Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetacine distonija

QUOTE(milocka @ 2007 05 24, 10:33)
Sveiki,o psihoteraupeutas,ar gydimui paskire vaistu,ar kitu budu gydo g.gif

Jokių vaistų neskyrė, gydė psichoterapija. Beje, jau po dviejų seansų visi simptomai išnyko, tad jau nebevaikšto. Aišku, teko šiek tiek ir gyvenimo būdą pakoreguoti.
Atsakyti
as tai nesiskundziu gyvenimu - ypac atsilus orams lotuliukas.gif
ir silpnumo as nejauciu tik siaip jauciu kad "itampa auksta" galvoje....nu kaip cia pasakius...kai dirbu ir pasinervuoju - is karto jauciu kaip karstis kyla ir galva pamazu pradeda skaudeti, bet realiai as daug tai nesinervuoju
tia ir nesuprantu
nu ir siaip dabar dar prisidejo pykinimas, apetito stoka ir panasiai
tai nezinau ar cia mano vegetacine sistema suaktyvejo ar tiesiog vitaminu truksta mastau.gif
Atsakyti
o man pagrindinė problema silpnumas ir greitas nuovargis, kartais galvos svaigimas. kaip nugalėt tą silpnumą jei net antidepresantai nepadeda, o gal dar per trumpai naudoju...6-ta diena, bet visiškai jokio pagerėjimo nejaučiu, netgi pablogėjimą.
Atsakyti
QUOTE(furyy @ 2007 05 26, 08:46)
o man pagrindinė problema silpnumas ir greitas nuovargis, kartais galvos svaigimas. kaip nugalėt tą silpnumą jei net antidepresantai nepadeda, o gal dar per trumpai naudoju...6-ta diena, bet visiškai jokio pagerėjimo nejaučiu, netgi pablogėjimą.

nu nezinau - man irgi buna tie silpnumai, bet as pastebejau jeigu tada iseinu kazkur pasivaikscioti ar kazka aktyviau paveikti - kazkaip issisklaido visi negerumai... ax.gif
o kai ziema lankiau baseina is viso jegele buvo mirksiukas.gif

nebandei pasportuoti?
Atsakyti
QUOTE(`delfine` @ 2007 05 26, 09:29)
nu nezinau - man irgi buna tie silpnumai, bet as pastebejau jeigu tada iseinu kazkur pasivaikscioti ar kazka aktyviau paveikti - kazkaip issisklaido visi negerumai...  ax.gif
o kai ziema lankiau baseina is viso jegele buvo  mirksiukas.gif

nebandei pasportuoti?

žinok nebandžiau sportuot.
kartais aš pagalvoju, kad mano silpnumo priežastis: nuolatinis sėdėjimas namuose, dažnas gulinėjimas kai silpniau, 7-ni mėn. vien tik namai ir daktarai, daugiau nieko...
Atsakyti
QUOTE(furyy @ 2007 05 26, 09:46)

Sveika.Sakai kad jau nauduoji antideprisantus,ar jos tau israse del silpnumo blink.gif As,matomai kazka praleidau blink.gif ar tu jauti kokius kitus fizinius negalavimus g.gif As tai pries menesi kalikiai jauciausi,nestabili busena budavo,kaip paplaukusi,viskas prasidejo staiga kartu su nerimu schmoll.gif pati nesupratau kas su manimi dedasi,ir del tuo didele baime.Bet skyre tik nerima slopinanciu vaistu,kurie pirmas paras labai padelo,o dabar jau is pacio ryto atsibundu ir jauciu krutynije ta kirmina verysad.gif gerkleje nemalonu pojuti,lig dusintu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(milocka @ 2007 05 26, 23:10)
Sveika.Sakai kad jau nauduoji antideprisantus,ar jos tau israse del silpnumo blink.gif As,matomai kazka praleidau blink.gif ar tu jauti kokius kitus fizinius negalavimus g.gif As tai pries menesi kalikiai jauciausi,nestabili busena budavo,kaip paplaukusi,viskas prasidejo staiga kartu su nerimu schmoll.gif pati nesupratau kas su manimi dedasi,ir del tuo didele baime.Bet skyre tik nerima slopinanciu vaistu,kurie pirmas paras labai padelo,o dabar jau is pacio ryto atsibundu ir jauciu krutynije ta kirmina verysad.gif gerkleje nemalonu pojuti,lig dusintu verysad.gif

jo, antidepresantus išrašė dėl silpnumo ir mieguistumo dieną. na aš irgi tokia kaip paplaukusi, kartais-lyg per daug ant karuselių prisisupusi, kartais-drebulys kažkoks ir atrodo net kojos nelaiko, galvos neskauda, bet ji tokia sunki ir atrodo kad joje kažkas vyksta...
pirmą mėn. aš irgi gėriau raminamus tranxene ir neuroleptikus, tuo metu sveikata nei pablogėjo, nei pagerėjo, tik gal vidinio drebuliuko nebuvo, o kai nuėjau pas kitą daktarę pasakiau kad baigiau vaistukus, ji man tik antidepresantų išrašė, tai aš turėjau tokią abstinensiją doh.gif, nuo tada sveikata pablogėjo žiauriai, naktį atsikėlinėju kas valandą, neišmiegu 8 val, nors net prieš raminamų naudojimą aš miegodavau puikiai, o dabar viskas išėjo iš rykiuotės
nuo vakar pradėjau gert kalį su magniu, galvoju gal netekau daug mineralų, nes geriu labai daug vandens ir viską išm...,kartu ir mineralus.
Atsakyti
QUOTE(furyy @ 2007 05 27, 13:46)
jo, antidepresantus išrašė dėl silpnumo ir mieguistumo dieną. na aš irgi tokia kaip paplaukusi, kartais-lyg per daug ant karuselių prisisupusi, kartais-drebulys kažkoks ir atrodo net kojos nelaiko, galvos neskauda, bet ji tokia sunki ir atrodo kad joje kažkas vyksta...
pirmą mėn. aš irgi gėriau raminamus tranxene ir neuroleptikus, tuo metu sveikata nei pablogėjo, nei pagerėjo, tik gal vidinio drebuliuko nebuvo, o kai nuėjau pas kitą daktarę pasakiau kad baigiau vaistukus, ji man tik antidepresantų išrašė, tai aš turėjau tokią abstinensiją doh.gif, nuo tada sveikata pablogėjo žiauriai, naktį atsikėlinėju kas valandą, neišmiegu 8 val, nors net prieš raminamų naudojimą aš miegodavau puikiai, o dabar viskas išėjo iš rykiuotės
nuo vakar pradėjau gert kalį su magniu, galvoju gal netekau daug mineralų, nes geriu labai daug vandens ir viską išm...,kartu ir mineralus.

Va ir man atruode,nuo pat pradziu,kad kazkas galvoje vyksta.Del tuo,begau iskart pasidaryt galvos magnetinio rezonanso tyrima.As vis dar jeskau ligu,galvoju ka dar pasitykrint,kad buti tikrai,kad tai vegetacines nervu sistemos sutrikimas, one kas kitas g.gif Gal kas girdejot,kas tie ankstiniai,gal neteisingai rasau,kaz ka minejo endokrinologe,kad butu galima jos issityrti,tik Kaune g.gif Kaip jus veikia tas karstis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(milocka @ 2007 05 28, 22:20)
Va ir man atruode,nuo pat pradziu,kad kazkas galvoje vyksta.Del tuo,begau iskart pasidaryt galvos magnetinio rezonanso tyrima.As vis dar jeskau ligu,galvoju ka dar pasitykrint,kad buti tikrai,kad tai vegetacines nervu sistemos sutrikimas, one kas kitas g.gif Gal kas girdejot,kas tie ankstiniai,gal neteisingai rasau,kaz ka minejo endokrinologe,kad butu galima jos issityrti,tik Kaune g.gif Kaip jus veikia tas karstis doh.gif

man tas pats. ir aš dariausi magnetinį rezonanasą, kad įsitikinčiau, jog ten viskas gerai, nes man kai nustato diagnozę be jokių tyrimų, na ūra, tai netikiu tokiom dagnozėm. na man tai nustatė vestibiuliarinio aparato sindromą.
o nuo kaščio tai man net bloga, net skrandis sustreikavo.
Atsakyti
QUOTE(furyy @ 2007 05 29, 09:05)
man tas pats. ir aš dariausi magnetinį rezonanasą, kad įsitikinčiau, jog ten viskas gerai, nes man kai nustato diagnozę be jokių tyrimų, na ūra, tai netikiu tokiom dagnozėm. na man tai nustatė vestibiuliarinio aparato sindromą.
o nuo kaščio tai man net bloga, net skrandis sustreikavo.

Pas mus namie taip karsta,siandiena is ryto toks nerimas uzejo,po tuo pykinimas ir taip pirma kart.Isgeriau tablete,tai tik po dveju val.pagerejo,bet visven vaikstau kaip paplaukusi,nebezinau ar nuo vaistu ar nuo karscio verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(milocka @ 2007 05 29, 19:28)
Pas mus namie taip karsta,siandiena is ryto toks nerimas uzejo,po tuo pykinimas ir taip pirma kart.Isgeriau tablete,tai tik po dveju val.pagerejo,bet visven vaikstau kaip paplaukusi,nebezinau ar nuo vaistu ar nuo karscio verysad.gif

Truputeli tingiu skaityt,ankstesnius tavo postus,sakyk,o kaip tau su nerimu g.gif
Atsakyti
QUOTE(milocka @ 2007 05 29, 18:29)
Truputeli tingiu skaityt,ankstesnius tavo postus,sakyk,o kaip tau su nerimu g.gif

yra tas nerimas pas mane ir baimė yra, o kaip nebus kai žmogus 7 mėn. nežinai kas tau darosi...o daktarai irgi nelabai žino...
na aišku per tą laikotarpį ir ligų rado: astmą, vestibiuliarinį sindromą, kepenų fermentų padidėjimą, citomegalo virusą. bet nuo nei vienos iš jų negali būt toks nuovargis ir silpnumas, dėl to ir nerimas...nors kartais atrodo nerimui pagrindo nėra, pati lyg ne nerimauju, bet širdis kažko nerami doh.gif
Atsakyti
QUOTE(milocka @ 2007 05 28, 22:20)

Sveikutes 4u.gif na cia tu tikriausia apie antinkscius rasai.Tai va spaudoje skaiciau,kad naujausiu tyrimu rezultatai tokie:"Paduvos universiteto mokslininkai teigia,kad siuolaikine visuomene vis dazniau kaustanti baime,nerimas ir panikos priepoliai nera vien psichologines busenos padarinys.Italijos mokslininkai nustate,kad siuos negatyvius jausmus lemia antinksciuose gaminamas hormonas aldosteronas.Mokslo zurnale"Psychotherapy and Psychosomatics"publikuotame straipsnyje tyrimui vadovavusi mokslininke aiskino,kad baime panika sukelia per didelis sio hormono kiekis organizme.Grupei savanoriu atlikus ne viena tyrima ir testa paaiskejo,kad asmenims,kuriu organizme aldosterono kiekis buvo didelis,dazniau pasireiske baime ar panika.Mokslininkai jau anksciau buvo pastebeje,kad skysciu ir drusku apykaita inkstuose reguliuojantis bei kalio patekima i krauja skatinantis hormonas aldosteronas susijes su streso hormonu kortizoliu."Man taipat butu neblogai juos pasitikrinti blink.gif
Atsakyti