QUOTE(ragnez @ 2007 06 20, 14:03)
butvydiene, klausyk - gal tau po gimdymo koks nervu uzhdegimas buvo? ne del maitinimo, o del pvz., stuburo padeties pasikeitimo pagimdzhius? ash trechia kai pagimdzhiau apturejau toki malonuma - skausmas ish shonkauliu i nugara einantis, pajudet sunku
kol pas manualiste papuoliau ir stubura "pataise"
nors, aishku, kai kam pats pieno atleidimas gali buti skausmingas - pachioj zhindymo pradzhioj, kai tik iduodi kruti, toks jausmas, kad ji visa uzhspazmuoja, susitraukia, o tada jau pienukas pasileidzhia. vadinamasis pieno atleidimo refleksas, ji Raideles dar oksitocino refleksu vadina - kai oksitocinas priverchia pieno liaukas susispausti ir ishstumti piena, tas spazmas kai kurioms moterims ir buna nemalonus.
oksitocinas taip pat verchia trauktis gimda, todel butent zhindymo metu gimda susitraukineja: pirmakartes paprastai skausmo nejauchia, bet po antro, trechio gimdymo zhindant buna jausmelis mazhdaug kad jau vel gimdai
bet juk ilgai netrunka (man gal apie savaite budavo), ir bent jau tikrai zhinai, kad gimda efektyviai susitraukineja
pieno gamyba skatina hormonas prolaktinas, tas pats hormonas ir slopina ovuliacija, todel daugeliui moteru (ne visoms), kurios kudiki maitina tik krutimi, niekuo neprimaitina, nedaro ilgesniu pertrauku tarp maitinimu - ovuliacijos paprastai nebuna. zhinoma, kiekviena taisykle turi ishimchiu.
man asmenishkai menesines pirmus du kartus atsirado tik tada, kai nustojau maitinti, mazhdaug po metu nuo gimdymo.
tai va, kad ypach su pirmu vaiku labai sunku atsirinkt ta "patirti"... nes, atrodo, kiekviena sutikta bobule geriau zhino, kaip privalai vaika augint
man tur but tuo klausimu pasiseke - arba nieks su patarimais ir komentarais nelindo, arba sugebejau storzhievishkai viska pro ausis praleist...
na nezinau.manau jei butu koks uzdegimas,tai jis nebutu pasibaiges taip lengvai.kai nebemaitinau-nebeskaudejo.
su stuburu yra viskas tvarkoj.
kai dar nebuvau gimdziusi mano gimda buvo pasislinkusi i stuburo puse.daktarai sake kad po gimdymo turi atsistatyti,bet neatsistate.tik dar didesnes bedos dasidejo :ji pasislinkusi dabar i stuburo puse ir labai zemai nusileidusi.
o del maitinimo tai net neisivaizduoju kodel man taip buvo.dabar per velu aiskintis.
tas jausmas net ne malonus,o veriantis.sunkiai iskenciamas.
Papildyta:
QUOTE(Kava&arbata @ 2007 06 21, 04:55)
Ir niekas net nepasako kodel? As dar ligonineje kai bandziau maitinti - tai skausmas tiesiogine ta prasme - privarydavau i kelnes ir asaros upeliais (nors siaip nesu jautruole, skausma pakenciu), o antra diena surakino iki liemens - laikau vaikeli ir suvokiu, kad negaliu pajudeti visai, nei galvos pasukti nieko
, gerai kad dviese palatoje buvom, tai kita mamyte paeme vaikeli iskviete medikus ir nieko jie negalejo pasakyti, tik pagulde ir prilasino lasaliniu
Priezasties taip ir nenurode, patys akis ispute ziurejo ir nieko paaiskinti negalejo.
as pajudet galejau.aiskino tik kaip maitint,kisio labai norejo.
o del skausmo,tai tipo_visos iskencia iskesi ir tu.
Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 21, 09:05)
1)Jei buciau pikta, jau butu dinges
Sakyciau atvirksciai. Tamsta kai nervuojiesi, tai man kelia juoka
Papildyta:
2) As ir esu girdejusi tokiu dalyku. Ir net kad vienoj seimoj kalaitei atsirado pienuko,kai seimininkams gime kudikelis
Nu cia tai neitiketina
1)o tu kai juokiesi nekriuksi?
uzauk
2)fantastika
Papildyta:
QUOTE(Lapyna @ 2007 06 21, 09:43)
koks grazus vaikutis
Papildyta:
QUOTE(Limcamca @ 2007 06 21, 09:46)
Man akušerė sakė, kad kuo daugiau gimdymų, tuo gimda po to skausmingiau susitraukinėja
Kiek realios teisybės nežinau. Bet su antru tikrai labiau skaudėjo, kai ji susitraukinėjo maitinant.
manau kad tikra teisybe
jau isbandziau