Įkraunama...
Įkraunama...

Ar yra čia mamyčių, negalinčių maitinti krūtimi?

QUOTE(butvydiene @ 2007 05 28, 21:20)
Ieškok stiprios hidrolizacijos pieno mišinių (mišinių su susmulkintu baltymu),pvz. HiPP HA1.

Esu bandzius siu misiniu,bet jie skirti pieno baltymam alergiskiems kudikiam,tai jai kudikis nealergiskas nemanau,kad reikia siuo misiniu maitinti g.gif
O be to jie velnioniskai brangus,ne visi gali tokius ipirkti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(little bear @ 2007 05 25, 17:26)
g.gif  g.gif na ir pasireiškei. Šaunu, kad vaikai neserga, bet būti tokiai egoistiškai... mišinėliai ar MP - didelis skirtumas, prieš ką nors kategoriškai neigdama pasidomėk.  mad.gif

ir dar, su savo nuomone ne čia pataikei- tema apie NEGALINČIAS maitinti, o ne savanaudes mamas  blink.gif

Na nepasakyciau, kad mama nemaitinanti savo kudikio yra savanaude g.gif Pirmiausia, kai maitini kudiki misineliu - turi zymiai daugiau darbelio: padaryti misinuka atsikelus nakti irgi reikia, o maitinanti mama pasiguldo mazyli i savo lova, pramerkia akis nakti, ikisa krutine ir viskas, ir miega su vaiku nezinia kiek doh.gif Be to misineliai nera pigu - todel niekas budamas savanaudis taip nesielgtu. As pati maitinau neilgai - negalejau, kai laukiausi labai norejau, bet taip jau isejo. O dabar - galvoju, kad jei bus antras vaikelis - tai net ir nenoriu maitinti pati (ne ilgiau kaip menuo), ir jokio cia savanaudiskumo ar egoizmo. smile.gif As puikiai jauciausi, mano seima turejo daugiau laisves, maziau suvarzymu. Mane bet kada galejo pakeisti vyras, mes galejo daugiau laiko skirti vienas kitam ir t.t. Ir viskas ne del savanaudiskumo, o del seimos geroves: man nereikejo savo vaika kaip rankinuka tampyti, as nebuvau pikta, nes nedamiegu; man buvo svarbus vyras su kuriuo mes ir pradejom mazylio atejima, ir daug kitu priezasciu.
Tik kazkaip labai keista, bet mamos kurios nemaitina nepuola tu kurios maitina, o maitinancios mamos tai ojojoi kaip rekauja. Nepykit, bet atrodo, kad kudikio atejimas Jus nukelia i akmens amziu. Taigi maitinkite nors iki 3 metu, bet nepulkite zmoniu del kitokio ju poziurio.
Atsakyti
doh.gif mano atveju, dar gimdymo palatoje buvo susauktas konsiliumas ir net padejus gimusi kudiki ant krutines, jis buvo paimtas ir pasakyta , del Jusu vartojamu vaistu maitinti krutimi negalesite..

vaistai-trankviliantai....taip kad jei tokius naudojate-maitinti deja negalesite, ju net 70% patenka per krauja i motinos piena... doh.gif
Atsakyti
Mamytes, tikrai nepergyvenkit, kad nemaitinat savo pienu biggrin.gif , nekaltinkit saves jokiais budais!!! As maitinau 2 men. O negalejau maitinti ilgiau, nes susirgau pati: aukstas spaudimas, nuovargis...Teko gulet ligoninej, gerti vaistus ir nutraukti maitinima. O zliumbiau! Kokia as negera mama, jei nemaitinu vaikucio savo pienu?!!! Bet patikekit, negalima taip saves kaltinti! Uzauga vaikai maitinami ir misinukais! Maniskis auga drutas, sveikas vyrukas, aciu Dievui biggrin.gif Na, nesakau, tos mamos, kurios maitina krutimi yra saunuoles, jei galit, - maitinkit! Bet tos, kurios negali, - nieko cia baisaus, juk gyvenime yra baisesniu dalyku. Dziaukites sveikais vaikuciais, tai yra svarbiausia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(little bear @ 2007 05 25, 23:02)
Jei tau maitinimas krūtimi asocijuojasi su karvėmis, tai tau nei maitinti nereikėjo, kad ligų įsivarytum g.gif  g.gif

Butvytiene, atsiprašau, kad taip užsipuoliau blush2.gif blush2.gif Gyvenkime draugiškai, pasirinkime tai, kas kiekvienai geriausia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(butvydiene @ 2007 05 28, 21:20)
Ieškok stiprios hidrolizacijos pieno mišinių (mišinių su susmulkintu baltymu),pvz. HiPP HA1.

arba Hipp Pre
Papildyta:
QUOTE(jovitah @ 2007 05 28, 20:23)
Tai dar netaip snekejo bigsmile.gif Aisku buo ir geru ,kurios tikrai padejo,tik viena cia tokia buvo...Kadangi as ligonineje buvau viena,na as vaikeli auginu viena,tai ir prasidejo,ko cia vaikas neima kruties,tu gal jo nenori ir pan. ...Tikrai soka patyriau ,esu ramaus budo,tai viska laikiau savi,bet labai negera buvo,kai taip sako verysad.gif Kaip as galiu nenoret savo mergytes,kaip galiu as jos nemylet,nesvarbu ,kad viena auginu,kad ir kaip bebutu as visada ja mylesiu wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif

Nu siaubas kazkoks blink.gif su tokiom snekom tai tikrai galetu pienukas dingt, as ta sesele buciau pasiuntus toli.... blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(jovitah @ 2007 05 29, 00:00)
Esu bandzius siu misiniu,bet jie skirti pieno baltymam alergiskiems kudikiam,tai jai kudikis nealergiskas nemanau,kad reikia siuo misiniu maitinti g.gif

O is kur zinai,kad nealergiskas, davei pieno jau? gal geriau nerizikuoti... As taip pat perku su adaptuotais baltymais. kiek maciau, tai kaina tikrai nera didesne nei kitu misinuku. Uz 300g moku ~10lt, kitas misinukas (tik nepamenu kuris) 800g ~30lt,tai gal net pigiau g.gif Manau kudikiui reikia duoti kas geriausia mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(son @ 2007 05 28, 18:51)
sveikutes, mums jua trys savaites apieno jau neliko, noriu paklausti koks geras yra misinukas tokiam amziui, nes prasidejo problemossu viduriukias, keteja ir dujo kaupiasi. patarkit ka daryt?

Pienuka dar galima issaugoti siek tiek. Gali maitinti ir pienuku ir misinuku. Dazniau duok kruti, gali po to net pabandyti nusitraukti jei yra ka. Kuo daugiau pienuko isbegs,tuo daugiau pasigamins. Turek kantrybes mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Kava&arbata @ 2007 05 29, 08:01)
Na nepasakyciau, kad mama nemaitinanti savo kudikio yra savanaude  g.gif Pirmiausia, kai maitini kudiki misineliu - turi zymiai daugiau darbelio: padaryti misinuka atsikelus nakti irgi reikia, o maitinanti mama pasiguldo mazyli i savo lova, pramerkia akis nakti, ikisa krutine ir viskas, ir miega su vaiku nezinia kiek  doh.gif  Be to misineliai nera pigu - todel niekas budamas savanaudis taip nesielgtu. As pati maitinau neilgai - negalejau, kai laukiausi labai norejau, bet taip jau isejo. O dabar - galvoju, kad jei bus antras vaikelis - tai net ir nenoriu maitinti pati (ne ilgiau kaip menuo), ir jokio cia savanaudiskumo ar egoizmo.  smile.gif As puikiai jauciausi, mano seima turejo daugiau laisves, maziau suvarzymu. Mane bet kada galejo pakeisti vyras, mes galejo daugiau laiko skirti vienas kitam ir t.t. Ir viskas ne del savanaudiskumo, o del seimos geroves: man nereikejo savo vaika kaip rankinuka tampyti, as nebuvau pikta, nes nedamiegu; man buvo svarbus vyras su kuriuo mes ir pradejom mazylio atejima, ir daug kitu priezasciu.
Tik kazkaip labai keista, bet mamos kurios nemaitina nepuola tu kurios maitina, o maitinancios mamos tai ojojoi kaip rekauja. Nepykit, bet atrodo, kad kudikio atejimas Jus nukelia i akmens amziu. Taigi maitinkite nors iki 3 metu, bet nepulkite zmoniu del kitokio ju poziurio.

jei jau nusprendet tureti kudiki,tai turejot suprasti,kad nebus taip kaip anksciau.kai kas gyvenime keisis, reiks kazko kartais atsisakyti del vaikucio. O kad galetum bet kada iseiti, tureti tiek pat daug laisves, tai nepyk brangioji, man cia savanaudiskumas. Nemanau,kad sunku kelis men pakenteti ir be to g.gif O jei sunku-nereikejo gimdyt vaiku schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(jovitah @ 2007 05 28, 21:00)

o tu pabandyk misinuku isvis nebeduoti.duok paprasta piena.jei dar isvis nedavei pabandyk is pradziu duot virinto po truputi ir paskui didink doze.o veliau isvis nebevirink kai pripras.
gi didelis jau vaikas.
ir pigu ir skanu ir viduriukai susitvarkys. thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(little bear @ 2007 05 29, 08:23)
Butvytiene, atsiprašau, kad taip užsipuoliau blush2.gif  blush2.gif Gyvenkime draugiškai, pasirinkime tai, kas kiekvienai geriausia thumbup.gif

as ir nepykau.
tik mokekim priimti ir kitu mamu nuomones. ax.gif isiklausykim ka jos sako, ax.gif
Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2007 05 29, 10:24)
jei jau nusprendet tureti kudiki,tai turejot suprasti,kad nebus taip kaip anksciau.kai kas gyvenime keisis, reiks kazko kartais atsisakyti del vaikucio. O kad galetum bet kada iseiti, tureti tiek pat daug laisves, tai nepyk brangioji, man cia savanaudiskumas. Nemanau,kad sunku kelis men pakenteti ir be to  g.gif  O jei sunku-nereikejo gimdyt vaiku  schmoll.gif

tu tikriausii vaikeli augini su savo mama.na kazkaip kvepia gilia senove. lotuliukas.gif
gal gali paaiskinti :kodel mes-moterys turim kenteti?
tau nori pasakyti kartais sunku nebuna? schmoll.gif
as tai einu uz tokias moteris kurios gyvena,o ne egzistuoja.
Atsakyti
Mamytes,as saviske nuo metuku jau maitinu paprastu pienuku,gal buciau ir anksciau,bet labai jau nevalgi,bijojau ,kad organizmas nenusilptu...Viduriukai pas mus jau senai susitvarke,cia kita mamyte prase patarimo... blush2.gif rolleyes.gif

Cia siaip ta misinuka pakomentavau,maniau jus kalbat apie tuos kur ypatingai suskaidyti baltymai,tai jie kainuoja 45-50lt
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2007 05 29, 08:01)
Na nepasakyciau, kad mama nemaitinanti savo kudikio yra savanaude  g.gif Pirmiausia, kai maitini kudiki misineliu - turi zymiai daugiau darbelio: padaryti misinuka atsikelus nakti irgi reikia, o maitinanti mama pasiguldo mazyli i savo lova, pramerkia akis nakti, ikisa krutine ir viskas, ir miega su vaiku nezinia kiek  doh.gif  Be to misineliai nera pigu - todel niekas budamas savanaudis taip nesielgtu. As pati maitinau neilgai - negalejau, kai laukiausi labai norejau, bet taip jau isejo. O dabar - galvoju, kad jei bus antras vaikelis - tai net ir nenoriu maitinti pati (ne ilgiau kaip menuo), ir jokio cia savanaudiskumo ar egoizmo.  smile.gif As puikiai jauciausi, mano seima turejo daugiau laisves, maziau suvarzymu. Mane bet kada galejo pakeisti vyras, mes galejo daugiau laiko skirti vienas kitam ir t.t. Ir viskas ne del savanaudiskumo, o del seimos geroves: man nereikejo savo vaika kaip rankinuka tampyti, as nebuvau pikta, nes nedamiegu; man buvo svarbus vyras su kuriuo mes ir pradejom mazylio atejima, ir daug kitu priezasciu.

Įžvelgiu prieštaravimą pačiai sau. Iš pradžių rašai kad oi kaip sunku paruošt mišinuką, o paskui postringauji, kad tik maitinačios neišsimiega, o tu pati turėjai daugiau laisvės....
O į temos klausimą kodėl negalėjai maitinti taip ir neatsakei verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo loncelotas: 29 gegužės 2007 - 20:44
Nu bet ir piktos,jus,mamytes doh.gif siaubas kazkoks.Jei kuri nors paraso savo nuomone ir patirti,kuri kuriai nors nepatinka,ir prasideda...
Atsakyti
QUOTE(butvydiene @ 2007 05 29, 16:19)
tu tikriausii vaikeli augini su savo mama.na kazkaip kvepia gilia senove. lotuliukas.gif

Nu kad ne su mama blush2.gif As ir nesakau,kad reikia atsisakyti visko, o tik kai ko ir ne toki jau ilga laika. Beto,nesuprantu,kodel turi buti kancia savo mazajam skirti demesi,kad ir atsisakius savo laisvo laiko g.gif Juk nemaitinsi 10 metu savo vaiko,o koki pusmeti. As netik maitinu savo pienu,bet ir nusitraukineju,tai dvigubas darbas,bet man negaila savo laiko ir laisves,nes zinau,kam jis skirtas, ir visai nevaziuoja stogas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(loncelotas @ 2007 05 29, 21:42)
Įžvelgiu prieštaravimą pačiai sau. Iš pradžių rašai kad oi kaip sunku paruošt mišinuką, o  paskui postringauji, kad tik maitinačios neišsimiega, o tu pati turėjai daugiau laisvės....
O į temos klausimą kodėl negalėjai maitinti taip ir neatsakei  verysad.gif

lotuliukas.gif As parasiau, kad darbelio yra, bet gali pasikeisti su vyru, kuris mielai tau padeda.
Nemaitinau, nes niekas aiskios priezasties nenurode, tiesiog nebuvo pieno, maige visas personalas, bet nieko. Nebuvau pasiruosusi tam, tai is ligonines su vaiku i parduotuve: buteliuku, misinuku ir pan.
Papildyta:

Papildyta:
jei jau nusprendet tureti kudiki,tai turejot suprasti,kad nebus taip kaip anksciau.kai kas gyvenime keisis, reiks kazko kartais atsisakyti del vaikucio. O kad galetum bet kada iseiti, tureti tiek pat daug laisves, tai nepyk brangioji, man cia savanaudiskumas. Nemanau,kad sunku kelis men pakenteti ir be to g.gif O jei sunku-nereikejo gimdyt vaiku schmoll.gif
[/quote]

Pirmas, kai nusprendi tureti kudiki, taip pat supranti, kad gyvenimas nesustoja. Auginau savo vaikuti iki 3m, buvau kartu, nevedziau i jokius lopselius ir aukliu nesamdziau, savanaudiskumo cia jokio nera, tiesiog nepavargusi ir neissekus mama, visada linksmas tetis - gera seimos atmosfera, vaikui tikrai pliusas.
Antra cia yra diskusija, kurioje bendraujame, ir as issakiau savo nuomone, bet nepasakiau, kad jei esi kitokio poziurio tai negimdyk vaiku blink.gif blink.gif blink.gif, as pagimdziau vaika, nes mes labai jo laukeme ir norejome, dziaugemes - ir tikrai nevaiksciojau budama nescia galvodama apie kazkokias kancias blink.gif

Papildyta:

[/quote]

lotuliukas.gif kentek ir papulsi i dangu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2007 05 29, 22:46)
Nu kad ne su mama blush2.gif  As ir nesakau,kad reikia atsisakyti visko, o tik kai ko ir ne toki jau ilga laika. Beto,nesuprantu,kodel turi buti kancia savo mazajam skirti demesi,kad ir atsisakius savo laisvo laiko  g.gif  Juk nemaitinsi 10 metu savo vaiko,o koki pusmeti. As netik maitinu savo pienu,bet ir nusitraukineju,tai dvigubas darbas,bet man negaila savo laiko ir laisves,nes zinau,kam jis skirtas, ir visai nevaziuoja stogas  schmoll.gif

Nu sakyciau, tu net super tolerantiskai pasiulei man negimdyti, jei mano supratimas apie seima ir vaiko auginima kitoks g.gif
Papildyta:
QUOTE(june1 @ 2007 05 29, 22:38)
Nu bet ir piktos,jus,mamytes doh.gif siaubas kazkoks.Jei kuri nors paraso savo nuomone ir patirti,kuri kuriai nors nepatinka,ir prasideda...

Jo net nebandyk geriau pasakyti savo nuomones, nes sugriaus blink.gif , geriausia tai turi sakyti: gimdau tik naturaliai, neskiepiju, maitinu pati (net ir viesoje vietoje) ilgai, neturiu jokiu blogu savybiu, nestumo nenutrauksiu niekada ir t.t. Kitaip jei sakysi bus liudna verysad.gif Toks jausmas, kad visos sventos lotuliukas.gif
Atsakyti