Įkraunama...
Įkraunama...

Ar yra čia mamyčių, negalinčių maitinti krūtimi?

QUOTE(ramyra @ 2007 06 12, 11:34)
Perkaiciusi tema ir as ta pastebejau. Tos kurios negalejo maitinti, o norejo- labai gruziasi todel pastabos ir komentarai yra skaudus, jos jautriai reaguoja. O tos kurios "norejo" ir nemaitina, tikros savo isitikinimu, ir visi "naturalisciu" komentarai, kaip vanduo nuo zasies. ir dar jei tema "nematiniancioms" tai ko cia uzsibuna sekmingai maitinancios? Pasiskaitykit temos pavadinima.
Kokia teise turi smerkti ir teisti? Savo nuomone issakyti - prasom. Bet smerkti? Kam tau tos neigiamos emocijos paciai?
Siais alergiju laikais, vaikas gali buti alergiskas net tobulai gamtos parinktma MP. Va iki ko dasigyvenom  doh.gif

Daugiau komentuojamos yra tos, kurios nenorejo maitint, o tos kurios TIKRAI negalejo, tegu nestresuoja, cia apie jas neigiamu komentaru nera.

"Smerkti" - atsiprasau, ne toki zodi pavartojau blush2.gif Gal tiktu "pykstu", "nepritariu", ar kasnors panasaus.

Del alergiju,tai doh.gif Tuoj busim viskam alergiski blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(krevete6 @ 2007 06 12, 11:47)
Sveikos, mamytes 4u.gif
Nezinau ar cia kreipiuosi, bet noriu paklausti blush2.gif
As dar tik ruosiuosi gimdyti, bet jauciu, kad galiu netureti pieno- kaip suzinoti?
Mano mama sake, kad neturejo pieno, nors visalaika begdavo is krutu.. kiek isbegdavo, tiek ir budavo ir musu visai nemaitino.. negalejo.
Zinau, kad tai paveldima..
Man labai anksti pradejo rodytis priespienis, bet dabar, kai nestumas i pabaiga, jo mazeja verysad.gif  beveik nebega, tik kartais koks lasiukas, arba kai pati spaudziu bega bespalvis..
Ar galima is ko nors nustatyti ar as galesiu ar ne maitinti pati? g.gif

Labas mirksiukas.gif
Mano situacija buvo tokia pat. Mama maitino mus su sese po 2men, teta saviski 2sav, mociute kiek nezinau, bet irgi trumpai, ir visos kaip susitarusios lingavo, kad as pieno tikrai neturesiu. O as gincijausi, kad tikrai turesiu lotuliukas.gif Priespienis pasirodo apie 29-30sav, man irgi panasiai, bego bespalvis, kartais su balto priemaisa.
Del nustatymo,tikrai nezinau, gal nera tokiu dalyku, nes viskas nuo mamytes priklauso. Jeigu nori tureti pienuko, svarbu, kad pagimdzius padetu iskart ant krutines vaikuti, kad butumet po to kartu, kad gydytojai, akuseres parodytu kaip tinkamai prideti prie kruties, zindyti ir t.t. Bet svarbiausia, kad pati turetum noro, kantrybes, nusiteikimo maitinti, cia ir yra esme mirksiukas.gif Galbut todel, kad labai norejau, dar vis turiu pienuko (nors ir nelabai daug) ir stengiuos kuo ilgiau ji islaikyti.
Papildyta:
QUOTE(nep @ 2007 06 12, 12:35)
Tos kurios maitina is akmens amziaus, rupinkimes ir savo groziu (tikrai galva neisnesa, kaip nesirupinimas groziu susijes su vaiko maitinimu, tuo kas jam yra subalansuota, gal p. Butvydiene man paaiskins g.gif) ... biggrin.gif  biggrin.gif  bigsmile.gif Kuo toliau tuo daugiau randu cia vis idomesnes informacijos.

Taigi del zindymo nukars papai! lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas 
Mano situacija buvo tokia pat. Mama maitino mus su sese po 2men, teta saviski 2sav, mociute kiek nezinau, bet irgi trumpai, ir visos kaip susitarusios lingavo, kad as pieno tikrai neturesiu. O as gincijausi, kad tikrai turesiu  Priespienis pasirodo apie 29-30sav, man irgi panasiai, bego bespalvis, kartais su balto priemaisa.
Del nustatymo,tikrai nezinau, gal nera tokiu dalyku, nes viskas nuo mamytes priklauso. Jeigu nori tureti pienuko, svarbu, kad pagimdzius padetu iskart ant krutines vaikuti, kad butumet po to kartu, kad gydytojai, akuseres parodytu kaip tinkamai prideti prie kruties, zindyti ir t.t. Bet svarbiausia, kad pati turetum noro, kantrybes, nusiteikimo maitinti, cia ir yra esme  Galbut todel, kad labai norejau, dar vis turiu pienuko (nors ir nelabai daug) ir stengiuos kuo ilgiau ji islaikyti.

visada atmink, kad tu esi supermamka, ir drasiai zenk pirmyn!!! 

[/CODE]
Na mes labai stengsimes wub.gif
Labai dekojam 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 06 12, 13:39)
galiu savo nemokamai pridėt  lotuliukas.gif

Ir as biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(amri13 @ 2007 06 12, 14:13)
Raideles, toli grazu ne. gimdziau mazo miestelio mazoj ligoninej prie senu daktaru. gal jei buciau gimdziusi KMUK, butu buve maziau streso ir butu nereikeja mano vaikui badauti  verysad.gif bet taip jau susikloste, kad iki gimdymo gyvenau Kaune, o pora sav pries teko issikraustyti i naujus namus.

p.s. angliskai as neskaitau, tik vok ir prancuz, taigi nieko ten nesuprantu, bet zinau tik tiek, kad pieno man nepasigamino ir fsio. ir jokios teorijos nepadejo.  schmoll.gif

Taip ir buna su tokiom ligoninem... blush2.gif Pries gimdyma ir mane panasioj pagulde, tai jau vos ne ta pacia diena norejo ispjaustyt unsure.gif Aciu dievui perveze i KMUK, tai lelia tik po beveik 2sav atejo, manau tas laikas jai tikrai buvo svarbus, vystesi plauciukai. Juk tie tai net reikiamos irangos neisnesiotiems neturejo!
Papildyta:
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 12, 16:53)
pvz 3 menesiu nieks vaiku nesodina. bigsmile.gif skirk skirtuma kur 9 menesiai,kur 3.
tas ir yra visiems savas laikas.vieniems anksciau,kitiems veliau.stipresni vaikai ir ne tinginiukai pradeda vaiksciot anksciau.visu mano vaiku kojeles tiesios. thumbup.gif .
o rachitas tai liga,del vitamino d trukumo.apie ja daug nezinau,nes su sia liga nesusiduriau. tongue.gif
o ta pati pries tave jau buvau pasakius as.taigi perskaitai ir parasai savaip ir dar galvoji kad labai esi protinga lotuliukas.gif
skaityk atidziau biggrin.gif
dar karta tokiai kaip tu rasau:
nenorejimas ir atsiranda del tam tikru problemu.
ir dar karta skaityk atidziau biggrin.gif
o man labai ydomu ka tu cia veiki?tu juk is pienininkiu burelio,tai ir suruj i pienininkiu skyriu. tongue.gif
Papildyta:

ir dar viena kuri skaityt nemoka doh.gif
tu taip pat is pienininkiu burelio,suruj i pienininkiu skyriu.  tongue.gif
Papildyta:

ir tylek.ir tau nervai pailses ir mums gerai. biggrin.gif
Papildyta:

o tu sita spelioji ar is knygu,ar is bobuciu suzinojai?praktikos pas tave tai tikrai nulis g.gif  bigsmile.gif ,kad cia taip drasiai galetum reiskt situo klausimu savo nuomone g.gif
Papildyta:

o tau nesvarbu kaip tu pati atrodai?vat cia tai keista g.gif o paaiskinti tau manau ir neverta,nes kazin ar suprasi.
o tu vis skaity ,,skaityk(tik iseiles ir atidziai) ir suzinosi ko dar nezinojei lotuliukas.gif
Papildyta:

tave jau issiurbe lotuliukas.gif
jei taip toliau-isnyksi. biggrin.gif

Ziuriu jau pradejai kartotis kaip sugedus plokstele fool.gif

Del vaikstynes,tai maciau kaip mano sese ir pusbrolis uzaugo, tai zinau tongue.gif

Del isvaizdos, tai cia turbut tik tau vienai labiau rupi pati tu, o ne tai kaip kuo geriau vaikui,ir ner ko juoktis, kad kitos stengiasi atiduoti viska, kas geriausia. Savim pasirupint spesi visada.
Papildyta:
QUOTE(Cikadelė @ 2007 06 12, 19:51)
Pirmiausia, pasisakysiu kaip moderatorė- daugiau tolerancijos ir be įžeidinėjimų...kitaip bus reaguota adekvačiai mirksiukas.gif

Dabar pasisakysiu kaip mama wub.gif
o kas gali nustatyti- anksti ar neanksti pradėjo vaikas vaikščioti g.gif manoji pradėjo 10 mėn bigsmile.gif ryte žengė 4 žingsnelius, vakare perėjo per svetainę, kitą dieną jau bėgiojo....ar turėjau vaiką pririšti, į maišą kišti g.gif viskas teka sava eiga (jeigu nėra didelių patologinių nukrypimų)

drinks_cheers.gif Priklausau paryškinto teiginio kategorijai. Pasakysiu tiesiai šviesiai- man šlykštu kai maitinančios užsipuola nemaitinančias, šlykštu...prisimenu kokį košmarą išgyvenau prieš metus- negaliu atsigauti... Aš be galo norėjau maitinti savo vaiką, be galo...mums didelė alergijos rizika, todėl bijojau tų mišinių, spaudžiau pieną iki paskutinio, bet kad nebebuvo cray.gif
Istorija tokia- iki 2,5 mėn maitinau pati, su guzais, temperatūromis virš 40 , alpimais (gerai, kad nualpau nenešdama vaiko), su infekcijomis (iš spenelių bėgdavo pūliukai), su kraujais (nugraužimai), su antspeniais, paskui mečiau, nes pasiskaičiau, kad vaikui pripratus nebeims krūties... o manoji nerami baisiai, prasidėjo baisių ligų įtarimai, vaikas krūtį ima, spjauna, man rankomis drasko kūną, spardosi, bet maitinau...pradėjau bijot, kad gal nerami, nes trūksta pienuko, pagal priaugtą svorį  norma, bet kodėl ji imdavo ir spjaudavo lauk, arba patraukia 2-3 min ir vėl spjauna lauk, draskosi... Nuvargau besitasydama pas daktarus gal pradėjo tikrai trūkti, gėriau ir kmynus (ko pasekoje užkietėjo viduriai, o kadangi jei pas mane itin problemiški- klizmavausi net 3 mėn verysad.gif gėriau šildytą alų, gėriau dar kažkokius močiučių marmalus,kad tik to pienuko būtų, tada bandžiau traukti su pientraukiu, pritraukdavau tik 80 ml iš abiejų krūtų, dėl streso paūmėjo mano odos ligos, išbėrė krūtis.....ir...nuo 2,5 mėn primaitinau, o nuo 4 mėn jau mišinukais.... Ir te nedrįsta kažkas aiškinti, kad duodam mišinius ramia širdimi. Gal tokių ir yra, bet aš kruvinom ašarom verkiau duodama vaikui tuos miltelius, taip pergyvenau, kad nuo stresavimo kildavo temperatūra iki 40 , krisdavau nuo sveikatos pablogėjimo, nuovargio, savęs graužimo, kad esu bloga mama, neturiu net pieno jam maitinti.... Ir mane užmušdavo komentarai, kad vaikai, maitinti MP protingesni, geresni ir visokie -esni blink.gif  blink.gif  blink.gif kur tokia statistika? tai nejaugi vaikai, kurie auga mamai mirus, arba neišnešiotukai, kurie nemoka žįsti automatiškai yra pasmerkti būti blogesniais???  doh.gif

Tiesa, SM skaičiau vienos mamos pasisakymą, kad ji nori gerti šampaną, nori rūkyti ir nebemaitina dėl to, to nepateisinu...kita pasakė, kad maitinti yra skausminga, todėl nemaitina- nepateisinu ir to.....Tačiau- maitinančios, jūs nesmerkit, kol nežinot kas ir kaip...

pasisakiau, bet jau tokia skaudi tema, kad man tarsi kas ant nuospaudos užmynė cool.gif

Del vaiksciojimo, cia tik pastebejimas. Nesakau, kad neleist ar kazka, tik pasakiau, kaip gali but, ir cia ne mano prasimanymas, o gydytojo.

Pritariu del tavo pasakytu nemaitinimo priezasciu. Bet jei priezastys isties rimtos, kaip galima kazka sakyt, juk mama nieko nepakeis, kad ir kiek ja kaltins blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 13, 19:27)
Del vaikstynes,tai maciau kaip mano sese ir pusbrolis uzaugo, tai zinau tongue.gif

o tai kiek taviškiams metų, kad apie vaikštynes žinai?? g.gif Nes dabartinės vaikštynės visiškai kitokios.
Ir beje, greičiausiai mama nesilaikė reikalavimų, kurie yra nustatyti sodinant vaikutį į vaikštynę, todėl ir susidarei neigiamą nuomonę, jei kas atsitiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2007 06 13, 19:39)
o tai kiek taviškiams metų, kad apie vaikštynes žinai??  g.gif Nes dabartinės vaikštynės visiškai kitokios.
Ir beje, greičiausiai mama nesilaikė reikalavimų, kurie yra nustatyti sodinant vaikutį į vaikštynę, todėl ir susidarei neigiamą nuomonę, jei kas atsitiko  4u.gif

12 ir 13, nu nezinau, kokios dabar vaikstynes, nesidomejau, bet ir tada buvo tokios gan normalios, ne is akmens amziaus tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 13, 19:50)
12 ir 13, nu nezinau, kokios dabar vaikstynes, nesidomejau, bet ir tada buvo tokios gan normalios, ne is akmens amziaus  tongue.gif

na, mano sūnėnai ir dukterėčios tokio pat amžiaus, tai tikrai vaikštynės normalios thumbup.gif reiškiasi, mama neteisingai vaikučius į jas sodindavo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 13, 19:27)
Taip ir buna su tokiom ligoninem...  blush2.gif Pries gimdyma ir mane panasioj pagulde, tai jau vos ne ta pacia diena norejo ispjaustyt  unsure.gif  Aciu dievui perveze i KMUK, tai lelia tik po beveik 2sav atejo, manau tas laikas jai tikrai buvo svarbus, vystesi plauciukai. Juk tie tai net reikiamos irangos neisnesiotiems neturejo!

na, kas liecia pacia ligonine, tai priekaistu neturiu. ax.gif gimdykla, kaip KMUK - naujutele lova, viskas isremontinta, akusere ir gimdyma priemusi daktare tikrai geros, tik va man viskas veliau buvo nekaip. labai tie vaikciu daktarai perkriose ten, ir dar is nezinia is kokiu knygu medicina studine ten doh.gif tai neonatologai mano vaika badmiriu laike verysad.gif va del ju tai... verysad.gif
as buciau vaziavus i Mazyli gimdyti, bet kad nesuspejau blush2.gif po pirm saremiau praejus lygiai 2 val jau glaudziau savo maziuka Joriuka wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 13, 14:49)
Daugiau komentuojamos yra tos, kurios nenorejo maitint, o tos kurios TIKRAI negalejo, tegu nestresuoja, cia apie jas neigiamu komentaru nera.

betgi negali pasakyti joms "nesitresuokit" kai pasipila tokie epitetai "tavo vaikas bus kitoks, maziau protingas, daznai sirgs, ir nemyles mamos" doh.gif Argi nepastebit, kad "barat nenorincias maitint", o teisinasi "negalincios" maitint. Nes jeigu yra viduje nors krislelis kaltes, savigrauzos, tokie pasakymai issaukia pasiteisinimus.
Todel prasau visas truputi tolerancijos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 13, 18:27)
Del isvaizdos, tai cia turbut tik tau vienai labiau rupi pati tu, o ne tai kaip kuo geriau vaikui,ir ner ko juoktis, kad kitos stengiasi atiduoti viska, kas geriausia. Savim pasirupint spesi visada.

jei mama savim nesirupina, tik vaika prie papo laiko - man nelabai protingai atrodo...reik rupintis ir savim...
man tai aiskino kai nutariau nebemaitint, kad as noriu svori nusimest, tik savo figura rupinuos...buvau pervargus, issekus, mintys buvo ojojoj kokios - vaiko nekenciau, nes jis trukde man (o taip lauktas belekiek metu buvo - sake daktarai kad nepastosiu)...pervargus zliumbiau, biski nervai pakrike buvo...o vaikas spiege - gi del to kad as spiegiau. beje, svoris ir maitinant krito - del nedamiegojimo, nervu ir nedabalgymo, nes tik koses galejau valgyt...

taigi, man geriau biski, kai ir mama ir vaikas laimingi yra...o kazkaip manau zmogui nera labai skirtumo ar valgyt cepelina ar darzoves - kazi ar nuo to laime priklausys...

iki siol mano vaikas neikarto nesirgo. nors suprakaitavusi is pardos ziema tekdavo per lauka vezt 200 m per veja iki namu - visa slapia (gi sukraidint negalejau) ir ka - nieko. tiesiog reik grudint, perdaug nesokinet - kaip uzsiauginsit taip turesit.

valio, jei patinka - maitink kuo nori, tik prasom nesokinet taip aukstai.
Papildyta:
beje, kaip buvo sakyta - nenoras atsiranda del priezasciu...
o priezastys gali but:
speneliu skausmas (ne visos gali skausma pakelt)
psichologines priezastys (gali but tiesiog slykstu ir nieko negali pakeist, kad ir kaip noretum maitint)
vaikas neramus ziauriai (pilva pucia, nervai ir pan)
tiesiog nera pieno ir kantrybes laukt savaite kol prisipumpuos jo

ir ka? cia moters reikalas kaip maitins.
nebus tie vaikai kitokie nuo tu kur papu maitinami.
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 06 14, 10:37)
psichologines priezastys (gali but tiesiog slykstu ir nieko negali pakeist, kad ir kaip noretum maitint)

na nesupyk, bet čia tai jau baisu, jei taip yra. tokiai moteriškei pas psichologą reik bėgt ir kuo greičiau. kaip gali būt šlykštu savo vaiką žindyt doh.gif blink.gif
Atsakyti
Gali būti, o dar jei pogimdyminė depresija...

Ruta_vysnia, nesupyk, bet viską palikti tik moters reikalui kaip maitinti... Na, ima ir pasitaiko tokių kraštutinių atvejų, kaip toje istorijoje su Nedo mama, kai ji jam valgt nedavė dėl to, kad jis berniukas. Tai čia irgi jos reikalas?

Jokiu būdu nesakau, kad čia tokios susirinkusios 4u.gif Tiesiog noriu išryškinti tokių teiginių apibendrinimo problematiką.

Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2007 06 14, 11:02)
Gali būti, o dar jei pogimdyminė depresija...

na tai ir sakau, kad pas psichologą skubėt reikia verysad.gif . nes bėda čia jau rimta tokiu atveju
Atsakyti