QUOTE(Stebukle @ 2007 04 19, 23:06)
o diafragma nusistato ant "s" raides, arba "M". diafragma- ta skylute, pro kuria patenka sviesa i fotika
Nea
Diafragma nusistato ant A raides - apperture priority = diafragmos prioritetas, S yra shutter priority=islaikymo prioritetas. M - manual = abu parametrai reguliuojami individualiai.
QUOTE(californiagirl @ 2007 04 20, 06:27)
Tiesiog zado netekau, kaip grazu
Gal todel apsalau nuo grozio, kad pati dar nebandziau fotografuoti naktinio miesto. Noreciau
O man idomu ka musu vyriskos gimines atstovai pateiks...nu baisiai idomu
Su moteriskem tai aisku- karoliukai, gelytes, sokaladas...
O vyriskiai turbut kvietkeliu nepanaudos kompozicijai
Labai laukiu kaip jie vyriskai pateiks ta sokolada
Ne del grozio dejau, o del diskusijos, ale vistiek aciu
O sokolada dar idesim. Ideja turiu, laiko i krautuve nulekt - ne
QUOTE(bite maja @ 2007 04 20, 07:19)
Sillwio, vau
nu pabandysiu vakare šiandien pro langą fotkint. aš kažkodėl rinkausi išlaikymo prioritetą
. o kodėl toks ilgas išlaikymas tai pati net nežinau... pirmą kartą fotkinau naktį
na, ir tos nuotraukos galerijoj labai
Aciu dekui
Statyk diafragmos prioriteta. Nikono matricinis ekspozicijos matavimo rezimas veikia fantastiskai tiksliai. As jam palieku parinkt islaikyma. Svarbiausia surasti atrama gera. Dar vienas momentas, kuri minejau, bet stipriai neakcentavau - as visada statau ant taimerio, net jei fotikas ir ant statyvo. Spaudziant "nuleistuka" butinai fotika sujudinsi, o taimeris ta padarys be judesio. Pazangesniuose modeliuose (man rodos d80 yra) yra funkcija mirror lock-up, kuri paspaudus "nuleistuka" pakelia veidrodi, o uzuolaida atidaro kiek veliau, taip eliminuodama netgi vibracija, skelidziama pakeliamo veidrodzio. Bet ir be jos nebaisu, jeigu islaikymas daugiau negu 2-3 sekundes. Veidrodzio vibracija matosi prie islaikymu 1/15-1/30 sekundes - cia mano pastebejimai. Gal su kitais aparatais kiek kitaip, bet visvien panasiai. Tokiu islaikymu as vengiu, nes neryskiu nuotrauku % labai didelis.