Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetacine distonija

QUOTE(ameja @ 2008 01 17, 21:26)
Joliba, o tai beta blokatoriai kaip suprantu nuo hipertenzijos, nes man ju skire. Ar as klystu? Beje, mano mamai jaunystei irgi toks jasmas burnoj buvo, net zaizdeliu daug buvo ir daug kitu simptomu, budingu VSD.

mano atveju tuos vaistus skyre nuo tachikardijos (daznu sirdies permusinejimu, skausmo sirdies plote ir t.t.), o pas mane hipertenzijos nera, priesingai-vargina labai zemas spaudimas, gal ir del to tie vaistai man dave priesinga reakcija, nes dar labiau sumazino sapudima g.gif .
Del burnos deginimo, tai man tas ir keisciausia, kad nieko panasaus i zaizdeles ar paraudima pas mane nera, tik tas svilinimo jausmas, panasus kaip nusideginus karstu maistu (labiausiai svyla liezuvis, ne taip stipriai visa burnos gleivine). Taip kad esu tikrai pasimetusi, nesinori sau paisyti nesamu ligu, bet kad daugiau niekas kitas neateina i galva, o gyvent darosi vis sunkiau verysad.gif .
Atsakyti
labutis... 4u.gif perskaiciau minik tavo istorija.del deginimo burnoje-tai cia galetu buti vitamino stoka.kazkur skaiciau kad lygtai b grupes vitamino trukumas issaukia toki pojuti...tu paieskok internete.man lygiai tas pats buvo.liezuvis tai nutirpdavo,tai degdavo,nakti irgi kvepavimo spazmai buvo.ir dabar karts nuo karto pasikartoja.kas del beta blokatoriu....as juos taip pat bandziau gerti-man dar blogiau buvo...pasirodo prie vegetacines distonijos reikia gerti ne beta-o kalcio kanalu blokatorius...nes prie vcd-atsistatinejant raumenims-jie issikiria i krauja daug kalcio,kurisir issaukia sirdies plakimus ir t.t.vienas is tokiu blokatoriu-veropomilis..man sita dalyka issaiskino mano manualistas-pas kuri as gydausi..ir dar-man ne tik liezuvis dege-bet ir visas kunas kartais dega...atrodo is vidaus visa degi..pabandykite apsilankyti pa nusimananti masazista,nes nuo musu skeleto,raumenu bukles priklauso ir musu sveikata.gydytojai i tai neatkreipia demesio.mano klubas ir petis kairej pusej buvo auksciau nei desines,kas itakojo didziule raumenu itampa.kaire puse pervargus-desine nuo dvigubo kruvio-taip pat.manes tiesiog kojos nenese-silpnumai,svaigimai,tirpimai,akiu problemos,pykinimai,zarnyno,skrandzio problemos,salimai,prakaitavimai-visa tai man pazystama.problema-is raumenu susidare guzai-kurie prie stuburo spaudzia nervus i kiekviena organa-taip trukdydami ju veikla.man daugiausia veikia sirdi,galva,akis.dar didele problema-musu nenoras gerti vandens.jis butinas musu organizmams...na va kiek prirasiau...laikykites merginos ir nenuleiskite ranku... bigsmile.gif
Atsakyti
Ištikro tai pašiurpus aš daktarais, šiaip pagalvojus kiek ejau pas savo daktare ir skundziausi ,jin nei karto manes net neapciupinejo, ar kazkaip neistirinejo, bet kada truko po triju metu kantrybe ir nuejau i reabilitacijoscentra, o ten dar vienas daktaaras pratestavo oranizma, tada supratau kad yra daktaru kurie supranta ka daro, ir supratau kad vaistai tai lengviausias ir pelningiausias budas atsikratyti ligoniu.
Atsakyti
QUOTE(Mind @ 2008 01 17, 10:40)
Tai zinau,kad butini,ale va norisi gi kazkaip be ju pratempt,su kokiais nors lengvesniais, kad nebereiktu tos chemijos ryt. Tai vakar nusipirkau Dormiplant(visi ji taip giria), bet gi ziuriu, kad as ji jau vartojus. Juokingi jie man , nieko nejauciu as juos vartodama, pripratus jau prie stipriu. Juk astunti jau metai, kaip neatsikratau situ dalyku. Visa nakti sirdis kale, nemiegojau visai. Siaubas kazkoks- neiseinu is daktaru, jei ne pas viena, tai pas kita...Rodos pasilopau- viskas nebereiks eit, tai ir vel islenda kas nors. Uzburtas ratas...
Papildyta:
Gali ir kraujo spaudimas kaitaliotis,tik ant saves as sito nepastebejau.
Pastebejau,kad man temperatura sokineja. Tai 37,1, tai 36...

Temperatura tai ir man vakarasi pakyla iki 37,3..bet skaiciau,kad nuo 17 iki 20 buna auskciausia zmogaus temperatura ,o va norvegai tokia..37,2-net neskaito uz temeratura..as pastebejau,jei siltai pabunu-tai ir kunas ykaista,pvz siltoj lovoj..o jei iseinu y lauka,atvestu-ir temper nukrenta..
O daryt ir as kartais nieko nenoriu,negaliu..ir galva man svaigsta..ir nieks atsakymo man neduoda-kodel...
Atsakyti
QUOTE(husmor @ 2008 01 21, 21:33)
Temperatura tai ir man vakarasi pakyla iki 37,3..bet skaiciau,kad nuo 17 iki 20 buna auskciausia zmogaus temperatura ,o va norvegai tokia..37,2-net neskaito uz temeratura..as pastebejau,jei siltai pabunu-tai ir kunas ykaista,pvz siltoj lovoj..o jei iseinu y lauka,atvestu-ir temper nukrenta..
O daryt ir as kartais nieko nenoriu,negaliu..ir galva man svaigsta..ir nieks atsakymo man neduoda-kodel...

Na temperatura as labai jauciu... Jei jau buna ta 1 dalis- iskart pajuntu. As skaitau, kad, kai man buna lygiai 37, na ligonis nesu, bet kad kazkas jau ne taip, tai faktas. Paprastai normali mano temperatura svyruoja nuo 36,3 iki 36,8...
O cia as kalbejau apie staigu temperaturos kaitaliojimasi - cia buvo 37,1, o po kokio pusvalandzio jau 36.
Kazkaip nepaskaiciau dabar tu anksciau parasytu komentaru,todel nezinau,ar tu esi ka nors rasius daugiau,ar ne... Bet lygiai tokius simptomus dabar jutau as: apatija,galvos svaigimas(si karta buvo su lengvu pykinimu,ko anksciau nebuvo). Tai yra nerimas. Seniau gydydavo rimtais antidepresantais, o dabar pasikeite gydytojas, tai israse tik Xanaxa 15-ai dienu fool.gif. Bet nieko- nueme ta bjauru nerima tam kartui. Jei vel prasides , teks eit pas ji vel.
Laiko turiu, tai dar noriu papasakot,kaip buvau priimta pas ta naujaji daktara kabinete. Ieinu i kabineta, o ten prie stalo, kur sedi daktaras, stovi dvi kedes salia (na kaip normaliam gydytojo kabinete), bet ant vienos kedes padeta daktaro didziule tase, o ant kitos-striuke. Sestis jis man parode ant jam uz nugaros stovinciu odiniu kreslu. Atsisedau, laukiu, daktaras dar kazka rasineja nusisukes, o as samprotauju: "matai kokioj aplinkoj man teks su daktaru bendrauti, kaip graziai, intymesnej aplinkoj, ne prie stalo... O argi as tokio bendravimo neverta? Labai gerai..." O jis, net neatsisukes paklausia manes pavardes, dar paklause, ar as atejau vaistu testi... Kai atsakiau, kad ne, mano gydymas buvo nutrauktas, o dabar pradedu is naujo, tai jis tada atsisukes, bet i istorija taip ir nepaziurejes, kaip as gydyta, kiek laiko gydyta, nusprende, kad man tokio gydymo uzteks. Tai va- pasidalinau savo ispudziais... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mind: 22 sausio 2008 - 10:08
staigus temperaturos kaitaliojimaisi budavo ir man.pasimatuoji-36.1,uz pusvalandzio-37.1.o ta viena dali labai stipriai jausdavau...as is karto kaip girta pasidarydavau,tokie surpuliukai po kuna lakstydavo.masazistas,pas kuri as gydausi-sake kad temperatura yra nuo didelio organizmo pervargimo.pats kunas jau nesugeba reguliuoti temperaturos-tuo labiau kad kraujas nieko nerodo[jokio uzdegimo].as visa sita perejau-ir dar kol kas vis bandau islipti is sitos duobes, verysad.gif bet tikiuosi kad man pavyks bigsmile.gif .as ilgai ieskojau nuo ko man sita temperatura-dazniausiai pakildavo po pietu 12-13val.bet kad ir kaip mane serdavo antibiotikais,ir temper. musanciais vaistais-ji vistiek pakildavo.kankinausi ilgai-kol masazistas pasake-viskas nuo vegetacines distonijos..
Atsakyti
QUOTE(rjolancikas @ 2008 01 22, 19:14)
staigus temperaturos kaitaliojimaisi budavo ir man.pasimatuoji-36.1,uz pusvalandzio-37.1.o ta viena dali labai stipriai jausdavau...as is karto kaip girta pasidarydavau,tokie surpuliukai po kuna lakstydavo.masazistas,pas kuri as gydausi-sake kad temperatura yra nuo didelio organizmo pervargimo.pats kunas jau nesugeba reguliuoti temperaturos-tuo labiau kad kraujas nieko nerodo[jokio uzdegimo].as visa sita perejau-ir dar kol kas vis bandau islipti is sitos duobes, verysad.gif bet tikiuosi kad man pavyks bigsmile.gif .as ilgai ieskojau nuo ko man sita temperatura-dazniausiai pakildavo po pietu 12-13val.bet kad ir kaip mane serdavo antibiotikais,ir temper. musanciais vaistais-ji vistiek pakildavo.kankinausi ilgai-kol masazistas pasake-viskas nuo vegetacines distonijos..

Butent...ne nuo kokio pervargimo, o vegetacine distonija tai... wacko.gif Man irgi temperatura pakildavo diena, o iki vakaro nukrisdavo.
Atsakyti
manau vegetacine distonija ir issivysto nuo nuolatinio pervargimo,tai turbut vienas ir tas pats...kaip pavadinsi taip nepagadinsi. mirksiukas.gif pastebejau dar toki dalyka-kad vcd dazniausiai apserga jaunos moterys[20-35]metu.tokiam amziuje pas mus daug rupesciu-mokslai,vaikai,darbai[vyrai rolleyes.gif ].mes apsikrauname darbais,begame,begame-ir pamirstame save.pamirstame atsipalaiduoti,sustoti. g.gif begant metams visas nuovargis kaupiasi,ir tada prasideda visi sios paslaptingos ligos simptomai.mes lyg ir sveikos,bet varstom gydytoju kabinetus ir nerandam atsakymu.... schmoll.gif tada priraso raminamuju,pasako kad tau nerimas,panikos atakos,depresija ir t.t. schmoll.gif bjaurus reikalas. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(rjolancikas @ 2008 01 22, 20:38)
manau vegetacine distonija ir issivysto nuo nuolatinio pervargimo,tai turbut vienas ir tas pats...kaip pavadinsi taip nepagadinsi. mirksiukas.gif pastebejau dar toki dalyka-kad vcd dazniausiai apserga jaunos moterys[20-35]metu.tokiam amziuje pas mus daug rupesciu-mokslai,vaikai,darbai[vyrai rolleyes.gif ].mes apsikrauname darbais,begame,begame-ir pamirstame save.pamirstame atsipalaiduoti,sustoti. g.gif begant metams visas nuovargis kaupiasi,ir tada prasideda visi sios paslaptingos ligos simptomai.mes lyg ir sveikos,bet varstom gydytoju kabinetus ir nerandam atsakymu.... schmoll.gif tada priraso raminamuju,pasako kad tau nerimas,panikos atakos,depresija ir t.t. schmoll.gif bjaurus reikalas. schmoll.gif

Tas tai tiesa- nervine itampa, ikyrios mintys, bet dar tos problemos labai daznai pristoja prie zmoniu, kurie turi mazai veiklos, mazai bendrauja su zmonemis, mazai buna gryname ore, fiziskai neaktyvus...Kartais atrodo, kad kaip tik nuo per didelio poilsio tai atsitinka...
Atsakyti
sutinku.tame irgi yra dalis tiesos.. blink.gif
Atsakyti
Sveikos,
noriu pasidalinti gerais atradimais smile.gif Pries 3,5m. esu kentejusi (panikos priepuoliai, nesibaigiantis nerimas ir nervine itampa...kas Lietuvoj buvo ivardita kaip vegestonija, somatinis sutrikimas..Anglijoje kaip depresija...). Sia tema jau bandziau plestis vienoje is temu, mat atsilaikiau pries vaistus ir metu begyje isbridau is kancios. Norejau paskatinti nepasiduoti pesimistiskom gydytoju prognozem bei ieskoti budu kaip sau padeti, nes tai viso labo reikalauja pastangu ir tikrai yra imanoma.
Neseniai perskaiciau fantastiska knyga 'Vezys isgydomas'. Tai Sveiko gyvenimo mokyklos serijos knygute su issamiu paaiskinimu, kas yra musu organizmas, kas yra ta pati vegetokapiliarine distonija ir daugybe issamiu budu bei pasiulymu kaip pakeisti savo gyvenima ir but sveikam. Labai rekomenduoju! Ji nebrangi ir visapusiskai vertinga bet kuriam is musu, ypac ieskantiem budu susitvarkyti savo sveikata ir gyventi pilnaverti miela gyvenima.
Nuosirdziai linkiu jum visom sveikatos! Ir optimizmo - zmogus tik neisitikines, bet tikrai gali ir issigydo dar ne is tokiu ligu wink.gif Sekmes!
Atsakyti
QUOTE(mammamia @ 2008 01 22, 23:49)
Sveikos,
noriu pasidalinti gerais atradimais smile.gif Pries 3,5m. esu kentejusi (panikos priepuoliai, nesibaigiantis nerimas ir nervine itampa...kas Lietuvoj buvo ivardita kaip vegestonija, somatinis sutrikimas..Anglijoje kaip depresija...). Sia tema jau bandziau plestis vienoje is temu, mat atsilaikiau pries vaistus ir metu begyje isbridau is kancios. Norejau paskatinti nepasiduoti pesimistiskom gydytoju prognozem bei ieskoti budu kaip sau padeti, nes tai viso labo reikalauja pastangu ir tikrai yra imanoma.
Neseniai perskaiciau fantastiska knyga 'Vezys isgydomas'. Tai Sveiko gyvenimo mokyklos serijos knygute su issamiu paaiskinimu, kas yra musu organizmas, kas yra ta pati vegetokapiliarine distonija ir daugybe issamiu budu bei pasiulymu kaip pakeisti savo gyvenima ir but sveikam. Labai rekomenduoju! Ji nebrangi ir visapusiskai vertinga bet kuriam is musu, ypac ieskantiem budu  susitvarkyti savo sveikata ir gyventi pilnaverti miela gyvenima.
Nuosirdziai linkiu jum visom sveikatos! Ir optimizmo - zmogus tik neisitikines, bet tikrai gali ir issigydo dar ne is tokiu ligu wink.gif Sekmes!

Sveika,
Tu uzsiminei apie Anglija, todel iskylo klausimu - Ar tu ten taip pat lankeisi pas psichiatra? Ar jie priima mus ir gydo, kaip kiekviena Anglijos pilieti? Zadu vaziuoti ir tai mane domina... bigsmile.gif

Atsakyti