Įkraunama...
Įkraunama...

Ar yra čia mamyčių, negalinčių maitinti krūtimi?

QUOTE(simbarela @ 2007 06 19, 15:57)
kaip pavydziu toms mamytems kurioms netruksta pieno. Man praejus beveik savaitei po gimdymo krutine kelias dienas atrode sprogs nuo pieno dziaugiausi, galvojau galesiu pati maitinti, bet dabar mano maziukui dvi savaites o tos minutes kai jau reikes maitinti bijau ir visiskai nelaukiu nes vienoj krutinej pieno visai nerasta, o kita vos gamina  verysad.gif  . Geriu visokiausias arbateles, piena, bet nepadeda, o kai paskambinau gyd. kad pasakytu kokiu misineliu galeciau damaitinti pasake kad atsiras pieno tu tik arbatu pagerk. O ka man daryti jei vaikas neprivalgo, traukia o nieks nebega pradeda verkti o as nieko negaliu padet.
Gal galit patart kokius misinukus jums gyd siule, nes is savo gyd pagalbos nesulaukiu .  verysad.gif

na gal tikrai nereikia jums jokių mišinių. vienintelis įrodymas, kad trūksta pieno - neaugantis svoris. o kad pieno mažai gaminasi, tai viskas normalu, juk toks mažas lelius tiek dar tesuvalgo - 50 ml ne daugiau kartui. tai jei krūtyje yra tiek, vaikui užtenka, o tau atrodo, kad krūtis tuščia. nunešk pasvert vaiką, jei neramu ir kuo dažniau glausk prie krūties, vos suverkia - duok krūtį. tai geriausiai skatina pieno gamybą. dažnas žindymas, o ne arbatėlės svarbiausia. ir paskaityk čia
http://www.supermama...showtopic=10052
ir čia
http://www.supermama...howtopic=164434
Atsakyti
QUOTE(simbarela @ 2007 06 19, 14:57)
kaip pavydziu toms mamytems kurioms netruksta pieno. Man praejus beveik savaitei po gimdymo krutine kelias dienas atrode sprogs nuo pieno dziaugiausi, galvojau galesiu pati maitinti, bet dabar mano maziukui dvi savaites o tos minutes kai jau reikes maitinti bijau ir visiskai nelaukiu nes vienoj krutinej pieno visai nerasta, o kita vos gamina  verysad.gif  . Geriu visokiausias arbateles, piena, bet nepadeda, o kai paskambinau gyd. kad pasakytu kokiu misineliu galeciau damaitinti pasake kad atsiras pieno tu tik arbatu pagerk. O ka man daryti jei vaikas neprivalgo, traukia o nieks nebega pradeda verkti o as nieko negaliu padet.
Gal galit patart kokius misinukus jums gyd siule, nes is savo gyd pagalbos nesulaukiu .  verysad.gif

cia jau pagal kisene manau, jei ner bedu su pilvuku.
patarimas det daznai prie kruties man keistas (kolkas dar nepatare cia tau konkreciai) nes gi jei be grafiko - ir taip dedamas vaikas istisai beveik, bet jei nesigamina pieno, tai nepadarysi nieko.
man siule similaka - nr1, kur zalioj dezutej. bet kadangi pilvuko problemu buvo, pasirinkau hipp ha1
Papildyta:
na va, nespejau parasyt, o jau atsake.
mamyte neklausia patarimu del krutu, o del misinuko...o vistiek tiek norima padet, kad sakes sad.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 06 19, 16:08)
cia jau pagal kisene manau, jei ner bedu su pilvuku.
patarimas det daznai prie kruties man keistas (kolkas dar nepatare cia tau konkreciai) nes gi jei be grafiko - ir taip dedamas vaikas istisai beveik, bet jei nesigamina pieno, tai nepadarysi nieko.
man siule similaka - nr1, kur zalioj dezutej. bet kadangi pilvuko problemu buvo, pasirinkau hipp ha1
Papildyta:
na va, nespejau parasyt, o jau atsake.
mamyte neklausia patarimu del krutu, o del misinuko...o vistiek tiek norima padet, kad sakes sad.gif

o tu iškart siūlai mišinį, kad tik mamytė nemaitintų krūtimi ir pienukas galutinai baigtųsi, ane blink.gif . kad tik jai nepasisektų nori? nes jei duodi mišinį tokiam mažam, tai su pienu gali iškart atsisveikint. iš savo skaudžios patirties su pirmagimiu galiu pasakyt tai. tu siūlai mišinį, net nepakalausus, kiek svorio mažiukas priaugo, kas kiek valgo, kaip miega, kiek laiko žinda. TU NIEKO NEŽINAI, O JAU SIŪLAI RECEPTĄ doh.gif . šitaip elgtis negalima, tu siūlai meškos paslaugą tai mamytei, nes gal pienuko pas ją pakanka, gal mamytė tik panikuoja iš nežinojimo. pirmiausia - vaiką reikia pasvert ir sužinot kiek priaugo. ir tik tada, jei nepriaugo reikia galvot kaip jį maitint toliau.
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 06 19, 13:04)
na gal tikrai nereikia jums jokių mišinių. vienintelis įrodymas, kad trūksta pieno - neaugantis svoris. o kad pieno mažai gaminasi, tai viskas normalu, juk toks mažas lelius tiek dar tesuvalgo - 50 ml ne daugiau kartui. tai jei krūtyje yra tiek, vaikui užtenka, o tau atrodo, kad krūtis tuščia. nunešk pasvert vaiką, jei neramu ir kuo dažniau glausk prie krūties, vos suverkia - duok krūtį. tai geriausiai skatina pieno gamybą. dažnas žindymas, o ne arbatėlės svarbiausia.  ir paskaityk čia
http://www.supermama...showtopic=10052
ir čia
http://www.supermama...howtopic=164434

del misinelio tai sudetim geriausi is hipp(mano nuomone)
kitiems vaikams jis netinka,o tai pasireiskia pilvo putimu,neramumu vaiko.
sita jau turesi bandyti pati,nes tik tu viena zinai kas dedasi su tavo vaikeliu ir kaip jo pilvelis reguoja i kiekviena misinuka.

atsiprasau ingalp ne tau norejau parasyt. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo butvydiene: 19 birželio 2007 - 15:22
QUOTE(ingalp @ 2007 06 19, 15:17)
o tu iškart siūlai mišinį, kad tik mamytė nemaitintų krūtimi ir pienukas galutinai baigtųsi, ane blink.gif . kad tik jai nepasisektų nori? nes jei duodi mišinį tokiam mažam, tai su pienu gali iškart atsisveikint. iš savo skaudžios patirties su pirmagimiu galiu pasakyt tai. tu siūlai mišinį, net nepakalausus, kiek svorio mažiukas priaugo, kas kiek valgo, kaip miega, kiek laiko žinda. TU NIEKO NEŽINAI, O JAU SIŪLAI RECEPTĄ doh.gif . šitaip elgtis negalima, tu siūlai meškos paslaugą tai mamytei, nes gal pienuko pas ją pakanka, gal mamytė tik panikuoja iš nežinojimo. pirmiausia - vaiką reikia pasvert ir sužinot kiek priaugo. ir tik tada, jei nepriaugo reikia galvot kaip jį maitint toliau.

na, atsakau i klausima pirmam sakiny. ne del to siulau kad baigtus pienukas. ir nenoriu kad mamytei nepasisektu. tiesiog atsakiau i tai ko ji klausia. manau, kad apie zindyma patarimu gali rast normalesnej temoj, o gal jau ir ieskojosi.
o tu persi butinai maitint ir pan - va tokios su savo paslaugom pamenu kaip is pusiausvyros vede...norejau misini atsirinkt ir pan - o man visos reke kad paciai maitint ir pan...tu net neatsakei zmogui i jo klausima...
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 06 19, 16:21)
o tu persi butinai maitint ir pan - va tokios su savo paslaugom pamenu kaip is pusiausvyros vede...norejau misini atsirinkt ir pan - o man visos reke kad paciai maitint ir pan...tu net neatsakei zmogui i jo klausima...

vaikui geriausia - MP. ankstyvas primaitinimas sustabdo MP gamybą. o mamai aš pirmiausia siūliau pasvert vaiką, ir tik tada galvot ar užtenka pieno.

o tu siūlydama mišinį, gali labai pakenkt mamai, nes nežinai, ar to pieno tikrai trūksta. jei tau nepasisekė, tai nereiškia, kad ir tai mamytei turi nepasisekt. todėl, būk žmogus, nepadaryk žalos, siūlydama primaitint, kai neturi jokios informacijos apie vaiko būklę, jo svorio augimą ir kt.
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 06 19, 15:26)
vaikui geriausia - MP. ankstyvas primaitinimas sustabdo MP gamybą. o mamai aš pirmiausia siūliau pasvert vaiką, ir tik tada galvot ar užtenka pieno.

o tu siūlydama mišinį, gali labai pakenkt mamai, nes nežinai, ar to pieno tikrai trūksta. jei tau nepasisekė, tai nereiškia, kad ir tai mamytei turi nepasisekt. todėl, būk žmogus, nepadaryk žalos, siūlydama primaitint, kai neturi jokios informacijos apie vaiko būklę, jo svorio augimą ir kt.

palauk...tu kazkokia tikrai man...
ar as siulau primaitint? ar as persu kazka ir pan?
ji paklause apie misini, as atsakiau wink.gif nereikia cia pult wink.gif
kazkaip man labiau ne as i isterike besikabinejancia panasi wink.gif
kas vaikui geriausia - zino pati mama. jei mama klausia apie misini - gal jau viska issiklausinejus yra, gal jau viskas aisku jai...jeigu gyd nepataria, gal ir neaisku. palaukiam gal kol parasys ,,patarkit ka daryt kad daugiau pieno butu" ar kazko panasaus wink.gif

jau ziuriu negalima net i tiesu klausima tiesiai atsakyt lotuliukas.gif

kita karta taves atsiklausiu. beje, skelbimu skilty galiu idet foto parduodamos kedutes? neuzsipulsi? wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 06 19, 13:26)

o gal palaukim kol sita mamyte pati mums viska papasakos kas dedasi,o ne pulkim tarpusavy pyktis. ax.gif ir tada jai patarkim. ax.gif
gi tas gincias niekada nesibaiks. g.gif
Atsakyti
ir dar simbarela, nuimk vaikui pampersą vienai parai ir pasek, kiek kartų vaikas pasišlapins - jei nemažiau kaip 6 kartus, reiškia pieno užtenka.

kad krūtinė suminkštėja praėjus kelioms savaitėms po gimdymo - tai yra normalu, nes pienuko nebesigamina perteklius, o susireguliuoja gamintis tiek, kiek reikia vaikui. todėl tau gali atrodyt, kad beveik tuščia, bet iš tiesų pieno yra pakankamai. daugelis žindyvių supanikuoja, kai krūtinė tampa nebe tokia kieta kaip pirmomis dienomis. bet šiaip tai yra geras ženklas - reiškia, kad pieno perviršis nesigamina ir sumažėja mastitų, laktostazių rizika.
taigi, tik be panikos, mamyte 4u.gif , galbūt viskas jums yra gerai. nueik pas gydytoją, pasverk vaikutį, pasek kaip šlapinasi ir pasiskaitinėk skyrelį "Kūdikių žindymas".
viskas bus gerai jums 4u.gif . sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(simbarela @ 2007 06 19, 14:57)

o ish ko sprendi, kad pieno mazhai?

tos kelios dienos, kai atrode, kad "sprogs", buvo laikas, kai pradejo gamintis tikrasis pienukas. visoms taip buna: pirmas kelias dienas - buna tik prieshpienis, jo laaabai nedaug, paskui - "sprogimas", o paskui vel "ramu". tai, kad krutys nesprogsta, neatrodo kietos, pilnos, gali reikshti, kad susireguliavo pieno gamyba - jo pasigamina tik tiek, kiek suvalgo mazhiukas, todel ir nebetinsti. tai labai gerai.

mazhiukas gali buti neramus ne vien del pieno trukumo - yra ir kitu priezhaschiu. pvz., pradejus valgyti sujuda zharnytes (suaktyveja peristaltika - taip buna visiems, ir suaugusiems taip pat) ir jam suskausta pilvuka, todel ir pradeda verkti. chia tik vienas pavyzdys, kas gali buti.

mano mazhius zhysdamas inkshchia ir muistosi, kai buna pavarges - tada patraukia pora kartu ir meta, paskui vel zhiojasi, prasho - ir vel meta, ir taip tesiasi kol uzhmiega. bet tai tik rodo, kad vaikas miego nori, o ne kad pieno truksta...

zhodhziu, vaiko neramumas, dazhnas zhindimas, minkshtos krutys nereishkia pieno trukumo. jei vaikelis pampersus pildo - viskas gerai.
Atsakyti
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 19, 16:30)
o gal palaukim kol sita mamyte pati mums viska papasakos kas dedasi,o ne pulkim tarpusavy pyktis. ax.gif ir tada jai patarkim. ax.gif
gi tas gincias niekada nesibaiks. g.gif

drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2007 06 19, 16:32)
o ish ko sprendi, kad pieno mazhai?

tos kelios dienos, kai atrode, kad "sprogs", buvo laikas, kai pradejo gamintis tikrasis pienukas. visoms taip buna: pirmas kelias dienas - buna tik prieshpienis, jo laaabai nedaug, paskui - "sprogimas", o paskui vel "ramu". tai, kad krutys nesprogsta, neatrodo kietos, pilnos, gali reikshti, kad susireguliavo pieno gamyba - jo pasigamina tik tiek, kiek suvalgo mazhiukas, todel ir nebetinsti. tai labai gerai.

mazhiukas gali buti neramus ne vien del pieno trukumo - yra ir kitu priezhaschiu. pvz., pradejus valgyti sujuda zharnytes (suaktyveja peristaltika - taip buna visiems, ir suaugusiems taip pat) ir jam suskausta pilvuka, todel ir pradeda verkti. chia tik vienas pavyzdys, kas gali buti.

mano mazhius zhysdamas inkshchia ir muistosi, kai buna pavarges - tada patraukia pora kartu ir meta, paskui vel zhiojasi, prasho - ir vel meta, ir taip tesiasi kol uzhmiega. bet tai tik rodo, kad vaikas miego nori, o ne kad pieno truksta...

zhodhziu, vaiko neramumas, dazhnas zhindimas, minkshtos krutys nereishkia pieno trukumo. jei vaikelis pampersus pildo - viskas gerai.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 06 19, 15:30)

kas vaikui geriausia - zino pati mama. jei mama klausia apie misini - gal jau viska issiklausinejus yra, gal jau viskas aisku jai...jeigu gyd nepataria, gal ir neaisku. palaukiam gal kol parasys ,,patarkit ka daryt kad daugiau pieno butu" ar kazko panasaus wink.gif

mamos, kurios pasitiki savimi, paprastai ish tiesu zhino, kas ju vaikui geriausia. bet kiekvienai buna tokiu pasimetimo akimirku - kai nebetiki savimi, kai viskas neaishku, viskas atrodo blogai ir baisu. nezhinai i ka kreiptis, o dazhnai NET NEZHINAI, KO KLAUSTI. kai kurie dalykai tiesiog neateina i galva.

o jei dar tai pirmasis vaikelis, jei augini viena, neturi su kuo pasitarti... doh.gif

todel "tiesus atsakymas i tiesu klausima" nebutinai takart yra tai, ko reikia. o dazhniausiai reikia tiesiog palaikymo, nuraminimo - kad ir kiti vaikuchiai buna neramus, kad krutys buna minkshtos, kad pienas ish krutu nebega, kad ir kaip stengiesi nusitraukti ir tt.

atidzhiai skaichiau shi skyreli. ir man atrodo, kad svarbiausia, dazhniausiai pasitaikanti ne(be)maitinimo krutimi priezhastis - paramos, palaikymo trukumas, o antroji - informacijos trukumas. ne paaishkinimu alia "motinos pienas - geriausias", o praktiniu zhiniu, suvokimo, kas yra normalu, o del ko jau reikia susirupinti...
Atsakyti