Įkraunama...
Įkraunama...

Ar yra čia mamyčių, negalinčių maitinti krūtimi?

QUOTE(Limcamca @ 2007 06 01, 12:31)
O tai tavo atveju, koks būtų lengvesnis kelias? Jei mergaitė negėrė iš buteliuko, tai ji ir mišinuko nebūtų gėrusi...
Gerai, kad didžiuojiesi savimi. Aš irgi didžiuojuosi, nes žinau, kad esu gera mama, abiems savo vaikams, tiek maitintam MP tiek ne  tongue.gif

Prie buteliuko priprato,prie kruties ne.Bet jusu manymu misinuka duot lengviau, o as stengiaus,kad nesibaigtu MP.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 01, 16:16)
Prie buteliuko priprato,prie kruties ne.Bet jusu manymu misinuka duot lengviau, o as stengiaus,kad nesibaigtu MP.

Ai, ne, aš tai nesistengiau: visą mėnesį laikiau alkaną, vaikas nė gramo nepriaugo, tik dar numetė. Kad tik iš alkanumo ar dar ko nors pradėtų imti krūtį. Ir visokiausiomis pozomis kišau jam krūtį, ir nutrauktą pieną. Ir patarimų aibę, kaip įsiūlyti jam pienuką išbandžiau, ir patarimų aibę, kaip padauginti pienuko išbandžiau. Ai, kadangi vaiko sveikata nesirūpinau, tai ir pakišau mišinuką. Dabar, va vacation4.gif vacation1.gif atostogauju, o vaikas mišinuką triūbina ir jaučiasi baisiai nelaimingas dirol.gif
Atsakyti
QUOTE(vataipva @ 2007 06 01, 12:40)
nu shaunuole kokia.
shita nori ishgirst?
tau pasiseke - pieno pertekliu turejai. o man pieno PIRMIEJI LASHAI tik i 4a para pasirode. ir per visa spiaudo maitinimo menesi niekada pieno pertekliaus nebuvo. nors geriau po 3L vandens. uzhtai lashejo pienas ish krutu pastoviai.
o ti etavo "vargani" 50ml kas 2 h yra OHOHO. ash tiek nusitraukdavau tik 2kart per para. ir man vienintele isheitis buvo - kabint vaika ant kruties. deja, tokio skaumso neishkenchiau.

ir ish vis tavo tie pasakojimai apie tavo "sekmes istorija" yra tas pats kaip atejus pas ubaga rodyt kokius naujus batus nusipirkai.

Man pienas taip pat neiskart pasirode, irgi gal tik 3-4para, o del tu ml...Tai as maitindavau vaika po 2val, o tiek pasigamindavo tikrai per ilgesni laika.

Gerai jau,iseinu su savo naujais batais... blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Limcamca @ 2007 06 01, 13:14)
tik, kad ne į tą temą pasakė tą nuomonę  cool.gif

o ko tu tada ne i tema toliau tesi diskusija? g.gif
Papildyta:
QUOTE(vataipva @ 2007 06 01, 14:32)
nesupratai esmes.
ash apie MP nauda nematau reikalo diskutuot. jis daug geresnis uzh mishinukus. chia mes susishirshinom tik del to, kad kazhkas atejes jauchia moraline teise aishkint kaip reikia maitint, lyg mes nebutumem bandzhiusios visus imanomus budus.

Ar as tau konkreciai pasakiau,kad tu bloga motina? Jei tu kaip sakai isbandei visus imanomus budus,tai gerbiu tave, jei nepasiseke - ka padarysi.

Man pikta tik ant tu mamu, kurios NENORI maitinti ar atseit negali. Ir atsiprasau jei izeidziau tave.
Papildyta:
Pasiskaitykit paskutinius savo komentarus - isvis ne i tema. Izeidinejimus pasilaikykit sau arba barkites tarpusavy fool.gif
Atsakyti
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 01, 15:13)
Taigi, mokslininkai aiskina, kad per pirmus menesius vaikai igauna imuninteta su pienu, taciau velesne nauda yra del maistingumo. Ka gi, siais laikais misineliai tinkamu maistingumu neatsilieka. Be to paminejus, kad sergancios motinos pienas yra taip pat kenksmingas, darosi klausimas ar tikrai jis pranasesnis.

dar mokslininkai sako kad ilgai maitinami vaikai yra daugiau alergiski,negu misinukais maitinami(pvz nuo 6 men).
motinos pienas vaikeliui protelio nedades.koki pasigimdei toki ir turi.

Kolege butvydiene, gal galėtumėt parašyti šaltinius šitų mokslinių citatų? Kaip tik ruošiuos tarptautiniam žindymo konsultantės egzaminui, noriu susirinkti visą info.

Mano šaltiniai teigia, kad imuninė sistema subręsta tik trečiais gyvenimo metais o u mamos pienu vaikas visą laiką gauna daugybę ypatingų medžiagų, kurių nėra jokiame kitame maiste.
Taip pat ir apie alergijas mano šaltiniai teigia, kad ilgai ir iki 6 mėn išskirtinai žindyti vaikai yra mažiau alergiški.

Tai norėčiau paskaityti tuos tyrimus, kuriuose rašo viską atvirkščiai...

Atsiprašau, kad ne į temą. Negaliu visko perskaityti. Ar kas nors iš mamų, negalėjusių maitinti krūtimi, galit parašyti pagrindinius požymius pagal ką galima nustatyti kad vaikui neužteko pieno? Kad kitos, šviežiai iškeptos mamos nemarintų badu savo vaiku visą mėnesį iki eis svertis...
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2007 06 01, 23:07)
Kolege butvydiene, gal galėtumėt parašyti šaltinius šitų mokslinių citatų? Kaip tik ruošiuos tarptautiniam žindymo konsultantės egzaminui, noriu susirinkti visą info.

Mano šaltiniai teigia, kad imuninė sistema subręsta tik trečiais gyvenimo metais o u mamos pienu vaikas visą laiką gauna daugybę ypatingų medžiagų, kurių nėra jokiame kitame maiste.
Taip pat ir apie alergijas mano šaltiniai teigia, kad ilgai ir iki 6 mėn išskirtinai žindyti vaikai yra mažiau alergiški.

Atsiprašau, kad ne į temą. Negaliu visko perskaityti. Ar kas nors iš mamų, negalėjusių maitinti krūtimi, galit parašyti pagrindinius požymius pagal ką galima nustatyti kad vaikui neužteko pieno? Kad kitos, šviežiai iškeptos mamos nemarintų badu savo vaiku visą mėnesį iki eis svertis...

Aš galiu atsakyti iš savo patirties: mano pirmasis maitintas MP virš metų, ir buvo alergiškas MP baltymui. Deja, kol tai išsiaiškinom, žiauriai odą ir bendrai sveikatą susigadinom cool.gif

Požymiai mano vaiko buvo tokie: irzlus, piktas, pastoviai neramus. Beveik nemiegodavo, nei dieną, nei naktį. Griebia krūtį, bando gerti, sukasi, meta tolyn ir isteriškai verkia. Nelavėjo fiziškai, sunkiai nulaikė galvytę. Svoris neaugo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Limcamca: 01 birželio 2007 - 22:15
kaip kazkas cia mane uz... uzsukau i tema, kur maniau ramiai padiskutuosianti su bendramintem, o cia atsirado mat visaziniu!!!

QUOTE(mylimuke @ 2007 05 31, 21:50)
Niekada nesakiau,kad esu visazine,toli grazu ne. Patariu tuo,ka zinau. Mamytes smerkiu tas,kurios NENORI maitinti,o ne negali.Kazkaip sioj temoj nepastebejau ne vienos tokios,kuri turetu rimta priezasti,del ko negali maitinti.Del darbu,tai jie tikrai niekur nepabegs,gali palaukt,o va vaikai uzaugs,niekad nebus tokie,kokie yra dabar, dziaukimes kiekviena akimirka su jais  wub.gif  Juk kadanors nudirbus visus darbus,sedesi sudejus rankas ir noresi pabut su vaiku,o jis gal tures kitu uzsiemimu.

tu ka, visai lopa??? tai kaip pavadinti priezasti, kai pienas nesigamina???? nu nesigamina ir fsio! jokiu krutu pakitimu, jokio priespienio ir jokio pieno tuo labiau!!!!! keli lasai raudono skyscio. nzn, kas ten buvo. nu neturiu as tau ka pasakyt! drozk i ta tema, kur galesi savo pamokslus postringaut, nes tiiiikrai ne ten pataikei ryskiai! ir nebarstyk druskos ant zaisdos toms mamoms, kurioms ji ir taip kraujuoja!
maciau as tavo pasisakymus kitose temose. prisimelavus visur, taip iseina!

MERGINOS, SI FORUMIETE RASO DAR KAI KURIOSE TEMESE, IR KARTAIS NESAMONES GRYNAS, IR AS MANAU, KAD TAI TAM TIESIOG, KAD PAZAISTI VAIKISKA ZAIDIMA RENKANT ZINUCIU SKAICIU, NES KAI KURIE JOS PASISAKYMAI MAN GRYNAI TOKI IS LEMPOS.

QUOTE(vataipva @ 2007 06 01, 10:41)
ar tu skaitai ka ash parashiau?
ar tu bent suvoki kodel vaikas irzlus BUVO? jam pieno MAZHAI buvo + atpylinejo manishkis gausiai. pradejus duot mishinelius vaikas pasidare ramus, linksmas.
tu pristabdyk arklius su savo psiaudo griezhta nuomone. tau sekasi daryti taip kap darai - VA-LIO. kitu mamu nemoralizuok. per tokias kaip tu i depresijas puolama. ir dabar drasiai galiu pasakyt, kad visoms, kurios drista moralizuot realiam gyvenime, grazhia forma pasiulau pasilaikyt nuomone sau. jei toliau ginchas vyktu - pasiuschiau griezhchiau. labai gerai zhinau ka tokios "pienininkes" padaro su shviezhios mamos smegenimis.
taip kad pasilaikyk savo moralizavimus giliai uzspaustus shiknojuser posted image

drinks_cheers.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(mylimuke @ 2007 06 01, 10:54)
Nieks cia nevercia atsiprasineti,o mes tiesiog bandom irodyti,kad mamos pienas geriau. Ir tikrai yra skirtumas ar tu negali maitinti del ligos, ar nenori, nes gaila laiko, nes tuo metu gali nusilakuoti nagus  g.gif
Papildyta:
Tokioms piktoms mamytems kaip tu uztai ir baigiasi greit pienelis  hihihi.gif

ar taves prase kas sitoj temoj ka irodinet? o gal tu nesugebi jos pavadinimo perskaityt?
ir baik cia grazbyliaut, kaip kokia darzeline!

QUOTE(acura @ 2007 06 01, 11:34)
as gal ne ten papuoliau g.gif jus visada cia taip musates? schmoll.gif

as ir jau jauciu, kad ne ten papuoliau.. maniau pakalbesiu sau, pasidalinsiu patirtimi, pasimokysiu is kitu... o cia atsirado doh.gif
ai, zodziu, atsiprasau visu, kurioms teko tai skaityti 4u.gif ISSKYRUS DIDZIAJA PIENININKE! neturiu uz ka taves atsiprasineti.
Atsakyti
QUOTE(amri13 @ 2007 06 01, 21:59)
kaip kazkas cia mane uz... uzsukau i tema, kur maniau ramiai padiskutuosianti su bendramintem, o cia atsirado mat visaziniu!!!
tu ka, visai lopa??? tai kaip pavadinti priezasti, kai pienas nesigamina???? nu nesigamina ir fsio! jokiu krutu pakitimu, jokio priespienio ir jokio pieno tuo labiau!!!!! keli lasai raudono skyscio. nzn, kas ten buvo. nu neturiu as tau ka pasakyt! drozk i ta tema, kur galesi savo pamokslus postringaut, nes tiiiikrai ne ten pataikei ryskiai! ir nebarstyk druskos ant zaisdos toms mamoms, kurioms ji ir taip kraujuoja!

MERGINOS, SI FORUMIETE RASO DAR KAI KURIOSE TEMESE, IR KARTAIS NESAMONES GRYNAS, IR AS MANAU, KAD TAI TAM TIESIOG, KAD PAZAISTI VAIKISKA ZAIDIMA RENKANT ZINUCIU SKAICIU, NES KAI KURIE JOS PASISAKYMAI MAN GRYNAI TOKI IS LEMPOS.
drinks_cheers.gif  thumbup.gif  drinks_cheers.gif
ar taves prase kas sitoj temoj ka irodinet? o gal tu nesugebi jos pavadinimo perskaityt?
as ir jau jauciu, kad ne ten papuoliau.. maniau pakalbesiu sau, pasidalinsiu patirtimi, pasimokysiu is kitu... o cia atsirado  doh.gif
ai, zodziu, atsiprasau visu, kurioms teko tai skaityti  4u.gif  ISSKYRUS DIDZIAJA PIENININKE! neturiu uz ka taves atsiprasineti.

na visas mintis mano parasei! thumbup.gif
as taip pat pastebejau kad ji taip graziai kuria. blink.gif
raso visur ir apie betka. bigsmile.gif

Papildyta:
QUOTE(Raideles @ 2007 06 01, 20:07)

o tu panarsyk po delfi.ten visko yra. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2007 06 01, 22:10)
Aš galiu atsakyti iš savo patirties: mano pirmasis maitintas MP virš metų, ir buvo alergiškas MP baltymui. Deja, kol tai išsiaiškinom, žiauriai odą ir bendrai sveikatą susigadinom  cool.gif

Požymiai mano vaiko buvo tokie: irzlus, piktas, pastoviai neramus. Beveik nemiegodavo, nei dieną, nei naktį. Griebia krūtį, bando gerti, sukasi, meta tolyn ir isteriškai verkia. Nelavėjo fiziškai, sunkiai nulaikė galvytę. Svoris neaugo.

Limcamca, o kaip nustatė, kad mamos pieno baltymui alergija? Ar gali daugiau apie tai papasakoti?

Piktumas ir irzlumas tai nėra objektyvūs požymiai. Dažniausiai mamai atrodo, kad jos vaikas rėkia, o aplinkiniams tai gali atrodyti kad jis čia šiaip knirzia.

O svorio augimas jau yra objektyvu. Pasvėrei ir pamatei. Svarbu žinoti, kad priaugimą reikia skaičiuot nuo to, ką numetė ligoninėje, o ne nuo to, koks gimė. Jei mama turi pieno, tai gimimo svorį atauga per 2 - 3 savaites.

Ar kitoms dar buvo kitokių požymių?

QUOTE(butvydiene @ 2007 06 02, 00:23)
o tu panarsyk po delfi.ten visko yra. tongue.gif

Ai, baikit, Delfi - negi tikit tuo ką jie rašo? Ypač iš mokslinių tyrimų srities? Jie nei šaltinių dorų nurodo, o jau vertimai kartais nė į tvorą nė į mietą. Ir gali vieną savaitę parašyti vienaip, o kitą - viską atvirkščiai. Tai jau tikrai nerimta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2007 06 02, 10:05)
Limcamca, o kaip nustatė, kad mamos pieno baltymui alergija? Ar gali daugiau apie tai papasakoti?

Piktumas ir irzlumas tai nėra objektyvūs požymiai. Dažniausiai mamai atrodo, kad jos vaikas rėkia, o aplinkiniams tai gali atrodyti kad jis čia šiaip knirzia.

Rašiau jau anksčiau, kad mes darėme įvairiausius mėginius su oda ir visus įmanomus kraujo tyrimus.
Būtent alergiją MP parodė odos lopo tyrimas. Ant nugarytės užklijavo pleistriuku su alergenu ir po savaitės (labai turi būti tikslus laikas) reikėjo jį nuimti. Ta vieta buvo labiau sualergizuota. Šiaip, iš visų kitų tyrimų, kuriuos darėme, net bendrasis kraujo ICG nerodė alergijos niekam. Ir iki šiol nerodo. Todėl, finale buvo pripažinta, kad mus sualergizavo MP, o pasekoje gydymas su hormonais atnešė ir atopinį dermatitą.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2007 06 02, 09:42)
Rašiau jau anksčiau, kad mes darėme įvairiausius mėginius su oda ir visus įmanomus kraujo tyrimus.
Būtent alergiją MP parodė odos lopo tyrimas. Ant nugarytės užklijavo pleistriuku su alergenu ir po savaitės (labai turi būti tikslus laikas) reikėjo jį nuimti. Ta vieta buvo labiau sualergizuota. Šiaip, iš visų kitų tyrimų, kuriuos darėme, net bendrasis kraujo ICG nerodė alergijos niekam. Ir iki šiol nerodo. Todėl, finale buvo pripažinta, kad mus sualergizavo MP, o pasekoje gydymas su hormonais atnešė ir atopinį dermatitą.

Gal galėtum nurodyti kur plačiau apie tai esi rašiusi? Nes man labai įdomus toks atvejis, norisi išsilukštenti viską iki smulkmenų.
Taip suprantu, kad pleistrą su mamos pienu - alergenu klijavot?
Ir kažkaip objektyviai gavot rezultatus, kad mamos pienui alergiškas? Ar tik nusprendėt dėl to, kad kito alergeno neradot? Atsiprašau, kad taip klausinėju, man tikrai rūpi išsiaiškinti...
Atsakyti
mirksiukas.gif
QUOTE(Raideles @ 2007 06 02, 12:18)
Gal galėtum nurodyti kur plačiau apie tai esi rašiusi? Nes man labai įdomus toks atvejis, norisi išsilukštenti viską iki smulkmenų.
Taip suprantu, kad pleistrą su mamos pienu - alergenu klijavot?
Ir kažkaip objektyviai gavot rezultatus, kad mamos pienui alergiškas? Ar tik nusprendėt dėl to, kad kito alergeno neradot? Atsiprašau, kad taip klausinėju, man tikrai rūpi išsiaiškinti...

parašiau až, kad nebūtų ne į temą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(amri13 @ 2007 06 02, 00:59)

drinks_cheers.gif  thumbup.gif  drinks_cheers.gif
as ir jau jauciu, kad ne ten papuoliau.. maniau pakalbesiu sau, pasidalinsiu patirtimi, pasimokysiu is kitu... o cia atsirado  doh.gif
ai, zodziu, atsiprasau visu, kurioms teko tai skaityti  4u.gif  ISSKYRUS DIDZIAJA PIENININKE! neturiu uz ka taves atsiprasineti.

Dar karta pasikartosiu, kad man asmeniskai atrodo nepriimtina, kai mama GALI maitinti,bet to NENORI ir NESISTENGIA. Taigi taves brangioji tai visiskai neliecia ir nera ko cia mane izeidineti.

As turiu teise pareikst savo nuomone ir jeigu kazka tai labai supykde, tai atsiprasau. Bet galu gale jei kyla tokie piktumai del mano zodziu, tai ar negrauzia kai kuriu mamyciu sazine del to,ka jos daro. Taciau jei jos yra isitikinusios,kad daro gerai,tai puiku, tikrai nematau reikalo pykti.Juk jus pacios esat netolerantiskos kito zmogaus nuomonei, nors ir reikalaujat to is kitu. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke: 03 birželio 2007 - 17:47