Įkraunama...
Įkraunama...

Ar yra čia mamyčių, negalinčių maitinti krūtimi?

QUOTE(tiesiog aš @ 2007 06 15, 18:07)
Perskaičius temą pasibaisėjau poros mamyčių požiūriu į gyvenimą ir vaikus. Konkrečiai - Butvydiene ir ruta vyšnia. Tokios moterys net motinos vardo nevertos. Jos tyčiojasi iš paties švenčiausio ir intymiausio motinos - kūdikio ryšio, vadina jį beprasmišku ir visą savo energiją nukreipia savo skurdžios dvasios dar didesniam skurdinimui ir tobulo kūno  kultui. Na šlykštu net skaityt. Baisu ir pagalvot, kaip jaučiasi trys nelaimingi Butvydienės vaikučiai su tokia tuščiadvase motina. Ką ji gali jiems duot, kokias vertybes įskiepyt, jei net savo pieno pagailėjo ir nutraukė žindymą savo noru, kad galėtų pasirūpinti savimi. O ruta vyšnia - taigi kaip vargšas kūdikėlis auga su tokia isteriška, nekantria motina. Ko gero, yra apšaukiamas už kiekvieną virktelėjimą jau nuo gimimo.
Ir labai gaila kitų mamyčių, kurios tikrai nuoširdžiai norėjo maitinti krūtimi, bet joms nepavyko - amri (na čia tikrai baisi nelaimė, užjaučiu nuoširdžiai tave), Limcamca (na negalvok, kad suklydai žindydama pirmąjį vaiką. Juk žaibas paprastai dukart į tą pačią vietą netrenkia), Cikadelės (nesijaudink, gal sekantį kartą labiau pasiseks) ir kitų puikių, nuostabių mamų, kurios žino žindymo svarbą ir nuoširdžiai nori gal bent sekantį kartą pakeisti tas nelemtas aplinkybes. Ir labiausiai bjauru tai, kad tos dvi, pradžioje paminėtos "mamos" stato save į vieną gretą su kitomis. Negana to, dar ir veja kitas, sėkmingai žindančias mamas iš temos, kad tik mamos neduotų naudingų patarimų, kad tik neduok dieve, nepadėtų kitoms mamytėms. Išvadina bjauriausiais žodžiais, nes  pačios yra tokios kupinos pykčio ir pagiežos (o gal pavydo???), kad aukština savo nemokšiškumą, žemą kultūrą ir motinystės instinktų neturėjimą.

hahaha, cia neatsispindi nei biskio mano poziuris i gyvenima ir vaika wink.gif \mano vaikas - brangiausia ka turiu. ne groziu rupinantis nutraukiau maitinima wink.gif ir ant vaiko, kad ir kaip tau keista - dar nei karto nerekiau wink.gif turiu ant ko issirekt - ant tokiu kurios aiskina kaip gyvent wink.gif ir is ko tu sprendi, kad as nesu tarp tu kurios norejo maitinti??? as labai norejau - rasiau apie tai. bet issirinkai tai kas tau partiko, nepamatei kaip buvo istikro wink.gif
beje, kantrybes pilna pas mena wink.gif zodziu. aciu uz komplimentus biggrin.gif negalvojau kad esu isterike lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif kantrybes truksta tik cia, nes niekas neisgirsta mano siulymo but pakantesnem kitokioms nei jus wink.gif
zodziu, dun dun ir tiek wink.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 14, 21:17)
Atsiprasau, kas man neleis rasyt kur noriu ir ka noriu? Laisva salis, kas ka nori, tas ta daro. Nepatinka, neskaityk  schmoll.gif
pirma, rašyk lietuviškai mirksiukas.gif tokia šio forumo taisyklė, o protingas žmogu dar vadovaujasi taisykle- galvok, ką sakai ir/ ar rašai mirksiukas.gif
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 14, 21:23)
P.S. Ne viena mamka cia skundes, kad neturi laiko elementariems darbams per diena padaryti, pavalgyt, susitvarkyt, bet va ziuriu prie kompiuterio tai visos randa ir laiko ir noro. Tai kur ju vaikai tuo metu buna? g.gif
o kur taviškiai būna? nereikia čia ironizuoti....
QUOTE(amri13 @ 2007 06 15, 11:23)
taip, misineliai, pasakysiu is patirties, tikrai brangu. mes, pvz, dabar valgom kas 4 val po 180 ml, tai sudaro dezute 2 dienom mums. o jos kaina 12,50 lt. taigi, paskaiciuoti galima, kiek reikia menesiui. 225 lt. daug.
mūsų mišinio pakelis (hipoalerginis) kainuoja beveik 20 litų wink.gif
QUOTE(Raideles @ 2007 06 15, 17:35)
Maitinimui spenelių nereikia. Jie gali būti įtraukti, plokšti, maži ir dideli - visi tinka maitinti vaikus.
pažįstamos įtraukti, pagimdė dvynius, niekaip neišmaitino nė savaitės ax.gif ar tikrai buvo galima maitint? kaip? g.gif
QUOTE(tiesiog aš @ 2007 06 15, 19:07)
Ir labai gaila kitų mamyčių, kurios tikrai nuoširdžiai norėjo maitinti krūtimi, bet joms nepavyko - Cikadelės (nesijaudink, gal sekantį kartą labiau pasiseks)
ačiū mirksiukas.gif noriu dar ne vieno vaikiuko mirksiukas.gif
QUOTE(Laumiux @ 2007 06 15, 19:47)
Toks kombinuotas maitinimas - kaip dvigubas žaidimas. Pirmiausia atima daugiau laiko. Maitinimas trunka apie valandą (net dabar): po 10 - 15 minučių papuliai, po to - butelis ar košė...
žaidžiau ir aš taip unsure.gif vienu metru net trigubai- vis nesinorėjo maitint vien mišiniais- tai ir mišinį daviau, ir papulį ir nusitraukinėdavau, bet miegodavau kokias 2 val per parą, nes tai pientraukiu darbavausi, tai ant papulio kabėdavo, tai mišinius dariau, vėsinau/ šildžiau....sunku rolleyes.gif
QUOTE(nep @ 2007 06 15, 20:21)
Gal gali pasakyti, kuo tave zindymas padarytu maziau grazia?? Gal ir as susimastysiu. Planavau maitinti bent metus, taciau gal nujunkyma man reiketu paskubinti? 4u.gif Siaip isvaizda ir as visai (kolkas)  nesiskundziu. Ir neslepsiu, man tai taip pat yra svarbu... rolleyes.gif
g.gif aš pvz esu iš tų nelaimėlių, kurias nestuke.gif subjaurojo....deja, bet tiesa- smulkmenų nepasakosiu, bet...apie krūtinę patyliu...tik nežinau, kas čia kaltas? ar matinimas, ar tas padidėjimas nėštumo metu....ale neturėjau nė minties nemaitint wink.gif
QUOTE(asta29 @ 2007 06 15, 14:27)
Skaqiciau tikrai atidziai ir nebuvo cia nei vienos tokios mamos pasisakiusios. Saket, kad kazkur esat forume skaiciusios, kad tokiu pasisakymu yra, o sioje temoje ju nebuvo mirksiukas.gif

QUOTE(mylimuke @ 2007 06 15, 14:34)
Yra, neatidziai skaitei  blush2.gif
nenuostabu, asta29, kad neradai, šioje temoje tie off topic`ų, kad visai šnekama į lankas. Ši tema man aktuali, aš ją skaitau, tai dar kartą (paskutinį) raginu apsiraminti čia visas įsismarkavusias ir diskutuoti civilizuotai- kitaip būsit įspėįos su nuobauda cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2007 06 16, 19:13)
mūsų mišinio pakelis (hipoalerginis) kainuoja beveik 20 litų wink.gif

taigi, as ir sakau, kad tai tikrai brangu. drinks_cheers.gif
jums dar brangiau, nei mums. bet, manau, ir mums teks prie hipoalerginio pereiti, nes netinka man situ paprastu veikimas ir nors tu ka schmoll.gif snk pakakot, ir spalva kakos man schmoll.gif manau, reiks bandyt HA1 misini kuri nors g.gif
Atsakyti
negalėjau maitinti, nes speneliai buvo plokšti, o pieno buvo tiek, kad nors dvynius maitink. Ligoninėj prievartavo mane maitint pačią, be antspenių. Vaikas rėkė, aš verkiau. Galiausiai kažkurios pamainos sesutė sako, kam kankinatės, imkit antspenius. Pagaliau su jais vaikas pavalgydavo. Grįžus namo, po kelių savaičių paaiškėjo, kad vaikas neištraukia ir nepavalgo, pavaduojantis gyd. rekomendavo nutraukinėti, kol sustiprės, nes ir svorios priaugo nedaug. Pradėjau nutraukinėt, sustiprėjo, vėl pabandžiau duot iš krūties be antspenio, vėliau su, pavalgydavo pradžioj, o paskui rėkt. Nuleidau rankas, pradėjau visą laiką nutraukinėt ir duodavo tik nutrauktą. Vaikas nuo gimimo buvo neramus, gal ir aš dėl to nerami, o ji nerami, kad aš nerami ir taip užburtas ratas. Išmaitinau nutraukinėdama iki 6 mėn. nes taip nutiko, kad man teko rinktis ar maitinti vaiką ar pačiai ligotai būti.
Reziumė - smagu, kai gali maitinti pati, jauti ryšį su vaiku, o ir ekonomiškiau ir laiko ir pinigų atžvilgiu, bet galų gale turiu pripažinti, nemanau, kad esu blogesnė mama už tas, kurios maitino pačios ilgai. Manau, nieko nepadarysi, kaip gamta surėdė taip jau ir yra, aišku visada geriau, kai mama maitina pati, bet jei negali, tai nereikia daryti iš to tragedijos ir pan.
o dėl tarpusavio įžeidinėjimų, tai piktas žmogus, net ir "šviesiausioj" temoj atras prie ko kabinėtis, bet aš manau, jei noras yra lot, tai reikia eit į mišką ir parėkt, ten labai geras aidas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Delusion: 17 birželio 2007 - 13:01
QUOTE(Delusion @ 2007 06 17, 12:59)
negalėjau maitinti, nes speneliai buvo plokšti, o pieno buvo tiek, kad nors dvynius maitink. Ligoninėj prievartavo mane maitint pačią, be antspenių. Vaikas rėkė, aš verkiau. Galiausiai kažkurios pamainos sesutė sako, kam kankinatės, imkit antspenius. Pagaliau su jais vaikas pavalgydavo. Grįžus namo, po kelių savaičių paaiškėjo, kad vaikas neištraukia ir nepavalgo, pavaduojantis gyd. rekomendavo nutraukinėti, kol sustiprės, nes ir svorios priaugo nedaug. Pradėjau nutraukinėt, sustiprėjo, vėl pabandžiau duot iš krūties be antspenio, vėliau su, pavalgydavo pradžioj, o paskui rėkt.  Nuleidau rankas, pradėjau visą laiką nutraukinėt ir duodavo tik nutrauktą. Vaikas nuo gimimo buvo neramus, gal ir aš dėl to nerami, o ji nerami, kad aš nerami ir taip užburtas ratas. Išmaitinau nutraukinėdama iki 6 mėn. nes taip nutiko, kad man teko rinktis ar maitinti vaiką ar pačiai ligotai būti. 
Reziumė - smagu, kai gali maitinti pati, jauti ryšį su vaiku, o ir ekonomiškiau ir laiko ir pinigų atžvilgiu, bet galų gale turiu pripažinti, nemanau, kad esu blogesnė mama už tas, kurios maitino pačios ilgai. Manau, nieko nepadarysi, kaip gamta surėdė taip jau ir yra, aišku visada geriau, kai mama maitina pati, bet jei negali, tai nereikia daryti iš to tragedijos ir pan.
o dėl tarpusavio įžeidinėjimų, tai piktas žmogus, net ir "šviesiausioj" temoj atras prie ko kabinėtis, bet aš manau, jei noras yra lot, tai reikia eit į mišką ir parėkt, ten labai geras aidas  mirksiukas.gif

Deliusion, tu šaunuolė, kad tiek ilgai nusitraukinėjai pienuką ir maitinai vaikutį.
Ar galiu paklausti? Man tokios autentiškos istorijos labai įdomios blush2.gif
Kaip tu (ar seselė?) nusprendei, kad su antspeniu vaikutis pavalgė? Ir kas nutiko, kad po kelių savaičių paaiškėjo, kad nebeištraukia ir nebepavalgo? Ir gal prisimeni tiksliau kaip su svoriu buvo? Kokio gimė, kiek nukrito, kiek priaugo per tas savaites su antspeniu?

Cikadele, vaikas turi žįsti ne spenelį, o krūtį, spenelis turi būti palei minkštąjį gomurį. Dažniausia bėda mamų su normaliais speneliais yra ta, kad vaikas žinda spenelį, o ne krūtį, ir dėl to nepavalgo. Esant įtrauktiems speneliams (kaip ir normaliems), reikia kad kuo daugiau rudojo laukelio patektų į kūdikio burnytę, o žindimo metu spenelis ištraukiamas kaip reikia. Kad gerai apžiotų, pirmomis dienomis, ko mokosi, galima guldytis ant krūtinės ir leisti jam pačiam iš viršaus apsižioti krūtį, tada apžiojimas būna taisyklingesnis. Neduoti čiulptuko, nes čiulptukas moko čiulpti suspaudus lūpas, leisti čiulpti kumštį, nes kumštis moko išsižioti plačiai.
Aišku, visa tai teorija, kurią manau pati žinai, svarbu praktikoje ją pritaikyti.
Yra dar visokių technikų, kaip ištraukti spenelius nėštumo metu, bet po paskutinių mokslinių turimų jos neberekomenduojamos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raideles: 17 birželio 2007 - 13:33
QUOTE(Raideles @ 2007 06 17, 14:32)
Neduoti čiulptuko, nes čiulptukas moko čiulpti suspaudus lūpas, leisti čiulpti kumštį, nes kumštis moko išsižioti plačiai.
o kaip jis čiulps kumštį, jei čiulpdavo nykštį ax.gif o literatūroje sakoma, kad čiulpdamas nykštį jis sau ,,minko" dantenas ir taip gali suformuoti ,,zuikio" dantų formą blush2.gif nežinau ar suprantamai paaiškinau.... ax.gif

Raideles, aš irgi maitinau su antspeniais, tai mažė buvo ramesnė, pagal tai, bent jau aš, sprendžiau, kad matyt geriau ir daugiau ji pavalgo.....tik kad man labai sunkiai sekės, nes neprilipdavo tie antspeniai, tai vis laikydavau prispaudusi.... ir aš maniau, kad neištraukdavo- nes vis pačiulpdavo tik 5 min ir viskas...tačiau:
-čia paneigčiau savo mintį, nes su tokiais 5 min pačiulpimais pirmą mėnesį priaugom net 1300g
-tačiau jis gal ir teisingas, nes paskui ji vis nerimavo, spardėsi, klykė, draskėsi, lyg ir nebuvo pieno, o su pientraukiu būdavo, kad nutraukdavau net (man čia NET blush2.gif 140 ml ax.gif

p.s dabar galvoju, ar per 5 min gali vaikas tiek ištraukti? g.gif šiaip gimėm fiziškai stiprios- nemažo svorio (3700 g, apgar 10/10)
Atsakyti
Nykštys irgi geriau, nes jo neišeina suspausti dantenom Dėl dantų tai negaliu pasakyti, čia stomatologai visaip svarsto, bet garantuotai krūties žindimas taisyklingai formuoja žandikaulį. Be to, dantis vėliau galima pataisyti?
Na, o dėl neramumo - tai tikrai nėra požymis, kad vaikui trūksta pieno. Ką judviejų asmeninis pavyzdys ir parodo wink.gif O jei vaikas stiprus, jis gali ir per 5-10 min. ištraukti pienuko kiek jam reikia. Tas ypač pasijaučia apie 2-3 mėn., kai norisi žindyti ilgai, o vaikas viens du ir baigia.
Aš nė karto neesu tiek nusitraukusi... Kažkada mano "net" buvo 40 ml...

Neramumas angliškai vartojamas terminas "fussiness" būna dėl daugelio priežasčių, kurių kartais net neįmanoma atsekti.
Viena teorija sako, kad tokiu būdu vaikas užsitikrina buvimą pas mamą ant rankų - jis genetiškai užprogramuotas būti nešiojamu, o mūsų kultūroje vaikai guldomi ir paliekami gulėti didelę dienos dalį (netaikau jums, tikrai nežinau kaip jūs darėt)
Neramumas gali būti ir dėl alergijos kažkam mamos racione.
Gali būti kolikos.
Labai gražiai dr. Sears savo knygoje "Fussy baby" rašo, kad neramiam vaikui pradėjus girdyti mišinėlius, geriausias gydytojas būna tas, kurio paskirtas mišinėlis sutampa su natūraliu neramumo sumažėjimu apie 3-4 mėnesį.
Atsakyti
noriu pasakyti savo patirti del maitinimo is buteliuko ir mamos bei vaiko rysio sasaja. kadangi sakoma, kad vaikas valgydamas is kruties stiprina rysi su mama, tai as savo kleckiuka maitinu tik ant ranku, prisispaudus prie saves. neleidziu sau jo nmesti ant lovos ir maitinti, arba dar - kas man isvis siaubas - paramstyti buteliuka, ir palikti taip valgyti. schmoll.gif o esu maciusi tokiu dalyku verysad.gif jei jau gamta nedave man galimybes ji maitinti naturaliai, tai bent taip siek tiek tai kompensuoju.
Atsakyti
Amri13, labai teisingai darai. Mes ne tik instinktais vadovaujamės, bet ir proto turim ir galim savo veiksmus pasirinkti sąmoningai.

Apie tą mistinį ryšį atsirandantį žindymo metu.
Viskas yra fiziologija. Gimdymo ir žindymo metu išsiskira hormonas oksitocinas. Ai, dar ir lytinių santykių metu jis išsiskiria, bet aišku, ne tokiais kiekiais wink.gif Oksitocinas yra laimės ir meilės hormonas, todėl tie, kas pakliūva į akiratį esant organizme dideliems oksitocino kiekiams, tiems tenka laimė tapti mylimais fiziologiniu pagrindu. To reikia gamtoje, kad gyvūnai imtų rūpintis savo naujagimiais, tai ir moterį veikia, kad ji po gimdymo pamiltų savo naujagimį fiziologiškai.
Tačiau kartais (o gal ir gana dažnai, sunku įvertinti wink.gif ), kadangi gimdymo metu dalyvauja ne tik vyras ir vaikas, bet ir gydytojai, dalis fiziologinio įsimylėjimo tenka ir jiems. Skaičiau Christine Northrup knygoje "Mother-Daughter Wisdom" apie tyrimą, kurio metu buvo nustatyta, kad ligoninėje gimdžiusios moterys (nepamenu koks procentas, bet nemažas) sapnavo lengvai erotinius sapnus apie jų gimdymą priėmusius gydytojus - nesvarbu - vyrus ar moteris. rolleyes.gif Čia galiu tik pridurti, kad ir man taip yra buvę... smile.gif
Tai toks tas ryšys tarp mamos ir vaiko. Jei mama atsakinga ir protinga - ji pasirūpina savo vaiku ir be tokio ryšio.
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2007 06 16, 19:13)
pirma, rašyk lietuviškai mirksiukas.gif tokia šio forumo taisyklė, o protingas žmogu dar vadovaujasi taisykle- galvok, ką sakai ir/ ar rašai mirksiukas.gif

Manau, vienintelis būdas išvengti naujų puldinėjimų - yra visuotinis jau pabodusių ir besikartojančių pamokslautojų ignoravimas. Kai nebus atsako, nusibos su savim kalbėtis. Žinau, kad sunku, pati dažniausiai "pasimaunu", bet veiksminga.
Papildyta:
QUOTE(amri13 @ 2007 06 17, 16:42)
noriu pasakyti savo patirti del maitinimo is buteliuko ir mamos bei vaiko rysio sasaja. kadangi sakoma, kad vaikas valgydamas is kruties stiprina rysi su mama, tai as savo kleckiuka maitinu tik ant ranku, prisispaudus prie saves. neleidziu sau jo nmesti ant lovos ir maitinti, arba dar - kas man isvis siaubas - paramstyti buteliuka, ir palikti taip valgyti.  schmoll.gif o esu maciusi tokiu dalyku  verysad.gif jei jau gamta nedave man galimybes ji maitinti naturaliai, tai bent taip siek tiek tai kompensuoju.

Nors aš iš buteliuko maitinu tik nuo 8 mėn., bet visada tik ant rankų - taip, kaip maitindavau krūtimi. Neįsivaizduoju, kaip galima kitaip schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(amri13 @ 2007 06 16, 22:05)
taigi, as ir sakau, kad tai tikrai brangu.  drinks_cheers.gif
jums dar brangiau, nei mums. bet, manau, ir mums teks prie hipoalerginio pereiti, nes netinka man situ paprastu veikimas ir nors tu ka  schmoll.gif snk pakakot, ir spalva kakos man  schmoll.gif manau, reiks bandyt HA1 misini kuri nors  g.gif

tik nenusigask - su HA kakas zaliai pilkas is pradziu (kai damaitinsi - pasikeis) ir smirda tai ojojoj kaip biggrin.gif as tokiu maitinu - man ir netiko kiti...
as perku rimi uz 17+lt maximoj 18+lt , o kaune sveikuoliu vaistinej uz 15 lt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 06 17, 21:28)
tik nenusigask - su HA kakas zaliai pilkas is pradziu (kai damaitinsi - pasikeis) ir smirda tai ojojoj kaip biggrin.gif as tokiu maitinu - man ir netiko kiti...
as perku rimi uz 17+lt maximoj 18+lt , o kaune sveikuoliu vaistinej uz 15 lt smile.gif

zinau mirksiukas.gif cia del probijotiku, virskinimo ferment, ir dar del tam tikru medziagu sudetyje.
bet aciu, kad rasai. gal kam kitam pravers si info 4u.gif
Atsakyti