draugai pabego is ten nuo vienos monstres ir... blaskymesi yra nerealiam. Privacioj, kaip ir kitose, viskas nuo mokytokjo priklauso. Keisdavosi kas metus, - tai budavo tokiu elementu, kad dar ir valdiskoj paieskojus nerastum. Nutarem pabandyti valdiskoj (nes privacios, kuri labai skirtusi nuo lankytos, neradom), tuo labiau, kad mokiniu rezultatai ten puikus, mokytoju kolektyvas atrodo irgi geras, o visa kita bus matyt veliau smile.gif Mokiniu skaicius, privacioj buvo - 17, cia 24.. Skirtumas nelabai sakyciau didelis ax.gif Be to i privacia visada spesi grizti, o i gera valdiska, ziurek ir nelabai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Geikutux: 08 birželio 2009 - 10:45
Laba diena mamytės, mano sūnelis baigė penktą klasę valstybinėje mokykloje.....kuri vertinama pakankamai gerai ir net sunku papulti... smile.gif pavasarį buvo atvirų durų dienos tėvams ,galėjome stebėti pamokas...aišku iš 29 moksleivių tėvų susidomėjo tik 2 mamytės...apsilankius pasibaisėjau....klasė siaubinga...iš 29 vaikų gerai besimoko 5 ...., kai kurie vaikai ateina į mokyklą tik trukdyti pamokoms įvairiai išsidirbinėdami... nesudrausmino ir tai ,kad yra stebinčių.... neįsivaizduoju kas vyksta kai nėra pašalinių žmonių...??? g.gif
Nesupratau ką veikia mokykloje kai kurie mokytojai....pas dailės mokytoją lankiausi 4 kartus , kad išsiaiškinčiau vertinimo sistemą ir kai kurias užduotis...nes mokiniui ji išvis nesiteikia nieko paaiškinti...,nesugebėjo paaiškinti ir man....nuėjus su kito mokinio mama (pedagoge) pas direktorę buvo subtiliai išprašytos...paaiškinant , kad tai yra mokytojos reikalas,kaip nori taip vertina....nors pradinėse ,mano sūnus, lankė papildomai dailę AMERICAN INTERNATIONAL SCHOOL OF VILNIUS, sulaukdavo iš mokytojos pagyrimų.... Kitas klasiokas, minėtos pedagogės sūnus, papildomai lanko B. Dvariono muzikos mokyklą,kurioje mokosi puikiai- dešimtukais ..., bet vidurinėje iš muzikos sugeba gauti 6.... g.gif o mano sūnus sugebėjo iš muzikos gauti 2....nebūdamas mokykloje....vietoj n raidės riebus 2.... biggrin.gif mokytojos paaiškinimas paprastas , reikėjo atsiskaityti už užrašus, galėjo perduoti draugui ,kuris būtent tą dieną atneštų į mokyklą... biggrin.gif o,kad perduoti neturėjome jokių galimybių ,nes buvome išvykę į užsienį atostogauti ,niekam neįdomu.... juokingiausia ir graudu, kad išvykome atostogauti, nes pažymių knygelėje aiškiai buvo parašyta,kad tuo metu bus papildomos atostogos penktokėliams, kai jau buvau nupirkus kelionę, paaiškėjo ,kad vis dėlto atostogų nėra....nukeltos į kitą datą g.gif
Vienu žodžiu nepasisekė žiauriai...iš visų mokytojų, tik viena sugeba suvaldyti klasę ir išdėstyti savo dalyką, bet jos nedidelis vaikas ir dažnai serga...porą mokytojų pusėtinų....gali dar kažką išmokyti...o kitos ateina atbūti laiką...Manau šioje valstybinėje mokykloje tikrai yra gerų savo darbą mylinčių pedagogų ....bet neaišku ar jie mokys mano sūnų...??? Šioje situacijoje yra taip ,kad sūnus tik tuščiai gaišta laiką mokykloje....nors mokosi 10-9, bet manau greit atsiras spragų ir reiks samdyti papildomai mokytojus...
Prašymas:mielos mamytės ,kurių vaikai mokosi privačiose mokyklose, parašykite pliusus, nes manau minusų ne tiek daug... smile.gif turiu įtikinti tėvelį ,kad sutiktų vaiką leisti į privačią mokyklą...domina Liubertienės ir Šaltinėlio mokyklos...būtų malonu ,kad atsilieptų būsimų šeštokėlių tėvai.... smile.gif
Ačiū
Atsakyti
gal galetumet parasyti kainas privaciose mokyklose pirmokui.
Atsakyti
QUOTE(ader @ 2009 07 10, 16:00)
gal galetumet parasyti kainas privaciose mokyklose pirmokui.

"Šaltinėlio" privati mokykla - 400 Lt plius už maistą.

Vilniaus prancūzų pradinė mokykla - 770 Lt plius už maistą plius už prailgintą grupę.

Šiuolaikinės mokyklos centras - 400 Lt plius už maistą.
Atsakyti
QUOTE(Dominukas @ 2009 07 04, 15:14)
Laba diena mamytės, mano sūnelis baigė penktą klasę valstybinėje mokykloje.....kuri vertinama pakankamai gerai ir net sunku papulti... smile.gif pavasarį buvo atvirų durų dienos tėvams ,galėjome stebėti pamokas...aišku iš 29 moksleivių tėvų susidomėjo tik 2 mamytės...apsilankius pasibaisėjau....klasė siaubinga...iš 29 vaikų gerai besimoko 5 ...., kai kurie vaikai ateina į mokyklą tik trukdyti pamokoms įvairiai išsidirbinėdami... nesudrausmino ir tai ,kad yra stebinčių.... neįsivaizduoju kas vyksta kai nėra pašalinių žmonių...??? g.gif
Nesupratau ką veikia mokykloje kai kurie mokytojai....pas dailės mokytoją lankiausi 4 kartus , kad išsiaiškinčiau vertinimo sistemą  ir kai kurias užduotis...nes mokiniui ji išvis nesiteikia nieko paaiškinti...,nesugebėjo paaiškinti ir man....nuėjus su kito mokinio mama (pedagoge) pas direktorę buvo subtiliai išprašytos...paaiškinant , kad tai yra mokytojos reikalas,kaip nori taip vertina....nors pradinėse ,mano sūnus, lankė papildomai dailę AMERICAN INTERNATIONAL SCHOOL OF VILNIUS, sulaukdavo iš mokytojos pagyrimų.... Kitas klasiokas, minėtos pedagogės sūnus, papildomai lanko B. Dvariono muzikos mokyklą,kurioje mokosi puikiai- dešimtukais ..., bet vidurinėje  iš muzikos sugeba gauti 6.... g.gif o mano sūnus sugebėjo iš muzikos gauti 2....nebūdamas  mokykloje....vietoj n raidės riebus 2.... biggrin.gif mokytojos paaiškinimas paprastas , reikėjo atsiskaityti už užrašus, galėjo perduoti draugui ,kuris būtent tą dieną atneštų į mokyklą... biggrin.gif o,kad perduoti neturėjome jokių galimybių ,nes buvome išvykę į užsienį atostogauti ,niekam neįdomu.... juokingiausia ir graudu, kad išvykome atostogauti, nes pažymių knygelėje aiškiai buvo parašyta,kad tuo metu bus papildomos atostogos penktokėliams, kai jau buvau nupirkus kelionę, paaiškėjo ,kad vis dėlto atostogų nėra....nukeltos į kitą datą  g.gif
Vienu žodžiu nepasisekė žiauriai...iš visų mokytojų, tik viena sugeba suvaldyti klasę ir išdėstyti savo dalyką, bet jos nedidelis vaikas ir dažnai serga...porą mokytojų pusėtinų....gali dar kažką išmokyti...o kitos ateina atbūti laiką...Manau šioje valstybinėje mokykloje tikrai yra gerų savo darbą mylinčių pedagogų ....bet neaišku ar jie mokys mano sūnų...??? Šioje situacijoje yra taip ,kad sūnus tik tuščiai gaišta laiką mokykloje....nors mokosi 10-9, bet manau greit atsiras spragų ir reiks samdyti papildomai mokytojus...
Prašymas:mielos mamytės ,kurių vaikai mokosi privačiose mokyklose, parašykite pliusus, nes manau minusų ne tiek daug... smile.gif turiu įtikinti tėvelį ,kad sutiktų vaiką leisti į privačią mokyklą...domina Liubertienės  ir Šaltinėlio mokyklos...būtų malonu ,kad atsilieptų būsimų šeštokėlių tėvai.... smile.gif
Ačiū

Manau, kad visko yra tiek valdiškose, tiek privačiose mokyklose ir neaišku, kur daugiau.Aš Jūsų vietoje paieškočiau geriau geros valdiškos mokyklos, parinkčiau geresnę klasę iš paralelinių (galima kalbėti su pavaduotoja), geresnei klasei dažniausiai dėsto geresni mokytojai.
Privačiose mokyklose tėvams dažnai pateikiama informacija ta, kurią nori girdėti tėvai:Jūsų vaikas gabus, kūrybiškas, darbštus, protingas, be to rašomi geri pažymiai,o realybė paaiškėja per valstybinius egzaminus, kai būna vėlu.Privačiose labai dažnai keičiasi mokytojai ir neaišku, iš ko reikalauti rezultato, jei kiekvienais metais kitas mokytojas.
Atsakyti
Mano dukra pradinę mokyklą baigė "Šaltinėlyje". Privačią pasirinkome tik todėl, kad tuo metu neradome mokyklos, kuri priimtų 6 metų.

O vėliau laikėmės įsikibę klasės Mokytojos. Nors finansinė situacija ir pablogėjo, o ir pati mokykla buvo išsikėlusi į Kalviškes, vis tiek dantis sukandę leidome į tą mokyklą, nes Mokytoja - nuostabi. Jai niekada nereikia eiti per darželius, kad susirinktų būsimus pirmokus (kaip daro kai kurios privačių mokyklų mokytojos), greičiau priešingai - tam, kad vaikas pakliūtų būtent pas šią mokytoją, tėvai išleidžia net nepilnų 6-šerių metų vaikus...

Aš pati visada sakiau, kad didelio skirtumo mokykloje nematau, matau tik puikią mokytoją, dėl kurios buvome privačioje.
Kita vertus - toje mokykloje vyksta graži užklasinė veikla.

Bet pabaigę keturias klases, pabandėm stoti i Jėzuitų gimnaziją, kas ir pavyko, nes "Šaltinėlis" - gana maža mokykla, kurioje vyresnėse klasėse mažoka socialinio gyvenimo.
Atsakyti
O mes lankome valstybine mokykla, bet po pamoku - privacia prailgintaja grupe (prie Vyturio pradines Justiniskese).
Mokykloje patinka tik mokytoja, kuri aciu dievui puiki pakliuvo, bet popamokine veikla ten siaubinga... schmoll.gif Ir popamokine mokytoja labai nepatiko.
siuo metu einame pagal Geros pradzios sistema dirbancion privacion grupen ir esame labai patenkinti.
Kaina praktiskai ta pati kaip ir mokyklos prailgintoje. Tik su vaiku individualiai pamokas paruosia, padeda jei reikia, naminiu maistu maitina ir tikrai pamaitina, o tai kol dar bandeme i prailginta mokykloj eiti, tai paaiskejo, kad tik pinigus surinkdavo uz maista, bet kad vaikas ir pavalgytu, niekas neseke.

Nuo siu metu turiu galimybe vaiko jau nebeleisti i privacia prailginta grupe, nes pati ir namie jau po pamoku galetu pabuti, bet ji protestuoja, nes su vaikais idomiau, eina i ekskursijas, stato spektakliukus, bus dar ir vokieciu kalbos pamokeles papildomai, lipdymo is molio.. ikisiol buvo tik teatro uzsiemimai. smile.gif
Tai ko gero ir toliau lankysime biggrin.gif
O ir man ramu. Galiu nesirupinti jei veluoju atsiimti, nes kartais taip buna, kad uztrunki.. O cia dirba net iki 22 val.!!!!!!!!! 4u.gif
aisku jau po sesiu reikia primoketi uz valandas, bet vaikui vis fainiau pabuti su auklytemis, kai tevai kur turi iseiti nei vienam tokiu veliu metu..

Yra ir maziuku grupe - mini namudinis darzelis, tai nors auklytes atskiros, bet kai kuri veikla kartu vyksta 4u.gif Nerealiai maniskei patinka kartais maziukais tipo "pasirupinti". Duoda vyresniukams kad su maziukais palipdytu, juos "pamokintu" ko nors, tai mergaites isijaucia kaip mazosios mamytes. lotuliukas.gif

Mes kai maziuku namie daugiau neturime tai cia jai didziausia atrakcija. Einat i lauka leidzia uz rankos isvesi mazuliuka. Jega! lotuliukas.gif

Ir pritariu Fotografei, viskas visada priklauso nuo mokytojos - aukletojos - aukles. Tik atskiras individualus zmogus gali sukurti arba nesukurti ta reikiama atmosfera ir demesi vaikui. drinks_cheers.gif
Ne nuo visos mokyklos privati ar ne - priklauso, o tik nuo zmogaus. 4u.gif
Atsakyti