Maniskiui irgi neteko dziugtis mamos pieneliu.Mano priezastis buvo nesigamino Ligonineje jau buvo bedu,bet vis dar galvojo cia gal priespienis ir tuoj bus bus to pienelio.Deja sesele jau naktimis nese misinuka ir girde maniski,nes rekdavo nesavu balsu.Masaziste masazavo ir bande vis nutraukineti,bet gaudavosi ne kas.Maziukas irgi kankinosi,visaip bandydavo,bet tik nugriauzdavo iki krauju,man asaros upeliai,tad baigeme tuos vargus ir maitinomes misinukais.Del maziuko sveikatos negaliu skustis,jam dabar 11 men ir jis nesirgo dar nei karto!!!!! O svoris augo kaip ant mieliu
QUOTE(little bear @ 2007 05 02, 11:32)
Kitą kartą gal reikėtų verčiau kiekvieną žodį iš naujos eilutės rašyti, nes kai norisi paskaityti, ką žmonės rašo, reikia slankioti puslapį kas eilutę....
Nepatogu žiauriai
Niu va kiek skirtingų istorijų ir bėdelių. Mums pirmą mėnesiuką labiausiai skaudėjo, bet laimei pavyko ištverti ir dabar iki šiol maitinu pati, o pupai jau šeštas mėn.prasidėjo. Žinoma, visko buvo. ~3mėn.lyg ir buvo pradėjęs kelti streiką "pieno fabrikėlis", bet čia paskaičius mamyčių patarimus - pavyko bėdas įveikti ir tuo labai džiaugiames abi su pupa . Labiausiai į paniką vesdavo uošvienės - didžiosios žinovės nuomonė: - "TU NEBETURI PIENO-duok arbatyčių" ir taip kiekvieną dieną (gerai, kad ne kartu gyvenam ) Gerai, kad nepraskydau ir kantriai kuo dažniau siūlydavau papulį dukrai, taip viskas ir atsistatė, bet porą savaitėlių teko pavargt, kol vėl viskas į savo vėžias įsivažiavo..
Žinoma, mano vargai, dabar su kitų mamyčių palyginus- tik gėlytės, nors trūkumo metu atrodė, kad pasaulio pabaiga artinasi
Žinoma, mano vargai, dabar su kitų mamyčių palyginus- tik gėlytės, nors trūkumo metu atrodė, kad pasaulio pabaiga artinasi
mano mazoji kruties neeme nuo pat gimimo. maitinau su antspeniais. po to atsigulem i ligonine, paaiskejo, kad svoris neauga... teko maitinti is buteliuko. maniskei dabar jau trys mensesiai. 2,5 men piena nusitraukineju. kol kas to pieno uztenka, bet kaip bus toliau, nezinau. kai susinervinu, pienuko sumazeja. pora kartu nenusitraukiau pieno, daviau misinuka, tai mazoji apsiveme. nezinau ka reiks daryti kai pienas baigsis. isbandem 4 misinukusnuo visu apsiveme... laukiu kol pradesiu kosytes duot:)
Mano patirtis turbūt niekuo labai nesiskiria nuo kai kurių čia aprašytų. Akušerė sakė, kad pradžioj negalima krūties ilgai duoti - kad priprastum. Bet nežinau, ar čia mano speneliai jautrūs, ar mažė labai aršiai graužė... Skaudėjo, nors tepiausi tepalais ir t.t. Išbandžiau kelis tepalus. Palengvėjo nuo šaltalankio aliejaus. Paskui dar Bepantenas neblogai buvo. O pieno ne per daugiausiai. O paskui dar draugė patarė minučių neskaičiuot, esą viskas susitvarkys. Bet nesusitvarkė. Galų gale prieš kiekvieną žindymą - tiesiogine žodžio prasme - sukąsdavau dantis ir kišdavau mažei papą..... Naktimis nutariau nesikankinti - kad bent tuo paros metu šiek tiek speneliai atsigautų. Mažė antspenius spjaudė, nenorėjo imti. O kadangi naktimis nemaitinau - ir to pieno matyt ėmė mažėti (ir prieš tai upeliais netekėjo). Toks va užburtas ratas. Dar maniau nusitraukinėti, bet kai pieno nedaug, o gal sunkiai teka, tai, sako, geriausias pientraukis vis tiek yra vaikas. Tiek, kiek vaikas ištraukia, neištrauks joks pientraukis. Taip ir buvo - nusitraukdavau porą lašiukų.
Taip štai mano, kaip maitinančios motinos, stažas sudaro lygiai vieną mėnesį.
Paskui nutariau nesikankinti. Sakiau, jei būčiau kur Afrikoj, arba jau visai neturėčiau ko vaikui duoti - tada jau kitos išeities nebūtų. O dabar... ypač kai seselė, į namus atėjusi, pasakė, kad vaikas labai jau mažai priaugęs (ne svarstyklėmis svėrė, o "iš akies" pasakė), ir kad reikėtų gal duoti mišinuko papildomai.
Na, ir pati mačiau, kad pažindusi krūtį, mažė vis nerami, daugiau jai reikia...
Dabar mums jau 4 mėnesiai, maitinamės mišinukais, pereinam prie Nr. 2
kol kas problemų dėl to neturėjome.
O su kitu vaiku gal jau būsiu pasimokiusi ir per daug neklausysiu patarimų
Taip štai mano, kaip maitinančios motinos, stažas sudaro lygiai vieną mėnesį.
Paskui nutariau nesikankinti. Sakiau, jei būčiau kur Afrikoj, arba jau visai neturėčiau ko vaikui duoti - tada jau kitos išeities nebūtų. O dabar... ypač kai seselė, į namus atėjusi, pasakė, kad vaikas labai jau mažai priaugęs (ne svarstyklėmis svėrė, o "iš akies" pasakė), ir kad reikėtų gal duoti mišinuko papildomai.
Na, ir pati mačiau, kad pažindusi krūtį, mažė vis nerami, daugiau jai reikia...
Dabar mums jau 4 mėnesiai, maitinamės mišinukais, pereinam prie Nr. 2
kol kas problemų dėl to neturėjome.
O su kitu vaiku gal jau būsiu pasimokiusi ir per daug neklausysiu patarimų
Na mano patirtis turbut taip pat nieko nenustebins. Pieno kaip ir buvo pradzioje, maitinau savo mazyte, taciau kai pradejo trukti (svorio mazai priaugome) teko damaitinti, taciau nutraukti maitinima teko del to, kad pienas is kruties labai jau bego ir vaikutis nuolat springdavo. ko tik nedariau ir nusitraukineti pries maitinima ir t.t., taciau kai reikdavo nusitraukti tai niekas neisbegdavo, valanda kankinimosi ir tik keliolika mililitru, o vaikui papa paduodi ir klykia nesavu balsu net kraupu budavo. Jau galvojau, kad vaikui isterija ivarysiu su savo maitinimais. Net mociutes, naturalaus maitinimo salininkes ir tos nebedriso sakyti, kad krutimi maitinti reikia. Tik dabar nera taip gerai valgom misinelius, bet nuo jie mano mergyte alergizuoja. Ismieginom visokius, taciau tinkamo nesuradom. Pora menesiu labai tiko Hipp HA misinukas, bet deja gamintojai siek tiek pakeite jo sudeti ir dabar vis vien siek tiek alergizuoja. Tai kartais ir kankina abejones ar teisingas tas sprendimas nutraukti naturalu maitinima buvo. Gal reikejo meginti tinkamesniu pientraukiu ieskoti.
O mano istorija stai tokia.
Per pirmas 5 paras vis laukdavau kada tas antpludis pienuko bus, kai reikes daryti masaza, kontrastini dusa ir t.t. nuo mastito - nedasilaukiau Bet nieko galvojau, man reiskia pasiseke. Savo maziuka maitindavau tiek kiek norejo, budavo iki 1.5 valandos ir ilgiau. Vaikas miegodavo gerai, tik pilvukas vakarais kankindavo. Kaip ir buvo sirdy nerimas, kad turiu mazai pienuko, bet galvoju, vaikas ramus, gal tiek jam ir uztenka
Po 2.5 savaiciu su alergija (nuo resutu, kad pieno butu daugiau ) papuolem i ligonine, o cia tai ir lauke mane sokas - mano zuikis, vietoj to, kad augti, i minusa eina beveik puse kg. Nu tada man ir prasidejo . Visus imanomus budus isbandziau, nutraukinejau iki 3 menesiu, bet jau nuo 1 menesio papildomai duodavau misinuko - nuo 0 iki 4 kartu, priklausomai nuo nutraukto pieno kiekio. Pavargdavau nerealiai, nespedavau nei pavalgyti, nei su vaiku bendrauti, nes pientraukis patapo krutines pratiesimu Kai nutraukti vienam maitinimui prireikdavo dvieju paru - pasidaviau
Siaip su misinukais pradejom ramiau gyventi - as ne taip pavargdavau, vaikui praejo visi pilvai ir berimai. Nesirgom iki 6 menesiu, manau butume ir toliau sveiki, bet as pati atnesiau i namus bacila Manau ir MP maitinamas vaikas neatsilaikytu, bet kas zino
Zinau atveju, kai nusitraukinedami mamos maitindavo iki metu, o kita iki metu ir 8 menesiu. Dar zinau atveji, kai krutimi pradejo maitinti tik nuo 2 menesiu ir sekmingai pramaitino iki metu. Tai, kad viskas imanoma! Tik jau taip yra - vienoms pasiseka, kitom - ne
P.S.: kai gims antras vaikas, tai ir vel darysiu viska, kad maitinciau pati. Tiesiog del to, kad be galo malonu atiduoti pipliukui dalele saves
Per pirmas 5 paras vis laukdavau kada tas antpludis pienuko bus, kai reikes daryti masaza, kontrastini dusa ir t.t. nuo mastito - nedasilaukiau Bet nieko galvojau, man reiskia pasiseke. Savo maziuka maitindavau tiek kiek norejo, budavo iki 1.5 valandos ir ilgiau. Vaikas miegodavo gerai, tik pilvukas vakarais kankindavo. Kaip ir buvo sirdy nerimas, kad turiu mazai pienuko, bet galvoju, vaikas ramus, gal tiek jam ir uztenka
Po 2.5 savaiciu su alergija (nuo resutu, kad pieno butu daugiau ) papuolem i ligonine, o cia tai ir lauke mane sokas - mano zuikis, vietoj to, kad augti, i minusa eina beveik puse kg. Nu tada man ir prasidejo . Visus imanomus budus isbandziau, nutraukinejau iki 3 menesiu, bet jau nuo 1 menesio papildomai duodavau misinuko - nuo 0 iki 4 kartu, priklausomai nuo nutraukto pieno kiekio. Pavargdavau nerealiai, nespedavau nei pavalgyti, nei su vaiku bendrauti, nes pientraukis patapo krutines pratiesimu Kai nutraukti vienam maitinimui prireikdavo dvieju paru - pasidaviau
Siaip su misinukais pradejom ramiau gyventi - as ne taip pavargdavau, vaikui praejo visi pilvai ir berimai. Nesirgom iki 6 menesiu, manau butume ir toliau sveiki, bet as pati atnesiau i namus bacila Manau ir MP maitinamas vaikas neatsilaikytu, bet kas zino
Zinau atveju, kai nusitraukinedami mamos maitindavo iki metu, o kita iki metu ir 8 menesiu. Dar zinau atveji, kai krutimi pradejo maitinti tik nuo 2 menesiu ir sekmingai pramaitino iki metu. Tai, kad viskas imanoma! Tik jau taip yra - vienoms pasiseka, kitom - ne
P.S.: kai gims antras vaikas, tai ir vel darysiu viska, kad maitinciau pati. Tiesiog del to, kad be galo malonu atiduoti pipliukui dalele saves
na, man pienas dingo del streso, daug rupesciu turejau. nutraukinejau piena ir duodavai is buteliuko, po to maitinau misriai ir savo pienu ir misinuku.
jeigu tavo vaikutis atpilineja, vadinasi neteisingai maitini. pasitark su gydytoju kaip teisingai misriai maitinti. jeigu ryte duodi savo pieno vadinasi vakare reikia duoti misinuko arba atvirksciai. ir po kiekvieno maitinimo butinai palaikyk vaika staciai kad atsirugtu !!!! tai yra labai svarbu, tada neatpilines.
jeigu tavo vaikutis atpilineja, vadinasi neteisingai maitini. pasitark su gydytoju kaip teisingai misriai maitinti. jeigu ryte duodi savo pieno vadinasi vakare reikia duoti misinuko arba atvirksciai. ir po kiekvieno maitinimo butinai palaikyk vaika staciai kad atsirugtu !!!! tai yra labai svarbu, tada neatpilines.
Aš sūnelio nemaitinu pienuku savo jau nuo 3 savaičių.
O priežastys tokios:
Gimdymas man praėjo labai nevykusiai ir aš turiu 3 laipsnio plyšimus. (plyšau taip, kaip plyštų žmogus jei jį už kojų temptų į skirtingas puses, ir makšty ir išangėj plyšau - visur), grįžusi namo iš klinikų (velniai jas rautų) negalėjau vaikščioti net, skausmas žvėriškas mane lydėjo 2 sav., atsisėdau tik po mėnesio sunkiai, net dabar dar randus skauda, tuštintis negalėjau nes plyšo visi randai užpakaly (sfinkteris) , be to man BABY BLUES prasidėjo - pogimdyvinė depresija. Aš nenorėjau nei valgyt nei gert, tik gulėt galėjau ir verkt, be to dar ir vyrui prasidėjo krizė, kol vaikelį jis "pripažino" praėjo gal mėnuo, vaikui pilvą skaudėjo taip, kad jis mėlynavo nuo klyksmo po 10 val per parą ir visą šį laiką aš jį turėjau nešiot ant rankų (per pirmas 3 savaites tokių išbandymų numečiau 20 kg svorio)... žodžiu, palaipsniui man pieno pradėjo mažėt. Tada aš pradėjau primaitint mišiniu ir pastebėjau, kad kai vaikas mišinio pavalgo mažiau jam pilvą skaudą, todėl nustojau duot savo pieną, kuris nuo begalinio streso turbūt buvo vos ne nuodingas.
Štai tokia mano istorija.
Aišku, jaučiu aš kaltę prieš mažiuką, kad negauna jis probiotikų naturalių, bet ką jau padarysi...
Užknysa tik, kad visuose žurnaluose ir ant mišinukų rašoma, koks nuostabus yra motinos pienas ir kaip negerai yra mišinukai... Paimtų geriau nors kartą parašytų straipsnį apie tai, kaip tokiom vargšėm mamytėm kaip mes atsikratyti to slegiančio kaltės jausmo, kad nemaitini krūtimi...
O priežastys tokios:
Gimdymas man praėjo labai nevykusiai ir aš turiu 3 laipsnio plyšimus. (plyšau taip, kaip plyštų žmogus jei jį už kojų temptų į skirtingas puses, ir makšty ir išangėj plyšau - visur), grįžusi namo iš klinikų (velniai jas rautų) negalėjau vaikščioti net, skausmas žvėriškas mane lydėjo 2 sav., atsisėdau tik po mėnesio sunkiai, net dabar dar randus skauda, tuštintis negalėjau nes plyšo visi randai užpakaly (sfinkteris) , be to man BABY BLUES prasidėjo - pogimdyvinė depresija. Aš nenorėjau nei valgyt nei gert, tik gulėt galėjau ir verkt, be to dar ir vyrui prasidėjo krizė, kol vaikelį jis "pripažino" praėjo gal mėnuo, vaikui pilvą skaudėjo taip, kad jis mėlynavo nuo klyksmo po 10 val per parą ir visą šį laiką aš jį turėjau nešiot ant rankų (per pirmas 3 savaites tokių išbandymų numečiau 20 kg svorio)... žodžiu, palaipsniui man pieno pradėjo mažėt. Tada aš pradėjau primaitint mišiniu ir pastebėjau, kad kai vaikas mišinio pavalgo mažiau jam pilvą skaudą, todėl nustojau duot savo pieną, kuris nuo begalinio streso turbūt buvo vos ne nuodingas.
Štai tokia mano istorija.
Aišku, jaučiu aš kaltę prieš mažiuką, kad negauna jis probiotikų naturalių, bet ką jau padarysi...
Užknysa tik, kad visuose žurnaluose ir ant mišinukų rašoma, koks nuostabus yra motinos pienas ir kaip negerai yra mišinukai... Paimtų geriau nors kartą parašytų straipsnį apie tai, kaip tokiom vargšėm mamytėm kaip mes atsikratyti to slegiančio kaltės jausmo, kad nemaitini krūtimi...
Mano maitinimo stazas- 1 menuo. Pieno nesigamino, buvau labai jautri, aisku del depresijos. Vaikui per trumpas liezuvio pasaitelis, neistrauke pieno. Jau gimdymo namuose primaitindavo. Buvo reksnys kaip reikiant.
Mano speneliai nugrauzti iki zaizdu, dabar galvoju kodel as antspeniu nenaudojau Vaikui buvo sunku traukti ir ne ka jis istraukdavo, buvo nuolat "piktas". Primaitindavau, tai aisku is buteliuko lengviau traukti, nebeeme kruties. Nusitraukti neisejo, tik keli lasai. Bet ju uzteko, kad uzsikimstu pieno latakai ir guzas per ketvirti kruties. Jo niekaip neismasazavo. Teko nutraukt maitinima, perejau prie misinuku. Guzas isisvaiksciojo po 4 men. padejo kopustu kompresai.
Vaikas patapo ramus, priaugdavo normaliai svorio. Nesirgo iki 1m 10 men
Taigi mamytes nesikankit jei negalit maitint, salin visas blogas nuotaikas, ir nesigrauzkit saves.
As nezinau kaip bus su antru vaiku. Bet tikrai nesikankinsiu....
Mano speneliai nugrauzti iki zaizdu, dabar galvoju kodel as antspeniu nenaudojau Vaikui buvo sunku traukti ir ne ka jis istraukdavo, buvo nuolat "piktas". Primaitindavau, tai aisku is buteliuko lengviau traukti, nebeeme kruties. Nusitraukti neisejo, tik keli lasai. Bet ju uzteko, kad uzsikimstu pieno latakai ir guzas per ketvirti kruties. Jo niekaip neismasazavo. Teko nutraukt maitinima, perejau prie misinuku. Guzas isisvaiksciojo po 4 men. padejo kopustu kompresai.
Vaikas patapo ramus, priaugdavo normaliai svorio. Nesirgo iki 1m 10 men
Taigi mamytes nesikankit jei negalit maitint, salin visas blogas nuotaikas, ir nesigrauzkit saves.
As nezinau kaip bus su antru vaiku. Bet tikrai nesikankinsiu....
Perskaiciau visa tema ir palengvejo...Mano mazuliukui dar tik 3 sav,o as ji jau primaitinu misinuku. Nuo antros sav.pastebejau,kad mano sunaitelis praciulpes kruti visa valanda buna neramus,verkia.Po kokiu 20 min vel praso valgyti.Nuo dazno maitinimo mano speneliai buvo zaizdoti.Kiekvienas maitinimas buvo beprotiskai skausmingas ir pastebejau,kad pradejau jo pati pries savo valia vengti.Bet vis dar meginau maitinti.Kol galiausiai su mociute pabandem primaitinti su misinuku.Vaikas tapo ramus.Pradejo miegoti po 2-3 val.Rodos,tureciau dziaugtis:ir sunaitelis ramus,ir as galiu kiek pailseti.Deja...Nuolat grauzia sazine,kad esu nepakankamai gera mama,nes negaliu suteikti savo maziukui vien tik idealaus maistelio-mano pieno.Vis dar kiekviena maitinima pradedu nuo savo pienelio(dedu prie kruties,su ta viltimi,kad gal prades daugeti pienelio,nes jau visus kitus budus ismeginau),bet uzbaigiu maitinima misinuku.
Nezinau ar gerai darau...vis dar esu pasimetusi,abejojanti,isibaiminusi ar nekenkiu savo mazyliui ir savotiskai vengiu aplinkiniu smerkianciu komentaru.
Nezinau ar gerai darau...vis dar esu pasimetusi,abejojanti,isibaiminusi ar nekenkiu savo mazyliui ir savotiskai vengiu aplinkiniu smerkianciu komentaru.
saulyte, tikrai neverta tau galvoti ka kiti manys ar sakys. Daryk taip, kaip tau atrodo tinkamiausia.
Man ir pienelio pradejo trukti pirmo men pabaigoje, tai pradejau misineliu duoti. Maziukas, suprates, kad lengviau valgyt is buteliuko, nebeistrauke normaliai pienuko, kartais isvis neimdavo kruties. Taip pradejau nusitraukineti. Dabar jokiu misineliu nebereikia, nes pienuko padaugejo nuo 20 ml iki 180 (kas 3val)
Jei labai tave grauzia sazine, tai kaip paskutine galimybe maitinti savo MP gali bandyti nusitraukineti
Man ir pienelio pradejo trukti pirmo men pabaigoje, tai pradejau misineliu duoti. Maziukas, suprates, kad lengviau valgyt is buteliuko, nebeistrauke normaliai pienuko, kartais isvis neimdavo kruties. Taip pradejau nusitraukineti. Dabar jokiu misineliu nebereikia, nes pienuko padaugejo nuo 20 ml iki 180 (kas 3val)
Jei labai tave grauzia sazine, tai kaip paskutine galimybe maitinti savo MP gali bandyti nusitraukineti