Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetacine distonija

QUOTE(trude @ 2008 02 17, 20:35)
Čia labai toks keblus reikalas, nuvariau pas pažįstamą gyd. maniau geriau prižiūrės. Ją rekomendavo mano vyro giminaitė, kuri ten ir dirba. Tai kai perėjo kortelė su įrašu, kad lankiau psichoterapiją ir gėriau antidepresantus, nes patyriau psichologinę traumą, tai reakcija buvo  blink.gif Ji rekomendavo man pasiimti tą įrašą sau ir nerodyti gydytojai, nes palaikys mane psichine ligone blink.gif  tai kai aš nueisiu pas psichiatrą išrašas iš psichikos sveikatos centro nukeliaus pas mano šeimos gydytoją? Tai vat ir nežinau kaip elgtis.

Na kazkoks keistas gydytojos pasiulymas g.gif O pas mane korteleje nieko apie psichoterapija ir antidepresantus neparasyta nes as vaikstau privaciai,bet as pati kai einu pas gydytoja pasisakau nes gydytojai butinai turi zinoti! Jei gydytoja nesupranta psichoterapijos butinai ja keisti! Kai nueinu pas savo seimos gydytoja tai ji zino mano problemas ir sako,kad paskutiniu metu daug tokiu zmoniu su tokiom problemom. Ir nelaiko tai jokia sunkia psichikos liga.O kad yra gydytoju kurie skeptiskai vertina antidepresantus tai pati pastebejau ir susiduriau su tokiais,bet nekreipiu demesio ka jie paisto juk jie nespeja visom medicinos sritim dometis.Mano psichiatre sako,kad tokie gydytojai su savo neismanymu tik apsunkina jiems darba,nes antidepresantai paskutiniu metu eina suoliais savo srity.
Atsakyti
QUOTE(trude @ 2008 02 17, 18:35)
tai kai aš nueisiu pas psichiatrą išrašas iš psichikos sveikatos centro nukeliaus pas mano šeimos gydytoją? Tai vat ir nežinau kaip elgtis.

Abejoju. Kadaise esu sirgusi depresija. Lankiausi pas psichoterapeutą (ne privačiai). Ligos kortelėje pas šeimos gydytoją jokio įrašo apie tai nėra schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(trude @ 2008 02 17, 19:35)
Čia labai toks keblus reikalas, nuvariau pas pažįstamą gyd. maniau geriau prižiūrės. Ją rekomendavo mano vyro giminaitė, kuri ten ir dirba. Tai kai perėjo kortelė su įrašu, kad lankiau psichoterapiją ir gėriau antidepresantus, nes patyriau psichologinę traumą, tai reakcija buvo  blink.gif Ji rekomendavo man pasiimti tą įrašą sau ir nerodyti gydytojai, nes palaikys mane psichine ligone blink.gif  tai kai aš nueisiu pas psichiatrą išrašas iš psichikos sveikatos centro nukeliaus pas mano šeimos gydytoją? Tai vat ir nežinau kaip elgtis.

Cia nelabai supratau, kas tau liepe pasiimti ta israsa - ta naujoji gydytoja? Ir kam nerodyti? Kas palaikys tave psichine ligone? Jei taip masto tavo naujoji gydytoja doh.gif , tai...nera zodziu blush2.gif . Ieskok kitos gydytojos - toks butu mano patarimas mirksiukas.gif .
Kai man buvo ka tik prasidejus vegetodistonija, tai as puse metu pas psichiatre vaiksciodavau su ta pacia bendra poliklinikos kortele, nes tada visi gydytojai dar buvo vienoje miesto poliklinikoje ir gyde mane tada Xanax'u, o po puses metu, kadangi man negerejo ir reikejo pereiti prie antidepresantu, psichiatrijos skyrius uzsivede atskira kortele, kurios seimos gydytoja jau nemate. O dabar, bent jau mano seimos klinikoje, psichiatro nera ir pas ji reikia eiti visai i kita klinika, tai tikrai jokie israsai niekur nekeliauja. O su seimos gydytoja mes labai nuosirdziai galime apie tai pasikalbeti ir niekas manes nenormalia nelaiko. Taip kad, tave cia kazkas sumaise ir uzvede ne ant to kelio schmoll.gif . Sekmes naujo gydytojo paieskose 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(trude @ 2008 02 17, 19:27)
Nu tai gali būt ir dėl osteochondrozės, nes ją turiu g.gif Aš tai dėl to buvau ir pas reumatologą, nes ir rankų sanarius lyg gelia, lyg kaista tos rankos, nelanksčios, sustingusios, kaip ir kojos, tačiau kolkas viskas gerai. Švietė, padarė visus kraujo tyrimus. Tai vat kai visos pradėjo apie tas kojas tai pamaniau gal čia ir nuo to, nes kraujotaka sutrikusi.
Nu apie senatvę kai kalbat tai man baisu pasidarė, ypač kai gyd. pasakė kažkuriai kad greičiau ji atėjo. Už poros sav. man bus 31, tai kaip ir anksti tai senatvei būtų g.gif

Nu ir man kraujotaka sutrikusi ir peciai sustinge, dabar neseniai pradejau jausti kazkoki skausma vienos rankos alkuneje, o kitos - rieso srityje, bet tai tikrai yra osteochondroze as manau... O apie ta senatve, kai uzsnekejo, tai man irgi buvo 35m. doh.gif Bet ji man irgi ne ta diena buvo prasidejusi, nes isvarza operuoti teko, kai 33m buvau. Tai, turbut, reiskia, kad dabartine ekologija mums tuos senatvinius reiskinius priartina doh.gif
Atsakyti
mano ir kortele pas psichiatra atskirai uzvesta. Ir isvis manau labai baisu, kai patenki i nekomptetingu gydytoju rankas, kurie net nenutuokia, kas per liga yra pas tave. man irgi buvo cirku, - dusau, vos uzlipau i antra auksta, atejau sakau blogai man, vos paeinu, o ji sako nu ka Jus tokia jauna, eikit uzsirasykit i koki bureli, i sokius, pades.
**** sakau AS NEPAEINU! KOKIE SOKIAI.
Po to kai jau patekau pas psichiatra, nezinau nuo ko bet pradejo rastis kraujosruvos ant kuno, gal pirmine reakcija i vaistus, gal i liga, bet ten ir ismesdavo tokiom smulkiom raudonom demelem, po paros jos isblukdavo, paruduodavo, na po to jau budavo ir stipriau, bet jkai pradzioj parodziau saviskei gydytojai - sako tai cia gal muilas netinka.
Nu dabar as jau persirasius, naujam kabinete tai iskart normaliai suregavo i mano l8ga, atrode kad viska jau zino, kad jom tai nenaujiena, o anoji tai cirkai po keik laiko, kai jau puse metu buvau gerus antideptesantus sako - jo jum tikrai depresija, skaiciau straipsni, viskas atitinka. Nu be zodziu
Papildyta:
bet moterys, jokia cia nesenatve, baikit, cia musu nerviukai, o jie valdo viska, kiekviena organa, kiekviena slanksteli ar raumeni, - man aiskino taip kai nervai nusilpsta tai pradeda skaudet kur, tada kyla baime, ta baime dar labaiu paspartina skausma kitose vietose, zodziu gaunas kaip voratinklis. nesutinku su senatve.
Atsakyti
QUOTE(moske4 @ 2008 02 18, 14:58)
Po to kai jau patekau pas psichiatra, nezinau nuo ko bet pradejo rastis kraujosruvos ant kuno, gal pirmine reakcija i vaistus, gal i liga, bet ten ir ismesdavo tokiom smulkiom raudonom demelem, po paros jos isblukdavo, paruduodavo, na po to jau budavo ir stipriau, bet jkai pradzioj parodziau saviskei gydytojai - sako tai cia gal muilas netinka.

Zinok nebeprisimenu, bet kazkokiu vaistu instrukcijoj skaiciau, kad gali atsirast kraujosruvos. Ir buvo man atsirade gal pora kokiu, bet va nuo kokiu vaistu...neprisimenu. Tai ir tau cia gali but greiciausiai nuo vaistu. g.gif
Atsakyti
tai matyt taip ir buvo, nes po to viskas dingo. dabar jau metai kaip pagyvenau su vaistukais, o 2 men be ju, bet taup baisu, kad vel kas uzeis, yoac del to nuolatinio nuovargio ir koju, ranku skausmu. Tik dabar as zymiai ramesne, nes pernai nezinojau kas yra, galvojau sakes mirstu, nevalgiau, svoris krito momentaliai, miegot galvot, bendraut negalejau, buvo labai baisu - dabar jau save kontroliuoju, tiesiog zinau, kad esu silpna toj sriti ir viskas, tik noriu pasakyt, kad nereik laukt kol gydytoja susiprotes, as per ilgai laukiau. beje ir psichiatre manoji pirma buvo padek dieve, na israso vaistu ir atia, jei ko paklausi tai negausi, elges taip tarsi laukine, dabar einu aps kita, bent jau pasikalbam , apramina, zodziu ner ko laukt, pagalbos reik ieskot paciam siais laikais
Atsakyti
QUOTE(moske4 @ 2008 02 18, 15:01)
bet moterys, jokia cia nesenatve, baikit, cia musu nerviukai, o jie valdo viska, kiekviena organa, kiekviena slanksteli ar raumeni,  - man aiskino taip kai nervai nusilpsta tai pradeda skaudet kur, tada kyla baime, ta baime dar labaiu paspartina skausma kitose vietose, zodziu gaunas kaip voratinklis. nesutinku su senatve.

Nu gal ir taip, bet kas cia dabar mums pasakys..? Va darosi taip ir viskas. Kai paskaitai kokius profesoriu straipsnius, atrodo tiek daug ta musu medicina zino, tiek daug ka galima isaiskinti, o kai susiduri su kokiom bedom ir su musu daktarais, daznai tenka suprast, kad musu medicina daug kur yra bejege, nes tos ligos atsiradimo priezastys neaiskios, kita liga chroniska ir t.t. Taip ir lieki zmogelis su savo bedom pats sau vienas. g.gif
Papildyta:
QUOTE(moske4 @ 2008 02 18, 15:09)
beje ir psichiatre manoji pirma buvo padek dieve, na israso vaistu ir atia, jei ko paklausi tai negausi, elges taip tarsi laukine, dabar einu aps kita, bent jau pasikalbam , apramina, zodziu ner ko laukt, pagalbos reik ieskot paciam siais laikais

Va man tas labai idomu, kaip elgiasi kiti psichiatrai? Kur as lankiausi iki siol man gydytoja labai patiko savo paprastumu, tiesiog jauciau siluma nuo jos, bet kazkokiu tai pokalbiu nebudavo, kaip tu sakai, israse vaistus ir atia. Dabar ji nebedirba, reikia man keist gydytoja, tai nezinau, kaip seksis.
Atsakyti
kaip suprantu psichiatro darbas nustatyt diagnoze ir paskirt gydyma, bet atsiprasau, jei tas bendravimas tik didesni siauba man kelia, tai kam tokios reik. Zinoma, ramint psichologu darbas, bet suteikt zmogui kazkokiu raminanciu ziniu, nu nezinau, as ko klausdavau to negaudavau, mol kentek kol prades veikt vaistai, o jei nori gulkis i ligonine. gal pas juos tokia metodika nesileist su ligoniais i diskusijas. bet dabar kur einu pas vyra, tai bet jau nesijauciu psichine ligone, jis man tai nuolat ir akcentuoja, paaiskino is kur koli mano liga, kaip jausiuos nutraukus vaistus, net patere kaip kvepuot kad sau palengvint dalia, ir isvis zmoniskai elges. manu visgi kaip bebutu vizka lemia zmoniskumas. parejus is tokio gydytojo turi vilti kad pasveiksi, islipsi, o anksciau galvodavau na geriu vaistus baigsis, kad tiks peciau isirasyt laiku, ir kas ateini sako - na kaip jauciates? vaistu dar norit? - sakau nu nezinau visaip buna, tai gerai - sako istrasau dar 2 men . viskas viso gero.
Atsakyti
norejau paklausti-kai jums dare tyrima, kad patvirtintu sia liga, ar jutiklius dejo tik ant ranku ir koju, ar ir ant galvos? dalyvavau, kai dare toki tyrima giminaitei ir man buvo keista, kad deda tik ant ranku ir koju. be to, aparatas kokiu 50m senumo.... ar gali uzdave kelis klausimus apie temperatura ir kada pavargsti dazniausiai nustatyti liga?
Atsakyti
Man jokiu apratu nejunge blink.gif
Matyt ant manes ir taip jau viskas mates, raudojau ir prasiau pagalbos, nes tikrai nezinodama kas man yra, maniau kad mirstu. O kai nuejau pas neurologa, tai tam uzteko 5 min ir be aparatu, kad pasakytu - ojojoi kokia jus jauri, beje jis labai nenustebo, kad mano vegetodistonija peraugo i depresija
Atsakyti
QUOTE(meow @ 2008 02 18, 15:27)
norejau paklausti-kai jums dare tyrima, kad patvirtintu sia liga, ar jutiklius dejo tik ant ranku ir koju, ar ir ant galvos? dalyvavau, kai dare toki tyrima giminaitei ir man buvo keista, kad deda tik ant ranku ir koju. be to, aparatas kokiu 50m senumo.... ar gali uzdave kelis klausimus apie temperatura ir kada pavargsti dazniausiai nustatyti liga?

Man aplamai niekas jokio tyrimo del to nedare, nustate diagnoze pagal mano nupasakotus simptomus. Man labai keista, kai paskaitau, kad kitos atsakinejo i kazkokios anketos klausimus, tu dabar klausi apie kazkokius jutiklius. Dar kitoms siulo kazkokia reabilitacija... Nu man niekas nieko per 8 metus nesiule.
Atsakyti
QUOTE(Mind @ 2008 02 18, 14:52)
Cia nelabai supratau, kas tau liepe pasiimti ta israsa - ta naujoji gydytoja? Ir kam nerodyti? Kas palaikys tave psichine ligone? Jei taip masto tavo naujoji gydytoja doh.gif , tai...nera zodziu  blush2.gif . Ieskok kitos gydytojos - toks butu mano patarimas mirksiukas.gif .

Nu ta vyro giminaitė, kuri dirba toje poliklinikoje ir kuri rekomendavo, ir perrašė mane pas kitą gydytoją ir iššėmė tą pirmąjį išrašą iš kortelės, kad gydytoja nepamatytų ir nepagalvotų ko nors negera (nes per ją eina kortelės)doh.gif sunku net išaiškinti visą padėtį, nes ji tokia paini. Mat ta giminaitė ir nenori, kad gydytoja sužinotų apie vartotus antidepresantus ir nuo ko viskas prasidėjo. O tas išrašas buvo iš dienos stacionaro psichoterapijos skyriaus su visa istorija ir diagnoze (adaptacijos sutrikimas - nes kaip rašiau gimė dukrytė su negalia, o man sunkiai sekėsi suitaikyt). O ta dabartinė gydytoja gydo visą vyro giminę ir pažįsta juos visus, tai jie baisiai bijo, kad toliau giminės rėmų neišeitų tokie dalykai kaip neįgali anūkė ir mamos psicologinės problemos.
Maniau kadangi bus pažįstama gydytoja, geriau prižiūrės, tačiau va kokia jovalynė gavosi
verysad.gif
keisti vėl gydytoją? tik porą kartų pas ją buvau. Jaučiuosi beviltiškai verysad.gif
Atsakyti