Įkraunama...
Įkraunama...

Skūpus vyras/ draugas

Pasikalbėk su vyru, kam jis taupo. Gal naujam namui, gal naujai mašinai. gal vyras neskūpus, bet taupus. Pasakyk, kas tave slegia, kad tu nelaiminga taip gyvendama. Šeima yra, reiškia uždirbti pinigai irgi yra šeimos. Ir juos leisti reikia pagal susitarimą. Nemanau, kad labai mažai yra tie 1800 Lt, bet turėtum žinoti, kiek turit pinigų sukaupę, kur investuojat, laikot ir pan. Juk tam yra šeima.
Turiu artimą giminaitę, tikrai su vyru uždirba ne daugiau 1800 Lt ir viskam užtenka 4 asmenų šeimai. (beje vaistų reikia jai pačiai ir kiekvieną dieną) Juokiuos, kad gaus kursus pravesti, kaip iš tiek pragyventi ( dabar jau jų dukra studentė). Ir niekad negirdėjau, kad jai neužtenka ir pan.
O jeigu tau tikrai mažai tų 1800 lt, tai vieną mėnesį surašyk visas išlaidas ir mėginkit kalbėtis, aiškintis. O gal tu tikrai išlaidi. Tikrai nesiūlau palikti vyro. jau geriau taupus, skūpus ir pan. negu koks neuždirbantis švaistūnas. Bet čia tik mano nuomonė.
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2007 01 30, 08:33)
Ans, brangioji, an tava kupros ing rojų banda nujoti. I kodėl būtent ans turi taupyti, o tujanai už viską mokėti? Tai gal lai jisai moka, o tujanai taupysi? Nieko čia tep nebus. Api šeimos ekonominį palitikų turit labai rimtai pasikalbėt.

teisingai tujen saka...
Atsakyti
QUOTE(valerija27 @ 2007 01 30, 17:23)
Na baikit, moterys, Atmetus dukros medicininę priežiūrą, mokesčius mokykloje, nuėjimą į baseiną, kiną, koncertą,  būrelius  lieka apie 1000 LT maistui. Tai čia 3 asmenų šeimai didelė prabanga?
Mane užpypina tas taupymas nežinia kam, tas nenoras gyventi moderniau. Tas toks pastovus pažiūrėk sroves, pamatysi kaip vaikai gyvena, iš kiaulių jovalo valgo. Rado ką prilyginti.

Gal ir skūpus taviškis, perskaičiau ir visgi iš visų postų kol kas neradau tinkamo atsakymo, bet galiu pasakyti, kad mums 3 per mėnesį visškai pakanka 800-900 Lt maistui ir higienos prekėms. Kavinėse nepietaujam kasdien, pasisėdėjimai neskaičiuojami. Valgom namie, abu mėgstam gaminti, valgom gerą ir šviežią maistą. Uždirbam pakankamai.
Atsakyti
QUOTE(Molė @ 2007 01 30, 08:35)
Pasikalbėk su vyru, kam jis taupo. Gal naujam namui, gal naujai mašinai. gal vyras neskūpus, bet taupus. Pasakyk, kas tave slegia, kad tu nelaiminga taip gyvendama. Šeima yra, reiškia uždirbti pinigai irgi yra šeimos. Ir juos leisti reikia pagal susitarimą. Nemanau, kad labai mažai yra tie 1800 Lt, bet turėtum žinoti, kiek turit pinigų sukaupę, kur investuojat, laikot ir pan. Juk tam yra šeima.
Turiu artimą giminaitę, tikrai su vyru uždirba ne daugiau 1800 Lt ir viskam užtenka 4 asmenų šeimai. (beje vaistų reikia jai pačiai ir kiekvieną dieną) Juokiuos, kad gaus kursus pravesti, kaip iš tiek pragyventi ( dabar jau jų dukra studentė). Ir niekad negirdėjau, kad jai neužtenka ir pan.
O jeigu tau tikrai mažai tų 1800 lt, tai vieną mėnesį surašyk visas išlaidas ir mėginkit kalbėtis, aiškintis. O gal tu tikrai išlaidi. Tikrai nesiūlau palikti vyro. jau geriau taupus, skūpus ir pan. negu koks neuždirbantis švaistūnas. Bet čia tik mano nuomonė.

Kaip jau sakiau, norėčiau žinoti, ką jis veikia su likusiais pinigais? IR kur jie?
Atsakyti
QUOTE(valerija27 @ 2007 01 30, 17:33)
Dar man skaudus momentas, kai jis pasako taigi aš tave tiek metų išlaikiau.
O tai palauk, aš vaiko neauginau? Aš tau netarnavau? Kai grįždavai iš darbo, ar nebuvo valgyt padaryta? Ar patalas nebuvo papurentas, pusryčiai garuojantys paduoti?

Kap tai jis tavy išlaikė??? Taigi tu esi dirbanti moteris. A jai anas turi omenyje tų momentų, kap tujan vaika jo auginai, tai tep i sakyk: "taip nedirbau. ness TAVA vaika auginau. I tu su ta situacija buvai susijęs nemažiau nei aš. Galėjau išeit į darbą i vaika priežiūras rūpesčius i auklės samdymus užversti tau. A to norėjai? nenorėjai? Tai neaiškyk, kad many išlaikei, geriau pasidomėk kiek kainuoja auklės i namų tvarkytojas samdymas."

Atsakyti
QUOTE(ledina @ 2007 01 30, 08:34)
valerija, problema yra ne tai, kad negali išgyventi, o tai, kad nori, kad tave pilnai išlaikytų. O tam, tavo vyro 3,5 tūkst. yra per mažai. Todėl tenka ir pačiai prisidėti.
Ir kad nori gyventi geriau negu tai leidžia pajamos taip pat matosi.  Už 1800 galima normaliai gyventi, tuo labiau kai mokesčiai jokie nespaudžia. O argumentas, kad tenka už vyrą dovanas jo giminei pirkti  g.gif  tau ką, kasnors  liepia? Ar čia honoras sukyla, kaip čia aš dabar pasirodysiu, kad nesu milijonierė? Ir kuo blogas šampanas už 6 Lt? Jei vyras perka, tai matyt turi pagrindą. Galų gale, jo giminės - tai ne tavo galvos skausmas.  cool.gif
Ir dėl kelionių - nepatikėsi, bet ne visų gyvenimo tikslas yra bastytis po pasaulį. Tuo labiau, turint sergantį vaiką kažkaip sunkiai įsivaizduoju galimybę keliauti pramogauti po užsienius.  unsure.gif

Taip, tu teisi, aš jaučiuosi turinti teisę į geresnį, kokybiškesnį gyvenimą, nei gyvenu dabar. Ir tikrai žinau, kad turėčiau tam galimybę, jei ne vyro požiūris į pinigus.
Atsakyti
QUOTE(valerija27 @ 2007 01 30, 16:34)
Bet žinok gėda į išeiti kur į žmones, nes jau vien dėl vaiko gėda, kad čia mano vaiko tėvas.

baik tu, čia jam turi būt gėda, o ne tau. tu visiems paaiškink, kad tavo vyrui nieko daugiau nereikia, jis TAUPO.
Atsakyti
QUOTE(valerija27 @ 2007 01 30, 17:36)
Kaip jau sakiau, norėčiau žinoti, ką jis veikia su likusiais pinigais? IR kur jie?

tai ko tu JO nepaklausi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(valerija27 @ 2007 01 30, 17:38)
Taip, tu teisi, aš jaučiuosi turinti teisę į geresnį, kokybiškesnį gyvenimą, nei gyvenu dabar. Ir tikrai žinau, kad turėčiau tam galimybę, jei ne vyro požiūris į pinigus.

turi ir kitą galimybę-mesti nepelningą darbą medicinos įstaigoje. Kalbu iš patirties.
Atsakyti
QUOTE(valerija27 @ 2007 01 30, 17:38)

O koks tas geresnis ir kokybiskesnis gyvenimas pagal jus?
Atsakyti
Taigi į darbą ilgai neišėjau tik dėl to, kad mūsų dukrai buvo reikalinga speciali priežiūra. O auklės jis net ir nebūtų pasamdęęs, nes tai buvo brangu. O dabar sulaukiau, kad jis mane išlaikė.
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2007 01 30, 17:37)
Tai neaiškyk, kad many išlaikei, geriau pasidomėk kiek kainuoja auklės i namų tvarkytojas samdymas."

hihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif

as tik tikiuos, kad tas vyras produktyviai pasitaupes, neteps slidziu uz kokio Atlanto kaip "amerika pirty" bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 30 sausio 2007 - 16:41