Įkraunama...
Įkraunama...

Ar yra čia mamyčių, negalinčių maitinti krūtimi?

QUOTE(nep @ 2007 06 14, 23:05)
Na bet tai yra zyymiai pigiau nei misineliai.

Tikrai ne. Kadangi savo alergišką sūnų maitinome specialiu sveiku maistu, galiu drąsiai teigti, kad toks maistas yra vienas iš brangiausių.
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2007 06 14, 22:02)
Tau taip atrodo, kad nei skonio, nei nieko. Juk ne tau jis, vaikui. Ne tavo skonio receptoriams. Jis buna toks, kokio reikia tavo maziukui. Jis juk gyveno 9 menesius tavyje, valge tavo maista. Tavo organizmas ji padarydavo toki, kokio tavo gemalui reikejo. Taip yra ir kai pagimdai. Tik dabar gali matyti kaip jis valgo ir pati paragaut. Ir kazkodel nusprest, ne toks maistas mano vaikui netinka. Pilve ka vaikas valge tiko, o pienas, jam subalansuotas skystis jau ne?...

oj, labai as nenoriu teisintis ir plestis - reik miegot jau eit man...
ne as taip sugalvojau jei ka wink.gif
sakiau - medicinines bedos.
va, pavardinau priezasciu, o man aiskinama, kad galejau maitint, kad nezinau ir pan wink.gif
as kalbu apie tolerancija - toleruokit kitokias nei jus wink.gif
NEGALEJAU maitint, nes vaikas vos nepasimire... dakratai liepe nebemaitint, o as dar plesiaus...nu zodziu - pasaka be galo...
ner pasiteisinimo man - uzmetyk akmenimis wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2007 06 14, 23:04)
Niu, man keista  unsure.gif maitinančiai mamai reikia sveikai maitintis. Ir kaip tas sveikas maistas asocijuojasi su pigumu galva neišneša  doh.gif Juk sveikas maistas, tai ekologiškos daržovės ir kiti maisto produktai be jokių E ir konservantų. O toks maistas dažnai ne visur yra gaunamas nupirkti ir tikrai ne toks jau pigus.  biggrin.gif

na aš ir šiaip nematindama stengiausi sveikai maitintis. taigi, valgyt vistiek kainuoja tongue.gif . o gauti galima turguje, iš ūkininkų, iš močiutės kaimo. ne taip jau ir brangu. netgi pigiau, nei maximoj biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Limcamca @ 2007 06 14, 23:07)
Tikrai ne. Kadangi savo alergišką sūnų maitinome specialiu sveiku maistu, galiu drąsiai teigti, kad toks maistas yra vienas iš brangiausių.

na bet sveikai žindančiai mamai tikrai nebūtinas toks spec maistas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2007 06 14, 22:07)

O ka patys valgydavot? Darzoves tikrai nera prabangu ir brangu manyciau. Del alergisko vaiko nzn. O kas butu tada nesveikas maistas? Pusgaminiai? Na cia tada nieko negali padaryt - ipratimo reikalas.
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2007 06 14, 23:04)
O kodel tau norisi kontroliuoti jo valgyma? Nejau nesuprantat, vaikui pienas yra toks, kokio jam reikia.

As ir duodu,kokio jai reikia, kiek reikia, ir kada reikia. Simta kartu rasiau savo istorija (gal ir ne sioj temoj),kaip buvo. Nieko as nekontroliuoju, valgo kada nori ir kiek nori, ar nuo maitinimo is buteliuko MP pasikeicia? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Limcamca @ 2007 06 14, 23:07)

Nu nezinau, pirkau maista is paprasto prekybos centro, ir darzoves,vaisius,pieno produktus ir t.t. Viskas normaliai. Valgysim ekologiskus produktus,kai senelis darze uzaugins. Tikrai nemanau,kad reikia ypatingai persistengti del to maisto,na nebent jei vaikutis labai alergiskas,kaip jusu atveju.
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 06 14, 23:11)
na aš ir šiaip nematindama stengiausi sveikai maitintis. taigi, valgyt vistiek kainuoja tongue.gif . o gauti galima turguje, iš ūkininkų, iš močiutės kaimo. ne taip jau ir brangu. netgi pigiau, nei maximoj biggrin.gif
Papildyta:

na bet sveikai žindančiai mamai tikrai nebūtinas toks spec maistas schmoll.gif

Būtinybės tikrai nėra, jei viskas gerai. Bet, kam sakyti, kad maitinuosi sveikai, jei atsisakoma tik saldumynų, alkoholio ir pan. blogybių. Kaip pavyzdį galiu pasakyti, kad vaiką gali alergizuoti ne pats maisto produktas, bet jo sudėtis. O to, deja, jokie tyrimai neparodo.
Kita nuomonė, kad turgus ar ūkininkai (nekalbu apie ekologiškus), močiutės tikrai neduoda garantijos, kad maistas yra sveikas. Juk nežinai kaip augino daržoves, kuom tręšė ir pan.
Gali nusipirkti vadinamojo sveiko maisto iš turgaus, bet jį pagaminti irgi turi sveikai. Pvz. ne bet kokiame aliejuje, ant garų ir pan. Tas kainuoja.

QUOTE(nep @ 2007 06 14, 23:11)
O ka patys valgydavot? Darzoves tikrai nera prabangu ir brangu manyciau. Del alergisko vaiko nzn. O kas butu tada nesveikas maistas? Pusgaminiai? Na cia tada nieko negali padaryt - ipratimo reikalas.

Man atrodo viskas turi būti su saiku: ir sveikas maistas ir vadinamasis nesveikas.
Papildyta:
Tiesa, juk sako, kad mediciniškai yra įrodyta, kad nėra jokio maisto produkto, kuris padaugintų pienelio. Iš patirties galiu pasakyti, kad tikrai yra. Tik skirtingai nuo žmogaus. Neveltui maitinančioms vienų produktų, daržovių geriau nevartoti (norint, kad nedingtų pienukas), o kai kuriuos yra rekomenduojama vartoti daugiau.
Iš to darau išvadą, kad dažniausias patarimas: dėti kūdikį dažniau prie krūties, kad būtų pieno, toli gražu nėra teisingas schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Limcamca: 14 birželio 2007 - 23:03
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 14, 21:23)
O kas puola? As patariau zmoniskai ir taktiskai, bet jei ant manes pradeda varyti, tai as tikrai nezadu tylet  schmoll.gif

MELAGE!
As nespejau savo nuomones pasakyti, o tu mane puolei ir labai negraziai ir netolerantiskai. Bet dabar jau supratau, kad turi problemeliu, tai jau nebepikta, o gaila taves. taip, kad rasyk cia ka nori.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2007 06 15, 00:02)
Būtinybės tikrai nėra, jei viskas gerai. Bet, kam sakyti, kad maitinuosi sveikai, jei atsisakoma tik saldumynų, alkoholio ir pan. blogybių. Kaip pavyzdį galiu pasakyti, kad vaiką gali alergizuoti ne pats maisto produktas, bet jo sudėtis. O to, deja, jokie tyrimai neparodo.
Kita nuomonė, kad turgus ar ūkininkai (nekalbu apie ekologiškus), močiutės tikrai neduoda garantijos, kad maistas yra sveikas. Juk nežinai kaip augino daržoves, kuom tręšė ir pan.
Gali nusipirkti vadinamojo sveiko  maisto iš turgaus, bet jį pagaminti irgi turi sveikai. Pvz. ne bet kokiame aliejuje, ant garų ir pan. Tas kainuoja.
Man atrodo viskas turi būti su saiku: ir sveikas maistas ir vadinamasis nesveikas.
Papildyta:
Tiesa, juk sako, kad mediciniškai yra įrodyta, kad nėra jokio maisto produkto, kuris padaugintų pienelio. Iš patirties galiu pasakyti, kad tikrai yra. Tik skirtingai nuo žmogaus. Neveltui maitinančioms vienų produktų, daržovių geriau nevartoti (norint, kad nedingtų pienukas), o kai kuriuos yra rekomenduojama vartoti daugiau.
Iš to darau išvadą, kad dažniausias patarimas: dėti kūdikį dažniau prie krūties, kad būtų pieno, toli gražu nėra teisingas  schmoll.gif

šis patarimas tikrai yra 100 procentų teisingas 4u.gif

dėl maisto - na jei nėra super baisių alergijų, tai tikrai nebūtina perlenkti lazdos su sveiku maistu. nes gyvenimas tada pavirs vien galvojimu apie maisto ruošą, karštligiška super sveikų produktų paieška ir paranoja dėl kiekvieno suvalgyto kąsnio.
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2007 06 14, 23:05)
Na bet tai yra zyymiai pigiau nei misineliai.

taip, misineliai, pasakysiu is patirties, tikrai brangu. mes, pvz, dabar valgom kas 4 val po 180 ml, tai sudaro dezute 2 dienom mums. o jos kaina 12,50 lt. taigi, paskaiciuoti galima, kiek reikia menesiui. 225 lt. daug. aciu Dievui mes galim laisvai sau tai leisti. o kas butu, jei ne? ir jei nera mp? tada beliktu klijukai gal... taigi, nereikia jau taip baisiai cia lyginti su maisto kaina, kadangi mp, jei tik viskas gerai, gaminsis nepriklausomai nuo to sveikai ar ne tu maitiniesi - moketi nereiks. o del to sveiko maitinimosi, tai netikiu, kad saziningai darote kas nors tai. gyvenant mieste tai praktiskai neimanoma, kadangi visas maistas, kuri perkame, yra vienaip ar kitaip uzterstas ar nesveikas. jei noreciau sveiko, tai pasitikiu tik mociutes darzu. bet velgi - kenksmingi lietus, masinu ismestas brudas, nitratai ir t.t. nuseda gruntiniuos vandenyse. taigi - norint musti suni, lazda visadarasi. rolleyes.gif taigi neina lyginti misinelio ir mp brangumo atzvilgiu, kadangi tai nelyginama. uz misini moketi reikia be islygu - uz mp ne! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(amri13 @ 2007 06 15, 10:23)
taip, misineliai, pasakysiu is patirties, tikrai brangu. mes, pvz, dabar valgom kas 4 val po 180 ml, tai sudaro dezute 2 dienom mums. o jos kaina 12,50 lt. taigi, paskaiciuoti galima, kiek reikia menesiui. 225 lt. daug. aciu Dievui mes galim laisvai sau tai leisti. o kas butu, jei ne? ir jei nera mp? tada beliktu klijukai gal... taigi, nereikia jau taip baisiai cia lyginti su maisto kaina, kadangi mp, jei tik viskas gerai, gaminsis nepriklausomai nuo to sveikai ar ne tu maitiniesi - moketi nereiks. o del to sveiko maitinimosi, tai netikiu, kad saziningai darote kas nors tai. gyvenant mieste tai praktiskai neimanoma, kadangi visas maistas, kuri perkame, yra vienaip ar kitaip uzterstas ar nesveikas. jei noreciau sveiko,  tai pasitikiu tik mociutes darzu. bet velgi - kenksmingi lietus, masinu ismestas brudas, nitratai ir t.t. nuseda gruntiniuos vandenyse. taigi - norint musti suni, lazda visadarasi.  rolleyes.gif  taigi neina lyginti misinelio ir mp brangumo atzvilgiu, kadangi tai nelyginama. uz misini moketi reikia be islygu - uz mp ne!  4u.gif

drinks_cheers.gif
Noriu pasakyt, aisku, nezinau kaip buvo ir buna kitoms, kad pati tikrai jokio maisto neribojau. Valgiau viska ka noriu. Vaikui pilvely pute. Pavalgo, po valandos ima verkti. Ir taip kokius 2 men. Ir dabar dar kartais. Is patirties galiu pasakyt, valgyk ka nori, pilva pirmus menesius vistiek puus. Kartais buvo, kad isvis beveik nieko nevalgiau, vandeni geriau. Vaikas klyke lygiai taip pat kaip lesiu prisivalgius. Beto taip, galiu nieko nevalgyt, pienas vistiek gaminsis. Gaminsis visai ne is maisto, o is mano organizme esanciu medziagu...
Atsakyti
Sveikutes. Perskaiciau visa temele. As irgi is tu kurios savo vaikeli tik 2 menesius savo pienuku maitinau. Klausausi mamu pasisakymu ir baisoka darosi. Tom mamom, kurios MP ir dabar maitina, galiu pasakyti, kad saunuoles. Bet taip pulti nemaitinancias mamas....
Ar bent vienai gerbiamosios teko isgyventi tai, kada reikia del X priezasciu nuspresti ar pereiti prie misinio ar ne. Jus ka galvojat toks lengvas sprendimas? Man tai buvo vienas is sudetingiausiu sprendimu mano gyvenime, kuris kainavo begale nervu ir begale asaru. Jus patarymus dalinat, o kaip reikia jaustis tai mamai, kuri jos skaito o maitinti negali? Ar bent viena suvokiat, kokia pas ta neleiminga mama tuo metu yra busena? Kai supranti, kad nebegali maitinti ir ieskai palaikymo, nes del to stogas juodai vaziuoja.... Nebijot, kad gali tekti gyvenime tai patirti? Tikrai nelinkiu, bet gal susimastykit kiek.
Puolat tas mamas, kurios nutare 2-o vaiko pvz., nebemaitinti, kaip jus sakot del nenoro. Tas nenoras is niekur kitur neatsiranda, kaip ir klaikios praeities. Kodel reikia kaltinti? Ar tikrai esat isistikinusios, kad esat geresnes mamos nei bet kuri is musu? Ar galim pamatuoti kuri savo vaikeli labiau myli?
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 06 14, 18:06)
dėl alergijos MP baltymui - šitoj temoj jau antra tokia tongue.gif . kuri dar biggrin.gif  dėl to paties maitint negali? biggrin.gif

va cituoju doh.gif Atvira pasaipa schmoll.gif O dar sako mes (maitinacios ir neturincios problemu su MP) aiskinam nemaitinancioms ju bedu prieazastis. Bet kad juokiates. Manau pacios mamos, kurios turejo sia problema, ja ispres. Tam ir butu palaikymo grupe. Be kritiko ir uzgauliojimu. O dabar nemalonu tema skaityt.

QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 06 14, 23:08)
ner pasiteisinimo man - uzmetyk akmenimis wink.gif

Nepergyvenk as tave palaikau drinks_cheers.gif Buriames i savo rata thumbup.gif Mano patirtis panasi, bet zinok nepasakoju savo istorijos, nes nenoriu, tu aiskinimu ir pamokymu doh.gif
Atsakyti