Įkraunama...
Įkraunama...

Ar yra čia mamyčių, negalinčių maitinti krūtimi?

QUOTE(little bear @ 2007 05 10, 16:04)
Jei labai tave grauzia sazine, tai kaip paskutine galimybe maitinti savo MP gali bandyti nusitraukineti rolleyes.gif

O man neiseidavo nusitraukti verysad.gif Tik keli lasiukai... Ir veliau masaziste nieko neismasazuodavo... Kazkaip dar liudedavau, save grauzdavau del to, kad negaliu maitint savo pienu. Bet matyt del tokiu liudnu minciu kaltos buvo nepastovios nuotaikos, hormonu kaita po gimdymo, pirmas vaikelis ir pan. Dabar kai jau praejo nemazai laiko, ziuriu i tai ramiau ir paprasciau. Vaikas sveikas, guvus ir labai prisirises prie manes. Tikrai vaikas myles nemaziau, nei krutimi maitintas. As visada maitinau ant ranku, net nakti isiskeldavau is lovytes. Jokiu buteliuku paramstymu ir pan.
Mamos,uzaugs musu leliai, svarbiausia isaugint gerais zmonemis thumbup.gif
Atsakyti
Aš ir pirmą ir antrą vaiką maitinau vos kelias savaite. Priežasčių daug ir ne vien tokios, kad mažai pieno buvo ir kitų kurios nulėmė, kad manovaikai augo be mamos pieno. Aišku ir pirmuoju ir antruoju atveju buvo labai sunku, kol apsipratau, kad nemaitinsiu, bet po to viskas atslūgsta ir darai taip, kad tik vaikučiui būtų geriau. Juk kitos iš vis kategoriškai apsisprendžia nemaitinti ir vaikai užauga ir viskas būna gerai. Pilnai sutinku su ramyra užaugs tie leliai, svarbiausia isaugint gerais ŽMONĖMIS rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ramyra @ 2007 05 11, 11:27)
O man neiseidavo nusitraukti  verysad.gif Tik keli lasiukai... ...

Pientraukis AVENT ištraukia pieną tobulai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2007 05 11, 12:07)
Pientraukis AVENT ištraukia pieną tobulai.  4u.gif

Istraukia piena jei jo yra cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2007 05 11, 11:07)
Pientraukis AVENT ištraukia pieną tobulai.  4u.gif

negalima taip kategoriškai teigti schmoll.gif jis ištraukia, jei pienuko yra, ir jeigu nekietos krūtys... kiek mamyčių pasakoja, kad bando nusitraukt - ir nieko, o vaikelis privalgo sočiai... tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpurėlis @ 2007 04 18, 13:33)
Nuo savaitės nemaitinu krūtimi savo mažiuko, nes kažkaip susirodė, kad jis neiščiulpia pakankamai, kad svoris lėtai auga, o ir vaikelis nepavalgęs nuolat neramus. Pradėjau nusitraukinėti pienelį ir duoti iš buteliuko. Vargas, aišku, dvigubas - ir maitinti, ir pienelį nusitraukinėti. Mažiui dar tik penkios savaitės, o aš vis dažniau pamąstau, kaip būtų gerai, kad pienas baigtųsi  doh.gif Kol kas dar turiu pienelio, bet jo nedaugėja, o kadangi dėl laiko stygiaus rečiau nusitraukiu (keturis kartus per parą), tai sūneliui mano pienuko jau trūksta, porą kartų tenka duoti mišinuką. Dabar dar toks vaizdas, kad paragavęs mišinuko, jis mano pieną labai nenoriai geria: rangosi, vartosi, atpylinėja. Žodžiu, kažkokia nesąmonė - vargstam abu, ir jis, ir aš  verysad.gif
Pasidalinkite patirtimi, dėl kokių priežasčių negalėjote maitinti krūtimi, ką tada darėte ir kiek laiko apskritai turėjote pienelio (ar nusitraukinėjant jis ne anksčiau dingsta?). Gal kas galite palyginti, ar ilgiau maitintas krūtimi vaikas serga mažiau?

Mazyliui nera geresnio maistelio uz mamos pienuka. Nors ir nemaitini krutimi, manau galetum savo pienuku maitinti, kad ir is buteliuko.As ta darau jau 3,5men. Jau nuo nestumo pradzios svajodavau,kaip zindysiu savo leliuka, bet gaila ji gime per anksti,tai is pradziu maitinau per svirksta, paskui is buteliuko, nes krutys buvo dideles, kietos, ir ji tiesiog nesugebedavo net apzioti. o kai sustiprejo,tai jau buvo ipratusi prie buteliuko ir nieko as nebepadariau jau doh.gif
Zinau,kartais tikrai norisi nusisauti tukstantaji karta melziant pienuka, bet juk viskas del musu kudikeliu wub.gif sakai neturi laiko, bet argi buities darbai, kazkokie uzsiemimai negali palaukti? Vaikas juk uzaugs greit, o pienukas manau labai svarbus mamos ir kudikio rysiui, nesvarbu kad kartais is buteliuko maitinamas. As saviske visada glaudziu maitindama prie saves, kad jai butu toks jausmas, jog valgo is kruties rolleyes.gif
Nusitraukinek pienuka dazniau, kas 2-3val bent jau,tada pienuko tikrai padauges ir nereikes jokiu misinuku. Stenkis, kad tarp nusitraukinejimu butu ne daugiau nei 6val. Tiesa, kad nusitraukinejant pienukas greiciau baigiasi, bet manau visai imanoma ismaitinti nors kelis pirmus menesius, nebutina juk iki metu.
Ir, nesupyk uz mano nuomone, bet manau, kad savanaudiska noreti,kad kuo greiciau baigtusi pienukas vien del to,kad kazkur iseitum ir nebutum prirista pastoviai prie vaiko. Pienas yra vienas svarbiausiu dalyku pirmais mazylio menesiais ir jei tik jo turi, stenkis tureti kuo ilgiau! Juk tai netruks visa gyvenima, o tuos kelis menesius galima ir pakenteti.
Kantrybes mirksiukas.gif
Atsakyti
pirmaji vaika maitinau viena menesi.
antra 2 savaites.
trecia taip pat 2 savaites.
o ilgai nemaitinau todel kad paprasciausiai nenorejau.
cia rasot kad dar budamos nescios jau svajojate kaip maitinsit ir glausit prie krutines.o tos kurios nemaitina taip iseina kad prie krutines ,o ne prie kruties,negali glaust?
maniskiai yra labai sveiki vyrukai sergam i metus tik viena karta.geriame vitaminus,daug vaikstom lauke.
o ar misinukas ar mamos pienas cia nera jokio skirtumo.
moterys tik ligu daugiau isivaro bemaitindamos.
vienu zodziu rupinkimes ne tik vaiko sveikata ,bet ir savo sveikata ir groziu. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(butvydiene @ 2007 05 25, 16:27)
pirmaji vaika maitinau viena menesi.
antra 2 savaites.
trecia taip pat 2 savaites.
o ilgai nemaitinau todel kad paprasciausiai nenorejau.
cia rasot kad dar budamos nescios jau svajojate kaip maitinsit ir glausit prie krutines.o tos kurios nemaitina taip iseina kad prie krutines ,o ne prie kruties,negali glaust?
maniskiai yra labai sveiki vyrukai sergam i metus tik viena karta.geriame vitaminus,daug vaikstom lauke.
o ar misinukas ar mamos pienas cia nera jokio skirtumo.
moterys tik ligu daugiau isivaro bemaitindamos.
vienu zodziu rupinkimes ne tik vaiko sveikata ,bet ir savo sveikata ir groziu. tongue.gif

g.gif g.gif na ir pasireiškei. Šaunu, kad vaikai neserga, bet būti tokiai egoistiškai... mišinėliai ar MP - didelis skirtumas, prieš ką nors kategoriškai neigdama pasidomėk. mad.gif

ir dar, su savo nuomone ne čia pataikei- tema apie NEGALINČIAS maitinti, o ne savanaudes mamas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(little bear @ 2007 05 25, 17:26)
ir dar, su savo nuomone ne čia pataikei- tema apie NEGALINČIAS maitinti, o ne savanaudes mamas  blink.gif

Zinoma, yra tu, kurios negali maitinti, bet labai daznai ir noro pritruksta ir butent delto atsiranda tas negalejimas. Pvz mama neturi kantrybes pripratinti vaika prie kruties, neranda laiko ar nenori nusitraukineti, pienuko mazeja ir dingsta, va tada ir sako "negaliu". nemanau, kad labai daznai buna taip, kad pieno tiesiog nera ir nebus. Kaip mano gydytojas sako, kad pienukas gaminasi smegenyse, teireikia tik labai noreti maitinti... Ir tikrai, as buvau jau nusiteikusi, kad nebus pienuko, bet jo yra, nes manau, kad jis kudikiui niekuo nepakeiciamas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(little bear @ 2007 05 25, 14:26)
g.gif  g.gif na ir pasireiškei. Šaunu, kad vaikai neserga, bet būti tokiai egoistiškai... mišinėliai ar MP - didelis skirtumas, prieš ką nors kategoriškai neigdama pasidomėk.  mad.gif

ir dar, su savo nuomone ne čia pataikei- tema apie NEGALINČIAS maitinti, o ne savanaudes mamas  blink.gif

arba negalinciais arba svajojancias. tongue.gif ir apie ka cia dar svajot jeigu negali g.gif

Atsakyti
QUOTE(butvydiene @ 2007 05 25, 19:17)
arba negalinciais arba svajojancias. tongue.gif ir apie ka cia dar svajot jeigu negali g.gif

O tu man pasakyk, del kokiu ne del mamos kaltes priezasciu ji negaletu maitinti savo pienu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 05 25, 16:46)
O tu man pasakyk, del kokiu ne del mamos kaltes priezasciu ji negaletu maitinti savo pienu?  g.gif

kartais jo isvis nebuna.paskui pradeda nervintis prisiskaiciusi kad butinai reik maitinti kitaip vaikas bus ligotas ir dar daug visokiu begu vaikeliui bus.ir tada dar kitokiu ligu atsiranda pacioms mamytems-psihologiniu ir fiziniu. verysad.gif
gi buna visokiu nuomoniu apie maitinima.vienos mirsta kiek nori maitint,o kitos isvis nenori,o dar kitos negali.nereik nuteikti kad jei nemaitinsi tai cia labai blogas ir gedingas dalykas.
daug zmoniu-daug nuomoniu
Atsakyti