Įkraunama...
Įkraunama...

Ar yra čia mamyčių, negalinčių maitinti krūtimi?

QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 06 14, 22:47)
o kai vaikas numeta 1/3 svorio per pirma menesi? tiksliau per pirmas 3 savaites wink.gif
as apie tai kalbu, ne tik apie spalva. kai pienas jaucias kad liesas - jokio jokio riebumelio ...

Liesas pienas tik is pradziu, ji galima nusitraukti (20-30ml),o pradejus begti riebesniam, tada maitinti is kruties.
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 06 14, 21:18)
na, cia jau kitas reikalas.
kartais nenoras atsiranda is nepavykimo...
gi ar nori kazkas zindyt vaika jei nera pieno - nesvarbu kodel...jei vaikas traukia ir vis alkanas. savaite, dvi...damaitint nereik - tiesiog reik PAmaitint misiniu...ir vis alkanas alkanas - pienas kaip vanduo skystas ir sviesus...valgai tik sveika maista, mnieko rugstancio, o vaikas (atsiprasau) perdzia kaip senas diedas, raitos nuo pilvo skausmo, nepadeda vaistai (nei espumizanas nei sab simplex), o davus hipp ha misinio - ramybe - vaikas ramus, laimingas... nezinau, man kazkaip nelabai noras buvo taip maitint....
tai va ir atsiranda ,,nenoriu" maitint sad.gif
smagu butu jei visos mamos butu dideliais speniais, kuriuos vaikas suimtu gerai, kad turetu riebaus gero pieno, kad maitint bent iki 6men galetu vien pienu - cia jau savanaudiska, bet teisinga - tas nekainuoja - irgi pliusas... beje, girdejau is dvieju mamu - maitinsiu papu, nes nekainuoja smile.gif gera priezastis maitint, ane biggrin.gif

Nejau nesupranti, vaikas pirmom dienom buna alkanas ne pieno, o taves. Ar suvoki nuo ko davus misinio, vaikas ramus? doh.gif Is tavo postu jaucias, kad nemaitinai todel, kad to neismanei. Pienas nebuna nei riebus nei per riebus nei liesas nei per liesas. Sorry, bet man tai uzkliuvo.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 14, 21:49)
Liesas pienas tik is pradziu, ji galima nusitraukti (20-30ml),o pradejus begti riebesniam, tada maitinti is kruties.

zinau as visus situs dalykus - tampiau kiek ejo piena wink.gif patikek wink.gif jei netureciau nemazai patirties - nekalbeciau ir nesakyciau kad suprantu wink.gif ne del uzgaidos nemaitinau...as buvau nusistacius maitint iki puses metu bent jau wink.gif
nu zodziu, kai pradedu skaiciuot ... nu niekaip neisejo...sakau - dar ir ilgiau tempiau nei rekomendavo...
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 14, 21:49)

Nu tu irgi cia visiska nesamone parasei doh.gif
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2007 06 14, 21:50)
Nejau nesupranti, vaikas pirmom dienom buna alkanas ne pieno, o taves. Ar suvoki nuo ko davus misinio, vaikas ramus?  doh.gif Is tavo postu jaucias, kad nemaitinai todel, kad to neismanei. Pienas nebuna nei riebus nei per riebus nei liesas nei per liesas. Sorry, bet man tai uzkliuvo.

pirmom dienom as laikiau prie kruties wink.gif jau ne laikas, kartoju wink.gif jau vaikui puse metu wink.gif
as vaika bandziau maitint 3 sav pilnai ir 1 sav su misiniu kartu... vos nenumarinau.
gal ir gydytoju kalte buvo - niekas nemoke, niekas taip ir nesugebejo patart...as iki gimdymo mazo vaiko nebuvau macius is arti - jaunesnio nei 1m biggrin.gif tai ka man - naiviai neziniukei... kiek dabar zinau tai galeciau turbut vaiku gydytoja dirbt...
del pieno liesumo...priespienis buvo tikrai riebus. o pienas - grynas vanduo - nei skonio nei riebumo - nieko
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2007 06 14, 22:51)

Del ml gal ir netiksliai, bet del riebumo tai taip yra. Pirmuoju pienuku vaikutis tik atsigeria, o veliau pavalgo. Juk buna,kad zinda tik kelias min, o kartais ir visa pusvalandi. Pati zinau, koks ir kada pienas buna, nes nusitraukineju, juk matau,kai bega vos balsvas, o veliau baltas, riebesnis wink.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 14, 22:46)
Bet dabar jau leidziu sau daugiau,kartais ir kokia pica sukemsu, jokiu pilvo skausmu  schmoll.gif

aš tai irgi jau sukemšu kartais tą picą. ir nieko nenutinka. bet stengiuosi nevalgyt be proto žirnių, kopūstų, nevartoju aštrių prieskonių. nors česnakų gana daug naudoju. bet nieko bloga nepastebėjau. kažkaip viską valgau, bet su saiku stengiuosi.

QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 06 14, 22:47)
1) o kai vaikas numeta 1/3 svorio per pirma menesi? tiksliau per pirmas 3 savaites wink.gif
2) as apie tai kalbu, ne tik apie spalva. kai pienas jaucias kad liesas - jokio jokio riebumelio ...
zodziu - nepripazistat priezasciu wink.gif o visad ,,ieskot iseiciu" wink.gif o gal galima - tiesiog pasakoma priezastis ir jos neaptarinet wink.gif gi vistiek jau nemaitinu biggrin.gif bedu buvo medicininiu daug pas mane wink.gif

3) o apie piguma. jei vienintele priezastis - maitinsiu nes nekainuos smile.gif kvaila, a? smile.gif o sakau - girdejau, kai ne del sveikatos ir pan o kad nekainuoja nori maitint biggrin.gif nu man tai kvaila biggrin.gif

1) tai tikrai blogai verysad.gif . gal žindymo tecniką reikėjo koreguot. būna vaikučiai kai kada neefektyviai žinda dėl blogo spenelio paėmimo. arba atsirūgt dažnai kelt. na, yra variantų kaip elgtis. šiaip aš sverdavau kas savaitę 1 mėnesį, kad nepražiopsot to svorio kritimo. nes maniškis ligoninėj numetė labai daug, nesišlapino 2 paras blink.gif , nes pienelis labai ilgai nesigamino. 3 kartus primaitinom dar ligoninėj 4-tą dieną mišiniu. po to jis atkuto, pradėjo stipriau žįst ir pienukas ėmė gamintis. tada labai dažnai ir ilgai laikiau prie krūties ir pieno pasigamino tiek, kiek reikia. tikrai baisu buvo, bet nenuleidau rankų, tikėjau savimi, kenčiau spenelių skausmą dantis sukandus, ir mums pavyko ax.gif
2) liesas būna pienas pradžioje, riebesnis jis yra giliau. kartais vaikiukai jo neištraukia dėl neefektyvaus žindimo. tada padėti galima nutraukus šiek tiek to "liesojo" pieno, kad vaikas trauktų riebesnį iš giliau iškart
3) na, nieko čia kvailo. ne visi gi gali turtingai gyvent. ką pavyzdžiui daryt, jei tėvai studentai, gyvena iš stipkių ir iš tėvelių sušelptų centų. MP čia pati geriausia išeitis ir tikrai nerealus taupymas.
Papildyta:
QUOTE(nep @ 2007 06 14, 22:51)

o kodėl nesąmonė? g.gif .
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 06 14, 21:54)
pirmom dienom as laikiau prie kruties wink.gif jau ne laikas, kartoju wink.gif jau vaikui puse metu wink.gif
as vaika bandziau maitint 3 sav pilnai ir 1 sav su misiniu kartu... vos nenumarinau.
gal ir gydytoju kalte buvo - niekas nemoke, niekas taip ir nesugebejo patart...as iki gimdymo mazo vaiko nebuvau macius is arti - jaunesnio nei 1m biggrin.gif tai ka man - naiviai neziniukei... kiek dabar zinau tai galeciau turbut vaiku gydytoja dirbt...
del pieno liesumo...priespienis buvo tikrai riebus. o pienas - grynas vanduo - nei skonio nei riebumo - nieko

Tau taip atrodo, kad nei skonio, nei nieko. Juk ne tau jis, vaikui. Ne tavo skonio receptoriams. Jis buna toks, kokio reikia tavo maziukui. Jis juk gyveno 9 menesius tavyje, valge tavo maista. Tavo organizmas ji padarydavo toki, kokio tavo gemalui reikejo. Taip yra ir kai pagimdai. Tik dabar gali matyti kaip jis valgo ir pati paragaut. Ir kazkodel nusprest, ne toks maistas mano vaikui netinka. Pilve ka vaikas valge tiko, o pienas, jam subalansuotas skystis jau ne?...
Atsakyti
Niu, man keista unsure.gif maitinančiai mamai reikia sveikai maitintis. Ir kaip tas sveikas maistas asocijuojasi su pigumu galva neišneša doh.gif Juk sveikas maistas, tai ekologiškos daržovės ir kiti maisto produktai be jokių E ir konservantų. O toks maistas dažnai ne visur yra gaunamas nupirkti ir tikrai ne toks jau pigus. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 14, 21:59)
Del ml gal ir netiksliai, bet del riebumo tai taip yra. Pirmuoju pienuku vaikutis tik atsigeria, o veliau pavalgo. Juk buna,kad zinda tik kelias min, o kartais ir visa pusvalandi. Pati zinau, koks ir kada pienas buna, nes nusitraukineju, juk matau,kai bega vos balsvas, o veliau baltas, riebesnis wink.gif

O kodel tau norisi kontroliuoti jo valgyma? Nejau nesuprantat, vaikui pienas yra toks, kokio jam reikia.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 14, 21:59)

mano manymu, tu teisi.

QUOTE(ingalp @ 2007 06 14, 22:01)
aš tai irgi jau sukemšu kartais tą picą. ir nieko nenutinka. bet stengiuosi nevalgyt be proto žirnių, kopūstų, nevartoju aštrių prieskonių. nors česnakų gana daug naudoju. bet nieko bloga nepastebėjau. kažkaip viską valgau, bet su saiku stengiuosi.
1) tai tikrai blogai verysad.gif . gal žindymo tecniką reikėjo koreguot. būna vaikučiai kai kada neefektyviai žinda dėl blogo spenelio paėmimo. arba atsirūgt dažnai kelt. na, yra variantų kaip elgtis. šiaip aš sverdavau kas savaitę 1 mėnesį, kad nepražiopsot to svorio kritimo. nes maniškis ligoninėj numetė labai daug, nesišlapino 2 paras blink.gif , nes pienelis labai ilgai nesigamino. 3 kartus primaitinom dar ligoninėj 4-tą dieną mišiniu. po to jis atkuto, pradėjo stipriau žįst ir pienukas ėmė gamintis. tada labai dažnai ir ilgai laikiau prie krūties ir pieno pasigamino tiek, kiek reikia.  tikrai baisu buvo, bet nenuleidau rankų, tikėjau savimi, kenčiau spenelių skausmą dantis sukandus, ir mums pavyko ax.gif
2) liesas būna pienas pradžioje, riebesnis jis yra giliau. kartais vaikiukai jo neištraukia dėl neefektyvaus žindimo. tada padėti galima nutraukus šiek tiek to "liesojo" pieno, kad vaikas trauktų riebesnį iš giliau iškart
3) na, nieko čia kvailo. ne visi gi gali turtingai gyvent. ką pavyzdžiui daryt, jei tėvai studentai, gyvena iš stipkių ir iš tėvelių sušelptų centų. MP čia pati geriausia išeitis ir tikrai nerealus taupymas.
Papildyta:

o kodėl nesąmonė? g.gif .

1 - oj, speneliai - irgi beda pas mane biggrin.gif visuos galuos bedos biggrin.gif su antspeniu maitinau - pilnas budavo jis...vandens... nu ne mano organizmui buvo be skatinanciu pagimdyt ir normaliai maitint wink.gif nelabai noris viska pasakot - noris ir sau pasilikt saves wink.gif tiesiog sakau - kartais buna ne pagal knygeles viskas wink.gif kartais buna kad priespienis bega sveikai nenesciai ir negimdziusiai moteriai wink.gif
2 - nutraukinejau ir po nedaug ir istraukdavau visa piena - nulis emociju - valgyt valgyt, svoris krenta smile.gif tiksliau sad.gif
3 - na, bent jau butu nemokamai + sveika ar kazkas tokio... tipo jei turetu pinigu - maitintu ne MP - man bent jau taip nuskambejo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruta_vyshnia: 14 birželio 2007 - 22:05
QUOTE(Limcamca @ 2007 06 14, 22:04)
Niu, man keista  unsure.gif maitinančiai mamai reikia sveikai maitintis. Ir kaip tas sveikas maistas asocijuojasi su pigumu galva neišneša  doh.gif Juk sveikas maistas, tai ekologiškos daržovės ir kiti maisto produktai be jokių E ir konservantų. O toks maistas dažnai ne visur yra gaunamas nupirkti ir tikrai ne toks jau pigus.  biggrin.gif

Na bet tai yra zyymiai pigiau nei misineliai.
Atsakyti