Raideles, toli grazu ne. gimdziau mazo miestelio mazoj ligoninej prie senu daktaru. gal jei buciau gimdziusi KMUK, butu buve maziau streso ir butu nereikeja mano vaikui badauti bet taip jau susikloste, kad iki gimdymo gyvenau Kaune, o pora sav pries teko issikraustyti i naujus namus.
p.s. angliskai as neskaitau, tik vok ir prancuz, taigi nieko ten nesuprantu, bet zinau tik tiek, kad pieno man nepasigamino ir fsio. ir jokios teorijos nepadejo.
na tik jau! auksciau galva, mamyte! niekas cia nieko ir niekur dar nereiskia! o tuo labiau nepaveldima! to priespienio gali ir visai iki gimdymo nebuti, gali jo ir daug buti, gali visaip visaip buti, bet tai dar nieko nereiskia! viska pamatysi pagimdziusi ir as kazkodel tikiu, kad tau viskas bus gerai. tu kuo puikiausiai maitinsi savo atzalele
[CODE]
Oj labai aciu uz toki palaikyma Net susiasarojau tas nenusakomas jautrumas
Pasiskaiciau daugiau apie maitinima, tai suzinojau dar daugiau ir igavau daugiau pasitikejimo gal viskas bus gerai aciu jums
QUOTE(Kava&arbata @ 2007 06 12, 04:21)
Oi kaip negrazu meluoti Tu net negimdyti man pasiulei , jei mano poziuris kitoks (tuo tarpu as tik savo nuomone pasakiau), cia tas pats jei as tau pasakyciau - tai negimdyk jei is akmens amziaus esi.
Papildyta:
Mylimuke - jau temos pradzioje parasiau, kad tu ne savo temeleje, tai buk maloni pasisalinti ir neknisk visiems proto. Jei labai nori pasireiksti, tai gal tu koki piketa prie seimo suorganizuok, tema: nemaitinancios mamos gimdyti negali.
Papildyta:
Mylimuke - jau temos pradzioje parasiau, kad tu ne savo temeleje, tai buk maloni pasisalinti ir neknisk visiems proto. Jei labai nori pasireiksti, tai gal tu koki piketa prie seimo suorganizuok, tema: nemaitinancios mamos gimdyti negali.
Papildyta:
QUOTE(Raideles @ 2007 06 12, 07:16)
Matai, visi atvejai "neturėjau pieno" taip ir prašosi pamokymo. Nes pieno neturi tik nedidelis procentas moterų, ką jau čia ir žinoti visos. Bet jei tokiai mamai ką nors bandai pasakyti (čia ar kitoje temoje), tai irgi ne padėkų sulauki.
O tema vis gi apie nemaitinimo priežastis. Tai būtų įdomu tas priežastis išsianalizuoti, kad žinotum kodėl taip yra, kaip tai nustatyti ir ką daryti, kad vaikai gautų geriausią jiems maistą.
O tema vis gi apie nemaitinimo priežastis. Tai būtų įdomu tas priežastis išsianalizuoti, kad žinotum kodėl taip yra, kaip tai nustatyti ir ką daryti, kad vaikai gautų geriausią jiems maistą.
ar mes prasem tavo pamokymu?padeku ir nesulauksi.
o tu pati maitini?
rupinkis savo vaikais ir nelysk ne i savo reikalus.
Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 12, 07:31)
Ne tik del rachito, jei tu pastoviai sodintum pvz 3men vaika,net ir neserganti rachitu, jam tikrai iskryptu stuburas, nes kauliukai dar minksti. O vaiksciot pradejo sustiprejus raumenukams, bet tai nereiskia, kad kaulai tam pasiruose. Viskam yra savas laikas.
Del pieno,tai pasakei ta pati, tik kitais zodziais
Papildyta:
Tai tada labai idomu,ka tu cia sitoj temoj veiki? susikurk tema apie nenorincias maitint
Del pieno,tai pasakei ta pati, tik kitais zodziais
Papildyta:
Tai tada labai idomu,ka tu cia sitoj temoj veiki? susikurk tema apie nenorincias maitint
pvz 3 menesiu nieks vaiku nesodina. skirk skirtuma kur 9 menesiai,kur 3.
tas ir yra visiems savas laikas.vieniems anksciau,kitiems veliau.stipresni vaikai ir ne tinginiukai pradeda vaiksciot anksciau.visu mano vaiku kojeles tiesios. .
o rachitas tai liga,del vitamino d trukumo.apie ja daug nezinau,nes su sia liga nesusiduriau.
o ta pati pries tave jau buvau pasakius as.taigi perskaitai ir parasai savaip ir dar galvoji kad labai esi protinga
skaityk atidziau
dar karta tokiai kaip tu rasau:
nenorejimas ir atsiranda del tam tikru problemu.
ir dar karta skaityk atidziau
o man labai ydomu ka tu cia veiki?tu juk is pienininkiu burelio,tai ir suruj i pienininkiu skyriu.
Papildyta:
QUOTE(ingalp @ 2007 06 12, 07:32)
na taip, tema yra tikrai apie NEGALINČIAS maitinti
ir dar viena kuri skaityt nemoka
tu taip pat is pienininkiu burelio,suruj i pienininkiu skyriu.
Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 12, 07:33)
tai as tada tyliu
ir tylek.ir tau nervai pailses ir mums gerai.
Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 12, 08:30)
As ir nesakau, kad suriskit, tiesiog parasiau, kaip buna, o ir kai kuriu mamu pamegtos vaikstynes "gera" darba padaro.
o tu sita spelioji ar is knygu,ar is bobuciu suzinojai?praktikos pas tave tai tikrai nulis ,kad cia taip drasiai galetum reiskt situo klausimu savo nuomone
Papildyta:
QUOTE(nep @ 2007 06 12, 09:35)
Tos kurios maitina is akmens amziaus, rupinkimes ir savo groziu (tikrai galva neisnesa, kaip nesirupinimas groziu susijes su vaiko maitinimu, tuo kas jam yra subalansuota, gal p. Butvydiene man paaiskins ) ... Kuo toliau tuo daugiau randu cia vis idomesnes informacijos.
o tau nesvarbu kaip tu pati atrodai?vat cia tai keista o paaiskinti tau manau ir neverta,nes kazin ar suprasi.
o tu vis skaity ,,skaityk(tik iseiles ir atidziai) ir suzinosi ko dar nezinojei
Papildyta:
QUOTE(nep @ 2007 06 12, 10:18)
As panasiai ir pamaniau Bet jei papai dideli, jie ar maitini tu ar ne, vistiek bus nukare, o jei mazi - maitini ar ne, nukare nebus...Taip kad del papu tai taspats. Gal nebent del svorio. Maitinu tik tris men, o dabar turbut sveriu maziau nei pries nestuma. Jei dar taip, kas is manes liks. Ka daryt? Ar tai normalu? Zmones siulo maisto
tave jau issiurbe
jei taip toliau-isnyksi.
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 12, 16:53)
o tu pati maitini?
Papildyta:
o man labai ydomu ka tu cia veiki?tu juk is pienininkiu burelio,tai ir suruj i pienininkiu skyriu.
Papildyta:
tu taip pat is pienininkiu burelio,suruj i pienininkiu skyriu.
Papildyta:
Papildyta:
o tu sita spelioji ar is knygu,ar is bobuciu suzinojai?praktikos pas tave tai tikrai nulis ,kad cia taip drasiai galetum reiskt situo klausimu savo nuomone
Papildyta:
o tau nesvarbu kaip tu pati atrodai?vat cia tai keista o paaiskinti tau manau ir neverta,nes kazin ar suprasi.
tave jau issiurbe
jei taip toliau-isnyksi.
na žinai, šitokie chamiški burnojimai čia yra tikrai nevietoj
amri13, tada rašau ne apie tave. Apie kitą mamą, kuri Gimdė Kauno klinikose ir išsigando priešpienio su krauju. Ji negalėjo peržengti psichologinio barjero ir atsisakė maitinti.
O tavęs tik noriu paklausti, ar tu žindei vaikutį tas dienas, kai tekėjo tas neaiškus skystis? Ar nusitraukinėjai? Klausiu to tiesiog tam, kad suprasčiau situaciją. Jei jau kažkur rašei apie tai, tai įmesk nuorodą. Ačiū.
O tavęs tik noriu paklausti, ar tu žindei vaikutį tas dienas, kai tekėjo tas neaiškus skystis? Ar nusitraukinėjai? Klausiu to tiesiog tam, kad suprasčiau situaciją. Jei jau kažkur rašei apie tai, tai įmesk nuorodą. Ačiū.
Pirmiausia, pasisakysiu kaip moderatorė- daugiau tolerancijos ir be įžeidinėjimų...kitaip bus reaguota adekvačiai
Dabar pasisakysiu kaip mama
Priklausau paryškinto teiginio kategorijai. Pasakysiu tiesiai šviesiai- man šlykštu kai maitinančios užsipuola nemaitinančias, šlykštu...prisimenu kokį košmarą išgyvenau prieš metus- negaliu atsigauti... Aš be galo norėjau maitinti savo vaiką, be galo...mums didelė alergijos rizika, todėl bijojau tų mišinių, spaudžiau pieną iki paskutinio, bet kad nebebuvo
Istorija tokia- iki 2,5 mėn maitinau pati, su guzais, temperatūromis virš 40 , alpimais (gerai, kad nualpau nenešdama vaiko), su infekcijomis (iš spenelių bėgdavo pūliukai), su kraujais (nugraužimai), su antspeniais, paskui mečiau, nes pasiskaičiau, kad vaikui pripratus nebeims krūties... o manoji nerami baisiai, prasidėjo baisių ligų įtarimai, vaikas krūtį ima, spjauna, man rankomis drasko kūną, spardosi, bet maitinau...pradėjau bijot, kad gal nerami, nes trūksta pienuko, pagal priaugtą svorį norma, bet kodėl ji imdavo ir spjaudavo lauk, arba patraukia 2-3 min ir vėl spjauna lauk, draskosi... Nuvargau besitasydama pas daktarus gal pradėjo tikrai trūkti, gėriau ir kmynus (ko pasekoje užkietėjo viduriai, o kadangi jei pas mane itin problemiški- klizmavausi net 3 mėn gėriau šildytą alų, gėriau dar kažkokius močiučių marmalus,kad tik to pienuko būtų, tada bandžiau traukti su pientraukiu, pritraukdavau tik 80 ml iš abiejų krūtų, dėl streso paūmėjo mano odos ligos, išbėrė krūtis.....ir...nuo 2,5 mėn primaitinau, o nuo 4 mėn jau mišinukais.... Ir te nedrįsta kažkas aiškinti, kad duodam mišinius ramia širdimi. Gal tokių ir yra, bet aš kruvinom ašarom verkiau duodama vaikui tuos miltelius, taip pergyvenau, kad nuo stresavimo kildavo temperatūra iki 40 , krisdavau nuo sveikatos pablogėjimo, nuovargio, savęs graužimo, kad esu bloga mama, neturiu net pieno jam maitinti.... Ir mane užmušdavo komentarai, kad vaikai, maitinti MP protingesni, geresni ir visokie -esni kur tokia statistika? tai nejaugi vaikai, kurie auga mamai mirus, arba neišnešiotukai, kurie nemoka žįsti automatiškai yra pasmerkti būti blogesniais???
Tiesa, SM skaičiau vienos mamos pasisakymą, kad ji nori gerti šampaną, nori rūkyti ir nebemaitina dėl to, to nepateisinu...kita pasakė, kad maitinti yra skausminga, todėl nemaitina- nepateisinu ir to.....Tačiau- maitinančios, jūs nesmerkit, kol nežinot kas ir kaip...
pasisakiau, bet jau tokia skaudi tema, kad man tarsi kas ant nuospaudos užmynė
Dabar pasisakysiu kaip mama
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 11, 22:04)
Ar zinojai,kad per anksti pradejus vaikscioti gali iskrypti vaikui kojos, stuburas?
o kas gali nustatyti- anksti ar neanksti pradėjo vaikas vaikščioti manoji pradėjo 10 mėn ryte žengė 4 žingsnelius, vakare perėjo per svetainę, kitą dieną jau bėgiojo....ar turėjau vaiką pririšti, į maišą kišti viskas teka sava eiga (jeigu nėra didelių patologinių nukrypimų)QUOTE(ramyra @ 2007 06 12, 11:34)
Perkaiciusi tema ir as ta pastebejau. Tos kurios negalejo maitinti, o norejo- labai gruziasi todel pastabos ir komentarai yra skaudus, jos jautriai reaguoja. O tos kurios "norejo" ir nemaitina, tikros savo isitikinimu, ir visi "naturalisciu" komentarai, kaip vanduo nuo zasies. ir dar jei tema "nematiniancioms" tai ko cia uzsibuna sekmingai maitinancios? Pasiskaitykit temos pavadinima.
Priklausau paryškinto teiginio kategorijai. Pasakysiu tiesiai šviesiai- man šlykštu kai maitinančios užsipuola nemaitinančias, šlykštu...prisimenu kokį košmarą išgyvenau prieš metus- negaliu atsigauti... Aš be galo norėjau maitinti savo vaiką, be galo...mums didelė alergijos rizika, todėl bijojau tų mišinių, spaudžiau pieną iki paskutinio, bet kad nebebuvo
Istorija tokia- iki 2,5 mėn maitinau pati, su guzais, temperatūromis virš 40 , alpimais (gerai, kad nualpau nenešdama vaiko), su infekcijomis (iš spenelių bėgdavo pūliukai), su kraujais (nugraužimai), su antspeniais, paskui mečiau, nes pasiskaičiau, kad vaikui pripratus nebeims krūties... o manoji nerami baisiai, prasidėjo baisių ligų įtarimai, vaikas krūtį ima, spjauna, man rankomis drasko kūną, spardosi, bet maitinau...pradėjau bijot, kad gal nerami, nes trūksta pienuko, pagal priaugtą svorį norma, bet kodėl ji imdavo ir spjaudavo lauk, arba patraukia 2-3 min ir vėl spjauna lauk, draskosi... Nuvargau besitasydama pas daktarus gal pradėjo tikrai trūkti, gėriau ir kmynus (ko pasekoje užkietėjo viduriai, o kadangi jei pas mane itin problemiški- klizmavausi net 3 mėn gėriau šildytą alų, gėriau dar kažkokius močiučių marmalus,kad tik to pienuko būtų, tada bandžiau traukti su pientraukiu, pritraukdavau tik 80 ml iš abiejų krūtų, dėl streso paūmėjo mano odos ligos, išbėrė krūtis.....ir...nuo 2,5 mėn primaitinau, o nuo 4 mėn jau mišinukais.... Ir te nedrįsta kažkas aiškinti, kad duodam mišinius ramia širdimi. Gal tokių ir yra, bet aš kruvinom ašarom verkiau duodama vaikui tuos miltelius, taip pergyvenau, kad nuo stresavimo kildavo temperatūra iki 40 , krisdavau nuo sveikatos pablogėjimo, nuovargio, savęs graužimo, kad esu bloga mama, neturiu net pieno jam maitinti.... Ir mane užmušdavo komentarai, kad vaikai, maitinti MP protingesni, geresni ir visokie -esni kur tokia statistika? tai nejaugi vaikai, kurie auga mamai mirus, arba neišnešiotukai, kurie nemoka žįsti automatiškai yra pasmerkti būti blogesniais???
Tiesa, SM skaičiau vienos mamos pasisakymą, kad ji nori gerti šampaną, nori rūkyti ir nebemaitina dėl to, to nepateisinu...kita pasakė, kad maitinti yra skausminga, todėl nemaitina- nepateisinu ir to.....Tačiau- maitinančios, jūs nesmerkit, kol nežinot kas ir kaip...
Cikadele, labai užjaučiu dėl tokios patirties. Gaila, kad neturėjai su kuo rimtai pasitarti... Gal jai refliuksas buvo (skrandžio rūgštys kyla į gerklę ir graužia)? Iš to kaip aprašai dukrytės elgesį prie krūties atrodo panašu į tai. Ar mišinuką ji gerdavo panašiai? Bet tai praeitis. Svarbu kad būtum pasiruošusi kitam kartui...
O ant statistinių tyrimų nėra ko pykti. Rezultatai yra tokie, kad maitintų krūtimi IQ yra šiek tiek aukštesnis nei nemaitintų. Bet individualūs atvejai gali ir nepakliūti į statistinį vidurkį.
O ant statistinių tyrimų nėra ko pykti. Rezultatai yra tokie, kad maitintų krūtimi IQ yra šiek tiek aukštesnis nei nemaitintų. Bet individualūs atvejai gali ir nepakliūti į statistinį vidurkį.
QUOTE(Raideles @ 2007 06 12, 20:03)
Cikadele, labai užjaučiu dėl tokios patirties. Gaila, kad neturėjai su kuo rimtai pasitarti... Gal jai refliuksas buvo (skrandžio rūgštys kyla į gerklę ir graužia)? Iš to kaip aprašai dukrytės elgesį prie krūties atrodo panašu į tai. Ar mišinuką ji gerdavo panašiai? Bet tai praeitis. Svarbu kad būtum pasiruošusi kitam kartui...
aš stipri, manęs tai neatbaidė, kitus vaikus vistiek bandysiu MP maitint, gal jau nebebūsiu tokia jauna, nepatyrusi ir be didelio streso viskas gausis QUOTE(Raideles @ 2007 06 12, 20:03)
mūsų tėvų laikais neskatino MP maitinti, tai pagal rodiklius:MP- protingesni ir visokie -esni
Mišinys- ne tokie protongi ir t.t
---> gaunasi, kad mes esame visi nelabai protingi ir pan.....
tiek to, tebūnie ta statistika, bet pvz kai čia kažkuriam skyrelyje man kažkas pradėjo aiškinti, kad jos Petriukas ar Antanukas geresnis, protingesnis ir -esnis už mano vaiką, tai atsiprašau..... manau, kad ta statistika yra piktnaudžiaujama neduok dieve, kada nors dar stojant į u-tetą teks varnelę pažymėti- maitino MP ar nemaitino....taip pasirinktų, ta geriausią čia džoukas, bet gal kada ir nebebus džoukas, o realybė....jei taip viską sureikšminsim
dėl refliukso nežinau...gal nebuvo, nes mano mažė pvz niekada neatpylinėjo
ir dar pridursiu- aš nebegalėjau kvėpuoti, nes kvėpuojant kilnojosi krūtinė ir man ją taip skaudėdavo, kad norėjosi toną vaistų išgert (o aš pakanti skausmui, nes esu silpnos sveikatos ir to skausmo esu patyrusi daug), bet negėriau, o vietoj to- graužiau nagus nes taip skaudėjo, o norėjau maitinti geru pienu, o ne apnuodyto vaistais...
tai pagalvoju- gal aš iš tų, kurios negali maititnti, nes sveikata bloga, pradedu galvoti, kad tiesiog mano organizmas ir n ligų nualintas buvo...norėčiau prieš kito vaikiuko maitinimą sustiprėti- bet maitinsiu tai tikrai
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 12, 15:53)
Papildyta:
o tu pati maitini?
Papildyta:
pvz 3 menesiu nieks vaiku nesodina. skirk skirtuma kur 9 menesiai,kur 3.
tas ir yra visiems savas laikas.vieniems anksciau,kitiems veliau.stipresni vaikai ir ne tinginiukai pradeda vaiksciot anksciau.visu mano vaiku kojeles tiesios. .
o rachitas tai liga,del vitamino d trukumo.apie ja daug nezinau,nes su sia liga nesusiduriau.
o ta pati pries tave jau buvau pasakius as.taigi perskaitai ir parasai savaip ir dar galvoji kad labai esi protinga
skaityk atidziau
dar karta tokiai kaip tu rasau:
nenorejimas ir atsiranda del tam tikru problemu.
ir dar karta skaityk atidziau o man labai ydomu ka tu cia veiki?tu juk is pienininkiu burelio,tai ir suruj i pienininkiu skyriu. Papildyta:
tu taip pat is pienininkiu burelio,suruj i pienininkiu skyriu. Papildyta:
Papildyta:
o tu sita spelioji ar is knygu,ar is bobuciu suzinojai?praktikos pas tave tai tikrai nulis : ,kad cia taip drasiai galetum reiskt situo klausimu savo nuomone
Papildyta:
o tu vis skaity ,,skaityk(tik iseiles ir atidziai) ir suzinosi ko dar nezinojei
Papildyta:
tave jau issiurbe
jei taip toliau-isnyksi.
Oi siaubas, kaip tu gali. Galeciau tau daug papasakot ir parodyt, bet susilaikysiu
QUOTE(krevete6 @ 2007 06 12, 15:13)
[CODE]
Pasiskaiciau daugiau apie maitinima, tai suzinojau dar daugiau ir igavau daugiau pasitikejimo gal viskas bus gerai aciu jums
visada atmink, kad tu esi supermamka, ir drasiai zenk pirmyn!!!
QUOTE(Raideles @ 2007 06 12, 19:03)
amri13, tada rašau ne apie tave. Apie kitą mamą, kuri Gimdė Kauno klinikose ir išsigando priešpienio su krauju. Ji negalėjo peržengti psichologinio barjero ir atsisakė maitinti.
TIK IS KRUTIES. jokio nusitraukinejimo pas mane nebuvo. tas vaikas istisai ant papo kabojo, ir kol pajege trauke, trauke... o jau skausmas buvo juk papai visiskai tusti buvo. bet viska kenciau, ir lakiau to pieno. ir kas is to! i trecia - ketvirta para jau jis nepajege traukt, bet visvien prie papo gulejo.
QUOTE(Cikadelė @ 2007 06 12, 19:51)
Skaudi ir man si tema. Bet jau susitaikiau su tuo. Ir saves nekaltinu ir negrauziu. Juolab vaikui 3,5 m.
Bandziau isiaiskinti priezastis del ko nebuvo pieno, sekanti karta bandysim viska is naujo. Busiu jau labiau patyrusi, ramesne ir pan.
Mane dar piktina pasakymai, kad "nemaitintu mp vaikai turi silpna rysi su motina". Koks rysys stiprus su mano vaiku as zinau ir man ramu. Taciau toms mamytes, kurios neseniai pagimde, kurioms dar kaip sakoma "zaidza kraujuoja" del nemaitinimo tokie pasakymai kaip druska ant tos zaizdos.
Tik nesigrauzkit ir mylekit savo vaikucius.
Cikadele, matosi labai daug iskentejai
Labai liudna, kad taip buna ir atsiranda priezasciu, kodel negalim savo vaikiuku maitinti krutimi. Aisku as irgi nepateisinu tu- "noriu rukyti, arba gerti, todel nemaitinu..."
Papildyta:
Labai liudna, kad taip buna ir atsiranda priezasciu, kodel negalim savo vaikiuku maitinti krutimi. Aisku as irgi nepateisinu tu- "noriu rukyti, arba gerti, todel nemaitinu..."
Papildyta:
QUOTE(ramyra @ 2007 06 13, 08:56)
Skaudi ir man si tema. Bet jau susitaikiau su tuo. Ir saves nekaltinu ir negrauziu. Juolab vaikui 3,5 m.
Bandziau isiaiskinti priezastis del ko nebuvo pieno, sekanti karta bandysim viska is naujo. Busiu jau labiau patyrusi, ramesne ir pan.
Mane dar piktina pasakymai, kad "nemaitintu mp vaikai turi silpna rysi su motina". Koks rysys stiprus su mano vaiku as zinau ir man ramu. Taciau toms mamytes, kurios neseniai pagimde, kurioms dar kaip sakoma "zaidza kraujuoja" del nemaitinimo tokie pasakymai kaip druska ant tos zaizdos.