Įkraunama...
Įkraunama...

Ar yra čia mamyčių, negalinčių maitinti krūtimi?

QUOTE(ramyra @ 2007 06 12, 11:34)
Perkaiciusi tema ir as ta pastebejau. Tos kurios negalejo maitinti, o norejo- labai gruziasi todel pastabos ir komentarai yra skaudus, jos jautriai reaguoja. O tos kurios "norejo" ir nemaitina, tikros savo isitikinimu, ir visi "naturalisciu" komentarai, kaip vanduo nuo zasies. ir dar jei tema "nematiniancioms" tai ko cia uzsibuna sekmingai maitinancios? Pasiskaitykit temos pavadinima.

na bet galtemą skaitys besilaukiančios mamytės ir jomsbūtų įdomu sužinoti negalėjimo maitinti priežastis ir jų pašalinimo būdus. todėl sėkmingai maitinančios mamytės ir bando jas išsiaiškinti mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(krevete6 @ 2007 06 12, 11:47)
Sveikos, mamytes 4u.gif
Nezinau ar cia kreipiuosi, bet noriu paklausti blush2.gif
As dar tik ruosiuosi gimdyti, bet jauciu, kad galiu netureti pieno- kaip suzinoti?
Mano mama sake, kad neturejo pieno, nors visalaika begdavo is krutu.. kiek isbegdavo, tiek ir budavo ir musu visai nemaitino.. negalejo.
Zinau, kad tai paveldima..
Man labai anksti pradejo rodytis priespienis, bet dabar, kai nestumas i pabaiga, jo mazeja verysad.gif  beveik nebega, tik kartais koks lasiukas, arba kai pati spaudziu bega bespalvis..
Ar galima is ko nors nustatyti ar as galesiu ar ne maitinti pati? g.gif

na tikrai nepaveldimas vaiko nežindymas. nesijaudink dėl to 4u.gif . nueik į skyrelį "Kūdikių žindymas" - ten rasi daug info ir nuorodų į naudingas svetaines. siūlau viską atidžiai išstudijuot ir psichologiškai nusiteikt maitinti savo stebuklėlį wub.gif . ir viskas bus gerai 4u.gif
svarbiausia - tinkamai pasiruošt ir nestresuot ištikus mažiausiai nesėkmei ar problemai.
Atsakyti
na tikrai nepaveldimas vaiko nežindymas. nesijaudink dėl to  . nueik į skyrelį "Kūdikių žindymas" - ten rasi daug info ir nuorodų į naudingas svetaines. siūlau viską atidžiai išstudijuot ir psichologiškai nusiteikt maitinti savo stebuklėlį  . ir viskas bus gerai 
svarbiausia - tinkamai pasiruošt ir nestresuot ištikus mažiausiai nesėkmei ar problemai.

[CODE]
Labai aciu 4u.gif
Lekiu pasiskaitineti mirksiukas.gif
Atsakyti
Tos kurios maitina is akmens amziaus, rupinkimes ir savo groziu (tikrai galva neisnesa, kaip nesirupinimas groziu susijes su vaiko maitinimu, tuo kas jam yra subalansuota, gal p. Butvydiene man paaiskins g.gif) ... biggrin.gif biggrin.gif bigsmile.gif Kuo toliau tuo daugiau randu cia vis idomesnes informacijos.
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2007 06 12, 12:35)
Tos kurios maitina is akmens amziaus, rupinkimes ir savo groziu (tikrai galva neisnesa, kaip nesirupinimas groziu susijes su vaiko maitinimu, tuo kas jam yra subalansuota, gal p. Butvydiene man paaiskins g.gif) ... biggrin.gif  biggrin.gif  bigsmile.gif Kuo toliau tuo daugiau randu cia vis idomesnes informacijos.

nu kaip tu nesupranti, taigi jei maitini, tai papų grožiu nesirūpini biggrin.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2007 06 11, 23:35)
TAip pat suprantu mamą, kuriai vietoje pieno tekėjo kraujas. TAip būna kartais pirmom dienom, vėliau susitvarko, bet mama nenorėjo maitinti vaiko. Ir aš ją suprantu.

Brangi kolege, ne viskas visada yra taip, kaip turi ar gali buti. schmoll.gif cia man bego tas vadinamas kraujas. jis buvo ne pirmoj poroj dienu, ir tikrai nesumises su priespieniu jokiu. dabar, kai jau galvoju blaivia galva, tai, manau, zinau kas tai buvo. kadangi mano sunelis gime tvirtas ir stiprus vyrukas, tai dar turedamas jegu kol nenusilpo labai stipriai ir godziai trauke ta sausa kruti. mano speneliai maitinimui super toki, tai viskas sekesi puikiai jam. o kadangi ten nieko nebuvo, tai nuo spaudimo kogero truko kokis kapiliaras. dabar taip suvedusi galus nusprendziau, kadangi man ant tos krties buvo atsiradusi gana didele kraujosruva is niekur nieko. zinau ten ta visa reikala, kai buna su krauju pienukas ar priespienis ir t.t., ir manes tai tikrai nebutu nugasdine taip, kad nemaitinciau schmoll.gif o laukdama kol to pieno atsiras, vaika badu marinau6 dienas ligoninej, ir pusantros namie verysad.gif gyvybei palaikyti ligoninej dave per diena 3k. po 20 ml misinio. nenorejau to misinio, truputi buvau gimdymo soke dar ir kazkodel klausiau daktaru, kurie liepe vaika prie papo guldyt, ir to pieno esa tiiikrai atsiras. todel tikejau ir laukiau kaip kvaile! bet... aciu Dievui gavom gera poliklinikos daktare ir sesute, kurios mane nuramino, kad bus viskas ciki ir su misiniais, truputi paaiskino situacija, ir galimas priezastis ( bet tik spejamas ), ir dabar viskas super mum. na, o pienelio visvien neatsirado, nors daug ka isbandziau.

QUOTE(ingalp @ 2007 06 12, 10:40)
Raideles, o ar tikrai taip būna, kad pirmom dienom vietoj pieno teka kraujas? blink.gif  kodėl taip atsitinka? ir ką tokiu atveju daryt? g.gif

buna. bet ten nera grynas kraujas, ir jo buna vos vos priespienyje ar pienuke. ten kartais jo papuola (dazniausiai) is nugrauztu speneliu, bet gali buti truputeli ir is vidaus. bet tai tikrai nera nieko baisaus, ir tai nera KRAUJAS grynas. cia as sakau is savo zinomu pavyzdziu. gal yra ir kitaip.

QUOTE(laukinukė @ 2007 06 12, 10:46)
Dabar kaip ta blondinė, paklausiu ne į temą: o tai ką pati darysi, kai tavo lelius kokių 10 mėn. pareikš norą eiti? Pririši, suvyniosi ir lauksi, kol ateis tas laikas, kai tavo nuomone bus jau galima eiti? Manoji už rankos pradėjo eiti kažkur 9 su puse mėn., o nuo praėjusios savaitės žingsniuoja ir bėginėja pati.
Tik pats vaikas ir žino, kada jam laikas kažką daryti - negalima nei versti, nei drausti.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(Raideles @ 2007 06 12, 11:18)
Bet psichologinis barjeras labai stiprus - krauju vaiką maitinti. Neesu tikra, kad pati tokioje situacijoje maitinčiau.

pasikartoju. manes psichologinis stabdis nesulaike. tiesiog ten buvo grynas raudonas brudas (kraujas), kuris kaip atsirado is niekur, taip ir dingo niekur. is to nieko neissivyste. tuo labiau pienuko.

QUOTE(krevete6 @ 2007 06 12, 11:47)
Sveikos, mamytes 4u.gif
Nezinau ar cia kreipiuosi, bet noriu paklausti blush2.gif
As dar tik ruosiuosi gimdyti, bet jauciu, kad galiu netureti pieno- kaip suzinoti?
Mano mama sake, kad neturejo pieno, nors visalaika begdavo is krutu.. kiek isbegdavo, tiek ir budavo ir musu visai nemaitino.. negalejo.
Zinau, kad tai paveldima..
Man labai anksti pradejo rodytis priespienis, bet dabar, kai nestumas i pabaiga, jo mazeja verysad.gif  beveik nebega, tik kartais koks lasiukas, arba kai pati spaudziu bega bespalvis..
Ar galima is ko nors nustatyti ar as galesiu ar ne maitinti pati? g.gif

na tik jau! auksciau galva, mamyte! mirksiukas.gif 4u.gif niekas cia nieko ir niekur dar nereiskia! o tuo labiau nepaveldima! to priespienio gali ir visai iki gimdymo nebuti, gali jo ir daug buti, gali visaip visaip buti, bet tai dar nieko nereiskia! viska pamatysi pagimdziusi mirksiukas.gif ir as kazkodel tikiu, kad tau viskas bus gerai. tu kuo puikiausiai maitinsi savo atzalele 4u.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 06 12, 11:50)
nu kaip tu nesupranti, taigi jei maitini, tai papų grožiu nesirūpini biggrin.gif  lotuliukas.gif

As panasiai ir pamaniau g.gif biggrin.gif Bet jei papai dideli, jie ar maitini tu ar ne, vistiek bus nukare, o jei mazi - maitini ar ne, nukare nebus...Taip kad del papu tai taspats. Gal nebent del svorio. Maitinu tik tris men, o dabar turbut sveriu maziau nei pries nestuma. Jei dar taip, kas is manes liks. doh.gif Ka daryt? Ar tai normalu? Zmones siulo maisto blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2007 06 12, 13:18)
Maitinu tik tris men, o dabar turbut sveriu maziau nei pries nestuma. Jei dar taip, kas is manes liks.  doh.gif Ka daryt? Ar tai normalu? Zmones siulo maisto blush2.gif

normalu. ypac jei dar seip aktyvi esi 4u.gif
ech, kad man taip doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2007 06 12, 13:18)
Maitinu tik tris men, o dabar turbut sveriu maziau nei pries nestuma. Jei dar taip, kas is manes liks.  doh.gif Ka daryt? Ar tai normalu? Zmones siulo maisto blush2.gif

galiu savo nemokamai pridėt lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 06 12, 12:39)
galiu savo nemokamai pridėt  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 06 12, 13:39)
galiu savo nemokamai pridėt  lotuliukas.gif

as ir! drinks_cheers.gif doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
amri13, ar tu gimdei Kauno klinikose?
Savų paaiškinimų mes galim daug kam sugalvoti.
Kai kraujas bėga iš krūtų, tai angliškai vadinama "rusty pipe sindrome"
http://www.indianped...aug-931-932.htm
http://parenting.ivi...0,,3x3g,00.html
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2007 06 12, 13:51)

Kai kraujas bėga iš krūtų, tai angliškai vadinama "rusty pipe sindrome"
http://www.indianped...aug-931-932.htm
http://parenting.ivi...0,,3x3g,00.html

ačiū už info. iš principo supratau kas ten vyksta. net nežinojau apie tokį dalyką iki šiol g.gif . tikrai įdomu buvo paskaityt 4u.gif
Atsakyti