Įkraunama...
Įkraunama...

mokomes ,mokomes ir dar karta mokomes fotografuot!

QUOTE(californiagirl @ 2007 04 23, 23:14)

Sillwio , dar sunkesnes temos negalejai uzduoti? lotuliukas.gif  doh.gif

tik dabar pamaciau tema ohmy.gif mega_shok.gif dabar kiausu reik pirkt lotuliukas.gif praeita savaite pirkau sokolada lotuliukas.gif

ups... isipareigojimu neivykdziau blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stebukle: 23 balandžio 2007 - 22:35
Taigi trumpai papasakosiu apie matricini nikono ekspozicijos matavimo buda. Veikia viskas atrodo gana paprastai - per visa ekspozicijos matavimo ekrana isdestyta kruva sviesos intensyvuma registruojanciu davikliu. Maniskis nikon d50 ju apie 500, d70 apie 1000, d200 irgi panasiai. Kiekvienas daviklis matuoja sviesos srauto intensyvuma individuliai ir siuncia procesoriui. Gaunama lyg ir maza apsvietimo "nuotrauka", kuria aparatas lygina su gamykloje isanalizuota skirtingu pagal kompozicija ir apsviestuma nuotrauku baze (sako 30000 nuotrauku) ir parenka optimaliausia islaikyma. Kitaip sakant, aparatas bando atspeti, kas fotografuojama. Aisku viskas ne taip paprasta, bet paprastai aiskinant mazdaug taip. Is tikro matuojama zymiai daugiau dalyku. Pvz. atstumas iki objekto, zidinio nuotolis, vertikaliai ar horizontaliai laikoma kamera ir t.t.
Isijungus matricini matavimo rezima dazniausiai nereikia galvot apie islaikyma (kad ir mano avietes). Aparatas susitvarko su sudetingom apsvietimo salygom puikiai. Kartais klysta ir jis, bet tokius kadrus galima greit pataisyt perfotografuojant ivedus ekspokorekcija. Jeigu fotografuoju kazka labai svarbaus ir galimybes perfotografuot nebus, padarau keleta kadru pries pradedamas fotografuot ir is anksto ivedu korekcija (tik sudetingom salygom).
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 04 23, 09:48)
Per sudetingas tikrai nebus, jei pabos, persijungsi i pusiau automatini ar automatini. As manyciau pradziai (mokymuisi) imk F80 nauja ir 50 mm 1.8 D objektyva nauja. Ryskus jis kaip velnias, sviesus, kontrastingas, o svarbiausia pigus. Tiesa, zoom'o nera, bet mokytis taip dar geriau. Zoom'insi kojomis biggrin.gif

ketinu pirkt šitą objektyvą. kaip visada atsirado gudresnių už mane ir pradėjo atkalbinėt. tipo neuniversalus, nėra zoomo, skirtas portretams. kaip ten yra iš tikrųjų? kiek aš skaičiau atsiliepimų, tai visi jį giria mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 04 24, 07:57)
ketinu pirkt šitą objektyvą. kaip visada atsirado gudresnių už mane ir pradėjo atkalbinėt. tipo neuniversalus, nėra zoomo, skirtas portretams. kaip ten yra iš tikrųjų? kiek aš skaičiau atsiliepimų, tai visi jį giria mastau.gif

Man buvo panasiai. Vieni gyre, kiti atkalbinejo, forumai rase, kad reikia pirkt kelis kartus brangesni 1.4. Nusispjoviau ir nusipirkau 1.8. Pagalvojau, kad uz tokia kaina tikrai neprasausiu. Taip ir yra. Nei minutes nesigailejau. Patalpoj fotografuot zmoniu kompanija jis aisku per ilgas, bet portretams pasaka (nors jis kiek trumpokas portretams), kazkokiems renginiams didelese patalpose - pasaka. Ryskus kaip velnias netgi prie 1.8, o jeigu pridaryt iki 2 ar 2.2, is vis nuostabu. Jei fotografuoju lauke ir neturiu statyvo, tai paskutinis objektyvas, kuri naudoju pries visai sutemstant. Tiesa, zoom'inti jau tenka kojomis biggrin.gif
Atsakyti
na, tai ir jamsiu šitą mastau.gif rezervavau paskutinį. varysiu per pietus pasiimt biggrin.gif
o zoominį rinktis kokį?
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 04 24, 09:07)
Man buvo panasiai. Vieni gyre, kiti atkalbinejo, forumai rase, kad reikia pirkt kelis kartus brangesni 1.4. Nusispjoviau ir nusipirkau 1.8. Pagalvojau, kad uz tokia kaina tikrai neprasausiu. Taip ir yra. Nei minutes nesigailejau. Patalpoj fotografuot zmoniu kompanija jis aisku per ilgas, bet portretams pasaka (nors jis kiek trumpokas portretams), kazkokiems renginiams didelese patalpose - pasaka. Ryskus kaip velnias netgi prie 1.8, o jeigu pridaryt iki 2 ar 2.2, is vis nuostabu. Jei fotografuoju lauke ir neturiu statyvo, tai paskutinis objektyvas, kuri naudoju pries visai sutemstant. Tiesa, zoom'inti jau tenka kojomis biggrin.gif

Jau kazkada rasiau, kad mano nuomone Nikonui protingiausia imti 50mm F/1.8 o Canonui 50mm F/1.4. Cia bandziau viska ivertinti: nuotrauku kokybe, kaina, surinkima ir panasiai. Bet tai tik mano nuomone mirksiukas.gif

Kaip sekasi su kiausiniu idejom? Vakar paziurejau... saldytuve vien rudi kiausiniai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 04 24, 08:23)
na, tai ir jamsiu šitą mastau.gif rezervavau paskutinį. varysiu per pietus pasiimt  biggrin.gif
o zoominį rinktis kokį?

Ziurint ka megsti fotografuot - pezazus placiu kampu, ar paukstukus tele. As daugiau fotografuoju tele, todel rinkausi kazka tarp 50 ir 300 mm. Isbandziau Sigma 70-300mm APO, kuris is tikro neblogas stiklas ir as ji naudojau 2 metus, bet pradejo trukti kokybes smile.gif Pradejau ziuret Nikono alternatyvas. Visai nesenai variantai buvo 2: Nikkor 70-200 f/2.8 VR ir Nikkor 80-200 f 2.8. Pirmas - klasikinis stiklas, kuri daugelis laiko geriausiu Nikono sutverimu. Gal ir taip, bet jo kaina mane sustabde. Kad toki pirkt reikia arba but milijonierium, arba gyvent is fotografijos. Antra alternatyva 80-200 - taip pat puikus stiklas, tik man labiau norejosi su VR. Nesenai atsirado 3 (tiesa, dar yra 80-400 VR, bet jis gremezdiskas ir letas) alternatyva - Nikkor 70-300 VR. Aisku skyle ne 2.8, bet jis uz 80-200 dvigubai pigesnis, uz 70-200 daugiau negu trigubai, yra VR. Beliko laukti atsiliepimu, nes nesinorejo tapti bandytoju. Atsiliepimai vien pozityvus. Kaina prieinama. Uzsisakiau ir nesigailejau ne minutes. VR - nuostabus isradimas. Objektyvas ryskus ir kontrastingas net prie pilnai atidarytos diafragmos.
Jeigu nori plataus kampo, sunkiai ka begaliu patarti. Pats turiu pigiausia Sigma 18-55, kuri pirkau vietoj kit. Kai reikia plataus kampo, uzsidedu ji. Nera kazkuo ypatingas, bet jo kokybe uz tokia kaina daugiau negu gera smile.gif Laikui begant reiks pasikeist, bet pirmiau uz ji pirkiniu sarase blykste ir macro objektyvas. Jeigu pirkciau, tai ka nors 17-70 2.8, o dar veliau 10-20 ar 12-24. Nebutinai Nikono. Sigma ir Tamron cia turi neblogu pasiulymu.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 04 24, 09:23)
na, tai ir jamsiu šitą mastau.gif rezervavau paskutinį. varysiu per pietus pasiimt  biggrin.gif
o zoominį rinktis kokį?

O zoominis jau pagal kisene smile.gif
Koks aparatas? Kokiam tikslui objektyvas? Iki kokios sumos?

As is zoomo sau planuoju L'ke 17-40mm smile.gif Kaina jo ~2500Lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bilekas: 24 balandžio 2007 - 09:02
QUOTE(Bilekas @ 2007 04 24, 09:44)
Kaip sekasi su kiausiniu idejom? Vakar paziurejau... saldytuve vien rudi kiausiniai smile.gif

o aš visą padėklą baltų kiaušų turiu hihihi.gif tik idėjų tai nulis wink.gif

QUOTE(Bilekas @ 2007 04 24, 09:52)
O zoominis jau pagal kisene smile.gif
Koks aparatas? Kokiam tikslui objektyvas? Iki kokios sumos?

As is zoomo sau planuoju L'ke 17-40mm smile.gif Kaina jo ~2500Lt

kol kas tik info renkuos ax.gif pas mane Nikon D50.

Sillwio , labai dėkui tau už informaciją 4u.gif
Atsakyti
sveiki, noriu pirkti fotoaparata, bet vis neišsirenku, noriu mokitys fotografoti, vilioja - portretai, makro, natiurmortai, taip pat buna kad fotografoju varžybas, aišku labiai norečiau veidrodinio, bet kol kas negaliu leisti sau tokios sumos, norečiau iki 1500,va lik canon power shot s3is priimtimiausias, o gal jus ką pasiulisit, nes po aparato pirkimo norečiau prisijungtis prie jūsų mokykleles
Atsakyti
Idomu, kur Agneza dingus, jau lyg turetu but LT... Turbut interneto neturi mastau.gif
Atsakyti
As vel praleidau sokolado konkursiuka doh.gif
Na mes jau antra karta griztam is ligonines. Sake menesi laiko niekur nesirodyt doh.gif Ir taisyt sveikatele. Buvo prasidejes laringitas doh.gif , gali but kad kazkoki virusa is ligonines parsivezem tada, nes 3 d. 39-39.5 doh.gif . O dabar sekmingai dar ir sloga parsivezem doh.gif
As jau beveik sveika, 9d. atgeriau antibijotikus ir tikiuosi pasveikti. Na o savo maziui ir gi bandysiu atstatinet imuniteta ir sveikata, nes kolkas panasus i Pulini is Adamsu seimineles, tik gerokai sukudusi doh.gif Tai net nufotografuot neina blink.gif

Tai kas laimejo ir kokia sekanti tema bigsmile.gif
Atsakyti