Aciu uz atsiliepima. gerai kai atsiranda kas pataria Dar vienas klausimas kankina. Gal kas zino kuom skiriasi galvos svietimas, na kaip suprantu kompiuterine tomografija ir ta smegenu encefalograma? Cia tas pats tyrimas ar ne? Nes cia kazkas rase kad ta encefalograma yra vienintelis ir tiksliausias tyrimas vegetodistonijai diagnozuoti. Kokio tyrimo prasyti stuburo svietimui, kad matytusi, ar spaudzia kokias kraujagysles kas ar ne. Mamai dare kazkoki kaklo kraujagysliu svietima, nustate 50 proc. uzkalkejima, bet daktarai neima to didelen domen, nes tai normalu, gyvena zmones ir su didesniu uzkalkejimu pasimeciau dabar
O uzima galvoje sakot nuima masazas? Kazkodel jauciu kad to jai neuztektu, cia rimtesne kazkokia beda turi buti, fiziologine priezastis, bet kaip ja rasti?
QUOTE(Indifference @ 2007 09 25, 11:30)
Sveikos, perskaiciau temele. Domiuosi del savo mamos. Nes jai irgi nenustato ligos jau gerus 2 metus. Pagrindinis jos simptomas - uzimas galvoje, aisku nuovargis, apatija, nerimas, labai didele paranoja, bijojimas visu ir visko, jai stresas net i parduotuve nueiti, sustrinka orientacija, pasimeta, bijo kad pinigu nesuskaiciuos, aisku spaudimo kitimas, tai aukstas, tai zemas, kruvos vaistu, antidepresantai, taciau nei vienas iki siol nepadejo. Del kitu simptomu dar gal butu galima gyventi, bet tas uzimas galvoje, griaunantis is koto yra tiesiog nepakenciamas. Geriau ji jauciasi tik gamtoje, bet darbe, namuose - pragaras. Ar kuriai nors is jusu budingas tas uzimas, svaigimas, griovimas?
Tavo mamai reikėtų kreiptis į angiochirurgus, pvz. Greitosios pagalbos ligoninėje Vilniuje. Jie turi kažkokį specialų aparatą kraujagyslių aptologijoms nustatyti. tada, jei reikia, guldo į ligoninę ir daro dar vieną tyrimą su narkoze.
Vyresnio amžiaus žmonėms labai dažnai būna kraujagyslių patologijos.
QUOTE(Indifference @ 2007 09 27, 14:44)
Gal kas zino kuom skiriasi galvos svietimas, na kaip suprantu kompiuterine tomografija ir ta smegenu encefalograma? Cia tas pats tyrimas ar ne?
Mamai dare kazkoki kaklo kraujagysliu svietima, nustate 50 proc. uzkalkejima, bet daktarai neima to didelen domen, nes tai normalu, gyvena zmones ir su didesniu uzkalkejimu pasimeciau dabar
Mamai dare kazkoki kaklo kraujagysliu svietima, nustate 50 proc. uzkalkejima, bet daktarai neima to didelen domen, nes tai normalu, gyvena zmones ir su didesniu uzkalkejimu pasimeciau dabar
Kompiuterine tomografija parodo ar nera zidiniu augliu ir kt patologijas, kurios matosi.
O smegenu encefalograma, tai tikrai vienintelis tyrimas, kuris parodo ar yra vegetacine distonija.
Na manau tavo mamai, nemazas uzkalkejimas o gal cia tik man atrodo turetu gert pleciancius. Zinok greiciausiai jai nuo to ir uzia ir galva svaigsta, prasykit siuntimo kur i vilniu ar kauna, arba i neuromeda vaziuokit. ten labai gerai isklauso, rekomenduoja kokius tyrimus reik pasidaryt, labai gerai viska isaiskina, nesiskubina isgrust is kabineto. Man ten patiko.
Bet gali but tavo mamai dar ir depresija arba vegetacine distonija dasidejus nuo pagrindines ligos kaip salutine. Na kai zmogus nezinai kas su tavim vyksta tai ir i depresija soki
Kompiuterinė tomografija - radiologinis tyrimo metodas (rentgenas), kuris fiksuoja vidinį statinį vaizdą, o encefalograma daroma kitu principu ir rodo atitinkamus smegenyse vykstančius impulsus (smegenų veiklos aktyvumą). Tyrimas ne tas pats - vienu atveju žmogus "dedamas" į tomografą ir trumpam reikiama vieta apšvitinama spinduliais, kitu - deda ant galvos atitinkamą "aparatą" ir jo dėka tiria tą smegenų aktyvumą ir pan.
Aciu visoms atsakiusioms ir patarusioms, bandysim kazka daryti, tik kad labai sunku taip isisirgusi ir niekuom nebetikinti ir nusivylusi ligoni kazkur nutempti, iteigti, kad visgi yra kas galetu pagelbet, kad turetu buti vaistu, kurie veiktu, padetu. Atrodo kad jei ji netiki vaistais tai jie ir nepadeda, o jei imtu kokiais ir labai labai itiketu, jie gal ir padetu. Juk jei cia vegetodistonija tai labai labai daug kas nuo isitikinimo ir nusiteikimo priklauso. Siuo metu ji dalinai bando tiketi ciprilex'u, nes sie vaistai to uzimo bent jau nepadidina. Gal nesumazina, bet bent jau nedidina kaip kiti. Ech, nu labai sunkus toks gyvenimas
O jus kaip bisos jauciates si rudeni?
O jus kaip bisos jauciates si rudeni?
Indifference as siulyciau nuvezti mama i Kauna i privacia klinika "Neuromeda", ten vienam pacientui skiria apie 1 val, taigi labai daug isaiskina
Furry,
as dar geriu visus tris vaistus.
as dar geriu visus tris vaistus.
QUOTE(vaiddaa @ 2007 10 08, 13:44)
po kiek tu ju geri?
as pamiršau kiek man liepė gert clonazepamo
Buvau vakar Neuromedoj, tai paliko gert visus vaistukus. PO mazdaug 1.5 men. jau nereiks gert fluanxol.
Ar dare tau vaiddaa vel tyrima, kaip rezultatai?
Ar dare tau vaiddaa vel tyrima, kaip rezultatai?
Kazi as cia viena kalbuosi
dekui uz patarimus, bet raminamieji vaistai slopina ne tik pastovu galvos skausma bet ir mane pacia, o as gyventi noriu o ne snausti. Depresijos pozymiu kaip nemiga ar nerimas bloga nuotaika nera, gal del to ir atkakliai neskiria antidepresantu, o tik raminancius ir kraujagysles pleciancius. Seip mane net antibijotikai slopina. Gal yra kokie vaistai kurie ramina bet neslopina?
QUOTE(jura1012 @ 2007 10 16, 15:19)
dekui uz patarimus, bet raminamieji vaistai slopina ne tik pastovu galvos skausma bet ir mane pacia, o as gyventi noriu o ne snausti. Depresijos pozymiu kaip nemiga ar nerimas bloga nuotaika nera, gal del to ir atkakliai neskiria antidepresantu, o tik raminancius ir kraujagysles pleciancius. Seip mane net antibijotikai slopina. Gal yra kokie vaistai kurie ramina bet neslopina?
oi nezinau, pabandyk sumazinti raminamuju doze.
as kai naudojau xanax, mane labai migde, nors jie ir nera labai stiprus, o nuo clonazepamo-nemigdo visiskai. Na man depresijos irgi nera, o antidepresantus geriu...sakau gal del to ir raminamieji nemigdo
O del vaistu, tai cia priklauso nuo daktaro, kai as buvau valdiskai pas psichiatra, man irgi nei karto antidepresantu neisrase