QUOTE(Limcamca @ 2007 06 22, 15:29)
Anskčiau jo, mišinuku maitinamus anksčiau reikėjo primaitinėti, o dabar laikosi tos pačios nuostatos: nuo šešių mėn.
lai ta nuomone jos sau ir pasilaiko...
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 06 22, 15:40)
nezinau. mano nuomone - mama jaucia ko ir kada vaikui reikia. jei duosi ragaut ir girebs - reik, jei nenores - nereik
ragaut ir maitint pilnai - skirtingi dalykai
mama, gyvendama su vaiku , labiau ji pazista nei gydytoja, kuri ji mato 5 min per menesi
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 22, 15:52)
NA MANO NUOMONE KAD NUO 4 JAU GALIMA PO TRUPUTI IVEDINET IR DARZOVYTE IR OBUOLIUKA IR BANANA.
budami 6 menesiu jau galesi 1 maitinima duot darzovienes,o 7 menesiu jau mesyte ivest.
jei teisybe as 6 menesiu jau daviau mesytes
kiekvienas vaikas skirtingas.
na, o mano nuomone tai tokia, kad ne menesiais ir dienom skaiciuot reikia. juk jei vaikiui pvz snd jau suejo 4 men, tai fsio, duodu kose. nea
ziuri kaip vaikas auga, stebi, ir matai,kas kada tinka, kas kada ne ir t.t. o mesyte as valgiau (mikroskopini jos kieki aisku), jau nuo 5 men.
ir zinokit sveika kaip ridikelis
nes, kai tu ir rasai, kiekvienas vaikutis yra skirtingas, ir kas tinka vienam, tai nebutinai tiks kitam
QUOTE(12345 @ 2007 06 22, 22:31)
Atsiprašau už savo trigrašį,bet esant nepakankamam hemoglobino kiekiui vaisiai yra gyvybiškai svarbus vaiko meniu komponentas,turintis ne "panevėžio cukraus "sudėtyje,o lastelienos,vitaminų ir mikroelementų,kurie negaunami iš termiškai apdorotų daržovių.Juk iš daržovių tik morka,pomidoras,agurkas valgomi žali,kitus tenka virti,tarkuoti.Taip prarandama didžioji dalis naudos iš jų.Pvz.kivi turi daugiau vit.C,nei citrina.Pomidorai tuo pasigirti negali.Hemoglobino kiekį lemia ne mėsa apskritai,o kuo įvairesnė mityba,t.y.kuo turtingesnis meniu,tuo daugiau iš produktų naudos sveikatąi.Kas be ko,saldainiai,traškučiai,pyragėliai,gazuoti gėrimai į meniu neturėtų būti įtraukiami,tik nežalingi sveikatai.Vaisiai rekomenduojami net sunkiems ligoniams,nes tiesiogiai veikia nuotaiką ir nervų sistemą,o tai reiškia - sąlygoja greitesnį sveikimą.
P.S.tikiuosi,kad gydytoja,nustačiusi per mažą hemoglobino kiekį paminėjo,kad veršiena iš mėsos rūšių yra geriausia kraujuko "tasytoja".
P.S.prašau,kad nei vienas čia parašytas mano žodis nebūtų suprastas įžeidžiančiai.
va, butent.
as irgi taip sakyciau, tik nenorejau kistis. mano pacios hb yra problemiskas (siuo metu 87), tai as turiu ziureti ka valgau, ir mano maisto racijone vaisiai yra vos ne pirmoj vietoj. vien mesa nieko doro. kai laukiaus vaisiu netoleravo organizmas, tai gelbejausi versiena, bet be vaisiu rezultatas buvo minimalus. o po gimdymo kai vel emiau kirsti vaisiukus, padetis tik geryn.
o vaisiu as nelaikau be to saldumynu. ne snikerso patarkuoto juk vaikui siulau, o bananiuko ar obiuliuko is mociutes sodo.
ir pvz banano mes jau ragausim tuoj, o su darzoviu kose dar biskiuka reiks palaukti. taigi...
BET VELGI - KIEKVIENA MAMA PATI ZINO KAS JOS VAIKIUI GERIAUSIA, TAIGI, TAI KA PARASIAU TINKA TIK MUM. KITU MAZYLIAMS JUK VISAI KITAIP