Įkraunama...
Įkraunama...

Vardų kirčiavimas

QUOTE(ingalp @ 2007 04 19, 15:40)
aaaaaaaaaaaaa blink.gif  lotuliukas.gif

o ką tu pasakytum dėl to aido, ar galima ir 3 ir 4 kirčiuotę naudot, ar tik 3?  biggrin.gif
Papildyta:

1 ćidas (3), a¤das (4)
girdimas garso atsikartojimas (miške, salėje ir pan.), skardas, atbalsis: A. atsiliepė. A. pakartojo jo žodžius
2 ćidas (3)
tarm. triukšmas: Vaikai ~ą kelia. Protužio nepragėriau, ~łžio nepakėliau (flk.)

http://www.autoinfa.lt/webdic/
Papildyta:
QUOTE(ingalp @ 2007 04 19, 15:40)
bet gi ten ne Saulius u Šaul g.gif

nenorėk jau cool.gif pažiūrėk vien Jono kiek variantų per pasaulį paplito cool.gif
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 04 19, 14:40)
aaaaaaaaaaaaa blink.gif  lotuliukas.gif

bet gi ten ne Saulius u Šaul g.gif

Tai Šaul ar kaip ten tariama ne visose kalbose. Juk šito žodžio mes neperėmėme tiesiogiai iš hebrajų biggrin.gif
Angliškai jis tariamas "sol", o rusiškai саул.
O lietuviai, turintys blogą įprotį daiktavardžius linksniuoti ir taip darkyti kitų tautų vardus biggrin.gif , dar galūnę -us prikergė.
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2007 04 19, 14:52)
Tai Šaul ar kaip ten tariama ne visose kalbose. Juk šito žodžio mes neperėmėme tiesiogiai iš hebrajų  biggrin.gif

Be to, Šaulius, Šauliuš būtų labai jau juokingai švepla. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elemire @ 2007 04 19, 15:55)
Be to, Šaulius, Šauliuš būtų labai jau juokingai švepla.  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

kaip iš Ašašnikų kaimo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 04 19, 15:22)
nu bet ar galimą tą 4 kirčiuotę naudot šitam žodyje? kur tu radai, kad galima?
nu karoče, mergos, baigiat čia paukščių kalba kalbėt  biggrin.gif

Atsiversk kirčiavimo žodyna ir viskas bus kaip ant delno parašyta. Nerašyčiau jei nežinoiau. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(style @ 2007 04 19, 16:02)
Atsiversk kirčiavimo žodyna ir viskas bus kaip ant delno parašyta. Nerašyčiau jei nežinoiau.  bigsmile.gif

kad neturiu aš to žodyno blush2.gif . bet muminukas man jau davė nuorodą internete biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 04 19, 16:29)
kad neturiu aš to žodyno  blush2.gif . bet muminukas man jau davė nuorodą internete  biggrin.gif

thumbup.gif , visai buvau pamiršus apie netą. unsure.gif
Atsakyti
ingalp, ir dar labai geras dalykas www.lkz.lt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2007 04 19, 16:37)
ingalp, ir dar labai geras dalykas www.lkz.lt smile.gif

aciuks.gif
Atsakyti
Kribuk, šitoj temoj tau yra klausimas užduotas. gal galėtum atsakyt? labai įdomu
Atsakyti
Kadangi radau čia tokią temą ir neseniai mano draugė teiravosi: Nerimas. Kaip reikia kirčiuoti? Ar galima įvairiai? Žodynų neturim... Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Jurgittta @ 2007 04 21, 18:59)
Kadangi radau čia tokią temą ir neseniai mano draugė teiravosi: Nerimas. Kaip reikia kirčiuoti? Ar galima įvairiai? Žodynų neturim... Ačiū.

jei turim galvoje reikšmę - stiprus jaudinimasis, neramumas, - tada ant e biggrin.gif
Atsakyti