Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetacine distonija

QUOTE(trude @ 2008 02 12, 13:35)
Nu bet jei psichiatras netiki, tai kas tada tiki?  Aš ir pasijutau, kaip kurdama. gal aš galiu prisigalvoti visokių nesąmonių dėl diagnozės, bet skausmo neišsigalvoju, galvos svaigimo, silpnumo doh.gif Taip yra ir nieko negaliupadaryti, juk aš tikrai norėčiau jaustis visada gerai verysad.gif

Nu tai psichiatras tiki gal, bet taip jauciuosi, kaip tu sakai, kaip kurdama...Atrodo taip blogai jauciuosi, o papasakot nera kaip... blush2.gif Na taip - skausmas, svaigimas, bet yra dar viena busena, kuria labai sunku nusakyti... Man tas visas reikalas ir prasidejo nuo tos busenos, kai galvojau, kad mirstu ir issikvieciau greitaja. blush2.gif Nu gi...nuo kuno apacios ateina tokia kazkokia i virsu kylanti banga - svaigulys, nesvaigulys, tirpimas, netirpimas...Nezinau kas. Spazmuoja rykle - nezinau, ar cia jau dust pradesiu, rodos liezuvis sustingsta, bet nesustingsta. Tada jau be vaistu - niekaip... doh.gif
Atsakyti
tai Mind, labai paprasta... tau tikriausiai nerimo ir panikos sutrikimas.

nes dabar vegetodistonija butent taip ir vadinama..

as tai vakar buvau pas masaziste, tai sake, kad mano peciu ir sprando raumenys labai itempti... tai jinai gerai ishmaige, tai net akyse sviesiau pasidare.. pradedu galvoti, kad gal man tie raumenys kokias kraujagysles spaude.

QUOTE(Mind @ 2008 02 12, 14:08)
Nu tai psichiatras tiki gal, bet taip jauciuosi, kaip tu sakai, kaip kurdama...Atrodo taip blogai jauciuosi, o papasakot nera kaip...  blush2.gif Na taip - skausmas, svaigimas, bet yra dar viena busena, kuria labai sunku nusakyti... Man tas visas reikalas ir prasidejo nuo tos busenos, kai galvojau, kad mirstu ir issikvieciau greitaja.  blush2.gif Nu gi...nuo kuno apacios ateina tokia kazkokia i virsu kylanti banga - svaigulys, nesvaigulys, tirpimas, netirpimas...Nezinau kas. Spazmuoja rykle - nezinau, ar cia jau dust pradesiu, rodos liezuvis sustingsta, bet nesustingsta. Tada jau be vaistu - niekaip... doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Mind @ 2008 02 12, 14:08)
Man tas visas reikalas ir prasidejo nuo tos busenos, kai galvojau, kad mirstu ir issikvieciau greitaja.  blush2.gif Nu gi...nuo kuno apacios ateina tokia kazkokia i virsu kylanti banga - svaigulys, nesvaigulys, tirpimas, netirpimas...Nezinau kas. Spazmuoja rykle - nezinau, ar cia jau dust pradesiu, rodos liezuvis sustingsta, bet nesustingsta. Tada jau be vaistu - niekaip... doh.gif

Oi kokia pažįstama būsena
verysad.gif Man paauglystėje kazkas panašaus būdavo, bet paskui išaugau. Tačiau po dukrytės gimimo vėl viskas prasidėjo (dukrytė gimė su negalia) doh.gif gerai pamenu tuos priepuolius ir bemieges naktis. Pirmą kartą taip pat kviečiau greitają, paskui lankiausi pas psichiatrą ir psichoterapeutą. tačiau tokie priepuoliai kartojosi dar ilgai: tirpo kojos, liežuvis, oro trūko, baimė, kad paraližuoja, žodziu tikras siaubas. dabar jau puse metų gal ir nėra jų, bet nerimas prieš miega dar būna labai dažnai verysad.gif dabar silpnumas ir kiti negalavimai prisidėjo. verysad.gif
O nuo kada Mind tau prasidėjo?
Atsakyti
sveikos merginos.norejau paklausti,o jums taip nebuna,kad atrodo raumenys lyg degtu visi.ir ar jusu netroskina kaip tas negerumas uzeina?
Atsakyti
QUOTE(rjolancikas @ 2008 02 13, 11:41)
sveikos merginos.norejau paklausti,o jums taip nebuna,kad atrodo raumenys lyg degtu visi.ir ar jusu netroskina kaip tas negerumas uzeina?

man tai dažnai dega padai, delnai g.gif ypač vakare, jausmas toks lyg būčiau ravėjus visą dieną, ir nuėjus 20 kilų doh.gif gal čia kraujotaka?
Atsakyti
o jusu netroskina?
Atsakyti
QUOTE(rjolancikas @ 2008 02 13, 14:01)
o jusu netroskina?

Manes ne. Aplamai niekada nepasigendu skysciu. Geriu is reikalo. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mind: 13 vasario 2008 - 13:19
Jungiuosi ir as i jusu buri! 4u.gif
Man taip pat pries kokia 10 metu buvo diagnozuota si liga. unsure.gif
Kai buvau 11-13 metu labai skaudedavo galva, spaudimas kildavo iki 200/140 (su tokiu spaudimu jau tada gulejau vaiku ligonines priemime be samones, o aplink mane vedejai visu skyriu nezinantys kur guldyt) doh.gif , net alpdavau. Priezasties nerado, gavau diagnoze - Vegetacine distonija g.gif . Po to visa tai dingo, tik kartais paskaudedavo galva ir viskas.
Pries kokius 3 metus vel prasidejo bedos, pradejo nei is sio, nei is to tirpt kakta, jausdavau kaip pridauzta doh.gif , uzeidavo kokiai savaitei karta i menesi (jau buvau susimasciu, gal menulis mane veikia biggrin.gif ). Nei streso, nei nerimo, nei nuovargio nebudavo, jei tai kaip gydytojai sako priezastis tam atsirasti. Labai blogai miegodavau tom dienom, kaip kazkuri rase, kad po kelias valandas neuzmigdavau, daznai prabusdavau, paryciais jau geresnis miegas budavo, bet... reikia keltis i darba. unsure.gif
Pora kartu buvo tokiu situaciju, kad akyse pradedavo mirguliuot, aplinka suvokiu lyg pro ruka, pradedavo tirpt lupos, rankos, kad net verkt pradejau darbo vietoj nezinodama ka daryt, paskambinau savajam, tas atvaziavo i darba, nuvaziavom i vaistine spaudima pasimatuot, tai spaudimas, kai jau buvo beveik praejes tas negerumas , buvo 150/90. doh.gif
Gyde Lexotaniliu - miegas susitvarke, bet tirpimas liko. Daugiau kaip puse metu kiekviena diena geriu Ginkmedzi ir magni, lyg ir geriau, bet nevisiskai. g.gif
Tokios tokeles! ax.gif
Atsakyti
QUOTE(trude @ 2008 02 12, 17:29)
Oi kokia pažįstama būsena 
O nuo kada Mind tau prasidėjo?

Man seniai prasidejo - pries 8 metus.
Sieju tai su keliais ivykiais, vykusiais tuo metu, bet saknys, manau, jautrioje prigimtyje. blush2.gif
O ivykiai buvo tokie: buvo komplikuotas nestumas - visa dekreta iki gimdymo pragulejau ligoninej, o namie tuo metu jau buvo 7 metuku dukryte, kuria taip ilgai negalejau pasirupinti.( Mamos tai turetu suprasti). Po to, kaip suprantate, seke gimdymas. Be to gimdziau prie pazistamos akuseres, kuri visa gimdyma dejavo, kad jai darbo valandos baigesi, o ji vis dar del manes darbe ir kad nera kam nuvezti jos sunu i mokykla (nors as jai ir sakiau, kad eitu, juk yra akuseriu ir daugiau). Po gimdymo praejus metams prasidejo problemos su stuburu - isvarza. doh.gif Galvojau isprotesiu. Dar po 8 men - operacija. Po operacijos 16 d sanatorija. Dabar jau 2 dukros namie be prieziuros.(Tetis buvo, ale tokia ta jo prieziura). Praejus dar porai metu vyresnioji dukra pradejo labai sirguliuoti, ko pasekoje praleido nemazai pamoku. Mokytoja, sakydama, kad neturi, kur irasyti pazymi ir negalinti isvesti trimestro, netiesiogiai, prase kysio. Tuo pat metu sirgo ir mazoji - 8 dienas laikesi temperatura 40. Va tada ir prasidejo. doh.gif
Papildyta:
Sveika prisijungus, Jacinta07 4u.gif Oi koks grazus tavo nick'as. 4u.gif As savo vyresniaja dukra norejau tokiu vardu pakrikstyti, o dar liepos menesi gime.. lotuliukas.gif
Uzjauciu, kad tiek tau prisieina isgyvent blush2.gif O va tas mirguliavimas akyse viena karta buvo ir man - darbe, kazkaip vienoj aky, maciau puse vaizdo.
Atsakyti
QUOTE(Mind @ 2008 02 13, 14:19)
Manes ne. Aplamai niekada nepasigendu skysciu. Geriu is reikalo. doh.gif

Mane tai troskina,jei sstresuoju..tada burna dziuna ir daug geriu...ale po to tankiai tulike sedziu...cia panikos atakos metu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mind @ 2008 02 13, 17:46)

Sieju tai su keliais ivykiais, vykusiais tuo metu, bet saknys, manau, jautrioje prigimtyje. blush2.gif

Aš ir nuo pat mažens triznė, viską labai imu į galvą, dėl visko pergyvenu. vaikystėje visada apsižliumdvau žiūrėdama filmukus ar filmus.
Bandau gyvent kitaip, tačiau prastai sekasi
doh.gif
Atsakyti
QUOTE(trude @ 2008 02 13, 20:05)
Aš ir nuo pat mažens triznė, viską labai imu į galvą, dėl visko pergyvenu. vaikystėje visada apsižliumdvau žiūrėdama filmukus ar filmus.
Bandau gyvent kitaip, tačiau prastai sekasi
doh.gif

Tame musu problemos ir yra, ale tai ka dabar daryt g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mind: 13 vasario 2008 - 19:43