Įkraunama...
Įkraunama...

Privačios mokyklos

QUOTE(Geikutux @ 2009 03 21, 09:37)
O kurioj privačioj yra eilės į pradines klases bigsmile.gif??? Kai kur net akcijos vykdomos, nemokėsi vieno mėnesio mokesčio, jei atvesi dar vieną mokinį mirksiukas.gif  O, kad i valdiškas pradines yra eilės tai kitas reikalas. smile.gif

Pavyzdžiui, į Šiuolaikinės mokyklos centrą pirmokai užrašyti dviems metams į priekį. Vietų nėra. Liubertienės mokykloj ir Saulės privačioj - tikrai laisvų vietų yra (domėjausi pirmokais).
Atsakyti
QUOTE(Dinozauras @ 2009 03 23, 10:44)
Pavyzdžiui, į Šiuolaikinės mokyklos centrą pirmokai užrašyti dviems metams į priekį. Vietų nėra. Liubertienės mokykloj ir Saulės privačioj - tikrai laisvų vietų yra (domėjausi pirmokais).

Aha, butent, kad SMC vietu nera (sake, kad galim tik pretenduoti i 5 klase, kai formuojama papildoma klase), kitur dar buvo bent jau vasario menesi. Ir akciju bent jau Saules nebuvo...
Atsakyti
O koks ten mokslo lygis ŠMC??? Artimos dvi draugų šeimos atsiėmė savo vaikų paraiškas, ir nebeleis schmoll.gif , nors eilė priėjo. Įdomu, kokių pastebėjimų apie ŠMC dar yra
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Geikutux: 23 kovo 2009 - 10:40
QUOTE(Geikutux @ 2009 03 13, 17:33)
Kad ten nieko linksmo. Na, nebent , kad labai "stipriai" mokytis nereikia.. smile.gif O liudna, kad arti namu, o leisti nesinori schmoll.gif

Mokytis reikia visur, nenusimink, viskas bus gerai mirksiukas.gif

QUOTE(bordeux @ 2009 03 14, 16:41)
Mano vyresnis vaikas taip pat veržiasi į valstybinę mokyklą (lanko privačią Liubertienės mok. Vilniuje), tačiau tai būna susiję su etapais, kai mokytojai griežčiau "paspaudžia" moksluose, arba gauna baudas už elgesį.

Kiek žinau, ir kiti jo klasiokai atakuoja savus tėvelius su prašymu perkelti į valstybines mokyklas, nes paprasčiausiai tikisi, jog ten nėra tokių bausmių, o mokytis lengviau  (ypač  tie, kurie prieš tai yra lankę valstybines pradines).

Galbūt, mokytojai kartais ir perlenkia lazda dėl griežtumo, tačiau mokyklos pedagogai yra tikrai profesionalūs. O vaikų gabumai ypač skirtingi. Nėra ko tikėtis, kad mokantis mažesnėse grupėse visų rezultatai bus įspūdingi. Beje, dalis, kad ir gabių vaikų, labai "stresuoja" dėl per didelių tėvelių lūkesčių ir tai trukdo jiems atsiskleisti.

Didelis mokyklos pranašumas yra tai, kad dauguma moksleivių (tiek mano pačios vaikų, tiek draugų vaikų klasėse) yra smalsūs, draugiški, ir geraširdžiai, o atsiradę "blogiečiai" ir prasčiausiai besimokantys ilgai neištveria,- po metų, kitų grįžta į mokyklą iš kurios atėję,  sugalvoję begalę motyvų kodėl jiems čia nepatiko ir, deja, taip gadindami mokyklos reputaciją.

Tiek valstybinėj, tiek privačioj "griežtumai" panašūs. Visur mokiniai kurie nori mokintis - mokinasi, kurie nori kelnes trint - trina, nelabai kas čia ir nuo mokytojo priklauso, nes mokinys norėdamas pasiekti gerą rezultatą, turi dirbti ir namuose, skaityti knygas, domėtis ir pan.
Mažesnėse grupėse mokinantis, be abejonės, laukiamas rezultatas turi būti žymiai geresnis, kadangi daugiau dėmesio ir atidos kiekvienam mokiniui, jo užsiėmimams, darbams, lavinimui. Su sąlyga: klasėje neturi būti daugiau kaip 10 mokinių, o tuo tarpu mūsų klasėje - jų virš 20.

QUOTE(gyvenimebunavisko @ 2009 03 15, 17:55)
O tai kodėl neperkelti vaiko į valstybinę mokyklą, jeigu pats prašosi?

Dėl kelių paprastų priežasčių: vaikas pats juk neįvertina puikių galimybių pamokas paruošti mokykloje, o dirbantiems tėvams tai yra didelis privalumas, ir kita: šie metai jo amžiaus berniukui yra sunkūs susibendravimo prasme, sunku palikti senus draugus ir susirasti naujų, nes santykiai aiškinami pasibaksnojimais, tačiau tikiuosi, kad jau sekančius metus pradėsime valstybinėje mokykloje.

QUOTE(Geikutux @ 2009 03 23, 10:38)
O koks ten mokslo lygis ŠMC??? Artimos dvi draugų šeimos atsiėmė savo vaikų paraiškas, ir nebeleis  schmoll.gif , nors eilė priėjo. Įdomu, kokių pastebėjimų apie ŠMC dar yra

Mes jau turėjome vietą ŠMC, bet nėjome, nes ŠMC neturi beveik jokių būrelių ir mokslo kaina tokia pati kaip Liubertienės, o jos privalumas: pamokų ruoša klasėje, įdomūs būreliai, profesionalūs juos vedantys pedagogai, galimybė vaiką palikti iki 17,30 val. Tai labai svarbu, kai vaikas dar pakankamai nedidelis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uogiux: 23 kovo 2009 - 12:56

Mes jau turėjome vietą ŠMC, bet nėjome, nes ŠMC neturi beveik jokių būrelių ir mokslo kaina tokia pati kaip Liubertienės, o jos privalumas: pamokų ruoša klasėje, įdomūs būreliai, profesionalūs juos vedantys pedagogai, galimybė vaiką palikti iki 17,30 val. Tai labai svarbu, kai vaikas dar pakankamai nedidelis.
[/quote]

O vatidomu, nes mums sake, kad mokestis SMC- 500 ar ten truputi virsaus, bet uz prailginta papildomai nereikia moketi. Bureliu, tiesa, nedaug jie ten turi. Antram vaikui - 50 proc. nuolaida. Sakyciau, kaip privati - pati pigiausia Vilniuje. Del kokybes tai sunku pasakyti, neturiu pazistamu, kurie ten vestu...Tik man gal pati aplinka neitin patiko, - labai ten viskas sugrusta, tie status laiptai, nera vaikams kur per pertrauka net islysti, - sedi visi ant laiptu koridoriuje.
Atsakyti
QUOTE(elvyrce @ 2009 03 23, 13:26)
O vatidomu, nes mums sake, kad mokestis SMC- 500 ar ten truputi virsaus, bet uz prailginta papildomai nereikia moketi. Bureliu, tiesa, nedaug jie ten turi. Antram vaikui - 50 proc. nuolaida. Sakyciau, kaip privati - pati pigiausia Vilniuje. Del kokybes tai sunku pasakyti, neturiu pazistamu, kurie ten vestu...Tik man gal pati aplinka neitin patiko, - labai ten viskas sugrusta, tie status laiptai, nera vaikams kur per pertrauka net islysti, - sedi visi ant laiptu koridoriuje.

Žinai, ir man vieta nelabai patiko ax.gif Iš būrelių, tai sakė, kad tik dainavimą, berods, turi g.gif Miesto centras, prie pat gatvė, kiemas nelabai, o mažiams taip svarbu pasilakstyti.
Va dar: pamokas daro visi moksleiviai bendrai, vienoje klasėje, tai kokia čia ruoša?
Atsakyti
O tai kada jūs pradedat lakstyti po tas mokyklas ir žiūrinėtis?maniškė rudenį eis į paruošiamą,tai į kada man pradėt ieškot mokyklos?kad nesakytų kad per anksti landžioju biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(anna @ 2009 05 04, 16:22)
O tai kada jūs pradedat lakstyti po tas mokyklas ir žiūrinėtis?maniškė rudenį eis į paruošiamą,tai į kada man pradėt ieškot mokyklos?kad nesakytų kad per anksti landžioju  biggrin.gif

Oficialiai dauguma valstybiniu mokyklu pradeda uzrasinejima nuo sausio menesio. Kai kurios privacios - taip pat (pvz., saules), taciau i populiaresnes matyt reikia gerokai anksciau. As nei tariausi nei ka, atvaziuodavau ir viskas, nes kiekvienoje mokykloje yra atsakingas zmogus uz tai.
Atsakyti
[quote=elvyrce,2009 03 23, 13:26]
[/quote]
[/quote]

O čia į mėnesį 500lt?
Atsakyti
Mano dukra mokosi ŠMC. Nuomonių apie viską ir visur yra visokių, juolab Lietuvoje, kur labiau mėgstama peikti, nei girti. Mano dukrai šioje mokykloje labai patinka. Anksčiau ji mokėsi kitoje mokykloje, todėl turime su kuo palyginti. Šioje mokykloje puiki atmosfera, mokytojai, jeigu reikia, mielai pasilieka padirbėti su vaiku papildomai (ir be jokio papildomo atlygio). Mokytis tikrai reikia, reikalavimai tokie kaip ir visur. Vienintelis skirtumas, kad labiau atsižvelgia į kiekvieną vaiką individualiai. Mes mokame apie 350 lt. (3 vasaros mėnesius mokėti nereikia). Mokykla maža - vieni mano, kad tai trūkumas, mano nuomone - privalumas, nes vaikas labiau matomas ir jeigu tik kas (pvz. pabėga ir pamokų) iš karto klasės auklėtoja informuoja. Vaikams šioje mokykloje ugdomas pasitikėjimas savimi.
Atsakyti
Jei kam bus idomu, noreciau pasakyti keleta zodziu apie Saules privacia mokykla. Lanke dukra ir pradine ir vidurine, opasirinkome ja, nes mumsbuvo labai patogu vezioti. Aisku, as tikejausi, kad jei privati mokykla, tai ir poziuris ir i mokinius ir i ju tevus bus geranoriskas ir skatinantis bendrauti. Deja, nieko panasaus ten nera. Aisku yra tikrai geru mokytoju, bet kaip sakoma ir saukstas deguto sugadina medaus statine. As niekada nebeleisciau ten savo vaiko. Moki pinigus, o atrodo, kad turi buti dar ir neapsakomai dekingas, kad cia tavo vaikas mokosi. Yra ir pradine ir vidurinej keletas mokytoju, monstrai, kitaip nepavadinsi. Galeciau papasakoti tokiu istoriju, kaip jie elgiasi su mokiniais...(su tevai taip pat). Nemegstu reiksti pretenziju, esu gan nuolaidus zmogus, bet nuo sios mokyklos mane purto, ji tikrai neverta tu pinigu, kuriuos moka tevai. Tikrai sad.gif
Atsakyti
Seniai visiems aisku kad privacios mokyklos sukurtos kad pinigus paimti. Ar uz pinigus ten vaikams ikres daugiau ziniu? Ar labiau itikins kad mokytis reikia?
Tikrai ne. Ismokys nebent jaustis isskirtiniu,ko maziausiai reikia vaikams,nes visai neaisku kaip tas gyvenimas susiklostys...
Cia mano nuomone.
Atsakyti