QUOTE(Puriena6 @ 2007 04 23, 13:33)
Sveiki
Pagaliau ir aš įsigijau senai svajotą fotoaparačiuką. Skaičiau skaičiau iki tol jūsų visų patarimus, bandžiau suprasti juos, bet kai jau rankose turiu fotiką, tai vėl aš nieko nebesusigaudau
Fotokursai prasidės tik nuo birželio, o fotkinti tai oi kaip norisi
Turiu keletą klausimukų
Ai, tiesa pas mane -Nikon D 80 ir pora objektyvų 50mm f1.8 ir 18-70mm f3.5 - 4.5.
Pvz.,1) Jei naudoju penkiasdešimtuką tai jau diafragmos nebereikia nustatinėti?
2)Ar prie mano turimų objektyvų yra naudojamos tos funkcijos,kurios pavaizduotos tiesiog paveikslėliais, t.y.portretas, naktinis foto ir t.t
3)Ką reiškia ant objektyvo esantys skaičiai, kurie žymimi ft ir m raidelėmis. ar juos reikia nustatinėti?
4) Kažkokia painiava man su tuo mygtuku AF
Kada jį reikėtų naudoti?
Jei netingit, patarkit
Sveikinu isigijus tikrai puiku aparata.
1) Nieko panasaus - diafragma nustatineti galima ir reikia su visais objektyvais. Tavo aparatas ta leidzia daryti ratuku ant aparato, o ne ant paties objektyvo, zr. fotoaparato instrukcija.
2)Tikrai taip. Gal jeigu naudotum senus neautofokusinius, turetum viska nustatinet rankom.
3) atstuma iki fotografuojamo objekto. Jeigu ijungsi autofokusa (AF), aparatas pats nustatys atstuma, jei rankini rezima (MF) - tada teks sukt zieda, bet ziurint ne i skaiciukus, o per iekikli.
4) AF=autofokusas, zr.aparato instrukcija.
Siaip rekomenduoju perskaityt instrukcija nuo A iki Z. Ne del to, kad man sunku tau paaiskint. Tiesiog perskaicius rasi atsakymus i siandieniniu klausimus ir i kruva kitu paaiskintu paprastai ir aiskiai, ir netgi su pavyzdziais.
Papildyta:
QUOTE(valanda @ 2007 04 23, 13:39)
Jei kazkur rasei- susirasiu, o jei nerasei , kai turesi laiko , prasyciau ,placiau
Nerasiau. Ilgai destyt. Imesiu linka kol kas. Jei bus neaisku, pakomentuosiu.
http://www.kenrockwe...ikon/matrix.htm