nezinau ar cia i tema paklausiu, ir ar ne kvailai paklausiu
tvarkausi is mociutes paveldetus kelis zemes sklypus. po kadastriniu matavimu, susitvarkiau dokumentus registru centre. taciau man ne visu sklypu dave pazymas (ar kaip jos vadinas..), nes kiti sklypai buvo jau anksciau registruoti mociutes vardu. ar einant pas notara, kad jau galutinai sutvarkytu palikima, man butina turet visu sklypu pazymas is registro? O be to, kai jau sutvarko notare viska, vel reik eit i registru centra, kad perrasytu jau mano vardu?
Painu cia man
QUOTE(stulja @ 2009 02 26, 12:25)
nezinau ar cia i tema paklausiu, ir ar ne kvailai paklausiu
tvarkausi is mociutes paveldetus kelis zemes sklypus. po kadastriniu matavimu, susitvarkiau dokumentus registru centre. taciau man ne visu sklypu dave pazymas (ar kaip jos vadinas..), nes kiti sklypai buvo jau anksciau registruoti mociutes vardu. ar einant pas notara, kad jau galutinai sutvarkytu palikima, man butina turet visu sklypu pazymas is registro? O be to, kai jau sutvarko notare viska, vel reik eit i registru centra, kad perrasytu jau mano vardu?
Painu cia man
Painu cia man
kiek zinau tai nuejus tvarkytis paveldejimo pas notara, jis kiekvieno sklypo pazyma is registru centro uzsakineja pats, o kai priimat palikima (kai notaras isduoda paveldejima) reikia eiti i registru centra ir iregistruoti savo vardu
QUOTE(Calla @ 2009 02 27, 12:15)
kiek zinau tai nuejus tvarkytis paveldejimo pas notara, jis kiekvieno sklypo pazyma is registru centro uzsakineja pats, o kai priimat palikima (kai notaras isduoda paveldejima) reikia eiti i registru centra ir iregistruoti savo vardu
vat kaip idomiai.. idomu, kodel tada mane nusiunte i registrus nebent cia vis keicias ta tvarka, nes ne vienus metus tvarkaus..
Tvarka yra pasikeitusi tuom, kad kiekvienas notaras turi priėjimą prie RC duomenų bazės ir savo klientų nebesiuntinėja pirmyn atgal.
Nebent pas kokį apkerpėjusį notarą papuolėte.
Nebent pas kokį apkerpėjusį notarą papuolėte.
Taip, ar paveldejimas ar testamentas ,pirmiausia einat pas notara, nepamirskit pinigeliu pasiimt, nes jau kainuoja
A kuom gi skiriasi paveldėjimas nuo testamento?
Manyčiau kad paveldėjimas gali būti pagal:
1.Įstatymą
2.Testamentą.
1.Įstatymą
2.Testamentą.
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 03 09, 16:46)
A kuom gi skiriasi paveldėjimas nuo testamento?
1.Įstatymą
2.Testamentą.
1.Įstatymą
2.Testamentą.
paveldejimas nuo testamento - niekuo
bet paveldejimas pagal istatyma skiriasi nuo paveldejimo pagal testamenta - antras budas greitesnis ir pigesnis...
QUOTE(jurg_ili @ 2009 03 08, 08:22)
Taip, ar paveldejimas ar testamentas ,pirmiausia einat pas notara, nepamirskit pinigeliu pasiimt, nes jau kainuoja
nu man jau atsibodo tvarkytis, ypac, kai nesuprantu kas ten kaip ir kai mano notaras kitam gale lietuvos.. nu bat jau gal tuoj baigsiu..
tai va, dar klausimas. eisiu jau pas notara, kad uzbaigtu ta paveldejima iki galo. Gal kas galit pasakyt, ar uzteks jau ka turiu: ismatuotu zemiu, ju planu, uzregistruotu namu su pazyma is registro, namu knyga, pazyma is seniuno, visokie mirimo liudijimai. ar ka pamirsau?
p.s. atleiskit, jei kvailai klausineju..
Sveiki.
Gal kas patarsite.
Situacija: paveldejimas pagal istatyma. Mire mama, liko sunus ir dukra.
Graziuoju nori susitvarkyi po 1/2 turto.
Taciau sunaus pavardeje yra klaida - viena raide nurodyta ne ta kaip tevu dokumentuose.
Iki sio laiko niekam nekliuvo, dabar kaip supratau notaras nurode tik viena buda susitvarkyti palikima - pasikeisti pavarde (o tai reiskia visus dokumentus, sutartis ir t.t.)
Ar taip gali buti?
Ar tikrai nera kito kelio?
Is anksto dekinga
Gal kas patarsite.
Situacija: paveldejimas pagal istatyma. Mire mama, liko sunus ir dukra.
Graziuoju nori susitvarkyi po 1/2 turto.
Taciau sunaus pavardeje yra klaida - viena raide nurodyta ne ta kaip tevu dokumentuose.
Iki sio laiko niekam nekliuvo, dabar kaip supratau notaras nurode tik viena buda susitvarkyti palikima - pasikeisti pavarde (o tai reiskia visus dokumentus, sutartis ir t.t.)
Ar taip gali buti?
Ar tikrai nera kito kelio?
Is anksto dekinga
2Liumba: klausymėlis būtų infolex.lt specams.
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 05 06, 15:24)
Dekoj, bandysiu
Gal kas gali padeti. Paveldejome turta- pas notara mokejome 0,01 proc. nuo turto vertes. Dabar reikia kreiptis i registru centra. Ar dar ir ten reiksmoketi? ju psl. suradau, kad pirmos eiles ipediniams mokestis 0,1 proc nuo turto vertes. Tai jei turto verte 500 tukst, tai tektu moketi 5 tukst.?
Gal kas supranta- paaiskinkite, koki procenta reiks moketi regsitru centre.
Gal kas supranta- paaiskinkite, koki procenta reiks moketi regsitru centre.