Įkraunama...
Įkraunama...

Privačios mokyklos

QUOTE(elvyrce @ 2008 12 12, 10:30)
Sveiki, gal galetumete pasidalinti patirtimi, tai yra ispudziais is lankytu mokyklu. As kol kas planuoju tik i "Saules" uzsukti, Liubertienes mums per brangi, o "Saltinelyje" drauge dirba (tik ne pradinej)

Uch, trumpai, nesgi sventes ant nosies bigsmile.gif
Saules gojus - nepritaikytos patalpos, vieni vaikai miega, kiti tam paciam kambari zaidzia, uz uzuolaidos; vaikai suvedami sergantys, ar nepasveike, teko matyti vaistu deze virtuvelej ant palanges, ir antibiotiku buteliukus. Tevai palike, kad sugirdytu bigsmile.gif Kiemas veju kosiamas(laukuose);
Liubartienes - darzelio grupes - ankstos, valgo su visa mokykla toj pacioj valgykloj; nepatiko aplinka. Apie Amerikos tarp. mokykla jau rasiau- kiemas, kai palyja istisas purvynas; valgoma nekokybisku atveztiniu maistu, sporto salej bigsmile.gif ( picos ir parakaito kvapo misinys verysad.gif ); maziuku koridoriuose skersvejai; abejones del anglu kalbos mokymo kokybiskumo. Tikrai nepagristai auksta, mano nuomone, mokymo kaina. Tiek smile.gif

Atsakyti
Negirdėjau, kad Lazdynuose būtų privati mokykla, bet jei turite mašiną, tai galėtumėt pagalvoti apie Pilaitę, ten yra

O kokia gi privati mokykla Pilaiteje? Nieko apie ja negirdejau. Parasykit, prasau, butu laaabai idomu g.gif
Atsakyti
[quote=Neandartaliete,2008 12 18, 14:21]
Negirdėjau, kad Lazdynuose būtų privati mokykla, bet jei turite mašiną, tai galėtumėt pagalvoti apie Pilaitę, ten yra

O kokia gi privati mokykla Pilaiteje? Nieko apie ja negirdejau. Parasykit, prasau, butu laaabai idomu g.gif
[/quote

Aha, tikrai idomu butu suzinoti apie mokykla Pilaiteje. Nes, kiek as zinau, tai ten tik yra krikscioniska mokykla, kuri priklauso tikejimo zodziui...
Atsakyti
Sveiki, gal kas gali kokių atsiliepimų apie Vilniaus tarptautinę Meridiano mokyklą, esančią Daukšos gatvėje ką nors parašyti? Visai atsitiktinai pamačiau, kad yra tokia privati pradinė mokykla, bet jokių atsiliepimų nerandu.Ji veikia nuo 2006 metų, tai gal atsiras kas nors lankantis ir parašys ką nors gero, ar blogo. O gal ir kainas žinosite, nes jų puslapyje nėra, o parašiau užklausimą, tai atsakymo taip ir negavau. Žodžiu, pasidalinkitės žiniomis.
Atsakyti
Man taip pat butu labai idomus atsiliepimai is Tarptautines Meridiano mokyklos. Siandien ten skambinau, tai siek tiek papildomos informacijos galiu pateikti: kaina 8500Lt metams, siuo metu mokykloje yra 1-5 kl., jose mokosi 22 vaikai. Siuo metu pirmoje klaseje mokosi 5 mokiniai. (siek tiek gal mazoka, koki 10 butu pats tas, bet gal 2009 susirinks daugiau). Mokyklos steigejas ir direktorius yra turkas, kuris nekalba lietuviskai, bet kalba rusiskai, taciau uz ugdyma atsakinga pavaduotoja yra lietuve, ir tipo viskas ten gerai. Kovo 19 diena jie planuoja atviru duru diena, bus galima viska apziureti ir sudalyvauti pamokose. Ketinu ten apsilankyti, nes tikrai labai sudomino. Mamytes apsilankykite ir jus, jeigu susirinktu daugiau pirmokeliu butu smagiau. Maksimalus mokiniu skaicius klaseje 15. Jie planuoja, kad mokiniai, kurie siuo metu mokosi mokysis ten iki 12 klases. Na atrodo kiek zinojau, tiek parasiau.
Atsakyti
QUOTE(miau miau @ 2009 01 27, 18:38)
Man taip pat butu labai idomus atsiliepimai is Tarptautines Meridiano mokyklos. Siandien ten skambinau, tai siek tiek papildomos informacijos galiu pateikti: kaina 8500Lt metams, siuo metu mokykloje yra 1-5 kl., jose mokosi 22 vaikai. Siuo metu pirmoje klaseje mokosi 5 mokiniai. (siek tiek gal mazoka, koki 10 butu pats tas, bet gal 2009 susirinks daugiau). Mokyklos steigejas ir direktorius yra turkas, kuris nekalba lietuviskai, bet kalba rusiskai, taciau uz ugdyma atsakinga pavaduotoja yra lietuve, ir tipo viskas ten gerai. Kovo 19 diena jie planuoja atviru duru diena, bus galima viska apziureti ir sudalyvauti pamokose. Ketinu ten apsilankyti, nes tikrai labai sudomino. Mamytes apsilankykite ir jus, jeigu susirinktu daugiau pirmokeliu butu smagiau. Maksimalus mokiniu skaicius klaseje 15. Jie planuoja, kad mokiniai, kurie siuo metu mokosi mokysis ten iki 12 klases. Na atrodo kiek zinojau, tiek parasiau.

Be to, vasario 12 ir 26 d. bus ten organizuojamas seminaras busimu pradinuku tevams ir darzeliu (priesmokyklinuku aukletojoms). Kazkokia ale paskaita su psichologu. Pas mus darzelyje buvo skelbimas. Tad galima, manu, bus ir po pacia mokykla pasizvalgyti
Atsakyti
Sakyciau kad Meridiano mokykla yra truputi saraskino kontora. Bet ka gi, jusu teise nueiti i atviru duru dienas ir pamatyti patiems...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo musyte: 29 sausio 2009 - 12:53
QUOTE(miau miau @ 2009 01 27, 18:38)

Įkišau ir aš savo nosį į šį skyrelį. Mano sūnus mokosi Meridiano mokykloje. Trumpai mano nuomonė. Mokykla tik pradeda kurtis, dabar mano sūnus antrokas. Mokosi nuo pirmos klasės. Aš asmeniškai džiaugiuosi, nes klasėje tik 8 vaikai (aišku mokyklai norėtųsi daugiau, bet pabūsiu egoistė ir pažiūrėsiu tik iš asmeninės pusės-praktiškai turime asmeninę mokytoją thumbup.gif ) Dienotvarkė užpildyta: baigiasi pamokos, prasideda užklasinė veikla ir užsiėmimai. Už prailgintą grupę papildomai mokėti nereikia, taip pat ir už būrelius. Vertinimas kiekvieną dieną ir kiekvieną pamoką. Manau kad atidirbama su vaikais pilnai smile.gif Nėra jokių šansų nepasiruošti pamokai. Kadangi steigėjai ne lietuviai- užsienio kalba (anglų) tampa kaip savaime suprantamas dalykas. Betarpiškas vaikų bendravimas tarpusavyje, mokytojai surinkti superiniai. Ir kas svarbiausia patys mokytojai patenkinti, nes nėra ką lyginti pasiektų darbo rezultatų kai klasėje 8-10 ar 27-30 vaikai.
Mano nuomonė, privati pradinė mokykla-investicija į vaiko ateitį. Nuo pirminio mokyklos suvokimo priklausys tolesnis jo požiūris į mokslus. Metinė kaina atrodo nemaža-bet priklausys kaip skaičiuosi biggrin.gif Galima mokėti kas mėnesį. Kai pasiskirstai sumas, neatrodo taip baisiai. Juk ir baldus pasiėmę išsimokėtinai, mėnesines įmokas sugebame susimokėti g.gif O čia kalba eina apie mūsų vaikų ateitį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(musyte @ 2009 01 29, 13:52)
Sakyciau kad Meridiano mokykla yra truputi saraskino kontora. Bet ka gi, jusu teise nueiti i atviru duru dienas ir pamatyti patiems...

Būt gerai tokią savo nuomonę pagrįsti argumentais mirksiukas.gif
Atsakyti
Na tikrai, kiek tėvelių tiek ir nuomonių smile.gif Manau svarbu ne tai: privatus ar valstybinis. Svarbu, kad būtų žmogiški santykiai tarp mokytoju, vaikų ir tėvų.
Juokingiausias man komentaras buvo, kad privačiose mokymo įstaigose vaikai nieko neišmoksta, nes būna "šiltnamio sąlygose". Kvailyste - vaikai visur yra vaikai ir nuo mokymo įstaigos tai nepriklauso. Jeigu turi už ką nusipirkti geresnio maisto, negi pirksi nukainuotą? Tas pats ir su ugdymu. Tėvams turi rūpėti, kad jų vaikas neužaugtų kompleksuotas, grubus ar bijantis išsakyti savo nuomonę. Jeigu šiuolaikinėje valstybinėje mokykloje vaikas jaučiasi kaip mūšio lauke, tai apie kokį žinių lygį galime kalbėti smile.gif Jis net į mokyklą eiti nebenori, ir nesvarbu, kad ten yra puikūs kelių dalykų pedagogai.
Manau reikia reformuoti švietimo sistemą, kad ir mažesnes pajamas turintys tėvai turėtu galimybę leisti vaikus į "žmogiškas" mokyklas, ir nesvarbu bus jos valstybinės ar privačios.
Atsakyti
QUOTE(muga @ 2009 03 06, 17:07)
Na tikrai, kiek tėvelių tiek ir nuomonių  smile.gif Manau svarbu ne tai: privatus ar valstybinis. Svarbu, kad būtų žmogiški santykiai tarp mokytoju, vaikų ir tėvų.
Juokingiausias man komentaras buvo, kad privačiose mokymo įstaigose vaikai nieko neišmoksta, nes būna "šiltnamio sąlygose". Kvailyste - vaikai visur yra vaikai ir nuo mokymo įstaigos tai nepriklauso. Jeigu turi už ką nusipirkti geresnio maisto, negi pirksi nukainuotą? Tas pats ir su ugdymu. Tėvams turi rūpėti, kad jų vaikas neužaugtų kompleksuotas, grubus ar bijantis išsakyti savo nuomonę. Jeigu šiuolaikinėje valstybinėje mokykloje vaikas jaučiasi kaip mūšio lauke, tai apie kokį žinių lygį galime kalbėti  smile.gif Jis net į mokyklą eiti nebenori, ir nesvarbu, kad ten yra puikūs kelių dalykų pedagogai.
Manau reikia reformuoti švietimo sistemą, kad ir mažesnes pajamas turintys tėvai turėtu galimybę leisti vaikus į "žmogiškas" mokyklas, ir nesvarbu bus jos valstybinės ar privačios.

drinks_cheers.gif Konkurencija dar niekam nepakenke smile.gif
Atsakyti
QUOTE(muga @ 2009 03 06, 16:07)
Na tikrai, kiek tėvelių tiek ir nuomonių  smile.gif Manau svarbu ne tai: privatus ar valstybinis. Svarbu, kad būtų žmogiški santykiai tarp mokytoju, vaikų ir tėvų.
Juokingiausias man komentaras buvo, kad privačiose mokymo įstaigose vaikai nieko neišmoksta, nes būna "šiltnamio sąlygose". Kvailyste - vaikai visur yra vaikai ir nuo mokymo įstaigos tai nepriklauso. Jeigu turi už ką nusipirkti geresnio maisto, negi pirksi nukainuotą? Tas pats ir su ugdymu. Tėvams turi rūpėti, kad jų vaikas neužaugtų kompleksuotas, grubus ar bijantis išsakyti savo nuomonę. Jeigu šiuolaikinėje valstybinėje mokykloje vaikas jaučiasi kaip mūšio lauke, tai apie kokį žinių lygį galime kalbėti  smile.gif Jis net į mokyklą eiti nebenori, ir nesvarbu, kad ten yra puikūs kelių dalykų pedagogai.

Muga, o tu tikrai manai, kad vaikai privačiose mokyklose auga be konkurencijos? g.gif mano sūnus jau 6 metus lanko privačią mokyklą, ten ne tik kad mūšio laukas doh.gif Žinių lygis, beje, taip pat abejotinas, kaip ir vaiko noras eiti į privačią mokyklą, maniškis jau kelintus metus prašo perkelti jį į valstybinę. Taigis, darytina išvada, kad vaikai apskritai nenori eiti į jokią mokyklą, nepaisant privati ji ar valstybinė.
Atsakyti