Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetacine distonija

QUOTE(moske4 @ 2008 02 18, 15:26)
kaip suprantu  psichiatro darbas nustatyt diagnoze ir paskirt gydyma, bet atsiprasau, jei tas bendravimas tik didesni siauba man kelia, tai kam tokios reik.

Stai ir man taip buvo pacioj pradzioj. Seimos gydytoja man ja rekomendavo. As nuejau pas ja zliumbdama ir isiprasiau be isankstines registracijos. Maciau, kad jai tai nepatiko. Kiekviena karta, kai nueidavau pas ja, kai as jai pasakodavau savo simptomus ir pavartodavau zodi "liga", ji mane pataisydavo, kad tai ne liga, o mano viduje uzblokuotas nenoras buti sveika. Ir aplamai pagal mano natura ji man buvo per grubi, todel po puses metu as ja pakeiciau.
Papildyta:
QUOTE(trude @ 2008 02 18, 15:38)
Nu ta vyro giminaitė, kuri dirba toje poliklinikoje ir kuri rekomendavo, ir perrašė mane pas kitą gydytoją ir iššėmė tą pirmąjį išrašą iš kortelės, kad gydytoja nepamatytų ir nepagalvotų ko nors negera (nes per ją eina kortelės)doh.gif sunku net išaiškinti visą padėtį, nes ji tokia paini. Mat ta giminaitė ir nenori, kad gydytoja sužinotų apie vartotus antidepresantus ir nuo ko viskas prasidėjo. O tas išrašas buvo iš dienos stacionaro psichoterapijos skyriaus su visa istorija ir diagnoze (adaptacijos sutrikimas - nes kaip rašiau gimė dukrytė su negalia, o man sunkiai sekėsi suitaikyt). O ta dabartinė gydytoja gydo visą vyro giminę ir pažįsta juos visus, tai jie  baisiai bijo, kad toliau giminės rėmų neišeitų tokie dalykai kaip neįgali anūkė ir mamos psicologinės problemos. 
Maniau kadangi bus pažįstama gydytoja, geriau prižiūrės, tačiau va kokia jovalynė gavosi
verysad.gif
keisti vėl gydytoją? tik porą kartų pas ją buvau. Jaučiuosi beviltiškai verysad.gif

Na tai cia tavo giminaite uzvire ta kose? Manau, kad ji yra labai senamadiska, ar kaip cia kitaip ja pavadinti, nes bijo, ka pagalvos, ar pasakys kiti blush2.gif .(Ir aplamai nesuprantu tokiu dalyku, kai zmones gedijasi negalios, ar ligos. Juk tai ne geda, o problema, kuria reikia spresti, ne slepti). Tai ji cia nieko neismano ir dar tave klaidina.(Norisi man ja primusti dabar ax.gif ). Kur tas israsas yra dabar? Labai blogai, kad jo nera korteleje, nes tai yra svarbi informacija apie tavo ligos eiga ir gydyma. Tai seimos gydytojai gali nieko ir nesakyti, bet ten, kur lankysies pas psichiatra, manau, jiems svarbu zinoti, kas su tavimi vyko anksciau ir koki gydyma tau skirti. Manau, ne kaip atrodys, jei is tases istrauksi dabar ta lapa ir jiems parodysi, geriau jau viska papasakoti ir pasakyti, kuo ir kiek laiko tave gyde. Na tos seimos gydytojos gal dar ir nekeisk, paziurek, kaip seksis su ja bendrauti.O is psichiatro neturetu informacija nueiti pas ja, jei nera tavo klinikoje psichiatro. Nes, jei butu, tai gal i ta pacia kortele rasytu, kaip ir ginekologas pvz.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mind: 18 vasario 2008 - 15:01
Kur, trude, dirba tavo klinikai priklausantys psichiatrai? Nueik ten ir baigta. Kas tau svarbiau - giminaites kompleksai, ar tavo pacios sveikata? Nekreipk i tuos giminaicius demesio, kad ir kaip butu. Jau tau ir taip sunku, o ji dar tave apkrauna papildomom ir nereikalingom problemom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mind: 18 vasario 2008 - 15:09
QUOTE(meow @ 2008 02 18, 15:27)
norejau paklausti-kai jums dare tyrima, kad patvirtintu sia liga, ar jutiklius dejo tik ant ranku ir koju, ar ir ant galvos? dalyvavau, kai dare toki tyrima giminaitei ir man buvo keista, kad deda tik ant ranku ir koju. be to, aparatas kokiu 50m senumo.... ar gali uzdave kelis klausimus apie temperatura ir kada pavargsti dazniausiai nustatyti liga?

man neurologas kažkokį tyrimą darė. prie galvos kažkokius laidelius prijungė, papypsėjo rolleyes.gif O paskui sako: ko jūs norit, jei pas jus nervų sistema išvis išbalansuota, džiaukitės, kad vaikštot. ir tada prirašė be galo daug ir brangių vaistu nervų sistemai
O tą diagnozę tik vieną kartą girdėjau iš neurologo vaikystėje. mama paklausė kas tai per liga, tai gyd. atsakė, kad labai jautri nervų sistema ir todėl visi skausmai nerviniu pagrindu. tai vat tiek. O dabar tai tik paskaičius tą forumą prisiminiau ir palyginu visus tuos simptomus. Tai vat tikriausia tą turiu nuo vaikystės, tik paūmėja po stresų.
Atsakyti
tkrai labai nuosirdziai linkiu Trude - spjauk Tu i visus kompleksus, daryk tai kas geriauis Tau. saugok save, nes jei turi namie dar ir ligomiuka, tai jegu paciai itin daug reik.
Gimines turetu palaikyt o ne stebetis ir apkalbet, jei jie tik tai sugeba, tai gal ir nereik tin artimu rysiu su jais. aisku lengva cia mum kalbet, pati su savo artimiasuiais giminaiciais esu nelabai kokuose santykiuose, bet visgi reik pirmiauis save saugot. laikykis.
Atsakyti
QUOTE(Mind @ 2008 02 18, 16:08)
Kur, trude, dirba tavo klinikai priklausantys  psichiatrai? Nueik ten ir baigta. Kas tau svarbiau - giminaites kompleksai, ar tavo pacios sveikata? Nekreipk i tuos giminaicius demesio, kad ir kaip butu. Jau tau ir taip sunku, o ji dar tave apkrauna papildomom ir nereikalingom problemom.

Aš einu pas labai gera psichiatrę, nors ji ir priklauso ne mano apylinkej, bet mane priemė. Labai norėčiau aš dar psichoterapijos, nes jaučiu kad stogas važiuoja vėl unsure.gif Bet vėl pareis išrašas iš ten ir vėl bus problemų doh.gif Nors teisingai sakai,Mind, eina jie kakot, darysiu kas man geriau mirksiukas.gif
Ačiū už palaikymą ax.gif
Papildyta:
QUOTE(moske4 @ 2008 02 18, 16:21)
tkrai labai nuosirdziai linkiu Trude - spjauk Tu i visus kompleksus, daryk tai kas geriauis Tau. saugok save, nes jei turi namie dar ir ligomiuka, tai jegu paciai itin daug reik.
Gimines turetu palaikyt o ne stebetis ir apkalbet, jei jie tik tai sugeba, tai gal ir nereik tin artimu rysiu su jais. aisku lengva cia mum kalbet, pati su savo artimiasuiais giminaiciais esu nelabai kokuose santykiuose, bet visgi reik pirmiauis save saugot. laikykis.

Ačiu, moterytes aciuks.gif
Atsakyti
beje mano liga ir is vaikystes ( aciu teveliui, kuris pavare naikysteje mane is proto). tiesiog ir gimsta jautresni zmones, o jei dar salygos tokios susidaro, mano sunus ir jautrus, bijau kad jam ateity nebutu panasiu problemu.
Kiek save pamenu, visada buvau jautriausia, klasej, universiteto grupej, per diplominio gynima, mane ismuse kaskokiom baltom demem su raudonais taskais, tai isgasdinau visus, nors mokiaus labai gerai.
darbe irgi viska noriu padaryt perfekt, saves nesaugau, bet ,,, ar cia normalu?
Atsakyti
QUOTE(trude @ 2008 02 18, 16:22)
Aš einu pas labai gera psichiatrę, nors ji ir priklauso ne mano apylinkej, bet mane priemė. Labai norėčiau aš dar psichoterapijos, nes jaučiu kad stogas važiuoja vėl unsure.gif Bet vėl pareis išrašas iš ten ir vėl bus problemų doh.gif Nors teisingai sakai,Mind, eina jie kakot, darysiu kas man geriau mirksiukas.gif
Ačiū už palaikymą ax.gif

As nemanau, kad koks nors israsas is ten nueis pas tavo seimos gydytoja. Tikrai ne. Linkiu tau, trude, visokeriopos sekmes 4u.gif Kovok uz save, nesistenk tokiuose dalykuose niekam itikti. Ziurek savo ir savo seimos geroves.
O giminaiciai, manau, turetu tave palaikyti, o ne varyti kompleksus. Kitu atveju jie neverti, kad tu i juos kreiptum demesi. Turi savo mazyle, privalai buti stipri. Labai gaila, kad artimi zmones kartais taves nepalaiko, ar nesupranta.
Papildyta:
QUOTE(moske4 @ 2008 02 18, 16:25)
beje mano liga ir is vaikystes ( aciu teveliui, kuris pavare naikysteje mane is proto). tiesiog ir gimsta jautresni zmones, o jei dar salygos tokios susidaro, mano sunus ir jautrus, bijau kad jam ateity nebutu panasiu problemu.
Kiek save pamenu, visada buvau jautriausia, klasej, universiteto grupej, per diplominio gynima, mane ismuse kaskokiom baltom demem su raudonais taskais, tai isgasdinau visus, nors mokiaus labai gerai.

As irgi tokia pat. Nors man tai pasireiske gerokai veliau, ne vaikysteje, bet as manau, kad saknys viso to - vaikysteje. Mano tevas visa gyvenima labai enge mano mama. Ji jo labai bijojo. Ir palikti ji bijojo, kad paskui nekersytu. Ir manes laukesi tik del to, kad tikejosi - gal pasikeis. Nestumo metu irgi patyre ivairiausiu "izdevalkiu", smugiu ir visa ko.
Mokykloje irgi buvau pati jautriausia. Kiekviena nesekme man - praraja, del ko griauziu save labai ilgai. Labai sunkiai priimu kritika. Aplinkybiu pasikeitimas tolygus zemes slidimui is po koju. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mind: 18 vasario 2008 - 15:31
QUOTE(moske4 @ 2008 02 18, 16:25)

Labai viskas panašu ir man. vaikystėje patyriau daug psichologinio smurto iš tėvo, baimę dėl mamos, kad nepaliestų. dar nėščia mama labai daug patyrė streso ir nerimo. Tai matyt aš ir tokia gimiau, o paskui dar ir nesaugumo jausmas kuris lydėjo beveik visą laiką verysad.gif
Iki dukrytės gimimo dirbau viršvalandžius. Dirbau su vaikais, tai dėl jų kaip dėl savo pergyvendavau. Matyt mes ant to kanto visos panašios
ax.gif
Atsakyti
O tą diagnozę tik vieną kartą girdėjau iš neurologo vaikystėje. mama paklausė kas tai per liga, tai gyd. atsakė, kad labai jautri nervų sistema ir todėl visi skausmai nerviniu pagrindu. tai vat tiek. O dabar tai tik paskaičius tą forumą prisiminiau ir palyginu visus tuos simptomus. Tai vat tikriausia tą turiu nuo vaikystės, tik paūmėja po stresų.
[/quote]
tai vat mano giminaitei yra 9m. ji begalo jautri. kas kur-iskart pradeda verkti arba susinervina atrodo del visiskai nesvarbiu dalyku. jos gyvenimo aplinka nera ideali - tevai pastoviai pykstasi, todel nera ko stebetis, kad vaikas perdaug jautrus. as labai noriu jai padeti, taciau nezinau, kaip? kaip jai pagelbeti, kad veliau nekiltu dar didesniu problemu?
Atsakyti
Skaitau as cia,ir galvoju,kad jus geros psichologes viena kitai smile.gif kartais ir drauges zodziai labai gydo,tik nesinori drauges apkraut savo bedom.

Mano istorija irgi panasi..dideli isgyvenimai,del darbo,del namiskiu-finisas - depresija,niekuo nesigydziau..pastovus nerimas savo padare,nusilpus nervu sistemai,persalau dar.. doh.gif ysitaisiau galvos svaigima..tada kalnas tyrimu..vegetodistonija , vestibiuliarinis neuritas,nuo kurio jau kelintas menuo svaigsta galva,ypac kai atsiguli, pasuki akis... unsure.gif gal kuri turi tokiu bedu ?
Nes paprastai ,jei jau prasideda ligos susijusios su nervu sistema..tai ju buna visa puokste ..
Atsakyti
QUOTE(husmor @ 2008 02 18, 18:47)
Skaitau as cia,ir galvoju,kad jus geros psichologes viena kitai smile.gif kartais ir drauges zodziai labai gydo,tik nesinori drauges apkraut savo bedom.

Mano istorija irgi panasi..dideli isgyvenimai,del darbo,del namiskiu-finisas - depresija,niekuo nesigydziau..pastovus nerimas savo padare,nusilpus nervu sistemai,persalau dar.. doh.gif  ysitaisiau galvos svaigima..tada kalnas tyrimu..vegetodistonija , vestibiuliarinis neuritas,nuo kurio jau kelintas menuo svaigsta galva,ypac kai atsiguli, pasuki akis... unsure.gif  gal kuri turi tokiu bedu ?
Nes paprastai ,jei jau prasideda ligos susijusios su nervu sistema..tai ju buna visa puokste ..

Išties aš džiaugiuosi radus tą temą, nes artimųjų jau vargint nebenoriu schmoll.gif O čia gali pasikalbėti ax.gif
O dėl puokštės tai tu teisi, tikra puokštė ir dar kokia didelė. ir peršalimo ligos kimba labai greitai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(husmor @ 2008 02 18, 18:47)
..vegetodistonija , vestibiuliarinis neuritas,nuo kurio jau kelintas menuo svaigsta galva,ypac kai atsiguli, pasuki akis... unsure.gif  gal kuri turi tokiu bedu ?

Na man atsigulus ir pasukus akis galva nesvaigsta, bet ta puokste gal dar issiskleis? blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mind: 18 vasario 2008 - 18:33