Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetacine distonija

na ir kaip merginos jums g.gif kaip jums sekasi biggrin.gif
Atsakyti
matau, kad ir man teks prie jusu prisijungti. visada maniau, kad vegetodistonija yra susijusi sirdim blush2.gif man sita diagnoze nustate gal pries 10m. tada buvau 13m. beveik 2 m veziojo po visokias ligonines, dare visus imanomus tyrimus. aisku, ligu begale rado, bet jas isgydzius, vis tiek blogai jausdavausi. man budavo gana auksta temperatura, silnumo jausmas, begaliniai galvos skausmai. dabar neatsimenu, kas man pripaise sita vegetodistonija, taciau gerai atsimenu, kad jokio gydymo neskyre. matyt nusprende, kad isaugsiu. taip ir buvo. taciau dabar vel kazkas negerai- jau gal puse metu laikosi temperatura (37-37.5), pastoviai jauciuosi mieguista, galva plysta, kartais pasidaro silpna. nerimo kazkokio nelabai jauciu, nebent kartais, kai vyras kur nors isvaziuoja, tada bijau, kad jam kas neatsitiktu. bet tai priskiriu rupesciui del artimo zmogaus. taip pat mano kraujyje buvo pakitimu. privati gydytoja liepe pasidaryti skydliaukes hormonu tyrima, nes buvo labai daug leukocitu. issityriau hormonus, pasidariau echoskopija, taciau su skydliauke viskas gerai. tada mano seimos gydytoja man israse Vitamax ir vos neapsauke, kad ligu ieskau. taciau beda viena nevaiksto. po kokiu poros savaiciu susirgau kvepavimo taku liga. gydziausi 2 sav, bet vis tiek ne iki galo viskas praejo. mano daktare tuo metu isejo atostogu, tai pakliuvau pas kita. ji man liepe pasidaryti vel kraujo tyrima. dabar kraujas jau rode, kad kazkokia alergija yra.
temperatura pastoviai laikosi, kiekviena diena grizusi is darbo griunu miegoti, nes kitaip buna bloga nuotaika, jauciuosi kaip po kokio bulviakasio. del mano tokiu miegojimu kyla konfliktai seimoje, nes niekas negali suprasti, kad man REIKIA pamiegoti. visiems atrodo, kad tiesiog esu tingine. prasidejo mokslai ir taip sunku prisiruosti mokytis, kai pastoviai galva skauda.....
niekam dar tiek nesu pasiguodusi. tikiuosi, kad bent jus mano busena suprasit, nes is artimuju nieko doro nesulaukiu.....
kas idomiausia, nors blogai jauciuosi, taciau keliauti, ar uzsiemineti kita man patinkancia veikla siaubingai noriu. galiu ir labai siaubingai jaustis, taciau vis tiek kur nors vaziuosiu
Atsakyti
meowužjaučiu tave ir suprantu, nes pati tai išgyvenu, kai su tavim visokios nesąmonės darosi, o kiti negali tuo patikėti. Aš tavo vietoj pasidaryčiau tyrimą vegetacinės distonijos, jį daro kaune neuromedoj, tada tikrai žinosi...o gydymas būtinas, be jo neapseisi
Atsakyti
QUOTE(furyy @ 2007 12 15, 20:11)
meowužjaučiu tave ir suprantu, nes pati tai išgyvenu, kai su tavim visokios nesąmonės darosi, o kiti negali tuo patikėti. Aš tavo vietoj pasidaryčiau tyrimą vegetacinės distonijos, jį daro kaune neuromedoj, tada tikrai žinosi...o gydymas būtinas, be jo neapseisi

o nezinot, ar Vilniuj kur nors daro?
Atsakyti
QUOTE(meow @ 2007 12 16, 12:36)
o nezinot, ar Vilniuj kur nors daro?

kažkur ir vilniuj daro, tik nežinau kur doh.gif jis vadinasi - psichofiziologinis tyrimas
Atsakyti
Su Sv. Kaledom ir artejanciais metais.
Prisijungsiu ir as prie Jusu pokalbiu, via tema perskaiciau, noriu paidalint su Jumis.
Prasidejo pries beveik pora metu, pavasari.Pakirsdavo kojas, svaigdavo galva, pykindavo, labai ziovaudavau, noredavau atsirauget, bet nedirbo skrandis, plake be proto sirdis.Per tris dienas suvalgiau tik pora sumustiniu, valgyt norejau, bet kai pradedavau, pykindavo.Prasidejo mano vizitai pas ivairius daktarus; pradedant sirdies ir baigiau pas psichiatra.
Kardiologe atlikus kardiograma, man israse magnio ir Xanax, bet geriau tik magni.Kardiologe mane nukreipe pas endokrinologe ir liepe apsilankyt pas neurologa.Pasekoje geriau jodo turincias tabletes, bet tai sake tokie pozymiai nebudingi skydliaukes sutrikimui.Neurologe nustate, kad man yra vegetacine distonija, liepe pora savaiciu gert Xanax, po tablete(pacios silpniausios) i diena.Kol vazinejau po daktarus man vis daresi blogiau;siaubingai kresdavo saltis, vos nealpdavau, pykindavo skrandis atrodo, kad dega, rankos ir pedos saltos, o kunas -dega,o baime kokia, rodes, kad tuoj numirsiu.Isgerusi Xanax praeidavo, bet skrandis vistiek nedirbo.
Nuvaziavau pas psichiatra, diagnoze- sunki depresija, israse Pram antidepresantu, pradejau gert, blogiau daresi, bet turejau istvert, nes tai teisinga reakcija i vaista, veikia.Pradejo man geret po 2 savaiciu, geriau 6 men.Per ta laikotarpi kartais, bet labai retai uzeidavo negerumas, bet trumpam.Po 6 men kurso nebegeriau vaistu pora men ir val prasidejo tas pats.Tada vel psiciatras israse , bet kitu jau Asentra atidepresantu, man jie geriau veike, nes jie labiau skirti panikos priepuoliams.Geriau vel 5 men, bet savijauta buvo puiki.
Vaiksiodama pas gydytojus, uztiko nemaza mioma, reikejo operuot, isoperavo, viskas tvarkoje.Bet pasakykit, kaip nepastebejo ginekologe miomos, isivaizduojat, man ji uzaugo per pora metu beveik 1 kg dydzio.Ginekologe sake, tai hormonai.
Kazkodel jauciu, kad depresija man butent nuo hormonu sutrikimo, plius as dar pastebejau toki dalyka, atrodo nereiksmingas, bet jis tai ir pasakantis.Kai prasidejop man visi sie negalavimai, mano kakta ir smilkinius isbere spuogeliais, kaip paaugle atrodyciau.Gyvenime neturejau jokiu spuogeliu, problemu del odos neturejau, tik kartais sausoka budavo.Tai manau hormonu isdaigos, as skaiciau, kad sutrikus hormonams(kokiems nepamenu) vystosi depresija.Tai ir galvoju as juos geriu, bet priezastis, tai ne ta; ne nervai, stresai, netektis ar t.t.
Plius pastebejau dar viena dalyka; pries menesines ir ju metu man taip pat uzeidavo neramumas, saltkretis, sustodavo skrandis, bet trumpam iki to baisumo nebudavo.
O dabar , ka Jus manot, as vel geriu antidepresantus, bet naturalius TRIPTAN FORTE, bandau kapstytis naturaliais vaistais, savaite adaptavosi, bet viskas vel gerai.Daugiau nei menesi dabar geriu juos, plius magni po valgio.Turiu dar Xanax nenumatytiems atvejams, visur vezuos, nesiojuos, man saugiau, jei pasidarytu bloga.Mano pazystami jau geria antidepresantus; kaimyne 50 metu ir vyro draugas 32 metu, prasidejo , kai kalbejau tuo paciu metu, kaip ir man.Toks laikas, galvoju...Bet pertauka buvo nemaza -6 men buvo ramu, kartais isgerdavau Xanax, per visa ta laika gal kokias 3 tabletes sunaudojau.Tai tokia mano istorija.
Bet as manau, kad visa man tai del hormonu sutrikimo, nes perdaug tokiu sutapimu.Kodel tai mini daktarai, kad dazniausia serga moterys menopauzes metu, nes kas gi sukelia ta depresija, jei ne hormonai.Galvoju ar nereiktu tik ju tirt, bet nezinau nuo ko pradet?
Atsakyti
Su šv.Kalėdom!!! newyear.gif
Gerai, kad galime čia pasidalinti savo bėdomis, nes ne visų artimieji gali suprasti, kas mums darosi... verysad.gif
Aš geriu antidepresantus Seroxat beveik metai ir šalia dar po pusę tabletės xanax arba tazepamo. Stengiuosi ryte kuo greičiau ką nors užkąsti, kad išgerti šiuos vaistus, nes jei ilgiau uždelsiu, atrodo ir blogai matyti pradedu, galva svaigti pradeda, negera krūtinė, dūsauju pastoviai ir t.t. O dirbti tai reikia. doh.gif
Aš prieš metus laksčiau pas daktarus, dariausi visokius tyrimus, bet dabar jau nebeturiu nei noro nei jėgų tam. Jei užeina negerumai, stengiuosi išeiti į lauką, grynu oru pakvėpuoti, giliai kvėpuoti ir save raminti, tai šiek tiek padeda. Ir pastebėjau, kad turiu visą laiką kuom nors užsiimti, kad negalvočiau apie tai. Ar namus tvarkau, ar žiūriu kokė gerą filmą, ar su vaikais užsiimu žaisti ar dar ką nors, svarbu, kad negulėti ir nežiūrėti į lubas laukiant, ar pasidarys negera... cool.gif
Laikykimės visos, stenkimės nepalūžti, stiprybės visoms. group.gif
Atsakyti
[quote=zibambukas,2007 12 26, 16:40]
Su šv.Kalėdom!!! newyear.gif
Gerai, kad galime čia pasidalinti savo bėdomis, nes ne visų artimieji gali suprasti, kas mums darosi... verysad.gif
Aš geriu antidepresantus Seroxat beveik metai ir šalia dar po pusę tabletės xanax arba tazepamo. Stengiuosi ryte kuo greičiau ką nors užkąsti, kad išgerti šiuos vaistus, nes jei ilgiau uždelsiu, atrodo ir blogai matyti pradedu, galva svaigti pradeda, negera krūtinė, dūsauju pastoviai ir t.t. O dirbti tai reikia. doh.gif
Aš prieš metus laksčiau pas daktarus, dariausi visokius tyrimus, bet dabar jau nebeturiu nei noro nei jėgų tam. Jei užeina negerumai, stengiuosi išeiti į lauką, grynu oru pakvėpuoti, giliai kvėpuoti ir save raminti, tai šiek tiek padeda. Ir pastebėjau, kad turiu visą laiką kuom nors užsiimti, kad negalvočiau apie tai. Ar namus tvarkau, ar žiūriu kokė gerą filmą, ar su vaikais užsiimu žaisti ar dar ką nors, svarbu, kad negulėti ir nežiūrėti į lubas laukiant, ar pasidarys negera... cool.gif
Laikykimės visos, stenkimės nepalūžti, stiprybės visoms. group.gif
[/quote
Taip, tikrai padeda saviitaiga,raminimas saves.As pati esu is rajono, tai pries sventes vaziavau i miesta, nuo rugsejo nebuvau isvaziavus, isidejau Xanax.Vyras nuveze i miesta, mes pirkom dazu sienom ir paliko, sakiau grysiu autobuu.Kai islipau, neramu buvo, galvojau kad nepasidarytu blogai, bet kai pradejau ieskot dovaneliu, praejo vikas, dar ramu buvo, kad vaistus turejau isidejusi.Tris valandas pravaiksciojau ir sekmingai gryzau namo.Kelyje bevaziuojant topt i galva mintis, gerai praejo, ir ka manot, atsirado kazkoks nerimas, bet vel gi bandziau nukreipt mintis kitur ir nieko neatitiko.
O pacios noreciau paklaust, ar Xanax geri vius tuos metus?Siaip jei jau metus antidepresantus geri ir nieko gero, sakyciau , kad jie netinka.
Atsakyti

Taip, tikrai padeda saviitaiga,raminimas saves.As pati esu is rajono, tai pries sventes vaziavau i miesta, nuo rugsejo nebuvau isvaziavus, isidejau Xanax.Vyras nuveze i miesta, mes pirkom dazu sienom ir paliko, sakiau grysiu autobuu.Kai islipau, neramu buvo, galvojau kad nepasidarytu blogai, bet kai pradejau ieskot dovaneliu, praejo vikas, dar ramu buvo, kad vaistus turejau isidejusi.Tris valandas pravaiksciojau ir sekmingai gryzau namo.Kelyje bevaziuojant topt i galva mintis, gerai praejo, ir ka manot, atsirado kazkoks nerimas, bet vel gi bandziau nukreipt mintis kitur ir nieko neatitiko.
O pacios noreciau paklaust, ar Xanax geri vius tuos metus?Siaip jei jau metus antidepresantus geri ir nieko gero, sakyciau , kad jie netinka.
[/quote]

Ne xanax pradėjau gerti prieš kokius du mėnesius. Nksčiau gėriau bromazepamą, po to tazepamą, o dabar xanax, daktaras sakė keisti, kad nebūtų pripratimo. O sėl seroxato tai net nežinau, dabar juos geriu ir tiek, o vėliau bus matyti. smile.gif
Atsakyti
[quote=zibambukas,2007 12 26, 17:22]
[/quote]

Ne xanax pradėjau gerti prieš kokius du mėnesius. Nksčiau gėriau bromazepamą, po to tazepamą, o dabar xanax, daktaras sakė keisti, kad nebūtų pripratimo. O sėl seroxato tai net nežinau, dabar juos geriu ir tiek, o vėliau bus matyti. smile.gif
[/quote]
Jau 2 men skaitos daug, nors zmoniu yra , kurie geria dideles dozes raminamu ir ilgai ir jokio pripratimo.As tai bijojau siu vaistu gert , israse ir Bromazepama, negeriau.As iskarto pradejau antidepresantus saziningai gert, susitvarke ir miegas, tik reik pritaikit antidepresantus(tada kai geriau).
Xanax turiu tik ekstra atvejais, nenoriu ir jais piktnaudziaut.Bet mano nuomone pati ilgai juos geri.As pati klausiau psichiatro, nuo ko depresija, pasake- isigilink i save.Stai toks atsakymas, bandziau sakyt, kad gal hormonus reik ziuret, bet jis pasake, kad visiska nesamone, kalti stresaiir t.t.
Atsakyti
Kai psichiatras išrašė man antidepresantus, juos sąžiningai pradėjau gerti kartu su bromazepamu, nes man buvo labai blogai: užpuldavo panikos atakos... fear.gif Tai po kelių savaičių buvo ryškus pagerėjimas, o dabar visaip būna. Nors pati labai bijojau pradėti gerti antidepresantus ir tuo labiau raminamus, be to nebegalėjau apsieiti, nes buvo juodai blogai...
O dabar net nežinau, kaip bus toliau, laikas parodys rolleyes.gif
Atsakyti
Bijau, kad jau esi pripratusi prie raminamu.Man ir buvo siaubingi panikos priepuoliai, bet Asentra man labai tiko, per tuos 6 men kol geriau, gal kokias 3 tabletes isgeriau Xanax(bet nebuvo taip blogai), siaubingai galva svaigdavo , sedet negaliu, gulet negaliu, bet sie anidepresantai man labai tiko, kaip ranka nueme visus svaigimus, blogumus.
Deja ir as neklausiau savo psichiatro, man liepe vartot ir Xanax ir Bromezapama, aciu dievui, kad negeriau, nes jiems bele prirasyt vaistu.Girdejau kitu daktaru nuomoniu ir plius internetas daug informacijos duoda, negalima vartot su antidepresantais siu vaistu daugiau kaip dvi savaite, atsiranda priklausomybe.
Atsakyti