Įkraunama...
Įkraunama...

Vardų kirčiavimas

QUOTE(dmu @ 2007 04 19, 09:10)
na, išvada paprasta - pačią tikriausiai geriausia vadinti dabartiniu nicku, kirčiuojant jo trečią skiemenį? g.gif

Na taip, o kas belieka lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 04 19, 14:38)
nu nežinau, nežinau. man kažkaip nesitiki, kad aidą galima aidas kirčiuot  g.gif

GALIMA
aidas - ketvirta kirčiutė
aidas - trečia kirčiuotė
Atsakyti
QUOTE(dmu @ 2007 04 19, 12:32)
o kartais ne priešingai? Juk ne Saulė, o Saulė

Tik dabar tiksliai supratau, ko klausei, pirmai ne taip klausimą perskaičiau. Klausei, gal iš Saulė yra išvestas Saulius?

Tikrai ne. Šitas dalykas vadinasi metatonija (oi, kokį mandrą žodį žinau tongue.gif ). Jeigu pamatinis žodis tvirtapradis, tai vedinys bus virtagalis (čia taisyklę labai abstrakčiai perteikiau). Pvz.: seilė > seilius, darbas > bendradarbis, plaukas > šviesiaplaukis. Taigi saulė > saulius.
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2007 04 19, 14:01)
Tik dabar tiksliai supratau, ko klausei, pirmai ne taip klausimą perskaičiau. Klausei, gal iš Saulė yra išvestas Saulius?

Tikrai ne. Šitas dalykas vadinasi metatonija (oi, kokį mandrą žodį žinau  tongue.gif ). Jeigu pamatinis žodis tvirtapradis, tai vedinys bus virtagalis (čia taisyklę labai abstrakčiai perteikiau). Pvz.: seilė > seilius, darbas > bendradarbis, plaukas > šviesiaplaukis. Taigi saulė > saulius.

O Saulius - biblijinis karalius - kartais originale netariamas kaip nors Sa-u-li-jus? Nes tarkim koks nors Julius, šiaip kitose kalbose skaitomas Julijus. Ir ar Saulius biblijinis yra tas pats kas Saliamonas? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elemire: 19 balandžio 2007 - 14:10
QUOTE(Elemire @ 2007 04 19, 15:08)
O Saulius - biblijinis karalius - kartais originale netariamas kaip nors Sa-u-li-jus? Nes tarkim koks nors Julius, šiaip kitose kalbose skaitomas Julijus. Ir ar Saulius biblijinis yra tas pats kas Saliamonas?  g.gif

Saulius yra Šaul - išmelstas, o Saliamonas - Šalom: taika mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(style @ 2007 04 19, 14:45)
GALIMA
aidas - ketvirta kirčiutė
aidas - trečia kirčiuotė

nu bet ar galimą tą 4 kirčiuotę naudot šitam žodyje? kur tu radai, kad galima?
QUOTE(saulala @ 2007 04 19, 15:01)

Tikrai ne. Šitas dalykas vadinasi metatonija (oi, kokį mandrą žodį žinau  tongue.gif ). Jeigu pamatinis žodis tvirtapradis, tai vedinys bus virtagalis (čia taisyklę labai abstrakčiai perteikiau). Pvz.: seilė > seilius, darbas > bendradarbis, plaukas > šviesiaplaukis. Taigi saulė > saulius.

QUOTE(Elemire @ 2007 04 19, 15:08)
O Saulius - biblijinis karalius - kartais originale netariamas kaip nors Sa-u-li-jus? Nes tarkim koks nors Julius, šiaip kitose kalbose skaitomas Julijus. Ir ar Saulius biblijinis yra tas pats kas Saliamonas?  g.gif

QUOTE(muminukas @ 2007 04 19, 15:15)
Saulius yra Šaul - išmelstas, o Saliamonas - Šalom: taika  mirksiukas.gif

nu karoče, mergos, baigiat čia paukščių kalba kalbėt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 04 19, 15:22)
nu karoče, mergos, baigiat čia paukščių kalba kalbėt  biggrin.gif

o kas? blink.gif paaiškinau Elemire, kad Saulius nėra iš Saliamono smartass.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Renatita @ 2007 04 19, 01:31)
O mane labai nervindavo ir net erzindavo kai tiek mokykloje, tiek universitete mane vadindavo Renata  blink.gif  Nu taip be ryšio skamba, kad nors nusišauk  doh.gif  Visada sakydavau, kad mane vadintu tik Renata ir nesvarbu man ar čia taisyklingas kirčiavimas ar ne  tongue.gif

o man kaip tik grazu taisyklingai, jei reikia pasakyti varda - visada sukirciuoju ir pasakau taisyklingai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elemire @ 2007 04 19, 14:08)

Žr. čia: Karalius Saulius Aš tai tingiu skaityti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2007 04 19, 15:29)
o kas?  blink.gif paaiškinau Elemire, kad Saulius nėra iš Saliamono smartass.gif  biggrin.gif

aaaaaaaaaaaaa blink.gif lotuliukas.gif

o ką tu pasakytum dėl to aido, ar galima ir 3 ir 4 kirčiuotę naudot, ar tik 3? biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(saulala @ 2007 04 19, 15:34)
Žr. čia: Karalius Saulius Aš tai tingiu skaityti  rolleyes.gif

bet gi ten ne Saulius u Šaul g.gif
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 04 19, 14:22)
nu karoče, mergos, baigiat čia paukščių kalba kalbėt  biggrin.gif

Tai kad ne paukščių kalba, o žydų lotuliukas.gif

muminuk, ačiū už paaiškinimą, nelabai aš tuos biblijinius veikėjus žinau. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ingalp @ 2007 04 19, 14:40)
bet gi ten ne Saulius u Šaul g.gif

rašosi Sa-ul arba Sha-ul, tariasi Sha-ul kiek suprantu iš wikipedijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elemire: 19 balandžio 2007 - 14:44
QUOTE(Elemire @ 2007 04 19, 15:41)
Tai kad ne paukščių kalba, o žydų  lotuliukas.gif 

ar paukščių, ar žydų, vienodai neaiški irnesakyk.gif hihihi.gif
Atsakyti