Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetacine distonija

As lankiausi pas privatu psichologa. Valstybinej sistemoj visur milziniskos eiles (tarkim as pati net nebandziau, bet girdejau, jog gydytojo paskirto susimatymo su 'valdisku' psichologu tenka laukti ne viena menesi...as beje priemimo pas kardiologa ligonineje, sirdutes rimtesniem tyrimam atlikti, laukiau jei nesuklysiu 4men. Kalbu apie Londona, bet tai tik mano mazute patirtis, l. skiriasi rajonai, skiriasi ir ligonines...), bet is principo kol kas tikrai nepajutau mazesnio demesio vien del to jog nesu angle. Priklauso nuo gydytojo, bet siaip bendrai tai cia demesys pacientam nepagirtinas, ar tu vietinis ar atvaziaves smile.gif
Jei dar kokiu klausimu atsirastu - rasyk man i az wink.gif
Atsakyti
QUOTE(mammamia @ 2008 01 23, 14:09)
As lankiausi pas privatu psichologa. Valstybinej sistemoj visur milziniskos eiles (tarkim as pati net nebandziau, bet girdejau, jog gydytojo paskirto susimatymo su 'valdisku' psichologu tenka laukti ne viena menesi...as beje priemimo pas kardiologa ligonineje, sirdutes rimtesniem tyrimam atlikti, laukiau jei nesuklysiu 4men. Kalbu apie Londona, bet tai tik mano mazute patirtis, l. skiriasi rajonai, skiriasi ir ligonines...), bet is principo kol kas tikrai nepajutau mazesnio demesio vien del to jog nesu angle. Priklauso nuo gydytojo, bet siaip bendrai tai cia demesys pacientam nepagirtinas, ar tu vietinis ar atvaziaves smile.gif
Jei dar kokiu klausimu atsirastu - rasyk man i az wink.gif

Aciu uz atsakyma aciuks.gif
Atsakyti
sveikutes,kaip jus merginos laikotes? mirksiukas.gif gal jau sveikos?..... g.gif as po viruso ir antibiotiku gerimo vel nusisodinau organizma.ir vel man paastrejo vegwetacine distonija-raumenis tempia,jie dega,temperatura 36.4-37.1.,sirdis kala kaip traktorius,pykina,ir t.t. verysad.gif kad ir kaip liudna butu-gryzau i pradzia.... verysad.gif o kojas kaip skauda,tai nera zodziu...vakar pridaviau krauja-ziuresiu ka rodys...kaip jus?rasykit. cool.gif
Atsakyti
Sveiki. Man vegetacine distonija jau antras menuo. Prisigalvojau baisiu ligu, padariau visus imanomus tyrimus, bet nieko neranda. O man kiekviena diena bloga, tai dusulys, tai svaigimas, tai skausmas(galvoje, ausyse, akyse, skrandyje, sirdyje). Raumenu skausmas, meslungis. Temperatura subfebrili. Aciu dievui spaudimas normalizavosi, tai lengviau gyventi pasidare, nors jauciuosiu kaip 100 metu tureciau.
Atsakyti
man jau du metai veg.distonija. verysad.gif kaip atsibodo sita bjauri savijauta.o tu ameja kokius vaistus? g.gif ar kol kas dar nieko?kas tau nustate kad turi vegetacine distonija?
Atsakyti
Na as, kaip man tada paskyre ta Xanax'a, taip dar tebevartoju. Bet as gerai nebezinau, kaip jis man ten sake, tik ant recepto maciau, kad vartoti 1x2k., o israse 30 tab. Tai man pasirode kvaila ir as geriu po 1 tablete i diena taip noredama pratempti bent menesi. Jauciuosi normaliai, viskas, sakyciau, stabilu, isskyrus tai, kad labai daug sapnuoju. Tie sapnai - patys ivairiausi: daug zmoniu, daug ivykiu, netgi kosmarai. Kartais saukiu miegodama, kartais nubundu nepradejus saukti... Bet as juos ignoruoju, stengiuosi nekreipti demesio, svarbu - diena viskas gerai, o ir atsikeliu issimiegojusi. Netikiu, kad tuos vaistus suvartojus neatsinaujins tie simptomai, manau, kad reikes dar pas gydytoja nueiti.
Dar pradejau lankytis infrasaunoje tikedamasi kokio nors pagerejimo...Galbut... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mind: 07 vasario 2008 - 13:23
siaip jau nuo Xanaxo stipri priklausomybe atsiranda.. todel siulau nepiktnaudziauti..
Atsakyti
QUOTE(abio @ 2008 02 07, 14:44)
siaip jau nuo Xanaxo stipri priklausomybe atsiranda.. todel siulau nepiktnaudziauti..

Praktikos turiu...8 metai... Siaip tai vartodavau antidepresantus, o Xanax'a skirdavo, kaip pagalbine priemone reikalui esant, daug jo naudoti niekada nebuvo ir poreikio, isskyrus pacia pradzia, kai gydyma gydytoja pradejo butent nuo Xanax'o, kuri vartojau 6 men. Kai jis nepadejo, perejom prie rimtesniu vaistu. O dabar - naujas gydytojas, tai jis irgi pradeda nuo Xanax'o... blush2.gif
Atsakyti
matau kad ne as viena tokia paliegus.o kaip su darbais jums?ar dirbate,ar namuose bunate?as kol kas namuose,nes nepadirbciau.namuose juk irgi neguli per diena,judi,kruti.nors kartais nera jegu net valgyti pasidaryti. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rjolancikas @ 2008 02 07, 15:55)
matau kad ne as viena tokia paliegus.o kaip su darbais jums?ar dirbate,ar namuose bunate?as kol kas namuose,nes nepadirbciau.namuose juk irgi neguli per diena,judi,kruti.nors kartais nera jegu net valgyti pasidaryti. verysad.gif

Kai visa tai man prasidejo, buvau dar dekretinese atostogose (3m). Bet jau po 3 men isejau i darba. Gydytoja tada pasidziauge "va iseisi is namu, su zmonem bendrausi, bus geriau. Ne velnio! Ir dirbau...gali negali, drebanciom rankom, drebancia sirdim, diena geriau diena blogiau - visaip buvo. Per ta laikotarpi(vartodama vaistus) ir teises issilaikiau, darba pakeist teko...Visokiu savijautu buvo. Buna tokia apatija, kad ziuri i viena taska ir nezinai ka daryt, nes nieko negali daryt visai, nes negali prisiverst, viskas krenta is ranku. Pradejau palikinet banko korteles bankomatuose...Baisus issiblaskymas, nesusikaupimas.
Dabar vel mano gyvenimas nestabilus. Isejau is palyginus gero tureto darbo del to, kad nebegalejau tiek daug sedeti(stuburas operuotas). Tiesiog nuo tokio priverstinio sedejimo sirdziai silpna darydavosi. Dar buvo dulkes, daug nematomu dulkiu, nuo kuriu pradejau koseti. Nusprendziau, kad man butina kazka keisti ir del fizines sveikatos ir del dvasines, nes, rodes, nuo tos rutinos stogas nuvaziuos. Sugalvojau i uzsieni isvaziuoti - pabegti nuo visu, o gal ir nuo saves blush2.gif . Nesigailejau, atrode, kad atgimiau, bet palikti vaikai... Grizau, paskui vaziavau vel - su viena dukra, paskui su kita. Dabar jau viena studijuoja ten, o mazoji - Lietuvos patriote. Noretusi padet finansiskai vyresniajai, Lietuvoj tokiu galimybiu neturiu... Taip ir esu plesoma i visas puses, nerasdama stabilumo. Dabar nuo rugsejo men esu Lietuvoj, nedirbu, sedziu kiauras dienas prie kompo - todel ir vaziuoja stogas vel... Gal... blush2.gif
Atsakyti
tai jusu dukros jau dideles...mano tik septyniu metuku,reikia prieziuros.o jegu tai visai nera... schmoll.gif man ir daugelis sako-eik i darba viskas praeis,susitvarkys.tai koks cia darbas butu jeigu vos kojas pavelki?naktimis vos nemirsti..nieko nesinori,atsibodo ta rutina-namai,maistas,bloga savijauta. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rjolancikas @ 2008 02 07, 17:29)
tai jusu dukros jau dideles...mano tik septyniu metuku,reikia prieziuros.o jegu tai visai nera... schmoll.gif man ir daugelis sako-eik i darba viskas praeis,susitvarkys.tai koks cia darbas butu jeigu vos kojas pavelki?naktimis vos nemirsti..nieko nesinori,atsibodo ta rutina-namai,maistas,bloga savijauta. verysad.gif

Kai man tai prasidejo, mano mazajai buvo beveik 3 metukai. Irgi buvo labai sunku. Darbe lengva nebuvo, gal tik tai, kad priverstinai atitruksti nuo ikyriu minciu. Bet priverstinai bendrauti su zmonemis, yra dar blogiau - kai tavo siela verkia, o tu per jega spaudi sypsena. Tai yra nenaturalu ir jokios naudos neduoda. Buvau susiradusi darbe drauge su tokia pat problema. Budavo paziuri i ja ir zinai - tu ne viena, ji irgi kencia. Pasisnekedavom, daugiau niekas apie tai nezinojo, pasijuokdavom kartais is saves - vistiek buvo linksmiau...
Papildyta:
As esu isitikinusi, kad nuo musu negalavimu pagrindinis vaistas butu grynas oras, daug gryno oro (lauke) ir daug fizines veiklos. Tik kaip tai igyvendinti, jei nei galimybiu yra, o ir didelio noro kazkuo tokiu uzsiimineti. Juk geriau prie kompo pasedime, nei einame kur nors kaimo, ar misko keliukais pasivaikscioti...
Atsakyti