Įkraunama...
Įkraunama...

mokomes ,mokomes ir dar karta mokomes fotografuot!

QUOTE(sillwio @ 2007 04 23, 13:21)
As gi nearasiau, kad butinai turi buti zalias, virtas ar keptas, sudauzytas ar dar koks. Parasiau tik "baltas kiausinis" - fantazijai erdves pilna:D O kas pasakys, kad virtas kiausinis ne baltas, tegul meta i mane akmeni lotuliukas.gif

thumbup.gif tokio atsakymo ir laukiau biggrin.gif einu virt kiausinio assa.gif
Wyshnia,be sansu ir tau rast balta kiausini rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 04 23, 13:01)
Myliu Nikono matricini ekspozicijos matavimo rezima smile.gif Susitvarko nuostabiai su sudetingom salygom. Objektas ne per tamsus, fonas nepersviestas. Balansas ten kur reikia. Su ekspozicija nieko nedariau.

Jei kazkur rasei- susirasiu, o jei nerasei , kai turesi laiko , prasyciau ,placiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2007 04 23, 13:33)
Sveiki 4u.gif Pagaliau ir aš įsigijau senai svajotą fotoaparačiuką. Skaičiau skaičiau iki tol jūsų visų patarimus, bandžiau suprasti juos, bet kai jau rankose turiu fotiką, tai vėl aš nieko nebesusigaudau doh.gif  Fotokursai prasidės tik nuo birželio, o fotkinti tai oi kaip norisi doh.gif  doh.gif  Turiu keletą klausimukų ax.gif Ai, tiesa pas mane -Nikon D 80 ir pora objektyvų 50mm f1.8 ir 18-70mm f3.5 - 4.5.
Pvz.,1) Jei naudoju  penkiasdešimtuką tai jau diafragmos nebereikia nustatinėti?
2)Ar prie mano turimų objektyvų yra naudojamos tos funkcijos,kurios pavaizduotos tiesiog paveikslėliais, t.y.portretas, naktinis foto ir t.t
3)Ką reiškia ant objektyvo esantys skaičiai, kurie žymimi ft ir m raidelėmis. ar juos reikia nustatinėti?
4) Kažkokia painiava man su tuo mygtuku AF g.gif Kada jį reikėtų naudoti?

Jei netingit, patarkit mirksiukas.gif

Sveikinu isigijus tikrai puiku aparata.
1) Nieko panasaus - diafragma nustatineti galima ir reikia su visais objektyvais. Tavo aparatas ta leidzia daryti ratuku ant aparato, o ne ant paties objektyvo, zr. fotoaparato instrukcija.
2)Tikrai taip. Gal jeigu naudotum senus neautofokusinius, turetum viska nustatinet rankom.
3) atstuma iki fotografuojamo objekto. Jeigu ijungsi autofokusa (AF), aparatas pats nustatys atstuma, jei rankini rezima (MF) - tada teks sukt zieda, bet ziurint ne i skaiciukus, o per iekikli.
4) AF=autofokusas, zr.aparato instrukcija.

Siaip rekomenduoju perskaityt instrukcija nuo A iki Z. Ne del to, kad man sunku tau paaiskint. Tiesiog perskaicius rasi atsakymus i siandieniniu klausimus ir i kruva kitu paaiskintu paprastai ir aiskiai, ir netgi su pavyzdziais.
Papildyta:
QUOTE(valanda @ 2007 04 23, 13:39)
Jei kazkur rasei- susirasiu, o jei nerasei , kai turesi laiko , prasyciau ,placiau 4u.gif

Nerasiau. Ilgai destyt. Imesiu linka kol kas. Jei bus neaisku, pakomentuosiu.
http://www.kenrockwe...ikon/matrix.htm
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 04 23, 13:46)

ačiū 4u.gif
Instrukciją, be abejo, nagrinėjau. Ir dar skaitysiu ir skaitysiu smile.gif Bet vistiek kai kur kyla klausimų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 04 23, 14:46)

Nerasiau. Ilgai destyt. Imesiu linka kol kas. Jei bus neaisku, pakomentuosiu.
http://www.kenrockwe...ikon/matrix.htm

Blyn, as angliskai neskaitau blush2.gif . Nieko. Dabar zinau kaip TAS DAIKTAS vadinasi, ka nors rasiu. Dekoju 4u.gif
Atsakyti
Aha, dar norėjau paklausti - kai naudoju kitinį ojektyvą ir nustatinėju diafragmą, tai pas mane rodo skaičiukus ir nebūtinai iš intervalo, nurodyto ant objektyvo, t.y. 3.5 - 4.5. Ar taip būna? Ar aš jau čia kažką ne tą darau?
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 04 23, 13:13)

Ziuriu cia dauguma "isikabino" aklai i 1/3 taisykle. Akcenta nepataiko tiksliai i viena is 4 kertiniu tasku ir jau foto sugadinta... O neturetu taip buti !

Visiskai sutinku. Bet kartais....nebuna nei 1/3, nei ispudingos kitokios kompozicijos. Tada ir imasi pasistebejimas tokisai...
Atsakyti
Puriena 4u.gif 4u.gif su nauju pirkiniu tave 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2007 04 23, 13:55)
Aha, dar norėjau paklausti - kai naudoju kitinį ojektyvą ir nustatinėju diafragmą, tai pas mane rodo skaičiukus ir nebūtinai iš intervalo, nurodyto ant objektyvo, t.y. 3.5 - 4.5.  Ar taip būna? Ar aš jau čia kažką ne tą darau?

Taip turi buti. 3.5 reiskia diafragma "trumpajam" gale, t.y. prie 18 mm, o 4.5 "tolimajam" - prie 70 mm. Tai minimali diafragma (maksimaliai atidaryta smile.gif, sitoj vietoj yra sioks toks is pirmo zvilgsnio nesuprantamas dalykas). Maksimali gi diafragma gali rast ant objektyvo (nesu 100% tikras del sio objektyvo), objektyvo popieriuose arba pasukus diafragmos ratuka iki galo. Skaiciukas bus kokie 36. Gal kiek maziau, o gal daugiau. Viskas tvarkoj. Kam reikalinga diafragma gali rasti ir cia, ir instrukcijoje ir internete. Angielskai diafragma vadinasi apperture, o reguliuoja ji ryskumo zona (depth of field).
Atsakyti
Gal kas galit pasakyt trukumus olympus E400 ax.gif
Atsakyti
Labuka, sveikinimai nugaletojui 4u.gif
as supasavau net su balsavimu, bet atiduoti balsai butu atitike nominantus smile.gif

QUOTE(rimulka @ 2007 04 23, 11:41)

aha, o butu buve idomu pamatyt She darbeli  g.gif

aha, bet kad ta she, siom savaitem labai uzsigruzinus unsure.gif
pabandysiu manau, nes pati sugalvojau tema del to, kad idomi sau pasirode tongue.gif
kad ir ne konkursui bet seip del saves pabandymui smile.gif butinai parodysiu
Atsakyti
Tiesa, labai liudna, kad wyshnios nuotraukos taip ir nepamaciau. Is atsiliepimu galiu suprasti,kad ji tikrai verta demesio. Gal gali pakartot?

She, labai lauksiu tavo bandymu. Jauciu, kad turi kazkokia idomybe sumaniusi.

Puriena6, sveikinu "nukovus" superini daikciuka thumbup.gif
Atsakyti