Įkraunama...
Įkraunama...

Žuvų taukai

As duodu "Auksine zuvele".Man tai jie neskanus, bet vaikas labai juos geria, nes cepseti pradeda kai pamato, kad jau pilu i sauksteli smile.gif
Atsakyti
aciu mergaites uz patarimus aciuks.gif va gi dar pabandziau toki dalyka, kaip svirksta - "sustumiu doze" i burnyte ir viskas 4u.gif (biski isspjauna lauk, bet kazkas ir pasilieka smile.gif ) bandysim ir mes auksine zuvele biggrin.gif o del tu visu "skanintu" zuvu tauku tai sutinku, kad daug slykstesni nei gryni, nes tas skonis toks jau sintetinis (kazkokie skalbiamieji milteliai bebe.gif )

Labai panaši ir mūsų situacija. Tik vienas išsigelbėjimas, kad manoji valgo žuvį. Daug kas pataria AUKSINĘ ŽUVELĘ, manoji jų taip pat negėrė, nes jie labai saldūs (net šlykščiai).

aha, dygsta mums dantukai, bet kai pasakiau gydytojai, tai sake, kad tai negali buti susije verysad.gif (bet gi jos kartais taip nuo tikroves buna atsilikusios schmoll.gif )
Atsakyti
sveikos mamytes. gal as visai kvaila pasirodysiu, bet tikrai nezinau blush2.gif po kiek lasu o gal saukseli reikia duoti zuvu tauku vaikui? jam jau metukai. patarkit, papasakokit po kiek jus duodat? o vit. D duodat? ar taukus ir vit.D kartu? g.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vitalija04 @ 2006 10 10, 20:20)
sveikos mamytes. gal as visai kvaila pasirodysiu, bet tikrai nezinau  blush2.gif po kiek lasu o gal saukseli reikia duoti zuvu tauku vaikui? jam jau metukai. patarkit, papasakokit po kiek jus duodat? o vit. D duodat? ar taukus ir vit.D kartu?  g.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif



Arbatini sauksteli 1kart per diena po essen.gif geriausiai. Siaip papildomai vitD duoti nereikia, jei gyd. nepriskiria.

Ir ner cia ko kuklintis, kad nezinai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oregano: 10 spalio 2006 - 21:05
O mes sekmingai Molers zuvu taukus i kosyte pilame, ir niamu niamu kaip skaniai valgo tongue.gif . Pilame i mieziu, keturiu grudu koses vietoj paprasto aliejuko. O kai karta bandziau duoti grynu tauku, tai taip issigandau - gal pusvalandi ziaugciojo unsure.gif Nu ir paciam suagusiam malonumo manau jokio nebutu, pati nebandziau, bet kitokius riebalus teko ragauti, tai bloga prisiminti blink.gif ...
Atsakyti
Mes tai valgom paprasciausius Moler taukus su tyrele kokia ar jogurtu. Nors siaip tai girdejau, kad su maistu prasciau pasisavinami zuvies taukai. Bet kad kitaip neiseina mums biggrin.gif Dabar duodu beveik du arbatinius saukstelius.
Atsakyti
O maniškei labai patinka Lysi žuvų taukų kapsulės blink.gif daug kas stebisi kad vaikas gali mėgti tokią šlykštynę, o ji su pasimėgavimu tą kapsulę sukramto doh.gif ir dar paprašo.
Atsakyti
jau 3 metai saltuoju sezonu naugojam Mollerio zuvu taukus, kad nuo ligu saugotu nepasakyciau(nezinau kaip butu be ju), bet tikiuosi, kad padeda kaulams, na gal dar siek tiek imuniteta saugo rolleyes.gif
o geria paparstai: sauksteli pasildau siltam vandeny, kad taukai susiltu, nes juos pataria laikyti saldytuve ir uzsigerti duodu sultimis. Vaikui patinka ir juos geria be problemu thumbup.gif
Atsakyti
[quote=leliukass,2006 10 12, 18:33]
jau 3 metai saltuoju sezonu naugojam Mollerio zuvu taukus, kad nuo ligu saugotu nepasakyciau(nezinau kaip butu be ju), bet tikiuosi, kad padeda kaulams, na gal dar siek tiek imuniteta saugo rolleyes.gif

Zuvu taukai tikrai yra net labai vertingi ir ypac auganciam organizmui thumbup.gif
Cia placiau apie juos:
Visi žinome, kodėl vaikams reikia žuvų taukų. Iš tiesų žuvų taukai ir vaikystė, regis, neatsiejami. Taip buvo prieš keliolika metų. Šiandien medikai, pasirėmę naujausiais tyrimais, sako, kad žuvų taukus turėtume vartoti visą gyvenimą,Galbūt Jums girdėtas posakis „Žuvis yra smegenų maistas?“ Mokslininkai patvirtina, kad tai tiesa. Žuvų taukuose yra polinesočiųjų riebalų rūgščių Omega-3. Viena iš šių rūgščių, vadinamoji dokozahekseno riebalų rūgštis (toliau DHR), yra medžiaga, kuri „maitina“ smegenis. DHR nervų ląstelių sienelės sudedamoji dalis, todėl yra viena iš svarbiausių medžiagų smegenų ląstelėms vystytis ir atsinaujinti.
Tyrimai parodė, kad vaikai, papildomai vartojantys DHR, lengviau ir tiksliau atlieka loginio mąstymo reikalaujančias užduotis nei tie vaikai, kurie DHR nevartojo.
[/I]Taigi, zuvų taukai turi įtakos vaikų protiniams sugebėjimams. Ši sensacinga naujiena neseniai paskelbta visoje pediatrinėje spaudoje. Naujo norvegų tyrimo rezultatai parodė, kad vaikai, kurių motinos nėštumo ir pirmaisiais 3 maitinimo krūtimi mėnesiais vartojo žuvų taukų, yra 4 proc. sumanesni nei tie, kurių motinos nevartojo žuvų taukų. Manoma, kad tokių vaikų smegenų pilkoji medžiaga yra daugiau prisodrinta omega-3 riebalų rūgščių ir tai nulemia aukštesnius protinius sugebėjimus.

Žuvų taukai neleidžia arterijoms “pasenti”, atkuria jų elastingumą, mažina riebalų kaupimąsi ant sienelių. JAV mokslininkai nustatė, kad vartojant žuvų taukų nuo senatvės sustandėjusios arterijos tampa elastingesnės, lankstesnės, geriau reaguoja į kraujospūdžio pasikeitimus.

Žuvų taukai yra viena iš patikimiausių priemonių kraujyje esančių pavojingų riebalų - trigliceridų - kiekiui sumažinti. Be to, tyrimai rodo, kad vartojant žuvų taukų galima padidinti naudingojo didelio tankio cholesterolio koncentraciją kraujyje.

Žuvų taukai mažina miokardo infarkto riziką. Kasdien valgant bent 30 g žuvies ar geriant 1 arbatinį šaukštelį žuvų taukų galima perpus sumažinti riziką patirti miokardo infarktą. Na, o jei sergate išemine širdies liga, valgydami daug žuvies ar gerdami žuvų taukų, galite pailginti savo gyvenimą. Didžiosios Britanijos mokslininkų atlikti tyrimai parodė, kad žuvų taukai net 30 proc. sumažino mirtingumą tarp žmonių, jau patyrusių miokardo infarktą.

Žuvų taukai mažina cukraligės riziką, nes žuvų taukuose esančios omega-3 riebalų rūgštys padeda išvengti gliukozės netoleravimo.

Žuvų taukai, mažindami trombų susidarymo pavojų, mažina ir insulto išsivystymo riziką. Harvardo mokslininkai nustatė, kad žuvų taukai stabdo krūties vėžio plitimą. Japonijoje, kur moterys valgo daug žuvies, sergamumas krūties vėžiu yra 5 kartus mažesnis nei Europoje.

Žuvų taukai saugo ir rūkalių plaučius, nes mažina žalingą laisvųjų radikalų poveikį, gerina plaučių epitelio atsinaujinimą, slopina uždegimo reakcijas.


Todel ZT be jokios abejones reikia vartoti ne tik vaikams, bet ir mums-suaugusiems ne pro sali mirksiukas.gif
Atsakyti
Placiau apie zuvu tauku nauda vaikams ir ne tik:

http://www.supermama...p;#entry6278269

Zr. paskutini posta 4u.gif
Atsakyti
bent as vaistineje neradau joki uzuvu tauku kad tiktu kudikiams, jauniausias amzius nujo kurio galiam pradeti duoti buvo 1 metai. tai kaip cia mamytes jus duodat nuo keliu menesiu, ar paciso savo nuoziura ar su gydytoju palaiminimu? o gal tik airijoj nera kudikiam skirtu zuvies tauku g.gif

ka raso informaciniuose lapeliuose Auksines zuveles tauku gal galit kas pasakyt, jei tinka ir kudikiams, tai prasysim kad kas nors atveztu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Skarota Egle @ 2006 11 07, 16:13)
bent as vaistineje neradau joki uzuvu tauku kad tiktu kudikiams, jauniausias amzius nujo kurio galiam pradeti duoti buvo 1 metai. tai kaip cia mamytes jus duodat nuo keliu menesiu, ar paciso savo nuoziura ar su gydytoju palaiminimu? o gal tik airijoj nera kudikiam skirtu zuvies tauku  g.gif

ka raso informaciniuose lapeliuose Auksines zuveles tauku gal galit kas pasakyt, jei tinka ir kudikiams, tai prasysim kad kas nors atveztu  ax.gif


Nu va, radau informacini lapeli, gerai kad neismeciau smile.gif

"Auksine zuvele" (toliau az) - tai specialiai vaikams sukurti vaisiu jogurto skonio zuvu taukai su oligosacharidais, prebiotikais ir vitaminais C bei E, be konservantu ir dirbtinu dazikliu.
Sudetis: zuvu taukai, askorbo rugstis, naturalus tokoferoliai, apelsinu, bananu, ananasu, mango vaisiu tyre, oligosacharidai, prebiotikai, alginatai, vanduo.
Vartojimas: 1-7 metu vaikams kasdien gerti po 5ml (arbat. s), vyresniems - po 10ml (valg. s) sirupo. Maisto papildas nera maisto pakaitalas, todel nevirsykite nustatytos dozes.
az yra riebaluose tirpiu vitaminu A ir D bei polinesociuju omega-3 riebalu rugsciu saltinis.
Vit A, esantis az sudety, stiprina vaiko imun. sistema, gerina regejima ir atminti. Vit D yra butinas dantims ir kaulams vystytis, kalciui pasisavinti organizme. Zmogaus odoje vit D sintetinamas saulei veikiant, taciau ziema, kai jos truksta, butina sio vitamino gauti papildomai. Jo atsargoms papildyti ypac tinka zuvu taukai. Vit C stiprina vaiku imuniteta ir padeda isvengti persalimo ligu, kurios ypac daznos saltuoju metu laiku. Vit E yra stiprus antioksidantas, todel apsaugo vaiko organizma nuo aplinkoje esanciu kenksmingu medziagu poveikio. Zmogaus organizmas negamina az esanciu polinesociuju omega-3 riebalu rugsciu, todel reikia ju gauti papildomai. Jos stiprina vaiko akiu tinklaine, nervu sistema ir sirdi, reikalingos normaliai smegenu veiklai.
Zuvu taukai az praturtinti ne tik butinais vitaminais, bet ir oligosacharidais bei prebiotikais. Oligosacharidai padeda vaiko zarnyne daugintis gerosioms bakterijoms probiotikams ir kartu sumazina kenksminguju bakteriju plitima. Vyraujant organizme probiotiku kulturoms, sustipreja vaiko imun. sistema, pagereja medziagu apykaita, greiciau is virskinamojo trakto pasalinami toksinai. Be to, jie skatina naudingu omega-3 riebalu rugsciu, kalcio ir magnio pasisavinima organizme, yra gerai toleruojami. Prebiotikai- naturalios kilmes cukrines medziagos, sudarancios palankias salygas zarnyno mikroflorai vystytis. Prebiotikai pagerina virskinimo sistemos veikla. Be to, jie gerina mineralu pasisavinima ir reguliuoja ju pusiausvyra. Tai ypac svarbu vartojus antibiotikus.
www.gamtosnamai.lt

Pasitarus su gydytoju si preparata mazesnemis dozemis galima naudoti ir jaunesniems nei 1metu vaikams (bent jau mums leido, kai turejom 9-10men. po puse arbat. s. karta i diena ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oregano: 11 lapkričio 2006 - 16:42