tiek to, patylesiu shi karta...
pritariu NEP. is zinuciu matosi kokios piktos mamos , tai is kur to pieno bus? kazkuri minejo, kad rudas brudas tekejo.... priespienis ir nera baltas!!!!
QUOTE(nep @ 2007 06 06, 23:04)
As tai manau, kad del pieno buvimo nebuvimo visai ne papai kalti, o nemokejimas vaiko prie ju priglaust. Problema nr 1 kai neteisingai duodama krutiis ir vaikas netinkamai stimuliuoja kruti...Todel pieno ir nesidaugina, delto( del neteisingo padavimo) spenelis nugrauziamas, reikia antspenio, ar nusitraukineti, nusitraukinejimas yra visai kas kita, nei piena traukiantis kudikis, todel pieno mazeja, mamai truksta kantrybe, duoda misinuko ... Viena problema issaukia kita...
Apskritai, manau, cia nesamone, kad "nera pieno". Na, gal as ir klystu.
Noreciau tamstai papriestarauti siek tiek. Nusitraukineju nuo gimimo, neseniai sumazejo pieno, pries kelias dienas pradejau nusitraukineti kas 2-3val, nors ir po truputi, ir ka, siryt atsikeliau su papais-balionais! Va kiek pieno prisigamino Aisku gal ir anksciau tas pienukas baigsis nei maitinant krutim, bet va, mano mamos drauge abu savo sunus maitino iki metu nusitraukinedama piena. Visgi pasirodo imanoma...
Papildyta:
QUOTE(nep @ 2007 06 06, 23:04)
As tai manau, kad del pieno buvimo nebuvimo visai ne papai kalti, o nemokejimas vaiko prie ju priglaust. Problema nr 1 kai neteisingai duodama krutiis ir vaikas netinkamai stimuliuoja kruti...Todel pieno ir nesidaugina, delto( del neteisingo padavimo) spenelis nugrauziamas, reikia antspenio, ar nusitraukineti, nusitraukinejimas yra visai kas kita, nei piena traukiantis kudikis, todel pieno mazeja, mamai truksta kantrybe, duoda misinuko ... Viena problema issaukia kita...
Nera pieno ir nebuna 2% mamyciu. Kitos priezastys - stiprus vaistai, ligos, grizimas i darba. Visos kitos maitint gali, bet nenori arba truksta kantrybes bei ziniu.
Papildyta:
QUOTE(nep @ 2007 06 06, 23:43)
O kodel ciulptuka traukia? Juk tikrai ne todel, kad valgyti nori, nes nori ciulpt.
Lygiai taip pat ir su papuliu, ciulps ciulps, krutis bus stimuliuojama ir atsiras pienuko
Papildyta:
QUOTE(jurate4 @ 2007 06 07, 09:52)
pritariu NEP. is zinuciu matosi kokios piktos mamos , tai is kur to pieno bus? kazkuri minejo, kad rudas brudas tekejo.... priespienis ir nera baltas!!!!
Maniskis buvo geltonas, o pries gimdyma tai kazkoks bespalvis.Del to rudo brudo kaip tu sakai, tai ta mamyte turejo problemu, ir as ja pilnai suprantu... Pasiskaityk visa tema
P.S. Nors gal ir ne sitoj temoj, nepamenu
QUOTE(nep @ 2007 06 06, 22:35)
Bet ar vaikas kruti traukdavo Gi traukdavo? Beto iskarto jokio pieno ir nera, yra skaidrus skystimas, kurio yra mazai, jei tris dienas is lovos neislipi, guli su kudikiu, kudikis zinda, kadangi ne valgyti nori, o turi igimta ciulpimo refleksa, papai stimuliuojami, pienas atsiranda. O rankomis tu gali jo pati ir neisgauti.
gulejos tas kudikis prei to papo ne tris, o 6 dienas ligoninej. kol pajege, tai ciulpe dar. o paskui nusilpo ir nei ciulpe nei verke, tik miegojo ir miegojo.. to sekpje palengvejom beveik kilograma.
QUOTE(nep @ 2007 06 06, 22:43)
O kodel ciulptuka traukia? Juk tikrai ne todel, kad valgyti nori, nes nori ciulpt. Siaubas, baisu, o kaip zmones primityviom salygom isgyvendavo, pries tukstancius metu, kai jokiu misineliu nei buteliuku nebudavo. Negi puse naujagimiu zudavo, nes "nera pieno", kazkaip nesinori tiketi. Zmonija tai isliko...
seip, siulyciau pasirinkineti daugiau info apie tai niekas ir nesako, kad pusei moteru cia taip buna. tai viso labo 2-3% moteru, kurioms tai nutinka. visu mastu tai baaaaisiai mazai.
o kas liecia ciulptuka, tai manasis jo ir dabar seip neciulpia.
QUOTE(jurate4 @ 2007 06 07, 08:52)
apie pykti - tai nespreskime apie kitus pagal save. nei tu pvz kad ir mane mane pazisti, nei tu gali spresti, pikta as pvz, ar ne.
ir siulau truputuka atidziau skaityti. tas BRUDAS BUVO NE RUDAS O RAUDONAS. ir tai ne buvo priespienis. kas yra priespienis as zinau, nes jau esu gimdziusi. ir tada pienelio buvo i valias, tiesiog, taip Dievas norejo,kad man jo nereikejo. o dabar gamta sutvarke taip, kad jo man isvis neatsirado. ir as nezinau,kodel. ir niekas nezino, nes gali tik spelioti.
IR APLAMAI: PRIES KOMENTUOJAN, REISKIANT SAVO NUOMONE, PRIES KALBANT KALTINAMUOJU AR VISAZINISKU TONU, BUKIT GEROS, PABANDYKIT ISIVAIZDUOTI SAVE BENT JAU VIENOS IS MUSU SITUACIJOJ. AR TIKRAI JAU VISKAS BUTU TAIP SAUNIAI, KAIP CIA DABAR PRIRASOTE? LABAI LENGVA YRA POSTRINGAUT, MORALIZUOT, PAMOKSLAUT, VAIIDINT APSISKAICIUSIA IR VISAZINE TADA, KAI TIKRAI ZINAI TIK SAVO BEDA AR SITUACIJA. SITA TEMUKE, KIEK SUPRANTU, MAMYTE PASKELBE PASIDALINTI RUPESCIAIS IR ISGYVENIMAIS TARP NEMAITINANCIU MAMU, O NE TAM, KAD JUS MAITINANCIOS, AR TOS KURIOMS PAVYKO TAI KAZKAIP SUTVARKYTI, ATEITUMETE CIA, IR MUS MOKYTUMET SAVO PAMOKSLAIS, KAIP TA MP PRISISAUKTI, KOKIA JO NAUDA KUDIKIUI, KAIP NUOSTABU MAITINTI, KAIP SAUNU NUSITRAUKINETI! YRA TAIP, KAIP YRA - NA NEMAITINAM MES! IR NUO JUSU KALBU TIKRAI NEPRADESIM TO DARYTI, TAIGI KAM DAR VELTUI SNEKETI, IR SKAUDINTI. SUSIKURKITE SAU TEMUKES PVZ "KAIP AS PRISISAUKIAU PIENELI", "PIENELIO NAUDA", AR KAZKA PANASAUS, IR PLEPEKITE. GAL TIKRAI KAM BUS NAUDINGA. GAL PASIGIMDZIUSI ANTRA VAIKA, IR GALEDAMA JI MAITINTI, IR AS UZSUKSIU TEN PASISEMTI ZINIU. BET CIA TIKRAI NE VIETA VISAM SITAM REIKALUI. JUS NEI NENUMANOT, KOKS JAUSMAS YRA ZIURETI I SAVO KABANCIUS PAPUS, IR KEIKTI JUOS, KAM JIE REIKALINGI, KAD AS NEI VAIKO NEGALIU MATYT, JAUSTIS DEL KAZKO KALTAI, SMERKTI SAVE UZ TAI, KAS NUO TAVES VISVIEN NEPRIKLAUSO. NEZINOT JUS IR KITU MAMU JAUSMU. TAI KAM KALBETI CIA NE I TEMA?
TAIGI PALIKITE TEMUKE TAM, KAM JI PRIKLAUSO. PASIKARTOSIU AS - NA NEMAITINAM MES, IR MUMS NEREIKIA JUSU TRIGRASIU. MUMS REIKIA VIENA KITOS PATIRTIES IR PARAMOS.
VA, SIUNCIU JUMS PO , IR LINKIU SUSIKURTI SAU NAMUCIUS, KURIUOSE SMAGIAI PAPLEPETUMETE.
QUOTE(nep @ 2007 06 06, 20:43)
O kodel ciulptuka traukia? Juk tikrai ne todel, kad valgyti nori, nes nori ciulpt. Siaubas, baisu, o kaip zmones primityviom salygom isgyvendavo, pries tukstancius metu, kai jokiu misineliu nei buteliuku nebudavo. Negi puse naujagimiu zudavo, nes "nera pieno", kazkaip nesinori tiketi. Zmonija tai isliko...
o tu nori pasakyt ,kad reikia duot kruti nors ji ir tuscia?
ka nors vistiek senovei duodavo,nesu skaiciusi.aisku kad budavo kad ir nera pieno. ir ligu visokiu budavo,kaip ir dabar.tik nebudavo daktaru vaistu ir ligoniniu.zmoniu manau mirdavo daugiau.
gi budavo pienas gyvuliu.
o kaip pati uzaugai?
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 07, 18:48)
o tu nori pasakyt ,kad reikia duot kruti nors ji ir tuscia?
ka nors vistiek senovei duodavo,nesu skaiciusi.aisku kad budavo kad ir nera pieno. ir ligu visokiu budavo,kaip ir dabar.tik nebudavo daktaru vaistu ir ligoniniu.zmoniu manau mirdavo daugiau.
o kaip pati uzaugai?
o kaip pati uzaugai?
kaip sakoma - karves pienas tik teliukams
O del tuscios kruties, tai turbut tukstantaji karta pasakysiu ta pati, bet kai krutis stimuliuojama,tik tada atsiranda pieno. O jei nededama prie kruties, tai pieno neatsiras niekad (arba labai greit isnyks)! Aisku vaiko irgi nereikia kankinti, koki 20-30min palaikyt prie kruties, o tada duot visgi kazko pavalgyt
O mane beje maitino karves pienu ir greit pradejo primaitinti, kadangi mama kiek zinau neilgai mane maitino, o kaip sako mociute, jau 7men kirsdavau balandelius
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 07, 17:03)
kaip sakoma - karves pienas tik teliukams
O del tuscios kruties, tai turbut tukstantaji karta pasakysiu ta pati, bet kai krutis stimuliuojama,tik tada atsiranda pieno. O jei nededama prie kruties, tai pieno neatsiras niekad (arba labai greit isnyks)! Aisku vaiko irgi nereikia kankinti, koki 20-30min palaikyt prie kruties, o tada duot visgi kazko pavalgyt
O mane beje maitino karves pienu ir greit pradejo primaitinti, kadangi mama kiek zinau neilgai mane maitino, o kaip sako mociute, jau 7men kirsdavau balandelius
tai tu ir as prie teliuku prisiskaitom.
uzaugo grazus ,sveiki
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 07, 19:28)
sakoma, kad karves pienas augina raumenis, o motinos pienas smegenis. o misineliai ka augina tai ir nezinau
QUOTE(nep @ 2007 06 07, 20:37)
sakoma, kad karves pienas augina raumenis, o motinos pienas smegenis. o misineliai ka augina tai ir nezinau
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 07, 19:28)
as irgi!
QUOTE(nep @ 2007 06 07, 19:37)
tai misinukas tada ir ta ir ana!
p.s. snd bendravau su pagyvenusia moterimi, kuri taip pat yra palaidojusi vaika, tai ji sake, kad paskui po to vaikelio jai pienuko taip pat neatsirado kitam maziukui. o pirmai dukrai sake iki 1m ir 2 men turejo ir maitino. kazin, kodel taip kartais nutinka... gal cia kokia organizmo apsauga isijungia, ar kas..
QUOTE(amri13 @ 2007 06 07, 21:19)
as irgi!
p.s. snd bendravau su pagyvenusia moterimi, kuri taip pat yra palaidojusi vaika, tai ji sake, kad paskui po to vaikelio jai pienuko taip pat neatsirado kitam maziukui. o pirmai dukrai sake iki 1m ir 2 men turejo ir maitino. kazin, kodel taip kartais nutinka... gal cia kokia organizmo apsauga isijungia, ar kas..
Nu labai uzjauciu . Aisku, visokiu dalyku gali buti del to pieno. Apie karves piena ir raumenis taip sako, nes karves pienas turi daug baltymo, o kulturistai gi baltyminiais produktais maitinas. Tai tipo nuo karves pieno isaugs stiprus budulis , nuo motinos - silpnas mokslininkas, o nuo misinelio gal 2 viename? Mane pacia maitino ir mamos pienu ir misiniu, nezinau ar cia mamos ismislas, bet ji man nuolat prikaisiodavo, kad pieno ji turejo, bet as jo gerti nenoredavau Dabar kaip pagalvoju - nesamone kazkokia