Sveikos, mamytes. Gal atsiras, kas man atsakys i rupimus klausimus? Buciau dekinga
Situacija tokia: gimus vaikuciui uzrasiau i X1 (pirmas pasirinkimas) ir X2 (antras pasirinkimas)darzelius( lopselio grupe). Sistemoje atsidureme atitinkamai 21 ir 22 vietoje. Pries savaite ateina laiskas, kad gauname vieta X2 darzelyje, atvykti priduoti dokumentus. Nueinu i darzeli X1 informacijos, ka man daryti. Socialine darbuotoja paaiskina, kad galiu priduoti dokumentus i X2 darzeli, taciau ir toliau liekame sisemoje, del vietos X1, niekas musu neisbrauks is jos, o gal but dar atsiras vieta jame, nors sako, jog sansu mazai, kadangi prioritetiniu vaikuciu virs 30, o jei atsirastu vieta, galetume issibraukti is X2 sarasu. Priduodu dokumentus i X2. Siandien ateina laiskas is darzelio X1, jog turiu parasyt prasyma isbraukti vaika is ju darzelio sarasu sistemoje, kadangi gavome vieta X2 darzelyje. Klausimai butu tokie:
1. Ar privalau issibraukti is sistemos X1 darzelio, jei ten sarasai papuolusiuju dar nesudaryti ( soc. darb. sake, kad sistemoje galesim laukti ir toliau).
2. Del prioritetiniu vaikuciu X1 darzelyje: jeigu sako , kad ju daug( virs 30) , o mes sistemoje toliau esame 21 vietoje ( tika tikrinau), tai as nesuprantu, juk jie taip pat turi buti itraukti i sistema, butu musu vieta kazkaip kitusi, krite zemyn ar pan, ar ne?
Tikrai man pirma karta sudetinga cia viska suvokti, tikiuosi kas nors supras, ka papasakojau ir galbut pades susidelioti taskus ant i