Įkraunama...
Įkraunama...

mokomes ,mokomes ir dar karta mokomes fotografuot!

QUOTE(Labradoriukė @ 2007 04 26, 22:50)
Bilekas mano geras draugas, siunciasi is ebay.com Sake patenkintas. Cia jis dar parase: tegul neskuba o paklausiua muitines.. man atrodo is treciu saliu dabar fotikams labai dideli muita uzdjo.. + 18 procentu pvm.. o jei is ES saliu tai ve muito.. bet tada neapsimoka nes kainos panasios iseina.

QUOTE(wicked @ 2007 04 27, 06:20)
kad kiek supratau, jam pazistamas parveztu is Amerikos, tai muitu neuzdetu niekas, jei sakytu, kad sau....  4u.gif bet siunciantis pastu tai taip, teko girdet, kad muitus uzdeda gerus (net jei siunti is JAV)....  unsure.gif

As jau del muito aiskinausi. Fotoaparatams muitas netaikomas (maciau kazkuriame forume ir patikrinau muitines puslapyje). Tik jeigu preke inportuojama ne is ES, tada 18% PVM buk geras susimoketi doh.gif ... Zinoma yra keletas budu, kaip muitine apeina su visokiais "gift" uzrasais. Bet tai ne visa laika pasiteisina g.gif
Jeigu man draugas is JAV parves, tai itariu muitine neprisikabins mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 04 27, 09:27)
Jeigu man draugas is JAV parves, tai itariu muitine neprisikabins  mastau.gif

tai zhinoma, tik tegul sako, kad chia jo daiktas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Nendria* @ 2007 04 27, 08:29)
tai zhinoma, tik tegul sako, kad chia jo daiktas mirksiukas.gif

Ar tik negali but, kad nesvarbu, jo ar ne jo daigtas, kalba eina apie ivezamus daigtus, tai dazniausiai ivezame ne savo daigtus? g.gif Man atrodo, kad tai neturi itakos, tu cia savo ar nesavo, jis yra ivezamas i valstybe ir tiek. Nzn... Nebent muitas mokamas uz antra, trecia ir t.t., o uz 1 ne.
Cia reikia matyt skambint i muitine ir klaust kaip ten yra.
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 04 27, 10:54)
Ar tik negali but, kad nesvarbu, jo ar ne jo daigtas, kalba eina apie ivezamus daigtus, tai dazniausiai ivezame ne savo daigtus?  g.gif  Man atrodo, kad tai neturi itakos, tu cia savo ar nesavo, jis yra ivezamas i valstybe ir tiek. Nzn... Nebent muitas mokamas uz antra, trecia ir t.t., o uz 1 ne.
Cia reikia matyt skambint i muitine ir klaust kaip ten yra.

dauguma fotoaparatų iš JAV todėl ir atkeliauja "ant kaklo", be dėžučių ir t.t. (jei vartėt privačius skelbimus, matėt turbūt, kad dauguma be dėžučių). būtent dėl to, kad eini ant kaklo fotiką pasikabinęs ir niekas negali jo apmuitinti,jei atsivežei kaip savo nuosavą 4u.gif o jei jau dėžutėje, ar gift, ar ne sunku įrodyt, todėl yra tikimybė, kad teks pamokėt.

labai norėčiau kartu mokytis fotografuot, ale nežinau nuo ko pradėt... pamačiau kad senas temas skaityti yra visai beprasmiška, nes pratrinta 90 proc aptariamų nuotraukų doh.gif o skaityti "kad tą reiktų pratrint ir biški pakreipt", kai net nežinai kas yra TAS.... beviltiškai ir tik laiko švaistymas doh.gif gaila, kad senose temose nieko neliko... nėra iš ko patirties prisirinkt, "akį atmušt" ant kompozicijos ir t.t.
taigi, kaip ir betkuri naujokė, įsitaisau kampe ir viską tyliai stebiu ir deduosi galvon, o kai įsidrąsinsiu (tikiuosi greit) gal kažką ir aš pasiūlysiu blush2.gif
tiesa, turiu Nikon D50 blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Liepų takas @ 2007 04 27, 00:50)
Rimulka,na ir grozis tavo mergytes wub.gif 

aciu 4u.gif

QUOTE(dejavu @ 2007 04 27, 08:09)
Rimulka, man pirmoji foto labai patinka, bet pritariu, kad rankytės trūksta. O ji čia su PS taip gražiai apdirbta- kad meškiuko spalvos daug ryškesnės už mergytės?

Mano šiokie tokie bandymai:
"ekstremalūs pokyčiai" biggrin.gif

aciu, spalvas tvarkiau su PS 4u.gif

ziurejau zurejau tavo 2 varianta ir niekaip nesupratau kaip ir kas ten lotuliukas.gif

paaiskink, ka ten darei?
Papildyta:
sveika prisijungus Sansara 4u.gif

nesigedink ir dalinkis savo nuotraukomis su mumis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulka @ 2007 04 27, 12:28)
aciu  4u.gif
aciu, spalvas tvarkiau su PS  4u.gif

ziurejau zurejau tavo 2 varianta ir niekaip nesupratau kaip ir kas ten  lotuliukas.gif

paaiskink, ka ten darei?
Papildyta:
sveika prisijungus Sansara  4u.gif

nesigedink ir dalinkis savo nuotraukomis su mumis  4u.gif

Nagi idėja buvo tokia, kad baltas kiaušinis tampa margas (keičia įvaizdį lotuliukas.gif ). Sudėjau paeiliui tris kiaušinius, 2,5 s. išlaikymą. fotografuojant vidurinį patraukiau - todėl ir gavosi toks permatomas, vaiduokliškas.
Atsakyti
rimulka, o tu prie dirbtino apsvietimo WB tvarkai? Zinok isijungiau ten kur blykste, nes as su blykste fotkinu, spalvos thumbup.gif kaip prie dienos sviesos bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 04 27, 11:37)
Nagi idėja buvo tokia, kad baltas kiaušinis tampa margas (keičia įvaizdį  lotuliukas.gif ).  Sudėjau paeiliui tris kiaušinius, 2,5 s. išlaikymą. fotografuojant vidurinį patraukiau - todėl ir gavosi toks permatomas, vaiduokliškas.

pas jus nors ideju atsiranda, pas mane tai nulis smile.gif

QUOTE(Stebukle @ 2007 04 27, 12:52)
rimulka, o tu prie dirbtino apsvietimo WB tvarkai? Zinok isijungiau ten kur blykste, nes as su blykste fotkinu, spalvos  thumbup.gif kaip prie dienos sviesos bigsmile.gif

kadangi fotografavau dar tik viena kart ir tai vakare, tai nelabai turejau laiko visko dar isbandyti, zadu tai daryti sivakar. fotkinau su auto rezimu, viskas normaliai gavosi, kai fotografavau pritraukus vaizda us fotiku, bet jei tik atitraukiu, kad daugiau vaiko tilptu i ekrana, iskart nuotrauka pasidaro tamsesne, dar reik issiaiskint kodel taip darosi g.gif o kaip pas tave, ar tas pats?
Atsakyti
QUOTE(rimulka @ 2007 04 27, 14:00)
pas jus nors ideju atsiranda, pas mane tai nulis  smile.gif
kadangi fotografavau dar tik viena kart ir tai vakare, tai nelabai turejau laiko visko dar isbandyti, zadu tai daryti sivakar. fotkinau su auto rezimu, viskas normaliai gavosi, kai fotografavau pritraukus vaizda us fotiku, bet jei tik atitraukiu, kad daugiau vaiko tilptu i ekrana, iskart nuotrauka pasidaro tamsesne, dar reik issiaiskint kodel taip darosi  g.gif  o kaip pas tave, ar tas pats?

o tu fotkini su blykste? Nes jei be blykstes, tai kad patamseja, taip ir turi but 4u.gif truksta objektyvui sviesos, reik tada apsvietima arciau statyt.
Atsakyti
O kada pas jus skelbiama nauja namų darbų tema? g.gif ir iki kada tuos darbus reik pateikt, o kada jau balsuoti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 04 27, 14:08)
O kada pas jus skelbiama nauja namų darbų tema?  g.gif ir iki kada tuos darbus reik pateikt, o kada jau balsuoti  blush2.gif

turi kiausa bala nufotkint iki sekmadienio 24.00 pirmadieni balsavimas ir laimetojas paskelbia nauja tema 4u.gif dar speji padaryt siuos namu darbus 4u.gif
Atsakyti

Stebukle, kad as irgi naudojau blykste, ir ne fotiko, o isorine 4u.gif

na reik praktikos, tikiuosi siandien kiek nors issiaiskinsiu daugiau g.gif
Atsakyti