QUOTE(Limcamca @ 2007 06 13, 19:53)
na, mano sūnėnai ir dukterėčios tokio pat amžiaus, tai tikrai vaikštynės normalios reiškiasi, mama neteisingai vaikučius į jas sodindavo
Na nezinau, teisingai ar ne, kazkaip tada nesidomejau
O koks yra tas teisingas ir neteisingas sodinimas?
Papildyta:
QUOTE(amri13 @ 2007 06 13, 23:38)
na, kas liecia pacia ligonine, tai priekaistu neturiu. gimdykla, kaip KMUK - naujutele lova, viskas isremontinta, akusere ir gimdyma priemusi daktare tikrai geros, tik va man viskas veliau buvo nekaip. labai tie vaikciu daktarai perkriose ten, ir dar is nezinia is kokiu knygu medicina studine ten tai neonatologai mano vaika badmiriu laike va del ju tai...
as buciau vaziavus i Mazyli gimdyti, bet kad nesuspejau po pirm saremiau praejus lygiai 2 val jau glaudziau savo maziuka Joriuka
as buciau vaziavus i Mazyli gimdyti, bet kad nesuspejau po pirm saremiau praejus lygiai 2 val jau glaudziau savo maziuka Joriuka
Tai nesikankinot ilgai As iki siol nezinau,kas tie saremiai Tikiuosi antra vaikuti gimdysiu pati. Na pas mus tai viskas senoviska, gyd. sena ir dar pikta kaip ragana (ir turbut vienintele priimineja gimdymus ir atlieka cezari), gimdyklos labiau primena morga Tai jau tikrai ten nesiruosiau gimdyt, nors ji atliko cezari kai as gimiau ir mama labai ja patenkinta, tik nesuprantu ko, nes gimiau pridusus ir po 10 menesiu, kai vandenys buvo zali Beto guledama ten prisiklausiau kitu pacienciu, tai akys ant kaktos issoko
O kur tu gimdei?
Papildyta:
QUOTE(ramyra @ 2007 06 14, 10:19)
betgi negali pasakyti joms "nesitresuokit" kai pasipila tokie epitetai "tavo vaikas bus kitoks, maziau protingas, daznai sirgs, ir nemyles mamos" Argi nepastebit, kad "barat nenorincias maitint", o teisinasi "negalincios" maitint. Nes jeigu yra viduje nors krislelis kaltes, savigrauzos, tokie pasakymai issaukia pasiteisinimus.
Todel prasau visas truputi tolerancijos
Todel prasau visas truputi tolerancijos
Na sakyt, kad bus neprotingas ar kazkoks, tai nesamone. Tikrai netikiu tuo. O del ligu, tai jei vaikui lemta but sveikam,tai jis ir su misinukais nesirgtu, bet jei daznai serga tai su MP gal maziau sirgtu. na kaip is patirties galiu pasakyt, kad mano sesute sirgo pastoviai, o mano maze dar nekarto (tfu tfu tfu), nors kaip grizom is ligonines dar pas mama, tai ir ji ir sese sirgo gripu koki menesi, as ir pati dabar sirguliuoju, ir nieko
Del kaltes, tai ja turetu jaust tikrai ne tos, kurios norejo maitint ir padare viska ka gali
Papildyta:
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 06 14, 10:37)
jei mama savim nesirupina, tik vaika prie papo laiko - man nelabai protingai atrodo...reik rupintis ir savim...
man tai aiskino kai nutariau nebemaitint, kad as noriu svori nusimest, tik savo figura rupinuos...buvau pervargus, issekus, mintys buvo ojojoj kokios - vaiko nekenciau, nes jis trukde man (o taip lauktas belekiek metu buvo - sake daktarai kad nepastosiu)...pervargus zliumbiau, biski nervai pakrike buvo...o vaikas spiege - gi del to kad as spiegiau. beje, svoris ir maitinant krito - del nedamiegojimo, nervu ir nedabalgymo, nes tik koses galejau valgyt...
taigi, man geriau biski, kai ir mama ir vaikas laimingi yra...o kazkaip manau zmogui nera labai skirtumo ar valgyt cepelina ar darzoves - kazi ar nuo to laime priklausys...
iki siol mano vaikas neikarto nesirgo. nors suprakaitavusi is pardos ziema tekdavo per lauka vezt 200 m per veja iki namu - visa slapia (gi sukraidint negalejau) ir ka - nieko. tiesiog reik grudint, perdaug nesokinet - kaip uzsiauginsit taip turesit.
valio, jei patinka - maitink kuo nori, tik prasom nesokinet taip aukstai.
Papildyta:
beje, kaip buvo sakyta - nenoras atsiranda del priezasciu...
o priezastys gali but:
speneliu skausmas (ne visos gali skausma pakelt)
psichologines priezastys (gali but tiesiog slykstu ir nieko negali pakeist, kad ir kaip noretum maitint)
vaikas neramus ziauriai (pilva pucia, nervai ir pan)
tiesiog nera pieno ir kantrybes laukt savaite kol prisipumpuos jo
ir ka? cia moters reikalas kaip maitins.
nebus tie vaikai kitokie nuo tu kur papu maitinami.
man tai aiskino kai nutariau nebemaitint, kad as noriu svori nusimest, tik savo figura rupinuos...buvau pervargus, issekus, mintys buvo ojojoj kokios - vaiko nekenciau, nes jis trukde man (o taip lauktas belekiek metu buvo - sake daktarai kad nepastosiu)...pervargus zliumbiau, biski nervai pakrike buvo...o vaikas spiege - gi del to kad as spiegiau. beje, svoris ir maitinant krito - del nedamiegojimo, nervu ir nedabalgymo, nes tik koses galejau valgyt...
taigi, man geriau biski, kai ir mama ir vaikas laimingi yra...o kazkaip manau zmogui nera labai skirtumo ar valgyt cepelina ar darzoves - kazi ar nuo to laime priklausys...
iki siol mano vaikas neikarto nesirgo. nors suprakaitavusi is pardos ziema tekdavo per lauka vezt 200 m per veja iki namu - visa slapia (gi sukraidint negalejau) ir ka - nieko. tiesiog reik grudint, perdaug nesokinet - kaip uzsiauginsit taip turesit.
valio, jei patinka - maitink kuo nori, tik prasom nesokinet taip aukstai.
Papildyta:
beje, kaip buvo sakyta - nenoras atsiranda del priezasciu...
o priezastys gali but:
speneliu skausmas (ne visos gali skausma pakelt)
psichologines priezastys (gali but tiesiog slykstu ir nieko negali pakeist, kad ir kaip noretum maitint)
vaikas neramus ziauriai (pilva pucia, nervai ir pan)
tiesiog nera pieno ir kantrybes laukt savaite kol prisipumpuos jo
ir ka? cia moters reikalas kaip maitins.
nebus tie vaikai kitokie nuo tu kur papu maitinami.
Savim pasirupint neturetum laiko nebent tada,jei vaikuti augintum viena, visiskai nieko nepadedama ir jei butu neramus ir kiaura para nemiegotu. Bet netikiu,kad taip nebuna, juk pamiega kokia valandele, gali ir nusipraust, ir pavalgyt ir t.t. Vakare vyras galetu isleist valandelei kitai kurnors.Patikek, per kelis menesius tikrai nenumirtum. Sakai svoris krito ir maitinant vaika, tai ko skundies, be pastangu kg krinta.
Tavo isvardintos priezastys pataisomos. Spenelius skauda nuo netinkamos zindymo technikos.
Psichologines priezastis dar reiktu sutvarkyt per nestuma, nesuprantu kaip gali buti slykstu maitinti kudiki? Juk kudikis keliu menesiu, o ne 10metu, tada gal ir as negaleciau tokio didelio maitint...
Pilva pucia nuo mamos valgyto maisto, beto yra visokiu lasiuku ir kt. priemoniu pilvui nuramint.
Pienas gali atsirast ir po 2sav, tuo metu galima ir misinuku maitint, kol atsiras, bet nepamirst pries kiekviena maitinima palaikyt prie kruties.
Va ir visos tavo priezastys. Su vaikais reikia daug kantrybes ir stipriu nervu. Nors maniske ir rami, tikrai buna, kad ir as susinervuoju, juk tai normalu, bet praeina.
Del cepelinu ir darzoviu tai Jei vien tik cepelinus valgytum, tai po kurio laiko nepratilptum pro duris Net ir durnam aisku,kad darzoves sveikiau. O laime cia ne prie ko. Juk ir kudikis MP zindomas ne del jo laimes, o del sveikatos, laimingos daugiau mamos buna (arba ne).
Papildyta:
QUOTE(Raideles @ 2007 06 14, 11:02)
Gali būti, o dar jei pogimdyminė depresija...
Ruta_vysnia, nesupyk, bet viską palikti tik moters reikalui kaip maitinti... Na, ima ir pasitaiko tokių kraštutinių atvejų, kaip toje istorijoje su Nedo mama, kai ji jam valgt nedavė dėl to, kad jis berniukas. Tai čia irgi jos reikalas?
Jokiu būdu nesakau, kad čia tokios susirinkusios Tiesiog noriu išryškinti tokių teiginių apibendrinimo problematiką.
Ruta_vysnia, nesupyk, bet viską palikti tik moters reikalui kaip maitinti... Na, ima ir pasitaiko tokių kraštutinių atvejų, kaip toje istorijoje su Nedo mama, kai ji jam valgt nedavė dėl to, kad jis berniukas. Tai čia irgi jos reikalas?
Jokiu būdu nesakau, kad čia tokios susirinkusios Tiesiog noriu išryškinti tokių teiginių apibendrinimo problematiką.
Depresijas, nervus, ir tokius ziaurumus (kaip su Neduku) reikia pas psichologa gydyt.