QUOTE(Cikadelė @ 2007 06 19, 18:45)
ačiū ragnez už protingas mintis...pažiūrėjau profilį- trys vaikiukai- patirtis kalba
ir man taip reikėjo paramos...o tai uošvienė šaukia-maitink pati, sėdėk prikritus prie vaiko, mama šaukia- duok mišinio, vaikas badauja, baba šaukia- išvis vaiką badu marini, vos ne kiaušinį kiša 2 mėn vaikui....vyras mato, kaip aš kankinuosi su tom žaizdotom krūtim, o pūliai bėga jau, nebe pienas....aš pati bijau mišinio, nes turim riziką alergijai, pieno mažėja.....
visgi tikrai, patirtis daro savo -su antru vaiku daug ką daryčiau kitaip, neskubėčiau mišinio duoti...bet pasakykit man, kodėl man nepasitvirtino faktas- kuo dažniau dėsi prie krūties, tuo daugiau gaminsi pieno...dėdavau dažnai, kas valandą, kad pasiurbtų, bet nesigamino nedaugėjo...mama atėjusi barė, kad man pieno trūksta, nes nedarau didelių intervalų ir nespėja pasigamint...
va taip va- manau, reikia ne tik palaikyumo, bet ir žmogau, kuris PROFESIONALIAI galėtų patarti, o ne viena boba sako vienaip, kita kitaip, trečia išvis kitaip...
dabar pradedu galvoti, kad gal ir buvo to pieno pas mane, bet pradėjus duoti mišinio ir sumažėjo, baigėsi, nes pradėjus mišinį duot ir mmm atėjo greitai...o literatūroje skaičiau, kad tai rodo pieno mažėjimą
kas galit pakomentuoti
ir man taip reikėjo paramos...o tai uošvienė šaukia-maitink pati, sėdėk prikritus prie vaiko, mama šaukia- duok mišinio, vaikas badauja, baba šaukia- išvis vaiką badu marini, vos ne kiaušinį kiša 2 mėn vaikui....vyras mato, kaip aš kankinuosi su tom žaizdotom krūtim, o pūliai bėga jau, nebe pienas....aš pati bijau mišinio, nes turim riziką alergijai, pieno mažėja.....
visgi tikrai, patirtis daro savo -su antru vaiku daug ką daryčiau kitaip, neskubėčiau mišinio duoti...bet pasakykit man, kodėl man nepasitvirtino faktas- kuo dažniau dėsi prie krūties, tuo daugiau gaminsi pieno...dėdavau dažnai, kas valandą, kad pasiurbtų, bet nesigamino nedaugėjo...mama atėjusi barė, kad man pieno trūksta, nes nedarau didelių intervalų ir nespėja pasigamint...
va taip va- manau, reikia ne tik palaikyumo, bet ir žmogau, kuris PROFESIONALIAI galėtų patarti, o ne viena boba sako vienaip, kita kitaip, trečia išvis kitaip...
dabar pradedu galvoti, kad gal ir buvo to pieno pas mane, bet pradėjus duoti mišinio ir sumažėjo, baigėsi, nes pradėjus mišinį duot ir mmm atėjo greitai...o literatūroje skaičiau, kad tai rodo pieno mažėjimą
kas galit pakomentuoti
as taip pat su pirmu vaiku klausiausi visu kas tik nors trupucio patirties turejo.kenciau begalinius skausmus,nes tipo vaikutis sirgs jei nemaitinsiu.kaip gali nemaitint,bloga busi mama.tipo as skausmus istveriau istversi ir tu.
su antruoju vaiku jau nieko nebeklausiau ir dariau pagal save.skausmai buvo dar didesni negu su pirmuoju vaikeliu.tikrai mokejau paduot kruti,vaikutis labai graziai mokejo ja paimt,valge gerai.ir jei ne tie begaliniai skausmai tai gal ir buciau truputi ilgiau maitinusi.priedo dasidejo labai ilgas kraujavimas(paplusdavau).vieni aiskino vienaip kiti kitaip,o as dariau taip kaip mums buvo geriau.
su treciu dar didesnes bedos.aciu dievui nebuvo kas aiskina.
o kai susitvarke visos bedos-daug kam as padedavau.ir tikrai nei vienai iskart nesiuliau maitint misinukais.
Papildyta:
QUOTE(Cikadelė @ 2007 06 19, 19:00)
kokia akušerė? atėjo bobulė prieš išrašymą, davė lapą pasirašyt, kad atseit paaiškino, o kai paprašiau paaiškinti, pasakė, maitink kiek nori, kada nori ir saugokis skersvėjų- viskas...daugiau nepaaiškino, sakė, kad vasarą daug gimdyvių ir visoms nespėja pasakoti
man tai antraip.labai daug aiskino,bet kiekviena karta vis kitaip(cia su pirmi vaiku).
jau labai to kysio norejo
Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 20, 10:42)
Tokioms vertoms kaip tu?
tu parasyk ka nors idomaus is savo gyvenimo ,o ne kurstyk zarijas.
nebuk pikta-pienelis visai dings.