Įkraunama...
Įkraunama...

Ar yra čia mamyčių, negalinčių maitinti krūtimi?

QUOTE(Limcamca @ 2007 06 10, 13:54)
jau geriau patylėtum, jei neturi elementaraus mandagumo  doh.gif
Ne duok Dieve, tavo pačios vaikas kada nors augs ne taip kaip PRIVALO visi augti. Pamatysi, ką reiškia tokie žodžiai  rolleyes.gif Bjauru ir skaityti  cool.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 06 10, 16:32)
tos, kurios rekia kad det vaika prie kruties ir pan turbut mane akmenimis uzmetys...bet...
mano papai pilni kai balionai vos pagimdzius buvo...bet vaikas dar ligoninej numete dvigubai daugiau svorio nei rekomenduojama...irase ,,problemos su maitinimu" ir isleido namo...kaip jum? smagu, ane? pasirodo vaikas lupa ciulpdavo - apatine lupa iciulpdavo...o ka as zinau - gi pirmagimis - nu nesupratau kaip maitint. siaip ne taip su antspeniais maitinau...bet isivaizduokit - visad visa sulaistyta pienu - tai pasisuka vaikas - iskrenta is burnos papas, dar pastumia antspeni - viskas isbega...vaikui pilva pute istisai nuo mano pieno. speneliai mazi - be antspenio negalejau pamaitint - nepaimdavo. o dar sesija ant nosies. nutariau duot misini - bandziau similaka - pute pilva. ir atradau hipp HA1...tada abu su vaiku atradom ramybe - visiskai kitaip pradejom gyvent - vaikui nebepute pilvuko, o as galejau pailset...tai va - net jei ir yra pienuko pas mama, ne visad ji nori/gali maitint.
ir jei moteris nemaitina del belekokiu priezasciu - nereiskia kad ji antros rusies, ar bloga mama. taip pat kaip ir nesvarbu kaip gimde - naturaliai ar cezario pjuvio pagalba wink.gif
bukit biski tolerantiskesnes wink.gif
supraskit, kad mamai, kuri nemaitina pati visad reik teisintis kodel nemaitina...ir visad susiduria su tokiu bjauriu ,,tai ko nemaitini, ka?" tai labai sunku psichologiskai pakelt...

tu pasieilgei taip, kaip tau atrode geriau, ir neprivalai niekam uz nieka teisintis. esi asmenybe ir svarbiausia mama, ir tik tau vienai geriau zinoti, kas ir kaip jums su vaiku geriau. negi tavo vaikas neauga, negi jis kuo prastesnis? ne! taigi - aukit ir dziaukites vienas kito meile ir toliau! 4u.gif

p.s. o akmenimis lai metosi nesupratinguoliai ir neismaneliai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amri13: 10 birželio 2007 - 22:31
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 10, 19:45)
Bet kodel mama visa laika teisinasi,jei ji mano ,kad pasirinko geriau,nei buvo?

Ogi todėl, kad jeigu kur nors parašo, kad jai pvz. nepasisekė maitinti pienu, didžiosios natūralumo šalininkės iš karto apkaltina, kad ji pati viską negerai darė ir atėmė iš savo vaiko patį geriausią gėrį.
Maitinau 8 mėn., norėjau bent iki 1 metukų, bet kad pati mažė pradėjo kąsti ir neimti verysad.gif . Kai paskaitydavau žindymo temas, tai susidarydavo vaizdas, kad esu kalta kalta, kad nemaitinu iki kokių 2 metų. Aišku, kažkur dar įrodė, kad 8 mėn. vaikas negali atsisakyti pieno, kad čia aš blogai maitinausi ir t.t.
Atsikračiau to kaltės jausmo ir visai džiaugiuosi, kai paklausau kolegės, turinčios tokio pat amžiaus mažylę, nuolat lupančią rūbus ir reikalaujančią pieno. Nors kol mamos nėra, tai jo ir nereikia.
Kas keisčiausia, kiek tenka sutikti visokių natūralumo, sveikuoliškumo propaguotojų, pasirodo, kad tolerancijos jų požiūryje lygiai nulis - yra gerai tik tai, kaip jie gyvena, elgiasi, valgo... O teoriškai turėtų būti kitaip - kuo natūraliau ir sveikiau gyveni, tuo turėtum būti ramesnis, geresnis, atlaidesnis ir kitoks -esnis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laukinukė: 11 birželio 2007 - 07:55
QUOTE(laukinukė @ 2007 06 11, 08:53)
Ogi todėl, kad jeigu kur nors parašo, kad jai pvz. nepasisekė maitinti pienu, didžiosios natūralumo šalininkės iš karto apkaltina, kad ji pati viską negerai darė ir atėmė iš savo vaiko patį geriausią gėrį.
Maitinau 8 mėn., norėjau bent iki 1 metukų, bet kad pati mažė pradėjo kąsti ir neimti  verysad.gif . Kai paskaitydavau žindymo temas, tai susidarydavo vaizdas, kad esu kalta kalta, kad nemaitinu iki kokių 2 metų. Aišku, kažkur dar įrodė, kad 8 mėn. vaikas negali atsisakyti pieno, kad čia aš blogai maitinausi ir t.t.
Atsikračiau to kaltės jausmo ir visai džiaugiuosi, kai paklausau kolegės, turinčios tokio pat amžiaus mažylę, nuolat lupančią rūbus ir reikalaujančią pieno. Nors kol mamos nėra, tai jo ir nereikia.
Kas keisčiausia, kiek tenka sutikti visokių natūralumo, sveikuoliškumo propaguotojų, pasirodo, kad tolerancijos jų požiūryje lygiai nulis - yra gerai tik tai, kaip jie gyvena, elgiasi, valgo... O teoriškai turėtų būti kitaip - kuo natūraliau ir sveikiau gyveni, tuo turėtum būti ramesnis, geresnis, atlaidesnis ir kitoks -esnis.

Bet mama ir neturetu kreipti demesio i betkokius kaltinimus,as taip manau rolleyes.gif Koks gyvenimas,jei del kiekvieno zingsnio reikia teisintis schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 11, 09:40)
Bet mama ir neturetu kreipti demesio i betkokius kaltinimus,as taip manau  rolleyes.gif  Koks gyvenimas,jei del kiekvieno zingsnio reikia teisintis  schmoll.gif

pirmiausiai tai, manau, neturetu buti KALTINACIU. kartais savo nuomone reiktu pasilikti sau. o, kad kreipia demesi i kaltinimus, tai normalu. cia isijungia paprasciausia zmogaus psichologija, susijusi su savisauga, ir noru gintis ir teisintis puolimo metu.
o, kad maitinancios puola to nedarancias, tai cia tiesa. tonas, issireiskimai ir pasisakymai viska parodo. cool.gif o turetu buti taip: MANO VAIKELIAI - MANO VARGELIAI, TAVO VAIKELIAI TAVO IR REIKALELIAI. tongue.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(amri13 @ 2007 06 11, 12:40)
pirmiausiai tai, manau, neturetu buti KALTINACIU. kartais savo nuomone reiktu pasilikti sau. o, kad kreipia demesi i kaltinimus, tai normalu. cia isijungia paprasciausia zmogaus psichologija, susijusi su savisauga, ir noru gintis ir teisintis puolimo metu.
o, kad maitinancios puola to nedarancias, tai cia tiesa. tonas, issireiskimai ir pasisakymai viska parodo.  cool.gif o turetu buti taip: MANO VAIKELIAI - MANO VARGELIAI, TAVO VAIKELIAI TAVO IR REIKALELIAI.  tongue.gif  cool.gif

Visu pirma reikia skirti kaltinima nuo patarimo ir asmenines nuomones mirksiukas.gif As bent jau ne vienos nepavadinau bloga mama schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 11, 11:58)
Visu pirma reikia skirti kaltinima nuo patarimo ir asmenines nuomones  mirksiukas.gif  As bent jau ne vienos nepavadinau bloga mama  schmoll.gif

as tai jau nebesiteisinu - vaikas auga, nenutukes, neperkudas, stiprus, protingas, vystos gal net greiciau nei brolienes to pacio laiko smile.gif

tik va tada, kai yra sunku, kai pervargsti, jei esi jautresne ir ieskai patarimo kaip NEBEMAITINT savo pienu ir kaip tvarjytis kitaip, o prasideda ,,kaip tu taip gali" ir pan - ziauriai sunku wink.gif
as parasiau tik todel...nu kad tiesiog pagalvotumet kaip yra tom, kurios nemaitina pacios wink.gif net jei ir savo noru wink.gif
tik pilnos krutys - ne visad garantuotas pilnas vaiko maitinimas smile.gif

rodos - protingiau butu slept apie nutarima nebemaitint savo pienu biggrin.gif mane buvo uzpuole, ziauriai ant sazines myne ir pan. dabar kai jau atsigavau - pasiusciau toliau ir nekreipciau demesio... tik va pervargus tada buvau wink.gif

gerbiu mamas, kurios aukojas, maitina, kencia, jei tik ju vaikam gerai ir pan, jei vaikai nestaugia nuo kiekvieno pieno gurksnio smile.gif super. bet perdaug i vaika sulyst irgi nera gerai...as mpasirinkau kitoki auginima - duodu tai nuo ko vaikas jaucias gerai, abu pailseje bunam, issimiegam ir as ramesne, nenervina manes. o kai pasiskaitau kaip mamos 6men vaikui dirza ruosias imt nes jis oziuojas...va iki ko priveda tokie pervargimai kai istisai vaikas ant papo kabo...geriau as misiniu, bet su protu auginsiu smile.gif

zodziu - visoms, kurios nenori ar negali maitint savo pienu, kuriom del belenkokiu priezasciu misinys yra geriau - tik dideliausios sekmes. ir spjaukit i tas kurios uzsipuls - brukstelkit az man - daug galiu patart wink.gif o taip pat uztart smile.gif

p.s. netaikau asmeniskai cia niekam ir nesistengiu uzsipult wink.gif
Papildyta:
p.p.s. kad maitinimas - aukojimasis ir kancia - parasiau nes man tai buvo kancia...del daugelio priezasciu.
Atsakyti
QUOTE(amri13 @ 2007 06 10, 14:06)
na, kadangi cia tema apie pienuka, tai man bjauriausia, kad nelabai kreipia demesi i tai. man tas mamytes pasisakymas, kr apie mastita, tai siurpa sukele.
na, o del prasymo ir visa kita, tai jau cia ir pas mus ne kitaip. jai i akis nelistum, tai...  schmoll.gif

NAGI, MAMUKAI, RASOM DABAR,KAIP IR KOKIU S MISINELIUS TOLERUOJA JUS VAIKIUKAI  4u.gif KAIP SU SVORIU, UGIU, PASIEKIMAIS SEKASI?

maitinau visus vaikus hipp misinukais.tik mazajam dabar jau duodu angliska,kai paaugo.labai jau mazas pasirinkimas anglijoj iz hiipiu. verysad.gif
pirmas gime 3,950kg-ugis 55cm.vaiksciot pradejo 10,5men
antras vaikas gime 4,000-ugis54cm,vaiksciot ppradejo 9 men ir kalbet aiskiai labai anksti.
trecias gime 4,125-ugis 56cm.esam 9 menesiu ir jau isikibe aplink sienas ,baldus dedam seniai. wub.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 06 10, 14:32)
tos, kurios rekia kad det vaika prie kruties ir pan turbut mane akmenimis uzmetys...bet...
mano papai pilni kai balionai vos pagimdzius buvo...bet vaikas dar ligoninej numete dvigubai daugiau svorio nei rekomenduojama...irase ,,problemos su maitinimu" ir isleido namo...kaip jum? smagu, ane? pasirodo vaikas lupa ciulpdavo - apatine lupa iciulpdavo...o ka as zinau - gi pirmagimis - nu nesupratau kaip maitint. siaip ne taip su antspeniais maitinau...bet isivaizduokit - visad visa sulaistyta pienu - tai pasisuka vaikas - iskrenta is burnos papas, dar pastumia antspeni - viskas isbega...vaikui pilva pute istisai nuo mano pieno. speneliai mazi - be antspenio negalejau pamaitint - nepaimdavo. o dar sesija ant nosies. nutariau duot misini - bandziau similaka - pute pilva. ir atradau hipp HA1...tada abu su vaiku atradom ramybe - visiskai kitaip pradejom gyvent - vaikui nebepute pilvuko, o as galejau pailset...tai va - net jei ir yra pienuko pas mama, ne visad ji nori/gali maitint.
ir jei moteris nemaitina del belekokiu priezasciu - nereiskia kad ji antros rusies, ar bloga mama. taip pat kaip ir nesvarbu kaip gimde - naturaliai ar cezario pjuvio pagalba wink.gif
bukit biski tolerantiskesnes wink.gif
supraskit, kad mamai, kuri nemaitina pati visad reik teisintis kodel nemaitina...ir visad susiduria su tokiu bjauriu ,,tai ko nemaitini, ka?" tai labai sunku psichologiskai pakelt...

mane jau galima sakyt uzmete. lotuliukas.gif
ir pasiule,kad gimdyt man isvis nereikejo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2007 06 10, 15:54)
jau geriau patylėtum, jei neturi elementaraus mandagumo  doh.gif
Ne duok Dieve, tavo pačios vaikas kada nors augs ne taip kaip PRIVALO visi augti. Pamatysi, ką reiškia tokie žodžiai  rolleyes.gif Bjauru ir skaityti  cool.gif

Ar as tave izeidziau? Ka tu karves pienu 21amziuje vaika maitini blink.gif blink.gif Siaubas. Ar as tau aiskinu kaip vaikai privalo augt???????Nenori, neskaityk. Ziurek, kad pati nepamatytum. Isiskaityk idemiau, cia neburnojus,
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nep: 11 birželio 2007 - 14:57
QUOTE(nep @ 2007 06 11, 12:54)
Ar as tave izeidziau? Ka tu karves pienu 21amziuje vaika maitini blink.gif blink.gif Siaubas. Ar as tau aiskinu kaip vaikai privalo augt???????Nenori, neskaityk. Ziurek, kad pati nepamatytum. Isiskaityk idemiau, cia neburnojus,

nu cia nusigrybavai kaip sakoma"ni vtemu"
bet mes tave stengsimes suprasti lotuliukas.gif
gal gali paaiskinti kum 21 amziuje yra blogas karves pienas?toks jausmas kad tu kazkaip kitaip uzaugai,negu visi normalus zmones. g.gif
Atsakyti
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 11, 15:22)
nu cia nusigrybavai kaip sakoma"ni vtemu"
bet mes tave stengsimes suprasti lotuliukas.gif
gal gali paaiskinti kum 21 amziuje yra blogas karves pienas?toks jausmas kad tu kazkaip kitaip uzaugai,negu visi normalus zmones. g.gif

Idomus posakis" normalus zmones" g.gif Kas yra normalu?
Ir as stengiuosi tamsta suprasti. 4u.gif Karves pieno nerekomenduojama duoti vaikams iki 3 metu. Bent jau vienu. Karves pienas trukdo pasisavinti gelezi, turi pavojingo baltymo.
Tarp kitko, siame forume is postu matos, ka mama maitino karves pienu. Jis gi raumenis augina. O misineliai, zmones gi sake - ir ta, ir ta.
Tamsta visus savo naujagimius maitinote karves pienu? Atsiprasau, kad tiek daug klausineju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nep: 11 birželio 2007 - 16:16
QUOTE(nep @ 2007 06 11, 15:54)

Taip, įžeidei. Užtai ir atsakiau taip.
Atsakyti