QUOTE(Pumpurėlis @ 2007 04 18, 13:33)
Nuo savaitės nemaitinu krūtimi savo mažiuko, nes kažkaip susirodė, kad jis neiščiulpia pakankamai, kad svoris lėtai auga, o ir vaikelis nepavalgęs nuolat neramus. Pradėjau nusitraukinėti pienelį ir duoti iš buteliuko. Vargas, aišku, dvigubas - ir maitinti, ir pienelį nusitraukinėti. Mažiui dar tik penkios savaitės, o aš vis dažniau pamąstau, kaip būtų gerai, kad pienas baigtųsi
Kol kas dar turiu pienelio, bet jo nedaugėja, o kadangi dėl laiko stygiaus rečiau nusitraukiu (keturis kartus per parą), tai sūneliui mano pienuko jau trūksta, porą kartų tenka duoti mišinuką. Dabar dar toks vaizdas, kad paragavęs mišinuko, jis mano pieną labai nenoriai geria: rangosi, vartosi, atpylinėja. Žodžiu, kažkokia nesąmonė - vargstam abu, ir jis, ir aš
Pasidalinkite patirtimi, dėl kokių priežasčių negalėjote maitinti krūtimi, ką tada darėte ir kiek laiko apskritai turėjote pienelio (ar nusitraukinėjant jis ne anksčiau dingsta?). Gal kas galite palyginti, ar ilgiau maitintas krūtimi vaikas serga mažiau?
Mazyliui nera geresnio maistelio uz mamos pienuka. Nors ir nemaitini krutimi, manau galetum savo pienuku maitinti, kad ir is buteliuko.As ta darau jau 3,5men. Jau nuo nestumo pradzios svajodavau,kaip zindysiu savo leliuka, bet gaila ji gime per anksti,tai is pradziu maitinau per svirksta, paskui is buteliuko, nes krutys buvo dideles, kietos, ir ji tiesiog nesugebedavo net apzioti. o kai sustiprejo,tai jau buvo ipratusi prie buteliuko ir nieko as nebepadariau jau
Zinau,kartais tikrai norisi nusisauti tukstantaji karta melziant pienuka, bet juk viskas del musu kudikeliu
sakai neturi laiko, bet argi buities darbai, kazkokie uzsiemimai negali palaukti? Vaikas juk uzaugs greit, o pienukas manau labai svarbus mamos ir kudikio rysiui, nesvarbu kad kartais is buteliuko maitinamas. As saviske visada glaudziu maitindama prie saves, kad jai butu toks jausmas, jog valgo is kruties
Nusitraukinek pienuka dazniau, kas 2-3val bent jau,tada pienuko tikrai padauges ir nereikes jokiu misinuku. Stenkis, kad tarp nusitraukinejimu butu ne daugiau nei 6val. Tiesa, kad nusitraukinejant pienukas greiciau baigiasi, bet manau visai imanoma ismaitinti nors kelis pirmus menesius, nebutina juk iki metu.
Ir, nesupyk uz mano nuomone, bet manau, kad savanaudiska noreti,kad kuo greiciau baigtusi pienukas vien del to,kad kazkur iseitum ir nebutum prirista pastoviai prie vaiko. Pienas yra vienas svarbiausiu dalyku pirmais mazylio menesiais ir jei tik jo turi, stenkis tureti kuo ilgiau! Juk tai netruks visa gyvenima, o tuos kelis menesius galima ir pakenteti.
Kantrybes